בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

האלבום לעולם ועד - כעבור שנה...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/6/2019 11:02 לינק ישיר 
האלבום לעולם ועד - כעבור שנה...

אז כן, חלפה שנה מאז שקיבלנו את האלבום לעולם ועד.

ולפעמים מעניין לשמוע מה אתם חושבים על האלבום אחרי ששככה ההתלהבות הראשונית, איזה שירים שומעים יותר ואיזה פחות. האם שיניתם את דעתכם על שיר מסוים? וכן הלאה.

בהזדמנות הקרובה אעלה את הסיקור שלי על האלבום כעבור שנה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2019 09:50 לינק ישיר 

אז אני רואה שאני צריכה להדגים למה כוונתי , אז ככה:

אני אדרג את השיר באופן הבא: מושמע מאוד, מושמע לפעמים וכמעט לא מושמע.

אשמח – מלכתחילה לא ממש אהבתי את השיר הזה, הוא היה נשמע לי הגרסה החיוורת של פרחי לונדון, לפחות בבית הראשון. גם אני לא מתחברת לשירים שרובם "אוווו", אזל ככל שעובר הזמן אני שמה לב שאני אוהבת להאזין לשיר הזה, יש בו משהו קליל וכיפי ואני מוצאת את עצמי חוזרת על השיר אפילו יותר מפעם אחת. אולי בגלל הסולואים של אליהו ואלישע.

דירוג – מושמע מאוד.

לעולם ועד – אני לא יודעת במה זכה השיר שעל שמו נקרא האלבום. אחת הפחות טובים באלבום, כמעט ולא מאזינה לו, אם כבר אני אוהבת אותו במופע סוכות ע"ט, הכורוגרפיה והשינויים בשיר עשו אותו יותר טוב.

כמעט לא מושמע.

שלום – את השיר הזה אני שומעת מהאמצע, כלומר מהסולואים, השיר עצמו קצת מרוח. מזכיר לי לפעמים את השיר "שלום רב" שגם אותו אני שומעת מהאמצע.

נשמע לפעמים

יברכך – אחד השירים הטובים באלבום. הרכב קולות מעולה ולחן קצבי ומקפיץ. הייתי שמחה אם ירחמיאל היה משלב יותר קטעי סולו של הילדים ולא משאיר חצי מהשיר למקהלת זמירות.

מושמע מאוד

מזל טוב – שיר שקט ויפהפה, הסולואים וההרמוניות שלו פשוט מדהימים.

מושמע מאוד

מגן – קלאסיקה של פעם. החלק שאני הכי אוהבת זה החלק שבו ירחמיאל מצטרף לשיר. הייתי נורא שמחה אם היו מבצעים אותו בהופעה.

מושמע מאוד

תפילת חופה – השיר המפתיע של האלבום, מבחינת המילים ומבחינת הלחן. וכמובן, הקול – פשוט מהפנט. יש קטע בשיר שעוד לא החלטתי סופית את דעתי עליו, הקטע המעבר שיש בו עומס של כלים וקולות – לפעמים זה נשמע מרגש מאוד ולפעמים נשמע שהקול העדין של אליהו צריך לבקוע את כל הרעש מסביב.

מושמע מאוד.

דוד לדור – השיר הראשון ששמענו מתוך האלבום. האמת שאין משהו מיוחד בשיר הזה, למרות זאת, אני ממש מחבבת אותו. אולי בגלל הקלילות שבו.

מושמע מאוד.

אותם – משהו בפתיחה שלו גורם לי להעביר את השיר, אבל אם אני מזכירה לעצמי שיש בהמשך סולואים והרמוניות מהממים, אז אני משמיכה ונהנית מאוד.

מושמע לפעמים.

אחד כנגד כולם – שיר שממש מצחיק אותי. יש בו משהו ממש כיף לשמיעה והוא שונה יחסית משאר האלבום. ירחמיאל – רק פעם הבאה תשלח לי את השיר להגהה. הדקדוק בשיר הזה משגע אותי.

מושמע מאוד.

מרן – שיר מדהים! עם כלים מהממים, קולות והרמוניות. פשוט מושלם! החלק האחרון של השיר מדהים ברמה אחרת. אליהו ואלישע פשוט... אין לי מילים.

מושמע מאוד.

האמת שהרבה פעמים קורה שאחרי השיר הזה אני מתחילה את האלבום מהתחלה. לא יודעת, אולי לשמוע שני שירים בינוניים או שני שירים בלי סולו של אליהו זה יותר מדי בשבילי.

Never give up – שיר שיותר טוב בהופעה, עם הכורוגרפיה והתנועות. החלק הנחמד הוא ששומעים הרבה קולות, החלק הפחות טוב זה הלחן הבינוני.

מושמע לפעמים.

תורת חיים – מבאס לגמרי שקולות מדהימים כאלה לא באים לידי ביטוי בשיר טוב. הלחן סביר אבל בקושי נשמע שזה דואט. נראה שהם הקליטו כל אחד את החלק שלו ואפילו לא היו ביחד באולפן. אני שומעת את השיר הזה, רק כשאני נזכרת בו ופחות ברצף האלבום.

כמעט לא מושמע.

בקיצור, על אף שעברה שנה, אני עדיין נהנית מרוב שירי האלבום. נו, מתי כבר האלבום הבא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2019 12:28 לינק ישיר 

לא רציתי לשתף אתכם מאחר שאני אוחז בשלבים הראשונים ממש, אבל לאחרונה התחלתי לעבוד על סיקור מקיף של כל האלבומים של פרחי מיאמי, עם דירוג שלי לכל אלבום מבחינת שירים, להיטים גדולים, הרכב המקהלה, עיבודים והשוואה לתקופה.

העבודה מרובה והזמן קצר (והפועלים עצלים;) לכן יקח זמן רב עד שהסיקור יהיה מוכן. אם בכלל...

אך כיוון שהנושא הועלה - אני יכול לשתף בקצרה את התובנות שלי על האלבום 'לעולם ועד':

מבחינת שירים - האלבום ממוקם בתחתית הרשימה. לעומת זאת מבחינת ההרכב - קרוב מאוד לצמרת. להיטי ענק אין בו, והעיבודים - יש טובים ויש פחות. ללא ספק, הסגנון משקף את רוח התקופה במוסיקה החסידית (יש לי חברים מהנסחפים אחרי טרנדים במוסיקה שאהבו את האלבום)

השירים האהובים עלי באלבום שהתחברתי אליהם מיד:

שלום על ישראל

מרן דבשמיא

תפילת חופה

אשמח בה'

מגן ומושיע (מתחיל כמו השירים של פעם, רק חבל שהפזמון רדוד)

שירים שלקח לי זמן להתחבר, והיום אני מאוד אוהב:

לעולם ועד

תורת חיים

עם שאר השירים אני בסדר, חוץ מ:

אחד כנגד כולם (בגלל המילים)

דור לדור

Never give up

שקצת מעצבנים אותי.

יתכן שלכשיצא DVD עם שירי האלבום אתחבר אליהם יותר.

רשימת הפרחים משובחת ביותר ומורכבת בעיקר מיוצאי מקהלת האחדות:

אליהו לוי

דוד טורקיה

אלי כהן

אלישע כהן

מארק רוזנסטק

אייזיק טורקיה

ועוד כמה חברה מוכשרים…

מאוד חסר לי באלבום:

להיט ענק

שיר יפה באנגלית

משה לאופר ומונה רוזנבלום

הקול של ירחמיאל

מאוד אהבתי את העיבודים של נפתלי שניצלער, מבחינתי הוא המעבד שעושה הכי טוב 'מוזיקה עכשווית'. למרות שאני אישית מעדיף את הקלאסי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2019 13:54 לינק ישיר 

שירהיהודית כתב:

אז אני רואה שאני צריכה להדגים למה כוונתי , אז ככה:

אני אדרג את השיר באופן הבא: מושמע מאוד, מושמע לפעמים וכמעט לא מושמע.

אשמח – מלכתחילה לא ממש אהבתי את השיר הזה, הוא היה נשמע לי הגרסה החיוורת של פרחי לונדון, לפחות בבית הראשון. גם אני לא מתחברת לשירים שרובם "אוווו", אזל ככל שעובר הזמן אני שמה לב שאני אוהבת להאזין לשיר הזה, יש בו משהו קליל וכיפי ואני מוצאת את עצמי חוזרת על השיר אפילו יותר מפעם אחת. אולי בגלל הסולואים של אליהו ואלישע. אהבתי את השיר כבר מהתחלה, עוד ממופע פסח ע''ח (אח שלי היה ושלח הסרטות) ואח''כ הקליפ הוסיף עוד שמן למדורה.

דירוג – מושמע מאוד.

לעולם ועד – אני לא יודעת במה זכה השיר שעל שמו נקרא האלבום. אחת הפחות טובים באלבום, כמעט ולא מאזינה לו, אם כבר אני אוהבת אותו במופע סוכות ע"ט, הכורוגרפיה והשינויים בשיר עשו אותו יותר טוב. מהתחלה ראיתי שמדובר בשיר יפה, אבל היה לי קשה להתחבר לסגנון. באיזשהו שלב זה קרה ומאז אני לא מפסיק להאזין ולזמזם. אוהב במיוחד את הסולו של דוד טורקיה.

כמעט לא מושמע.

שלום – את השיר הזה אני שומעת מהאמצע, כלומר מהסולואים, השיר עצמו קצת מרוח. מזכיר לי לפעמים את השיר "שלום רב" שגם אותו אני שומעת מהאמצע. שיר מדהים שלא הפסקתי לזמזם מאז הופעת פסח ע''ז. עיבוד מצויין וקולות מצויינים, מהתחלה ועד הסוף.

נשמע לפעמים

יברכך – אחד השירים הטובים באלבום. הרכב קולות מעולה ולחן קצבי ומקפיץ. הייתי שמחה אם ירחמיאל היה משלב יותר קטעי סולו של הילדים ולא משאיר חצי מהשיר למקהלת זמירות. שיר טרנדי נחמד, באיזשהו שלב קצת נמאס לי ממנו. הדיקציה בכלל לא משהו, אם המילים לא היו מוכרות היה קשה להבין מה הם שרים.

מושמע מאוד

מזל טוב – שיר שקט ויפהפה, הסולואים וההרמוניות שלו פשוט מדהימים. 

מושמע מאוד

מגן – קלאסיקה של פעם. החלק שאני הכי אוהבת זה החלק שבו ירחמיאל מצטרף לשיר. הייתי נורא שמחה אם היו מבצעים אותו בהופעה. ההקדמה וקטעי הקישור ממש מזכירים את מיאמי של פעם... ההתחלה סוחפת, וחבל לי על הפזמון שלא מוליך אותי לשום מקום.

מושמע מאוד

תפילת חופה – השיר המפתיע של האלבום, מבחינת המילים ומבחינת הלחן. וכמובן, הקול – פשוט מהפנט. יש קטע בשיר שעוד לא החלטתי סופית את דעתי עליו, הקטע המעבר שיש בו עומס של כלים וקולות – לפעמים זה נשמע מרגש מאוד ולפעמים נשמע שהקול העדין של אליהו צריך לבקוע את כל הרעש מסביב. האופציה הראשונה

מושמע מאוד.

דוד לדור – השיר הראשון ששמענו מתוך האלבום. האמת שאין משהו מיוחד בשיר הזה, למרות זאת, אני ממש מחבבת אותו. אולי בגלל הקלילות שבו. שיר מיותר. אולי מתאים כשיר חימום בהופעה, אבל לא לאלבום. כמו השיר חי חי

מושמע מאוד.

אותם – משהו בפתיחה שלו גורם לי להעביר את השיר, אבל אם אני מזכירה לעצמי שיש בהמשך סולואים והרמוניות מהממים, אז אני משמיכה ונהנית מאוד.

מושמע לפעמים.

אחד כנגד כולם – שיר שממש מצחיק אותי. יש בו משהו ממש כיף לשמיעה והוא שונה יחסית משאר האלבום. ירחמיאל – רק פעם הבאה תשלח לי את השיר להגהה. הדקדוק בשיר הזה משגע אותי. יש לי רגישות לשפת הקודש, אני לא מסוגל לשמוע שירים עם מילים מדי פשוטות ואוספי קלישאות ושלא נדבר על שגיאות תחביר ומילים שחוזרות על עצמן בכל שורה. (את השיר החדש של פריד 'אבא' הספיק לי לשמוע פעם אחת בשביל להקיא, אני מעריץ מאוכזב של פריד)

מושמע מאוד.

מרן – שיר מדהים! עם כלים מהממים, קולות והרמוניות. פשוט מושלם! החלק האחרון של השיר מדהים ברמה אחרת. אליהו ואלישע פשוט... אין לי מילים. מהקלאסיקות של מיאמי, סטייל 'שמע קולינו' 'תורה תבלין' ו'אתה אחד'

מושמע מאוד.

האמת שהרבה פעמים קורה שאחרי השיר הזה אני מתחילה את האלבום מהתחלה. לא יודעת, אולי לשמוע שני שירים בינוניים או שני שירים בלי סולו של אליהו זה יותר מדי בשבילי.

Never give up – שיר שיותר טוב בהופעה, עם הכורוגרפיה והתנועות. החלק הנחמד הוא ששומעים הרבה קולות, החלק הפחות טוב זה הלחן הבינוני. אכזבת האלבום. בדרך כלל השירים באנגלית היו ברמה גבוהה יותר משאר השירים. כשסיפרתי לאחותי שיצא האלבום היא ישר קפצה ושאלה "מה השיר באנגלית", התאכזבנו יחד...

מושמע לפעמים.

תורת חיים – מבאס לגמרי שקולות מדהימים כאלה לא באים לידי ביטוי בשיר טוב. הלחן סביר אבל בקושי נשמע שזה דואט. נראה שהם הקליטו כל אחד את החלק שלו ואפילו לא היו ביחד באולפן. אני שומעת את השיר הזה, רק כשאני נזכרת בו ופחות ברצף האלבום. הביצוע אכן בינוני, אבל הלחן מאוד מרגש.

כמעט לא מושמע.

בקיצור, על אף שעברה שנה, אני עדיין נהנית מרוב שירי האלבום. נו, מתי כבר האלבום הבא? או לפחות DVD

תוקן על ידי אפרים1 ב- 13/06/2019 11:54:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2019 15:03 לינק ישיר 

לגבי השיר 'מרן' שכחתי להוסיף פרט חשוב:
לכזה שיר מגיע עיבוד של משה לאופר. האלקטרוני מזיק ומיותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2019 21:06 לינק ישיר 

אפרים1 כתב:

לא רציתי לשתף אתכם מאחר שאני אוחז בשלבים הראשונים ממש, אבל לאחרונה התחלתי לעבוד על סיקור מקיף של כל האלבומים של פרחי מיאמי, עם דירוג שלי לכל אלבום מבחינת שירים, להיטים גדולים, הרכב המקהלה, עיבודים והשוואה לתקופה.

העבודה מרובה והזמן קצר (והפועלים עצלים;) לכן יקח זמן רב עד שהסיקור יהיה מוכן. אם בכלל...
ברור שיהיה!
אתה מתכוון שאתה מכין סיקור אחד על כל האלבומים? כי לפעמים יש לי תובנות על אלבומים ישנים, אז אולי אם תפתח דיון, יהיה לו עניין לשתף בתובנות.

אך כיוון שהנושא הועלה - אני יכול לשתף בקצרה את התובנות שלי על האלבום 'לעולם ועד':

מבחינת שירים - האלבום ממוקם בתחתית הרשימה. לעומת זאת מבחינת ההרכב - קרוב מאוד לצמרת. להיטי ענק אין בו, והעיבודים - יש טובים ויש פחות. ללא ספק, הסגנון משקף את רוח התקופה במוסיקה החסידית (יש לי חברים מהנסחפים אחרי טרנדים במוסיקה שאהבו את האלבום)
ללא ספק אלבום שמתחבר לרוח התקופה, עם זאת נראה שירחמיאל ניסה להעניק לו עומק. אם הוא היה רק לפי רוח התקופה לא היינו יכולים לשמוע אותו עכשיו. ועדיין חבל, כי זה בהחלט היה אחד ההרכבים החזקים שהיו במקהלה.

השירים האהובים עלי באלבום שהתחברתי אליהם מיד:

שלום על ישראל

מרן דבשמיא

תפילת חופה

אשמח בה'

מגן ומושיע (מתחיל כמו השירים של פעם, רק חבל שהפזמון רדוד)

שירים שלקח לי זמן להתחבר, והיום אני מאוד אוהב:

לעולם ועד

תורת חיים

עם שאר השירים אני בסדר, חוץ מ:

אחד כנגד כולם (בגלל המילים)

דור לדור

Never give up

שקצת מעצבנים אותי.

יתכן שלכשיצא DVD עם שירי האלבום אתחבר אליהם יותר.
זה משנה אם זה DVD או ביצוע בהופעות?

רשימת הפרחים משובחת ביותר ומורכבת בעיקר מיוצאי מקהלת האחדות:
כל ילדי המקהלה היו במקהלת האחדות, למעט מרק, אליעזר, שמעון, אריאל ומיכאל.

אליהו לוי

דוד טורקיה

אלי כהן

אלישע כהן

מארק רוזנסטק

אייזיק טורקיה

ועוד כמה חברה מוכשרים…

מאוד חסר לי באלבום:

להיט ענק

שיר יפה באנגלית

משה לאופר ומונה רוזנבלום

הקול של ירחמיאל

מאוד אהבתי את העיבודים של נפתלי שניצלער, מבחינתי הוא המעבד שעושה הכי טוב 'מוזיקה עכשווית'. למרות שאני אישית מעדיף את הקלאסי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > האלבום לעולם ועד - כעבור שנה...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext