| נשלח ב-13/2/2006 01:03 |
|
| |
רשמים מקונצרט החזנות בפתח תקוה
בס"ד
ערב טוב לחברים ולכל הקוראים (חברים פאסיביים)
זה עתה חזרתי מקונצרט החזנות שנערך בהיכל התרבות בפתח תקוה. קונצרט חמים, מתוק ונעים. קונצרט שעוטף אותך בנוסטלגיה ונותן לך להתרפק על כל השמאלץ של החזנות במיטבה. החזנים היו טובים, המקהלה והתזמורת הסימפונית "יובל", רפרטואר עשיר ומענג ועל כולם מנצח ביד רמה ומנהל מוסיקאלי - הלא הוא יקירנו ד"ר מרדכי סובול.
השתתפו החזנים יעקב מוצן, משה השל, דוד אולמן ויעקב יצחק רוזנפלד.
היות והשעה מאוחרת אשתדל לדווח בקצרה:
פתיחת הקונצרט כבכל הקונצרטים של יובל - פיתחו לי.
לאחר דברי ברכה קצרים עבר שרביט ההנחיה למרדכי סובול. לא פעם דיברנו על הנחייתו החמה של מרדכי. מרדכי מתגלה לא רק כאמן מוסיקאלי ומגיש תוכניות ברדיו קול חי אלא גם כמנחה היודע ליצור קשר מיידי ובלתי אמצעי עם הקהל. קיים מין פילרטוט שלו עם הקהל ואין ספק כי זה מוסיף מאד לכזה ערב של קונצרט מענג.
כמו שכבר נאמר בפורום - בשבת היה יום הזיכרון לחזן יהודה לייב גלאנץ. הבוקר עלינו לקברו לקיים שם את האזכרה השנתית, והערב סובול החליט לפתוח את הקונצרט ביצירתו של גלאנץ "אין כערכך". יצירה "גלאנצאית" טיפוסית. ביצוע יפה מאד של החזן השל.
ופעם ראושנה על בימת "יובל" - החזן יעקב יצחק רוזנפלד ב"שמעה ותשמח ציון" האהוב והידוע. ביצוע מעולה של חזן מכל הלב. אינני יודע כמה אנשים שמו לב לתיקון הפיסוק שעשה החזן. ביצירה המקורית הפיסוק המולחן הוא "...כי אתה ד' עליון (פסיק) על כל הארץ..." הפעם החן שר כמו שצריך: "...כי אתה ד' (פסיק) עליון על כל הארץ..." יישר כח על התיקון הנכון. זה פירוש המילים הנכון של פרק תהילים זה.
היצירה הבאה והאר עיננו של שלום כץ בביצועו של דודו אולמן. ביצוע יפה מאד ומדוייק מאד.
יעקב מוצן שר את ממקומך של קרליבך - בלחן השני, לחן החזנות, כפי שביצע בקונצרט קרליבך בהיכל התרבות בתל אביב. על יעקב מוצן אין מה לכתוב - מוצן זה מוצן וכל מילה או תיאור רק יפגעו ויורידו מעצמת החוויה של להאזין לשירתו. אני חייב כאן רק דבר אחד. מאיפה יש לו כח. בשבת בירושלים הוא עבד קשה - החליף את חיים אדלר שחטף שפעת. בקונצרט אמש במוצש"ק שירה, גם כן עבד קשה. והיום הוא עולה על הבמה ושר כאילו שזה עתה חזר משבועיים נופש ומנוחה. יעקב, אני מצדיע לך.
הלבן חטאינו בביצועו של יעקב יצחק רוזנפלד. מה אומר ומה אדבר, זוגער אמיתי. ביצע את היצירה בצורה נפלאה תוך שהוא מפגין את יכולתו הזוגערית. פנטסטי.
כאן עלה דוד אולמן לבצע יצירה שאינני מכיר כלל. אודה ואבוש, אינני מכיר לא רק את היצירה אלא אפילו את המילים. מעולם לא זכיתי להתפלל בביכנ"ס בו אומרים יוצרות. ויצירה זו היא מתוך יוצרות לשבת שקלים. יצירה של גרנטוב ובעוונותי הרבים אינני זוכר אפילו את שמה. אמנם אינני מכיר את היצירה אך אני חייב לציין כי הביצוע היה מעולה. למרות הטקסט הלא מוכר הבנתי כל מילה ומילה מפיו של החזן דוד אולמן.
השל שר את אנא עבדא דקודשא בריך הוא - יפה מאד ומדוייק מאד. ממש נעימה עריבה לאזן.
ולסיום החלק הראשון, ארבעת החזנים עם המקהלה ועם כל הקהל - לכה דודי של קרליבך. אני לא יודע מה קרה למרדכי. כאחד המתנגדים הראשיים לתפילה בנוסח קרליבך, הוא החל דווקא לקדם את נעימות קרליבך. לפני שבועיים קונצרט קרליבך, הערב שתי יצירות משל קרליבך. מרדכי, המשך כך. אנחנו אוהבים חזנות, אוהבים אותך ואוהבים גם קרליבך.
לאחר הפסקה בת תשעה עשרה וחצי(!!!) דקות: משה השל - אחינו כל בית ישראל של גנטשוף. כאן ראוי לציין כי העיבוד והתזמור הם של סובול ג'וניור - אופיר.
יעקב מוצן עם המקהלה מבצעים את רזא דשבת בלחנו של יוסף מנדלבאום. ביצוע מתוק ומצויין. כבר כתבתי קודם שאסור לי לתאר את שירתו של יעקב. אני לא מסוגל לתאר במילים ובכתב את העוצמה.
יעקב יצחק רוזנפלד, ולדעתי זה היה מבחינתו של רוזנפלד גולת הכותרת של ערב זה. עקביא בן מהללאל בלחנו של אלתר. ביצוע מדהים, מלא רגש, סוחף, מתרפק וחודר ללבבות. בסיום היצירה זכה רוזנפלד למחיאות כפיים סוערות וממושכות שבקושי נתנו לו לרדת מהבמה.
משה השל שר את קול דודי מתוך שיר השירים. ביצוע יפה ורגוע מלא טעם.
דוד אולמן בליווי המקהלה ביצירה הנפלאה "אדם יסודו מעפר" של רופשיץ. פשוט מצויין, או כמו שהגדיר זאת אחדמשכני בקונצרט - כבקי ורגיל.
יעקב מוצן מטייל בין פרקי התהילים ביצירתו של גנטשוף "השיר שהלוויים היו אומרים בבית המקדש". מבחינתו זה כמו טיול של שבת אחרי הטשולענט ומבחינתנו - טיול של עונג וחוויה.
לסיום כמו בכל הקונצרטים יובל - עושה שלום בלחנו של סובול.
סובול גילה לנו סקופ. אמנם זה קונצרט שני השנה בפתח תקוה אבל צפוי לנו עוד קונצרט אחד כבר בשנה זו בפתח תקוה. אנחנו מחכים בקוצר רוח. מרדכי, רק תגלה לנו מה התאריך שנוכל לשריין אותו בלו"ז.
לסיכום קונצרט מהנה ומענג. כמעט כל הקטעים מוכרים וידועים ובכל זאת הקהל אהב לשמוע אותם פעם נוספת והחזיר הרבה חום ואהבה למנחה, לחזנים, למקהלה ולתזמורת.
לילה טוב לכולם (אני יודע שאני חייב לכם עוד כמה דיווחים, שבת שירה של קראוס עם יעקב מוצן, דבלה הלר, חיים אדלר, יצחק הלוי ורפי ביטון, קונצרט במוצש"ק זו ועוד. חברה אני שפוך מעייפות, תסלחו לי אבל אדווח פעם אחרת. מילה אחת - היה מקסים)
לילה טוב לכולם ולהתראות באירועים הבאים
בברכת התורה העם והארץ בני וייס
תוקן על ידי - bnyweiss - 13/02/2006 1:06:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 01:19 |
|
| |
בני ראיתי שכתבת שאינך זוכר אז אני יזכיר לך,ליצירה קוראים אשכול אווי תאוות כל נפש, יצירה נפלאה העיבוד גם היה נהדר, והסיום חזרה לנוסח השבתי, וברכת מגן אברהם לקוח מ"אבות" (דומה), ממש יפה.
בכלל קונצרט אדיר יפה, נהניתי מאד מהביצועים של החזן רוזנפלד הקהל הריע לו במחיאות כפיים סוערות על ביצועיו היפים
ואיך אם לא הגדול יעקב מוצן שכבר קנה את עולמו באומנות שחננו ה' והוא פשוט פנטסטי מיוחד, בקיצור אין מילים, ענק.
דוד אולמן ביצירה אשכול היה מאד מיוחד,ף וגם בשאר הקטעים.
משה השל אחרון חביב עם 4 קטעי חזנות , פתח עם יצירה של גלנץ ביצוע מבריק ויפה, יהי זכרו ברוך.
וסובול עם הנחיה שמושכת ומרתקת ועיבודים וניצוח כמו שרק הוא יודע לתת, מקסים.
תודה לראש העיר אוחיון על ההשקעה להתראות בשבת עם הלפגוט ומקהלת רפי ביטון.
תודה תודה ושוב תודה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 01:45 |
|
| |
תודה רבה בני ידידי על הדיווח הנהדר שלך, (חסכת לי עבודה...) חזרתי מהקונצרט הנהדר, פשוט קונצרט מושלם, חזנים נהדרים בביצועים מרהיבים, ומעל כולם ד"ר מרדכי סובול מנצח ביד רמה ומלווה את החזנים בעיבודים מוסיקליים שנותנים לטקסט ולפרקי החזנות משמעות עמוקה, אשתדל מחר להכין דיווח נוסף מלווה בתמונות וקצת קולות.
לילה טוב. מנחם
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 09:38 |
|
| |
מנחם, אחרי שהסרטת את הערב, זרוק לנו איזה קליפ, לפחות את רזא דשבת של יוסל'ה מנדלבאום בביצועו הנהדר של מוצן. גם אני מצטרף לקודמי, הקונצרט אכן היה נהדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 10:17 |
|
| |
היה לי הזכות והעונג להשתתף בקונצרט אתמול, מה אומר ומה אדבר סובול הוא אדם מעל ומעבר מנחה בטוב טעם ומגיש לנו תמיד קונצרט ברמה גבוהה שמכבדת את הקהל ואת החזנים והמופיעים, מוצן כמובן מקום ראשון, ודם שאר החזנים אולמן והשל ורוזנפלד כולם היו תותחים כל אחד וכישוריו הפגין ביצועים חזקים ומלאים טעם לפרקי החזנות אותם אהבנו ושמענו אתמול.
תודה רבה ולהתראות בקונצרט הבא בהיכל התרבות יום חמישי 06-3-23 עם הלפגוט שר יוסלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 17:15 |
|
| |
אני מצטרף בשמחה לכל מילה שבאמרה פה היום על הקונצרט ממש "כל מילה בסלע" כמו שאומרים גם אני הייתי מבקש ממך מנחם אם צילמת את הקונצרט בווידיאו אני מעוניין בעותק (כמובן תמורת תשלום) כי היה מש קונצרט איכותי ויפהפה, תודה מראש צבי 0523-6565450
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 18:33 |
|
| |
פיוט
הפיוט ראשיתו כשירת קודש שבאה לעטר את תפילות היחיד והציבור ואת הטקסים הדתיים והושרה ע"י החזן וקהל המתפללים כחלק מהתפילה. במהלך השנים - הפיוט, כיצירה חיה ומתחדשת תדיר, הלך והתרחב למחוזות אחרים מעבר לתפילה: פיוטים סביב מעגל השנה - זמירות שבת ופיוטים לחגים ומועדים; שירת הבקשות; ופיוטים סביב מעגל החיים - מלידתו של האדם (שירים לברית מילה וזבד הבת) דרך בר ובת מצווה, נישואין, הולדת בת ובן וחוזר חלילה. השירה, המושרת דרך כלל במסגרות של ציבור וקהילה היא החורזת ושוזרת את הפיוטים מראשית התפתחותם ועד ימינו ומחברת בקרבת לבבות איש לרעהו - בין אם משפחה ובין אם ציבור המשתתף בשמחה, בין אם קהל מתפללים בבית כנסת ובין אם המשוררים יחדיו את שירת הבקשות.
הגדרה מילונית: המילה פיוט באה מן השפה היוונית ופירושה: שיר. המושג פיוט מתכוון לכל שירת הקודש בעברית, שתחילתה בארץ ישראל במאות הראשונות לספירה.
לאחר שהגדרנו את משמעות ה"פיוט" הלקוח מאתר "הזמנה לפיוט" http://www.piyut.org.il, להלן מילות הפיוט ששר החזן דוד אולמן.
אשכול
אשכול אווי תאות כל נפש, בצלו חמדתי שבת מצא נפש, בקשתיו ולא מצאתיו ופצתי בטפש, חמק עבר מלהדריר לי חפש, גזלתי שקלי מתת כפר נפש. טבעתי במי צול בטיט ורפש. אור פניך עלינו, אדון, נסה. ושקל אשא, בבית נכון ונשא. ובצדק הגה ערך כי תשא, גוננו במגן, אל רם ונשא. ברוך אתה ה' מגן אברהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2006 06:08 |
|
| |
"קונצרט אינטימי ומשפחתי"- במלים אלו הייתי מגדיר את הקונצרט המקסים שהתקיים אתמול. אציין מספר נקודות שמשכו את תשומת ליבי בקונצרט: 1. הרגשתי בהופעתו של אולמן, שהוא לקח את הקונצרט ברצינות והתאמף אפילו מעל לכוחותיו. (לא לחינם אומרים שסובול עושה מהחזנים בני אדם).
2. רוזנפלד הפתיע אותי לטובה , בזוגעכץ שלו. במיוחד התרגשתי באמירת הקטע "הלבן חטאינו", רוזנפלד גילה יכולת השתפכות ומתיקות הרשמנית מרשימה ביותר. אני כבר לא מדבר על הקולרטורה המדוייקת להפליא. שאין הרבה חזנים שיודעים להשתפך בצורה שכזו.
רוזנפלד כל הכבוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|