בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

הפרוייקט החדש של הפו-רום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2023 17:56 לינק ישיר 
הפרוייקט החדש של הפו-רום

ערב טוב ליושבי חצי הכדור העליון וצום קל לאמריקאים שבינו!

כידוע לכולם, בתקופה האחרונה גוברת ההתעניינות סביב המקהלה ב"ה, אנשים רבים נחשפים לשירים, לאלבומים, להופעות ולילדי המקהלה לדורותיה.

והאנשים האלו צמאים למידע! 
מעניין אותם מתי כל אלבום יצא, מי הסולנים, מה המילים של השירים והמקור שלהם, תרגומים מאנגלית ועוד ועוד...

לפני למעלה מ12 שנה ידידנו לפורום עידודודו הקים את פרוייקט הוויקי, בדיוק למטרה הזאת: הנגשת המידע לכל שוחרי מיאמי.

במשך השנים חברי הפורום הנהדרים כתבו ערכים על האלבומים, ההופעות, השירים והסולנים. 

ופה אני מגיע לנקודה:
כרגע הוויקי סובל מהזנחה קלה, הרבה בלאגן והרבה ערכים שדורשים עריכה או שכתוב. בפרט הערכים שנכתבו (או שעדיין לא נכתבו) על ילדי המקהלה.

למען כלל עם ישראל (ולאחרונה לא רק עם ישראל) אני פונה אליכם חברים וחברות נכבדים בהצעה לקחת את העניינים לידיים ופשוט להתחיל לעשות שם סדר.

ואני המתחיל: בעז"ה מתכנן לכתוב בימים הקרובים ערך על אלישע כהן, ובמקביל לעבוד על קטגוריית 'מאפייני קול' יחד עם קודי שליט"א.
במקביל אני רוצה למפות את הערכים כדי שנדע מה המצב של כל אחד: איזה מהם ערוך בצורה מקצועית ואין מה לגעת, איזה דרוש תיקונים, איזה דרוש שכתוב ואיזה עדיין לא נכתב... כל עזרה תתקבל בברכה!

אני מייעד את האשכול הזה לדיונים אודות העבודה הנדרשת, הצעות ודיווחים על התקדמות.

בתקווה לשיתוף פעולה פורה!
אפרים

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2023 18:07 לינק ישיר 

קודי, לגבי מה שכתבתי אתמול: אני מציע שנפצל ל2 קטגוריות: מאפייני קול ומאפייני שירה. 

בוא נתחיל עם הפייבוריט שלך אלי כהן. הערך עליו נכתב בצורה מקצועית יחסית (דרושים שיפוצים קטנים). 

https://mbcwiki.nl.eu.org/index.php?title=%D7%90%D7%9C%D7%99_%D7%9B%D7%94%D7%9F

זה מה שנכתב שם לגבי מאפייני קול:
"מאפייני קול: קול פעמונים, קול מתוק, יכולת אדירה להחזיק מנגינה, לעלות גבוה ולעשות את זה בטבעיות, מבלי לצעוק"

לדעתי השורה הזאת מתארת את מאפייני השירה שלו ופחות את סגנון וצבע הקול. וגם את זה בצורה קצת מסורבלת...

מה אתה היית כותב על מאפייני הקול ומאפייני השירה של אלי כהן?

תוקן על ידי אפרים1 ב- 03/01/2023 18:08:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2023 19:13 לינק ישיר 

וואוו אפרים איזה חפ"ק פתחת כאן:)

אני בע"ה בלי נדר אוסיף ערכים לוויקיפדיה כשיהיה לי זמן... אולי בסוף המחצית (אזור שבט) אבל אם יהיה לי זמן לפני זה אני אוסיף...

מה שכן, עדיף לשכתב דפים חדשים שלא קיימים קודם על הפרחים של יבוא ואחרי זה על פרחים אחרים..

חשבתי גם לתרגם את הערכים לאנגלית אבל זה כבר בונוס...

בהצלחה לכולנו!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2023 21:27 לינק ישיר 
קודי

פששש ראיון עבודה פומבי סידרת לי... חח

אני חושב לדבר על הכלל כולו:
הייתי מכניס ביטויים 'אקדמיים' בלבד. ז"א כאלו שכל מי שיקרא אותם, יצליח להבין בדיוק מה כוונתם (זה המאפיין של כתיבה מדעית) לכן הייתי נמנע מביטויים שאינם ברורים דיים. הייתי מכניס את המאפיינים הבאים:

מאפייני ניתוח טכני של יכולות שירה:
1. מנעד,
2. יציבות (אי רעידה בעת השירה),
3. דיוק (בהקשר של אי זיוף) [אולי הייתי נמנע ממאפיין זה כדי שלא ישמע לאו מכלל הן, לגבי אלו שכן מזייפים]
4. מעבר טונים חלק ומדויק- זו מיומנות בפני עצמה, ארי גולדוואג אלוף בזה כמו דודו פישר. עלה לטונים גבוהים מאוד בלי להתאמץ.
5. היקף שימוש בויברציות- (אני חושב ששאול ויוסי לא השתמשו. אליהו לוי- המון, אלי כהן ודניאל פסטרנק- במידה)

זה מה שעולה בדעתי כרגע.

מאפייני סגנון ואופי הקול:
1. חינניות (שאול אלסון הוא דוגמה לחינניות בולטת מאוד),
2. שירה חלקה (ארי גולדוואג, עקיבא אברמוביץ, אלי כהן),
3. שימוש ב'חריקות' כקישוט (נפוץ אצל אלישע כהן. יעקב שוואקי הוא דוגמא לקול חלק כמו של אלי, שיודע לשלב 'חריקות' כמו של אלישע- מיומנות של זמר מנוסה [שירהיהודית, זו את שאמרת שאת מתבלבלת ביניהם?, זה הסימן])
4. עוצמה אל מול עדינות-יוסי שיק מול ייצי ספינר/עודד קאריטי (ההוא ששר מאוד עדין ב'נקדש'). הייתי ממקם את יאיר קניג בין העוצמה של יוסי לחינניות של שאול (ברור שיש לו עוד מאפיינים). אגב, שמחה ליינר הוא דוגמא מצוינת לשימוש לסירוגין בעוצמה ועדינות.
5. רגש- כמו קניג ב'עזור נא', כמו אלסון ב-'שירה חדשה', כמו אליהו ב'תפילת חופה'.
6. קול דק, או עבה יותר (אלכסנדר כהן ואליהו לוי לעומת דניאל פסטרנק ואלי כהן. הכל יחסי כמובן, הם עדיין נערים, לא שולי רנד ויצחק פוקס)- אני מתלבט על המאפיין הזה, כי מצד אחד הוא באמת מאפיין מורגש, אבל מצד שני- זו בעצם השוואה של סולנים צעירים לבוגרים, כשבסוף רובם עוברים את המסלול הזה, אז מה מעניין בזה?

אלו המאפיינים שעולים לי כרגע.
אני מדגיש שוב, שקולות של ילדים ונערים לא ממויינים כטנור, סופרן, סופרנינו וסופרניניו. רק קולות של מבוגרים ממויינים במיון מקצועי כזה (למתעניינים החל מבאס (יצחק פוקס), ובאריטון (אני חושב שיידל ורדיגר ובודאי אברהם פריד) וטנור (שלום למר) בגברים, ואלט, מצו, וסופרן בנשים).
עוד הדגשה חשובה מאוד: נא לא לבנות עלי יותר מדי ולא לעשות לי ייסורי מצפון, אני באמת לא מאוד בטוח לגבי היקף הזמן שאוכל להשקיע בפרויקט הענק הזה.

ובכל זאת- בימים האחרונים, בהחלט לפני שהצעת לי את העבודה הזו- אני כבר חשבתי עליה ואני מנסה לגבש רעיןו לאיזשהו סרגל מדידה, או גרף כלשהו לתיאור מאפייני הקול. בע"ה יש לי כבר רעיון כלשהו.

תוקן על ידי קודי ב- 03/01/2023 21:33:44

תוקן על ידי קודי ב- 03/01/2023 21:34:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2023 21:32 לינק ישיר 
קודי

אפרים1 כתב:
בעז"ה מתכנן לכתוב בימים הקרובים ערך על אלישע כהן, ובמקביל לעבוד על קטגוריית 'מאפייני קול' יחד עם קודי שליט"א.

יוו.. אתה עושה לי 'דגדוג' באצבעות...
הצחקת עם חצי הכדור העליון חח
ולמה השתנה לי הפונט?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2023 07:09 לינק ישיר 

קודי אתה אלוף! סיכמת מאוד יפה את האפשרויות! (עדיין צריך לרדת לסוף דעתך בחלק מהפרטים) 

אל תדאג אין לי כוונה להעמיס עליך, התכוונתי שפעם בכמה ימים נדון על קולו של סולן או שניים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2023 08:50 לינק ישיר 

אוקי.... אז מה הלאה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2023 17:03 לינק ישיר 

קודי כתב:
אוקי.... אז מה הלאה?

על פי הפרמטרים שהבאת, איך מסכמים בשורה וחצי את הקולות של אלי כהן ואלישע כהן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2023 17:49 לינק ישיר 

הזרמנות שלך על ראיון העבודה הזה מצחיקה.... חחח

מאפייני קול אלי כהן (אלי, אם אתה קורא את זה, תקן אותי אם צריך) באלבום 'לעולם ועד':
מנעד רחב (קיבל סולואים גבוהים), שינוי טונים מדויק במרחקים גדולים ובגבהים, יציב, משתמש בויברציות, עדין ויודע להשמיע עוצמה, חלק, נוטה לכיוון הדק, מעביר רגש (אני חושב לוותר על המאפיין הזה, הוא מיותר).

מאפייני קול אלישע כהן באלבום הנ"ל (אלישע, אם אתה קורא את זה וכו' כנ"ל):
מנעד רחב (קיבל סולואים גבוהים), יציב, מדויק, שינוי טונים מדויק במרחקים גדולים ובגבהים, שימוש מועט יחסית בויברציות (הגביר את השימוש בהן אחרי הקלטת האלבום. כמו שניכר מהקלטות מהופעות- הוא השתמש בויברציות בצורה טובה מאוד. לא האזנתי מספיק כדי לבחון אם השימוש נרחב), עדין, חלק, מקשט עם חריקות ושבירות (הוא אומן ווקלי בזה!!), קול דק.

אם תוריד את הסוגריים, תקבל שורה וחצי על כל אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2023 20:11 לינק ישיר 

קודי כתב:

4. עוצמה אל מול עדינות-יוסי שיק מול ייצי ספינר/עודד קאריטי (ההוא ששר מאוד עדין ב'נקדש') בטוח התכוונת אליו? אולי התכוונת לאדם מרגוליב? . הייתי ממקם את יאיר קניג בין העוצמה של יוסי לחינניות של שאול (ברור שיש לו עוד מאפיינים). אגב, שמחה ליינר הוא דוגמא מצוינת לשימוש לסירוגין בעוצמה ועדינות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2023 20:15 לינק ישיר 

קודי כתב:
הזרמנות שלך על ראיון העבודה הזה מצחיקה.... חחח

מאפייני קול אלי כהן (אלי, אם אתה קורא את זה, תקן אותי אם צריך) באלבום 'לעולם ועד':
מנעד רחב (קיבל סולואים גבוהים), שינוי טונים מדויק במרחקים גדולים ובגבהים, יציב, משתמש בויברציות, עדין ויודע להשמיע עוצמה, חלק, נוטה לכיוון הדק, מעביר רגש (אני חושב לוותר על המאפיין הזה, הוא מיותר).

מאפייני קול אלישע כהן באלבום הנ"ל (אלישע, אם אתה קורא את זה וכו' כנ"ל):
מנעד רחב (קיבל סולואים גבוהים), יציב, מדויק, שינוי טונים מדויק במרחקים גדולים ובגבהים, שימוש מועט יחסית בויברציות (הגביר את השימוש בהן אחרי הקלטת האלבום. כמו שניכר מהקלטות מהופעות- הוא השתמש בויברציות בצורה טובה מאוד. לא האזנתי מספיק כדי לבחון אם השימוש נרחב), עדין, חלק, מקשט עם חריקות ושבירות (הוא אומן ווקלי בזה!!), קול דק.

אם תוריד את הסוגריים, תקבל שורה וחצי על כל אחד.

מה זה ויברציות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2023 21:05 לינק ישיר 
קודי

AyalaMBC כתב:

4. עוצמה אל מול עדינות-יוסי שיק מול ייצי ספינר/עודד קאריטי (ההוא ששר מאוד עדין ב'נקדש') בטוח התכוונת אליו? אולי התכוונת לאדם מרגוליב? .

אנא עריף??

ויברציה זה מה שהרבה אנשים קוראים לו סלסול. אבל במינוח מוסיקלי, סלסול זה משהו אחר.

תוקן על ידי קודי ב- 04/01/2023 21:06:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2023 21:56 לינק ישיר 

קודי כתב:

4. עוצמה אל מול עדינות-יוסי שיק מול ייצי ספינר/עודד קאריטי (ההוא ששר מאוד עדין ב'נקדש') בטוח התכוונת אליו? אולי התכוונת לאדם מרגוליב? .

אנא עריף?? לא הבנתי

ויברציה זה מה שהרבה אנשים קוראים לו סלסול. אבל במינוח מוסיקלי, סלסול זה משהו אחר. תודה על ההסבר

תוקן על ידי קודי ב- 04/01/2023 21:06:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2023 22:17 לינק ישיר 
קודי

זה בערבית- "אני יודע??"
אולי אני טועה, אבל בכל מקרה, זו הכוונה בסלנג הישראלי.

תוקן על ידי קודי ב- 04/01/2023 22:17:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2023 22:19 לינק ישיר 

חחחחחחחחח
אבל אם התכוונת לסולן הראשון שם אז קוראים לו אדם מרגוליס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2023 17:47 לינק ישיר 

שאלה לי אליכם חברי המלומדים, מה הסולו המאפיין/המרכזי של אלישע כהן לאורך שנותיו במקהלה?

1. הקשב לנשמה שלך

2. זה הזמן להתפלל
3. משהו מהאלבום לעולם ועד - נא לפרט 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > הפרוייקט החדש של הפו-רום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext