טוב, אז בפרץ הנוסטלגי שתקף את העולם (מה נזכרתם להתפעל מוידאו מלפני עשור ויותר?!) הגעתי למסקנה שהגיע השעה לסקר את הDVD המצוין הזה, אחרי שעבר מלאאאא זמן מהפעם האחרונה שצפיתי בו.
1. מתנצלת מראש שזה יהיה סיקור בהמשכים לפי מה שהזמן יאפשר לי.
2. אם כבר בנוסטלגיה עסקינן, אז ההופעה המצולמת הייתה גם אחת ההופעות הראשונות שאלימונסי צילם, עוד בימי הפורום הישן, הייתי אז חברת פורום סמויה ואלי העלה כמה הסרטות שהיו זמינות לקהל הרחב ואני חפרתי עליהן תקופה ארוכה. אז בהזדמנות חגיגית זו -אלי, תודה!
3. אפרופו ההסרטה של אלי, מי שלא שמע את הסולו המקורי של דיויד הרשקוביץ באיום ונורא, לא יודע מה הוא מפסיד. הסולו המקורי עלה על זה המוקלט.
4. לפחות בDVD הזה ירחמיאל השקיע ולא שם לילדים קולות של ילדים אחרים... על הקטע של ירחמיאל להופיע בלייב ואז לשים רצועות אחרות בDVD נדון בפעם אחרת.
5. העמדה במופע הזה הייתה חדשנית וגאונית. פעם ראשונה שכל הילדים הופיעו עם רמקול אישי ומאז זה נשאר. אני ממש אוהבת את זה, מאפשר לכל הילדים להרגיש סולנים.
נתחיל:
גלה
קטע שנמצא ביוטיוב כבר 13 שנה ורק עכשיו מתחיל לצבור צפיות.
הצרחות של הקהל בהתחלה....
זה שיר יפה מאוד, אבל לא מהאהובים עלי (אולי כי לברוך לוין יש שיר למילים הנ"ל ואת השיר שלו אני ממש אוהבת, את השיר 'גלה' של פריד אני לא מחבבת).
כירוגרפיה חביבה בהתחלה, קצת מייבשת בשביל פתיח.
זה חמוד שכל שורה ניגשת לקידמת הבמה, ככה אפשר לראות את כל הילדים ולאפשר לכולם להיות קצת בשורה הראשונה.
הכירוגרפיה ברקע הסולו של יושי מהממת, שימוש יפה במדרגות. ואני אוהבת במיוחד את זה שיושי מסמן לשורות לקום. הסולו של יושי נהדר.
פה ההרמוניות קצת הלכו לעיבוד בגלל העריכה, חבל...
הסולו של יאיר מהמם, אבל היו לו טובים מאלה...
משה יעקב בראון – בסולו מהמם שמשתלב נהדר עם המקהלה, וגם הסיבוב של המקהלה ממש יפה.
ארי ברוין בסולו חביב, לוקח זמן למצלמה למצוא אותו וזה מעצבן בעין.
דוד קרנזר (לא זכרתי את השם, נעזרתי בויקי) – בסולו קצרצר ונחמד (סולו הדגל שלו הוא בשיר "ברך עלינו", הוא מבצע את ה"אהההההה" הראשון).
עזריאל זילברברג – בקול מתחלף אך יציב, אך למרבה הצער המצלמה לא התייצבה עליו.
כל פעם מחדש אני תוהה איך הילדים לא הסתבכו עם הכורגרפיה הזו, כמו כן אינני יודעת מה הדעתי על תנועות החצוצרה – מתבקש אך ילדותי.
והנה הגענו לסולו המדהים של בנימין רבינא עם הרמוניות מהממות של ירחמיאל.
נכון שאני לא היחידה שמחזירה אחורה כדי לראות איך יאיר כמעט מתנגש בירחמיאל?
נפתלי ג'ייקובסון קול מתחלף, בקושי מצליח לסיים את הסולו.
סיום מיאמי קלאסי.
ירושלים
הנה ההוכחה שאין שיר שאין לו שעה, השיר יצא בכלל באלבום משיח עם נבחרת אחת לגמרי וקטע חזנות יחיד מסוגו של יושי, מבוצע פה אחרת לגמרי וכעבור 13 שנה הופך לויראלי כשאלפים צופים בו, ומזניק את המוזיקה של מיאמי לקדמת הבמה.
כירוגרפיה מדהימה ולא ברור איך הם הצליחו לעשות את זה כל כך אחיד.
רביעיית הסולואים הויראלית:
יושי בנדר – פתיחה יפה, יציב מאוד. איך שהוא נעמד בכירוגאפיה בסוף הסולו...
עקיבא אברמוביץ – באחד הסולואים היפים שלו.
דיויד הרשקוביץ – פותח את הקצב של השיר כמו שרק הוא יודע, ובאחת הסולואים היפים שלו ושל הDVD בכלל.
בנימין רבינא – סולו מדהים ומעבר יפה לשירת המקהלה.
שירה הרמונית בשתי קולות – מדהים!
תנועות היד של ג'רמי...
טריו מקסים, זכר לימי הטריו של ירחמיאל וכמובן שהקטע של דיויד מושלם.
שוב הכירוגרפיה האחידה הזו...
דואט יפהפה של יאיר ואלברט, יאיר עושה את הקול השני נהדר.
ארי ויהודה – מקסים, ארי בקול נלהב ויהודה בקול המתוק שלו משתלבים בצורה מיוחדת.
הכניסה של ירחמיאל וההרמוניות (העריכה שמעלימה את ירחמיאל מדי פעם...)
מחרוזת: שבת משוש, נקדש
הישיבה על המדרגות מהממת והופכת את המחרוזת למיוחדת עוד יותר.
הסולנים משה יעקב בראון, דייויד הרשקוביץ, יאיר קניג עושים עבודה נהדרת, עם הבעות פנים שמתאימות לשיר וללחן.
נקדש – מה אפשר לומר על אחד השירים הכי מיוחדים של ירחמיאל? והביצוע הזה לגמרי עושה כבוד לשיר.
דואט ייחודי של שני אחים – אלברט וסול אייל שקולותיהם שונים וזה מתמזג באופן נדיר.
המבט שסול מעיף לאלברט, רגע מתוק.
בנימין רבינא וג'רמי בדואט – ג'רמי רציני מאוד אבל הקול שלו מעט נבלע ליד העוצמות של בנימין רבינא.
סיום יפהפה.
המשך יבוא...