בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

יבוא dvd - סיקור בהמשכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/10/2022 13:55 לינק ישיר 
יבוא dvd - סיקור בהמשכים

טוב, אז בפרץ הנוסטלגי שתקף את העולם (מה נזכרתם להתפעל מוידאו מלפני עשור ויותר?!) הגעתי למסקנה שהגיע השעה לסקר את הDVD המצוין הזה, אחרי שעבר מלאאאא זמן מהפעם האחרונה שצפיתי בו.

1. מתנצלת מראש שזה יהיה סיקור בהמשכים לפי מה שהזמן יאפשר לי.

2. אם כבר בנוסטלגיה עסקינן, אז ההופעה המצולמת הייתה גם אחת ההופעות הראשונות שאלימונסי צילם, עוד בימי הפורום הישן, הייתי אז חברת פורום סמויה ואלי העלה כמה הסרטות שהיו זמינות לקהל הרחב ואני חפרתי עליהן תקופה ארוכה. אז בהזדמנות חגיגית זו -אלי, תודה!

3. אפרופו ההסרטה של אלי, מי שלא שמע את הסולו המקורי של דיויד הרשקוביץ באיום ונורא, לא יודע מה הוא מפסיד. הסולו המקורי עלה על זה המוקלט.

4. לפחות בDVD הזה ירחמיאל השקיע ולא שם לילדים קולות של ילדים אחרים... על הקטע של ירחמיאל להופיע בלייב ואז לשים רצועות אחרות בDVD נדון בפעם אחרת.

5. העמדה במופע הזה הייתה חדשנית וגאונית. פעם ראשונה שכל הילדים הופיעו עם רמקול אישי ומאז זה נשאר. אני ממש אוהבת את זה, מאפשר לכל הילדים להרגיש סולנים.

נתחיל:

גלה

קטע שנמצא ביוטיוב כבר 13 שנה ורק עכשיו מתחיל לצבור צפיות.

הצרחות של הקהל בהתחלה....

זה שיר יפה מאוד, אבל לא מהאהובים עלי (אולי כי לברוך לוין יש שיר למילים הנ"ל ואת השיר שלו אני ממש אוהבת, את השיר 'גלה' של פריד אני לא מחבבת).

כירוגרפיה חביבה בהתחלה, קצת מייבשת בשביל פתיח.

זה חמוד שכל שורה ניגשת לקידמת הבמה, ככה אפשר לראות את כל הילדים ולאפשר לכולם להיות קצת בשורה הראשונה.

הכירוגרפיה ברקע הסולו של יושי מהממת, שימוש יפה במדרגות. ואני אוהבת במיוחד את זה שיושי מסמן לשורות לקום. הסולו של יושי נהדר.

פה ההרמוניות קצת הלכו לעיבוד בגלל העריכה, חבל...

הסולו של יאיר מהמם, אבל היו לו טובים מאלה...

משה יעקב בראון – בסולו מהמם שמשתלב נהדר עם המקהלה, וגם הסיבוב של המקהלה ממש יפה.

ארי ברוין בסולו חביב, לוקח זמן למצלמה למצוא אותו וזה מעצבן בעין.

דוד קרנזר (לא זכרתי את השם, נעזרתי בויקי) – בסולו קצרצר ונחמד (סולו הדגל שלו הוא בשיר "ברך עלינו", הוא מבצע את ה"אהההההה" הראשון).

עזריאל זילברברג – בקול מתחלף אך יציב, אך למרבה הצער המצלמה לא התייצבה עליו.

כל פעם מחדש אני תוהה איך הילדים לא הסתבכו עם הכורגרפיה הזו, כמו כן אינני יודעת מה הדעתי על תנועות החצוצרה – מתבקש אך ילדותי.

והנה הגענו לסולו המדהים של בנימין רבינא עם הרמוניות מהממות של ירחמיאל.

נכון שאני לא היחידה שמחזירה אחורה כדי לראות איך יאיר כמעט מתנגש בירחמיאל?

נפתלי ג'ייקובסון קול מתחלף, בקושי מצליח לסיים את הסולו.

סיום מיאמי קלאסי.

ירושלים

הנה ההוכחה שאין שיר שאין לו שעה, השיר יצא בכלל באלבום משיח עם נבחרת אחת לגמרי וקטע חזנות יחיד מסוגו של יושי, מבוצע פה אחרת לגמרי וכעבור 13 שנה הופך לויראלי כשאלפים צופים בו, ומזניק את המוזיקה של מיאמי לקדמת הבמה.

כירוגרפיה מדהימה ולא ברור איך הם הצליחו לעשות את זה כל כך אחיד.

רביעיית הסולואים הויראלית:

יושי בנדר – פתיחה יפה, יציב מאוד. איך שהוא נעמד בכירוגאפיה בסוף הסולו...

עקיבא אברמוביץ – באחד הסולואים היפים שלו.

דיויד הרשקוביץ – פותח את הקצב של השיר כמו שרק הוא יודע, ובאחת הסולואים היפים שלו ושל הDVD בכלל.

בנימין רבינא – סולו מדהים ומעבר יפה לשירת המקהלה.

שירה הרמונית בשתי קולות – מדהים!

תנועות היד של ג'רמי...

טריו מקסים, זכר לימי הטריו של ירחמיאל וכמובן שהקטע של דיויד מושלם.

שוב הכירוגרפיה האחידה הזו...

דואט יפהפה של יאיר ואלברט, יאיר עושה את הקול השני נהדר.

ארי ויהודה – מקסים, ארי בקול נלהב ויהודה בקול המתוק שלו משתלבים בצורה מיוחדת.

הכניסה של ירחמיאל וההרמוניות (העריכה שמעלימה את ירחמיאל מדי פעם...)

מחרוזת: שבת משוש, נקדש

הישיבה על המדרגות מהממת והופכת את המחרוזת למיוחדת עוד יותר.

הסולנים משה יעקב בראון, דייויד הרשקוביץ, יאיר קניג עושים עבודה נהדרת, עם הבעות פנים שמתאימות לשיר וללחן.

נקדש – מה אפשר לומר על אחד השירים הכי מיוחדים של ירחמיאל? והביצוע הזה לגמרי עושה כבוד לשיר.

דואט ייחודי של שני אחים – אלברט וסול אייל שקולותיהם שונים וזה מתמזג באופן נדיר.

המבט שסול מעיף לאלברט, רגע מתוק.

בנימין רבינא וג'רמי בדואט – ג'רמי רציני מאוד אבל הקול שלו מעט נבלע ליד העוצמות של בנימין רבינא.

סיום יפהפה.

המשך יבוא...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2022 14:18 לינק ישיר 

וואוו... עוד מעט אשב ואקרא את הסיקור (וגם אעיר את הערותיי...) ושלא תחשבי שירה שאני לא צופה בDVD.... לפני חצי שעה בערך צפיתי בו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2022 18:20 לינק ישיר 

כל מילה! חוץ מזה שאני אוהב מאודדד את גלה של פריד עד כדי להכניס אותו לאלבום הבא בעיבוד חדשני יותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2022 18:21 לינק ישיר 

קצת מפריע לי במחרוזת שבת-נקדש שהקולות באופן כללי נשמעים בוגרים מידי. היה צריך לחלק אחרת את ההרמוניות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2022 18:33 לינק ישיר 

אגב, מהקטעים שעלו לטיקטוק אפשר לראות קטעים משירים של לעולם ועד' בעריכה מקצועית מאוד. (הקולות מהאלבום... אבל נראה שההסרטה משובחת ואיכותית)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2022 21:51 לינק ישיר 

אוף!!!! אני לא יכולה להגיב על הסיקור של שירה, אני צריכה ללכת עכשיו לתיכון ואחזור רק מחר ב10:45
טוב,  בעז״ה מחר אני אגיב
לילה טוב...
מה קרה לי עם הסמיילים;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2022 04:17 לינק ישיר 

איזה כיף שכולם יצאו מהחורים לכבוד אירועי הטיקטוק!

קחו כמה לינקים לסיקורים ודעות שלי בנושא הDVD הזה:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/10/2022 15:10 לינק ישיר 

בעבור דוד

שיר שלדעתי הקדים את זמנו.

אם היה יוצא יותר מאוחר, היה מקבל יותר הערכה. יש משהו מגניב בתוספת של "עץ חיים היא..."

הרכב לא מספיק ברור: יושי, דיויד ויאיר – מובן. אבל נפתלי וג'רמי? יש עוד הרבה שהיו צריכים להיכנס להרכב לפניהם...

ותמיד מפריע לי בעין שיש רק חולצה כסף אחת מול ארבע אדומות... (אחד כנגד כולם)

כירוגרפיה טובה ואפילו אפשר למצוא קשר למילים. הסולנים עושים עבודה מצוינת, אבל עוד סולן או שניים היו יכולים להרים את הביצוע.

אשא

אוקי אוקי, אני יכולה לסבול את החולצה כסף הנוצצת ואפילו את השילוב עם החולצה האדומה הנוצצת. אבל חולצות מנצנצות עם עניבות מנצנצות עם חליפה מחויטת מעל, זה לגמרי תאונת סטייל. (ועוד שלחלק מהילדים החולצה מבצבצת מהשרוול, זה לגמרי איום ונורא). זהו. אמרתי את זה.

איך יודעים שירחמיאל השקיע על המופע? יש כירואגרפיה עם בשירים השקטים.

ג'רמי – כאן הקול הגבוה והמעט צייצני שלו מתאים בצורה מושלמת לפתיחת השיר.

דיויד ובנימין רבינא – כמה פעמים יוצא שיש לשני סולנים מדהימים דואט? לא הרבה... וכאן יש לנו דואט מהמם. ולא אהבתי את זה ששמו את שניהם בריבועים, מפספסים את התנועות ידיים.

שירת מקהלה בקולות שניים יפהפיים!

יאיר קניג – טוב, נו, השיר הזה יושב מדהים על הקול שלו. הוא נוטה לייבב מעט, אבל כאן זה מתאים ויפה ממש.

הפריז של המקהלה מהמם ואהבתי את הרעיון.

יושי, דיויד, משה יעקב ויאיר ברצף סולואים וקוורטט נדיר ביופיו.

יהודה גורקין – הנה סולו השיא! סולו נדיר ויפהפה. יכולה להקשיב לסולו פעמים אינספור.

משיח

לדעתי גם לשיר הזה מגיע יותר ממיליון צפיות ביוטיוב. שיר קצבי, שגם כיכב בזמנו במצעדים. שוב, שיר מהאלבום משיח שהוקלט יחד עם השיר ירושלים. שיום אחד אולי נבין את ההגיון שעמד בהוצאת האלבום משיח (למה לבזבז 4 שירים טובים?!).

אגב, השיר בוצע לראשונה בהופעה ההיסטורית ביד אליהו בתשס"ה.

לדעתי, בשיר הזה יש את אחת הכירוגרפיות הכי יפות שהיו לירחמיאל.

דיויד – בסולו יפה שלו ומה שעוד יותר יפה זה התנועה שבה הוא מסמן לאחים אייל לגשת לסולו שלהם.

אלברט וסול אייל – שאני אציין שוב שאני אוהבת דואטים של אחים או שזה כבר מובן? שוב דואט מקסים.

יאיר קניג – בסולו יפה.

החצי השני של המקהלה מצטרף באמצע השיר.

מאיר סילברברג – בסולו יפהפה מאוד יציב ונקי.

יהודה גורקין, נפתלי(שמצליח לסיים את העלייה), ג'רמי ובנימין רבינא – ברצף עליות נדיר ומיוחד.

לא אוהבת שהם מתאספים למעגלים צפופים וקופצים.

יושי – נותן סיבוב 'יושיי' כזה אבל מסדר מצוין עם ההעמדה ונותן סולו מלא אנרגיה ועוד מסמן לעקיבא ומענדל להתקדם לדואט שלהם – לא יכולנו לבקש יותר מזה.

עקיבא ומענדל – דואט יפה אבל קצת פושר, פרווה.

שוב – תנועת חצוצרות – מתבקש אך ילדותי.

דווקא הסיבוב קפיצות על הבמה יצא חינני, די בקלות הם היו יכולים לאבד את הסימטריה של המעגל ואז זה היה נראה לא טוב. ב"ה, זה לא קרה.

השיר נגמר, אבל פתאום יש לו תוספת.

(בהופעה ירחמיאל ספר באידיש ואז יאיר התחיל, משום מה חתכו את זה בעריכה).

כירוגרפיה מקפיצה לגמרי, תנועה נגררת מהממת וגם אחיד נורא.

לא יודעת אם השיר היה צריך את התוספת הזו אבל יצא יפה.

וכאן יש את אחד הקטעים החמודים בDVD יושי מסמן לסול לתת לו את הרמקול שלו וסול עושה כמה פעלולים.

כל המקהלה מתקדמת לקידמת הבמה לסיום השיר והשיר מסתיים שוב בפעם השניה.

עד כאן להפעם.

להמשיך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2022 23:57 לינק ישיר 

היי שירה, ממש נראה מעניין מה שכתבת... קראתי רק את ההתחלה בעזרת ה׳ בהמשך הגיב על הכל.... לילה טוב!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2022 10:25 לינק ישיר 

ברור להמשיך!
בהזדמנות אצפה במופע שוב בצמוד לסיקור שלך, ואוסיף את הערותיי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2022 23:01 לינק ישיר 
ayalambc

שירהיהודית כתב:

בעבור דוד

שיר שלדעתי הקדים את זמנו.

אם היה יוצא יותר מאוחר, היה מקבל יותר הערכה. יש משהו מגניב בתוספת של "עץ חיים היא..."

הרכב לא מספיק ברור: יושי, דיויד ויאיר – מובן. אבל נפתלי וג'רמי? יש עוד הרבה שהיו צריכים להיכנס להרכב לפניהם...

ותמיד מפריע לי בעין שיש רק חולצה כסף אחת מול ארבע אדומות... (אחד כנגד כולם)

כירוגרפיה טובה ואפילו אפשר למצוא קשר למילים. הסולנים עושים עבודה מצוינת, אבל עוד סולן או שניים היו יכולים להרים את הביצוע.

אשא

אוקי אוקי, אני יכולה לסבול את החולצה כסף הנוצצת ואפילו את השילוב עם החולצה האדומה הנוצצת. אבל חולצות מנצנצות עם עניבות מנצנצות עם חליפה מחויטת מעל, זה לגמרי תאונת סטייל. (ועוד שלחלק מהילדים החולצה מבצבצת מהשרוול, זה לגמרי איום ונורא). זהו. אמרתי את זה. אני ממש לא חושבת ככה, לדעתי זה ממש יפה!!! אבל איך אומרים על טעם וריח אין מה להתווכח.....

איך יודעים שירחמיאל השקיע על המופע? יש כירואגרפיה עם בשירים השקטים.

ג'רמי – כאן הקול הגבוה והמעט צייצני שלו מתאים בצורה מושלמת לפתיחת השיר.

דיויד ובנימין רבינא – כמה פעמים יוצא שיש לשני סולנים מדהימים דואט? לא הרבה... וכאן יש לנו דואט מהמם. ולא אהבתי את זה ששמו את שניהם בריבועים, מפספסים את התנועות ידיים.

שירת מקהלה בקולות שניים יפהפיים!

יאיר קניג – טוב, נו, השיר הזה יושב מדהים על הקול שלו. הוא נוטה לייבב מעט, אבל כאן זה מתאים ויפה ממש.

הפריז של המקהלה מהמם ואהבתי את הרעיון.

יושי, דיויד, משה יעקב ויאיר ברצף סולואים וקוורטט נדיר ביופיו.

יהודה גורקין – הנה סולו השיא! סולו נדיר ויפהפה. יכולה להקשיב לסולו פעמים אינספור.

משיח

לדעתי גם לשיר הזה מגיע יותר ממיליון צפיות ביוטיוב. שיר קצבי, שגם כיכב בזמנו במצעדים. שוב, שיר מהאלבום משיח שהוקלט יחד עם השיר ירושלים. שיום אחד אולי נבין את ההגיון שעמד בהוצאת האלבום משיח (למה לבזבז 4 שירים טובים?!).

אגב, השיר בוצע לראשונה בהופעה ההיסטורית ביד אליהו בתשס"ה. טעות זה היה ב- 2006 י"א בניסן תשס"ו

לדעתי, בשיר הזה יש את אחת הכירוגרפיות הכי יפות שהיו לירחמיאל.

דיויד – בסולו יפה שלו ומה שעוד יותר יפה זה התנועה שבה הוא מסמן לאחים אייל לגשת לסולו שלהם.

אלברט וסול אייל – שאני אציין שוב שאני אוהבת דואטים של אחים או שזה כבר מובן? שוב דואט מקסים.

יאיר קניג – בסולו יפה.

החצי השני של המקהלה מצטרף באמצע השיר.

מאיר סילברברג – בסולו יפהפה מאוד יציב ונקי.

יהודה גורקין, נפתלי(שמצליח לסיים את העלייה), ג'רמי ובנימין רבינא – ברצף עליות נדיר ומיוחד.

לא אוהבת שהם מתאספים למעגלים צפופים וקופצים.

יושי – נותן סיבוב 'יושיי' כזה אבל מסדר מצוין עם ההעמדה ונותן סולו מלא אנרגיה ועוד מסמן לעקיבא ומענדל להתקדם לדואט שלהם – לא יכולנו לבקש יותר מזה.

עקיבא ומענדל – דואט יפה אבל קצת פושר, פרווה.

שוב – תנועת חצוצרות – מתבקש אך ילדותי.

דווקא הסיבוב קפיצות על הבמה יצא חינני, די בקלות הם היו יכולים לאבד את הסימטריה של המעגל ואז זה היה נראה לא טוב. ב"ה, זה לא קרה.

השיר נגמר, אבל פתאום יש לו תוספת.

(בהופעה ירחמיאל ספר באידיש ואז יאיר התחיל, משום מה חתכו את זה בעריכה).

כירוגרפיה מקפיצה לגמרי, תנועה נגררת מהממת וגם אחיד נורא.

לא יודעת אם השיר היה צריך את התוספת הזו אבל יצא יפה.

וכאן יש את אחד הקטעים החמודים בDVD יושי מסמן לסול לתת לו את הרמקול שלו וסול עושה כמה פעלולים.

כל המקהלה מתקדמת לקידמת הבמה לסיום השיר והשיר מסתיים שוב בפעם השניה.

עד כאן להפעם.

להמשיך? מה השאלה בכלל, ברור!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 13:22 לינק ישיר 

אם כבר סיקור, אולי יעניין אתכם לראות את הנקודה הזו בעיבוד הקולי של האלבום 'יבא':

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2022 19:03 לינק ישיר 

שירה, אם כבר את נכנסת לפחות תכנסי עם משהו... (אני) מחכה להמשך הסיקור!! (וכנ״ל אפרים באשכול של ההופעה האחרונה שהייתה בסוכות -אתה אל!!)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > יבוא dvd - סיקור בהמשכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext