מר קיטאי היקר, וחבריי חברי הפורום
הנה לפניכם הפרשייה הזו במלואה:
בתאריך 9-2-06 פירסמה עירית ר"ג בהודעות הדובר באתר שלהם בלשון הזה:
בית הכנסת הגדול של רמת-גן ישודרג ויחודש. החזן העולמי ישראל רנד ימונה כחזן ביהכ"נ! (09/02/2006)
|
בית הכנסת הגדול והמרכזי של העיר רמת-גן, המצוי בככר רמב"ם שבמרכז העיר, צפוי לעבור בקרוב "מתיחת פנים" משמעותית-פיזית וגם תוכנית.*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
ההפתעה הראשונה והמרכזית שמכין ראש העיר, צבי בר, לציבור המתפללים, היא "גיוסו" לשורות בית-הכנסת של החזן העולמי, ישראל רנד (47), שבמהלך 15 השנים האחרונות עשה קריירת חזנות מרשימה בניו-יורק (הוחלף ע"י דודו פישר), וכעת חזר לרמת-גן- בה מתגוררים ילדיו ואימו. השבוע נפגש בר עם רנד ועם נציגי ביהכ"נ, וסוכם כי בקרוב מאוד כבר יוכלו המתפללים להנות מקולו המיוחד של החזן הידוע, שהחל כאן את דרכו, וחיזן בביהכ"נ הגדול במשך 7 שנים, לפני נסיעתו לארה"ב.
רנד צפוי לחזן בביהכ"נ בשבתות ובחגים, בליווי מקהלה. בעירייה ובהנהלת ביהכ"נ- שצפוייה לסכם בימים הקרובים את נושא העסקתו של רנד-צופים כי הצטרפותו של רנד לביהכ"נ הגדול של רמת-גן, "תמשוך" לביהכ"נ מאות מתפללים ותחזיר ימיו מקדם.
בד בבד גיבש ראש העיר תוכנית רב-שנתית לשיפוצו וחידושו הפיזי של בית-הכנסת, ובעירייה מקווים כי יעלה בידה לגייס תרומות לנושא, אשר יקלו על הקופה הציבורית בהוצאה הגבוהה הכרוכה במימוש התוכנית. | עד כאן סוף ציטוט.
בלינק הזה: http://www.ramat-gan.muni.il/שונות/הודעות+הדובר/בית+הכנסת+הגדול+של+רמתגן+ישודרג+ויחודש.htm
מבירור שערכתי נודע לי:
החזן רנד עומד לחתום על חוזה חדש בר"ג לפיו הוא יעבור לפני התיבה בשבתות מברכים ובחגים. כפי שצויין בהודעת הדובר הרעיון הוא של ראש העיר שדוחף ומגבה את ההצעה הזו, נודע לי כי החזן רנד הציג בפני ראש העיר ובפני חברי הוועדה את החוזה שלו מניו יורק בו מופיע הסכום של 250,000$ לשנה, הוא אכן לא יקבל את הסכום הזה, אבל הדרישה שלו היה לסכום גבוה משמעותי מהמקובל כאן בארץ, ואכן ראש העיר נענה לבקשתו ובימים הקרובים הצדדים עומדים לחתום על העסקה המדוברת.
עוד נודע לי כי החזן הצעיר בנימין הלפגוט שמכהן כיום כחזן הראשי שם בבית הכנסת ימשיך לקבל את משכורתו הצנועה וימשיך במקביל לחזן רנד להתפלל לפני העמוד 2 שבתות בחודש, ותנאי העסקתו לא ייפגעו כלל.
פניתי לחזן רנד לקבל את תגובתו לידיעה הזו, ונעניתי "מכיוון ועדיין לא נחתם חוזה הוא מסרב להגיב".
לסיום אני מאחל לרנד הצלחה גדולה
מנחם
 |
|
|