| נשלח ב-7/8/2005 01:07 |
|
| |
מה זה הסרט: "סיפורו של חזן"? 2004
שבוע טוב
הנה מה שמצאתי ברשת:
(קראו בעיקר את הקטע האחרון).
פרס ראשון בקטגורית סרט דוקומנטרי באורך מלא- "ספורו של חזן"- תיעודי, 2004, 91 דקות, סרט אמריקאי, במאי ותסריטאי- אריק גרינברג אנג'ו, פרס בסך של 5,000 ₪.
הפרס הוענק על ידי מנכ"ל ערוץ 10, מר ניר למפרט שברך - "ערוץ 10 היה שותף ליוזמה המבורכת של פסטיבל חשוב זה, המעלה על נס את רב התרבותיות של החברה הישראלית, אני מקווה שזו תחילתה של מסורת מבורכת, אנו נהיה שותפים תמיד בפסטיבל זה ויש לנו הכבוד להקרין סרט זה בערוץ 10 בקרוב.."
השופטים- גב' ג'ניס פלוטקין- מנהלת פסטיבל סאן פרנסיסקו לשעבר, ניסים מוסק- במאי ועורך סרטים וד"ר דוד פור- איש חינוך.
במאי הסרט השתתף בטקס והיה מופתע ונרגש בעת קבלת הפרס, הוא סיפר כי לא היה מקורב כל כך ליהדותו וערך ביקור בישראל במהלכו ביקר בבית כנסת ופצח בתפילה, חבריו הציעו לו ללמוד חזנות, וכך אמנם עשה. הוא התוודע לעולם המופלא של החזנות ואז החליט להפיק סרט בנושא.
לינק :
http://www.spielbergfilmarchive.org.il/Festivals/%E7%EC%E5%F7%FA%20%F4%F8%F1%E9%ED.doc
אתם מכירים?
תוקן על ידי - אוהדחזנות - 07/08/2005 1:07:26
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2005 13:39 |
|
| |
ניסיתי לפתוח או לשמוע..כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2005 14:03 |
|
| |
הלינק הוא רק למקור הדברים שכתבתי.
אין לי את הסרט ואני שאלתי מי שמע מי ראה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2005 19:56 |
|
| |
והנה תקציר ממקום אחר:
סרט מקסים על חייהם של החזנים, במרכז הסרט חזן בעל טמפרמנט, מספר את סיפור חייו האישי איך הפך להיות חזן במקום בטלן, ברקע תולדות החזנים ותהיה מה מקום החזנות בחיי היהודים.. 90 דקות, ארה"ב.
אכן שמעתי שרואים שם את בן ציון מילר ועוד דברים מענינים.
מישהו כבר ראה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2005 23:17 |
|
| |
ראיתי את הסרט כולו שהוקרן בליל ט באב בערוץ 10.
הסרט הינו סרט תיעודי על חייו של החזן הקונסרבטיבי
ג'קי מנדלסון. הסרט משקף את מקומה של החזנות בארה"ב
עם הדגש נרחב על ההיבט הקונסרבטיבי. קטעים נרחבים על
מקומן של חזניות ועל כיתות להכשרת חזנים וחזניות.
נכון שבמסגרת הסרט רואיינו חזנים אורתודוקסים כמו בצ מילר, מלובני ואלברטו מזרחי אולם הסרט לא מתחבר לחזנות
האורתודוקסית.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2005 23:19 |
|
| |
הסרט הוקרן בערוץ 10 במוצאי שבת ליל תשעה באב.
לא הספקתי לראות אבל שמעתי מרבים שראו ונהנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2005 09:14 |
|
| |
אני ראיתי את הסרט, הוא אמנם על חזן קונסרבטיבי וכל הסובב אותו, פעילותו, זה נכון אמנם קונסרבטיבי, מראה את אמנותו של חזן, כיצד התחבב על קהילתו, אמן, מוסיקאי, אבל אסור לנו להשתמש בהם אלא לראותםולשמעם בלבד, כמו קונצרט.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2006 01:27 |
|
| |
בסוף השבוע אני יתחיל להעלות בפניכם את הסרט בשלמותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2006 08:21 |
|
| |
מחכים, תודה תודה תודה.
|
|
|
|