| נשלח ב-11/7/2022 15:13 |
|
| |
דעה: לפרוש בשיא
שלום לכולם! מידי פעם יוצא לי ככה להציץ בפורום הזה שפעם הייתי כל כך פעיל בו, ובפורום הקודם (מאז 2004!) ובאמת מזכיר נשכחות נוגעות ללב. הרגשתי שאני חייב לכתוב את דעתי לגבי פעילות המקהלה, פרחי מיאמי. שבעצם מלווה אותי מאז שאני ילד, מאז שהאלבום "ירושלים שמעו לקולנו" יצא, ומאז פרחי מיאמי דבקה בנשמתי ונשמתי דבקה בפרחי מיאמי וכולם מסביבי הבינו שזו סוג של הפרעה שלי, השירים שהייתי שר בר' ות' אמריקאים (ואני בכלל תימני) הריקודים שלהם מההופעות מיאמי 25,26 וממיאמי רווח והופעות האקספיריאנס, שהייתי רוקד בלי סוף, ועשרות המיילים - יותר נכון מגילות, שהייתי שולח לירחמיאל ביגון באנגלית עילגת, אז עוד לא היה גוגל טרנסלייט, ופעם אחת הוא ענה לי: well done. באמת תודה.
זו דעתי האישית: אני מרגיש שהמקהלה באמת הגיעה לטופ, הכי טופ שאפשר, מדובר באחת המקהלות הטובות בעולם, ירחמיאל ביגון הוכיח את עצמו כגאון מוזיקלי, הפתיע את כל מפיקי המוזיקה, המלחינים, המעבדים היהודיים האפשריים, אין יהודי בארה"ב שלא מכיר את מקהלת פרחי מיאמי, גם קונסרבטיבים ורפורמים. ואפילו הגיעה עד יפן! המוזיקה של המקהלה נכנסה לכל בית יהודי אפשרי בישראל. "נקדש, מנוחה ושמחה,הנה מה טוב, מהרה" ועוד טובים ואיכותיים. היכולת לשחק בקולות של המקהלה, לייצר הרמוניה מושלמת, ולהביא את הדיוק הטוב ביותר שאפשר להוציא מהקולות האלו, זו רמה שכבר לא קיימת בכלל במוזיקה החסידית, לפחות לא במוזיקה שאני שומע.
בשניים שלושה אלבומים האחרונים של מיאמי - אפשר להשים לב לירידה משמעותית בעסק, המקהלה היא כבר לא אותה מקהלה, הלחנים משתנים, והיצירה המשמעותית שליוותה את ביגון כל השנים מתחלפת במשהו אחר, אני לא מוצא כרגע את המילים לתאר בדיוק מה השוני. אבל הדבר הכי משמעותי שהכי צורם לי: העיבוד
אני מתגעגע למוזיקה חיה, כלים אמיתיים, כמו ששמענו לאורך השנים, שיתופי פעולה שהוזכרו פה שנים, ישראל לאם, מונה רוזנבלום, משה לאופר. פשוט מוזיקה. ירחמיאל ביגון כבר כמה שנים, משתמש במוזיקה אלקטרונית, רועשת, לא אמיתית, ששונה מאוד מההשקעה של העיבודים המצוינים שליוו את המקהלה לאורך כל השנים, והוא איפה שהוא צודק, חיסכון של עשרות אלפי שקלים בהפקה מוזיקלית, וגם כי זה הטרנד היום. והגעגועים למקהלה של פעם מתעצמים עוד ועוד....
כשאני מדבר עם מכרים על פרחי מיאמי, כולם מתגעגעים לטוב ולישן, על בסיעתא דשמיא, על its מן השמיים, one by one , כלל ישראל, רווח.
ירחמיאל ביגון היקר, אחרי האימפריה האדירה שבנית הייתי מציע לך לפרוש בשיא, להכין איזה אלבום סיום אדיר, אולי אפילו אלבום סולו שלך שמסכם את הכל, אפילו לפי תקופות בקריירה. אלבום שמושקע גם מהשירים הטובים ביותר של מיאמי, אלה שליוו אותך שנים. וחשוב יותר מהכל: במקום לעבוד על אלבומים חדשים, תבוא לישראל תכין הופעות של פעם, ריקודים של פעם, אני מאמין שכולם ישמחו לשמוע שוב את השלאגרים הישנים והטובים. זה הזמן להפסיק להתחדש, אלא להתרפק על זכרון העבר - כמו ההופעות של כוורת ב2013 (למי שמכיר) מילאו את כל פארק הירקון. תבוא ביגון, אנחנו מחכים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2022 16:41 |
|
| |
בתוכנית האחרונה של יואלי דיקמן, הוא סיפר על האלבום הבא של פרחי מיאמי שבו הוא יעבד 3 שירים, וירחמיאח ביקש 'בסגנון של פעם'. מצד שני הוא סיפר שירחמיאל אמר שכבר לא מצליח להלחין שירים ענקיים כמו פעם.
אני אישית מצד אחד הייתי נותן צ'אנס לעוד אלבום, לך תדע אולי יפתיע.
מצד שני אני מסכים שמופיע ענק בארץ עם הרבה ילדים וכל הלהיטים מפעם, אפילו בסגנון קומזיץ יכול מאוד להצליח, וכדאי להתמקד בזה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2022 20:36 |
|
| |
אני חושבת כמו הדעה של BroMish - אחרי בקריירה המדהימה והמפוארת של אדון ביגון, עדיף לו לפרוש בשיא ולא אחרי שאין ברירה. ככה ישאר טעם טוב! (נדמה לי שפעם דברו על זה כאן באחד האשכולות). ובקשר להופעה בארץ - הלוואי שירחמיאל יבוא לכאן ויעשה הופעה כמו שצריך. מגיע לנו, לא??? 1;1;1;...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2022 15:56 |
|
| |
bromish
ביישוב בו ההורים שלי גרים, יש לי שכן בן 50 + שמאוד אוהב את מיאמי מאז הילדות, ולפעמים אנחנו מנגנים ביחד שירים שלהם עד שנות האלפיים. הוא על מפוחית ואני על פסנתר. אני חושב שגם היום, התשוקה שלי לפרחי מיאמי היא לא להתעדכן במה קורה איתם או היכן הם מופיעים או מתי הם מוציאים אלבום. אלא פשוט לנגן את פעם, גם אל תקופות שהיו לפני שנולדתי. פעם יכול להיות גם תקופת רווח ויבוא, כן? 
ברשותכם, אשים פה הקלטה לקטע פסנתר שניגנתי ושרתי לפני כמה שנים של ממקומך -
תוקן על ידי BroMish ב- 31/08/2022 16:13:59
תוקן על ידי BroMish ב- 31/08/2022 16:14:49
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2022 23:24 |
|
| |
נכון אפילו שיש גם היום פרחי מיאמי השירים הפחות מעודכנים (שנות השמונים והתשעים וגם תחילת שנות האלפיים) הכי יפים והכי מאפיינים את פרחי מיאמי.
לגבי הקישור אני לא מצליחה לפתוח אותו אבל בעזרת ה׳ מחר אני אנסה שוב בתקווה שזה יפתח, בכל אופן תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2022 03:17 |
|
| |
ברומיש הקישור שהבאת לג׳במו מייל הוא קישור למייל של הפורום (רק מי שיבח את הסיסמא יכול להכנס אליו)?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2022 11:32 |
|
| |
היי איילה!  הקלטה של השיר ממקומך עם פסנתר (אני כבר לא זוכר מה המייל של הפורום)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2022 23:05 |
|
| |
| BroMish כתב: |  | היי איילה!  הקלטה של השיר ממקומך עם פסנתר (אני כבר לא זוכר מה המייל של הפורום)
|
|
תודה רבה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2022 00:55 |
|
| |
עכשיו שמעתי את ההקלטה, הזכיר לי את הסולו של ברוך ברישנסקי...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2022 12:41 |
|
| |
אז עכשיו נתקלתי באשכול הזה במסגרת נבירה באלפי הודעות הפורום המרתקות, ואני מוכרחה להביע את דעתי באשר למקהלה כיום: לדעתי באמת מוטב שירחמיאל יפסיק עם המקהלה וכוונתי להפסיק לאמן ילדים חדשים כי באמת ישנה ירידת הדורות עצומה. משנה לשנה התמימות אובדת ובהשפעת הטכנולוגיה הילדים מקצועניים מידי ושירתם פחות תמימה וזכה. ובהזדמנות זו אציע את משנתי, שכדאי להתמקד בימי העבר של המקהלה, לשחרר סוף סוף את האוצרות הגנוזים בגנזי סתריו של ירחמיאל ולשמח יהודים ויהודיות כאן בפורום ובכלל שישושו על כל פיסת נוסטלגיה מתוקה. ובכלל, איני מבינה מדוע הוא לא משחרר לנו קטעים. בעולח חומרי ומתירני כשלנו, כל פיסת זיכרון מהימים המופלאים הללו תבורך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2022 18:38 |
|
| |
| מילי90 כתבה: |  | אז עכשיו נתקלתי באשכול הזה במסגרת נבירה באלפי הודעות הפורום המרתקות, ואני מוכרחה להביע את דעתי באשר למקהלה כיום: לדעתי באמת מוטב שירחמיאל יפסיק עם המקהלה וכוונתי להפסיק לאמן ילדים חדשים כי באמת ישנה ירידת הדורות עצומה. משנה לשנה התמימות אובדת ובהשפעת הטכנולוגיה הילדים מקצועניים מידי ושירתם פחות תמימה וזכה. ובהזדמנות זו אציע את משנתי, שכדאי להתמקד בימי העבר של המקהלה, לשחרר סוף סוף את האוצרות הגנוזים בגנזי סתריו של ירחמיאל ולשמח יהודים ויהודיות כאן בפורום ובכלל שישושו על כל פיסת נוסטלגיה מתוקה. ובכלל, איני מבינה מדוע הוא לא משחרר לנו קטעים. בעולח חומרי ומתירני כשלנו, כל פיסת זיכרון מהימים המופלאים הללו תבורך. |
|
לא מסכימה איתך התחושה של מי שגר בארץ ו'מנותק' מהעשיה של המקהלה היא שבאמת אין סיבה להמשיך. אך בהופעת פסח האחרונה שהייתי היה פשוט מעולה, לא היתה שום ירידת הדורות. פשוט טכנית כישראלים אנחנו פחות מודעים לכך.. לצערנו ירחמיאל לא משחרר קליפים או ווידאו שיוכיח לנו ההיפך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2022 23:00 |
|
| |
| מיאמוש כתב: |  | | מילי90 כתבה: |  | אז עכשיו נתקלתי באשכול הזה במסגרת נבירה באלפי הודעות הפורום המרתקות, ואני מוכרחה להביע את דעתי באשר למקהלה כיום: לדעתי באמת מוטב שירחמיאל יפסיק עם המקהלה וכוונתי להפסיק לאמן ילדים חדשים כי באמת ישנה ירידת הדורות עצומה. משנה לשנה התמימות אובדת ובהשפעת הטכנולוגיה הילדים מקצועניים מידי ושירתם פחות תמימה וזכה. ובהזדמנות זו אציע את משנתי, שכדאי להתמקד בימי העבר של המקהלה, לשחרר סוף סוף את האוצרות הגנוזים בגנזי סתריו של ירחמיאל ולשמח יהודים ויהודיות כאן בפורום ובכלל שישושו על כל פיסת נוסטלגיה מתוקה. ובכלל, איני מבינה מדוע הוא לא משחרר לנו קטעים. בעולח חומרי ומתירני כשלנו, כל פיסת זיכרון מהימים המופלאים הללו תבורך. |
|
לא מסכימה איתך התחושה של מי שגר בארץ ו'מנותק' מהעשיה של המקהלה היא שבאמת אין סיבה להמשיך. אך בהופעת פסח האחרונה שהייתי היה פשוט מעולה, לא היתה שום ירידת הדורות. פשוט טכנית כישראלים אנחנו פחות מודעים לכך.. לצערנו ירחמיאל לא משחרר קליפים או ווידאו שיוכיח לנו ההיפך. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מיאמוש היקרה,
הפייסבוק, הטוויטר והאינסטגרם של המקהלה אינם מעודכנים. התחושה ברשתות החברתיות שהמקהלה איננה קיימת. האלבום האחרון היה ב-2018, וכי מאחר שאני תושבת ארץ הקודש נגזר עלי לא לחיות את המקהלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2022 23:38 |
|
| |
מיאמוש ומילי - גם אם אנחנו יודעים מה קורה עם מיאמי וחלקנו אפילו הולכים להופעות שלהם, בכל זאת זה נראה שהמקהלה כבר לא נושמת וחיה... היום כשמדברים על מיאמי (בדרך כלל בתוכניות מוצ״ש ברדיו) זה נראה לצעירים (לפחות) כמשהו שהיה ונגמר וזה מאוד חבל... וגם, עצם זה שירחמיאל לא מגיע לארץ עם הפרחים ולא יוצאים אלבומים גורמת להרגשה שזהו הקריירה נגמרת... נ.ב - מה עם האלבום המובטח? מתי נזכה לראותו???
תוקן על ידי AyalaMBC ב- 18/09/2022 23:38:52
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2022 01:31 |
|
| |
מסכימה שזה בעיה רצינית מאוד. לצערי זה נראה שלא מספיק חשוב לירחמיאל.. והוא מעדיף להתמקד בקהל שמגיע להופעות. מפה ועד להגיד שהם צריכים לפרוש- אני בספק. צריך להבין שזה לא התקופה של מיאמי אקספריאנס או יבא שהיה שיגעון מטורף (אני מתקופת יבא אוהבת את מיאמי זה היה שיא מבחינתי ) אבל עדיין המוסיקה מעולה ולא הייתי רוצה לוותר על אף שיר פוטנציאלי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2022 01:33 |
|
| |
| AyalaMBC כתבה: |  |
מיאמוש ומילי - גם אם אנחנו יודעים מה קורה עם מיאמי וחלקנו אפילו הולכים להופעות שלהם, בכל זאת זה נראה שהמקהלה כבר לא נושמת וחיה... היום כשמדברים על מיאמי (בדרך כלל בתוכניות מוצ"ש ברדיו) זה נראה לצעירים (לפחות) כמשהו שהיה ונגמר וזה מאוד חבל... וגם, עצם זה שירחמיאל לא מגיע לארץ עם הפרחים ולא יוצאים אלבומים גורמת להרגשה שזהו הקריירה נגמרת... נ.ב - מה עם האלבום המובטח? מתי נזכה לראותו???
תוקן על ידי AyalaMBC ב- 18/09/2022 23:38:52 |
|
נכון ולצערי לא נראה שזה ישתנה יצא לנו פעם לדון עכ בפורום. כמדומני גריני או אלימונסי העלו זאת ירחמיאל עושה מה שהוא אוהב. פחות בשביל להיות מפורסם או שכולם יכירו או שיהיו מלא אוהדים... ביום שהוא יפסיק לאהוב זה יפסיק גם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2022 01:39 |
|
| |
| אפרים1 כתב: |  | בתוכנית האחרונה של יואלי דיקמן, הוא סיפר על האלבום הבא של פרחי מיאמי שבו הוא יעבד 3 שירים, וירחמיאח ביקש 'בסגנון של פעם'. מצד שני הוא סיפר שירחמיאל אמר שכבר לא מצליח להלחין שירים ענקיים כמו פעם.
אני אישית מצד אחד הייתי נותן צ'אנס לעוד אלבום, לך תדע אולי יפתיע.
מצד שני אני מסכים שמופיע ענק בארץ עם הרבה ילדים וכל הלהיטים מפעם, אפילו בסגנון קומזיץ יכול מאוד להצליח, וכדאי להתמקד בזה |
|
התחושה שלי שהוא לא בקטע להגיע יותר לארץ הגיל, העלות, המורכבות. אל תשכחו שההופעה האחרונה היתה בתקופה ממש לא טובה מבחינת טיימינג מלחמת צוק איתן.. נחתו ישר לאזעקות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|