חברים יקרים אם במקרה מישהו מכם יש לו גישה למודעות שהוציאו על הופעתו של החזן חיים אליעזר הרשטיק בניו יורק בשבת תרומה ויכול להעבירה אלינו נשמח. תודה
נשלח ב-5/3/2006 23:34
שמעתי שהיה נהדר, אבל פלא גדול הוא שהחזן הרשטיק שלא מופיע כאן במעורב הסכים להופיע בבית כנסת זה שהמחיצה בין גברים לנשים שם קטנה ממתניו, פלא.
נשלח ב-6/3/2006 16:12
לא רציתי לעשות נושא חדש מהתפילה של הרשטיק אצל הרב הבן שנייר בניויורק.אבל אחרי שראיתי מה שכתבו כבר אני לא יכול להיות מחריש. החוצפה של חזן הרשטיק הולך מעבר לכל גבול מצד אחד הוא התעטף באיצטלא של קנאי לשם ה' .לא מעורב,רק במקומות המכבדים דעת תורה ויראת שמים. ומאידך הלך להתפלל במקום שאין התפילה בו יאה ליהודי אדוק באמת. המחיצה שם מזכוכית אפילו לא חתיכה אחת אלא עם הפסקות כמו חתיכות עמודים של זכוכית על הריצפה בגובה של 30 אינטש זה בערךאצלכם אולי 75 ס"מ. בכל הקירות יש תמונות של נשים חשופים וכל מני אנשים גברים גויים רחמנא ליצלן. איך יכול חזן ירא שמים לבא במקום זה? . האם הוא דודו פישר שעשה לעצמו טלית משונה כמו שעין של יהודי לא ראתה?. שהלכנו לשמוע אותו באחד השבתות ,ברחנו אחרי 5 דקות כי אנחנו עם זקן ופיאות אסור לנו להיות במקום כזה עם חזן שאין לא יראת כבוד לאידישקייט הנכון ולנהוג אצל היהודים מדורי דורות. והרשטיק אליעזר עשה מעשה נבלה , שהלך שמה למען בצע כסף רחמנא לצלן.אנחנו יכול להיות שנפנה למועצת גדולי התורה בישראל להביא את הרשטיק לחרם ,על שהמרה הוראות גדולי ישראל מקדמא דנא להתפלל במקום ראוי ,איך שצריך להיות בית כנסת . בושה וחרפה.
kamerton
תוקן על ידי - kamerton - 06/03/2006 16:14:14
נשלח ב-6/3/2006 22:57
למר KAMERTON כאשר אתה מאשים יהודי במעשה נבלה כדאי שאתה תתנהג בדרך הישר והיושר ותזהה את עצמך ואל תתחבא מאחורי ניקים. כך נדע שדבריך הם לשם שמיים ולא לשם מחלוקת. אם אתה מוג לב אז אנא החרש בבקשה. פרופ' קיטאי
נשלח ב-7/3/2006 01:15
I would like to know what is wrong with my "nick" name and way do I have to apologies for what I wrote. Let me tall you one think Mr. Professor.
You can not fight with facts. And believe me .we are going to start a nuclear war
Against this hypocritical hazzan. That is not but a
מבזה שם שמים ברבים
By the way my name is Eliezer Sheinfeld I leave in 13th Ave In *:namespace prefix = st1 />BrooklynNyAnd I am working as a Mashgiach in NYC Jewish organizations
kamerton
*>*>*>
תוקן על ידי - kamerton - 07/03/2006 1:17:38
נשלח ב-7/3/2006 09:59
פרופ' קיטאי, עתה משהוסרה הרעלה מעל הניק, ושמו נמסר על-ידו, מה דעתך? האם האשמותיו הם לשם שמים? היתכן שהאיש שהחרים את הקונצרט בירושלים יעשה דבר כזה ב"מקום רחוק"? אני שואל אותך כפותח האשכול וכאדם שאוסף כנראה חומר על החזן הדגול.
נשלח ב-7/3/2006 13:40
אני לא מבין מה גיליתם עכשיו שלא היה ידוע קודם?
הנה לפני מספר חדשים הופיע חיים אליעזר בקונצרט בוינה. הקהל היה מעורב כמובן. ההסבר שניתן לכך היה שמדובר בנשים נכריות ולכן אין עם זה בעיה... כמו כן הסבירו שהאיסור הוא רק בארץ ולא בחו"ל...
לכן אין מקום לתמיהות. העיקרון ברור.
יצויין שלא רק חיים אליעזר נוהג כך אלא גם אחרים דוגמת צבי הורוביץ, אבל הורוביץ פחות מפורסם והוא גם לא התראיין ולא יצא בהצהרות ב"המודיע".
נשלח ב-9/3/2006 15:59
לקמרטון ולאחרים,
כחבר הפורום אני בוש ונכלם מסגנון הכתיבה של kamerton האם ליהודי בעל פאות וחרדי מותר להשתמש במלים : "מעשה נבלה" וכ'ו. אינני מבין מי שמך לקדש מלחמה על החזן הרשטיק, הידוע בישראל ובעולם כחזן בעל נשמה גדולה המקדש בתפילתו וברינתו , שם שמיים ומענג את לבות שומעיו. האם בדקת אצל חזנים אחרים מן העולם החרדי לפני מי הם מופיעים? עובדה היא שמלבד החזן חיים אליעזר הרשטיק, כולם מופיעים בישראל ובעולם בפני קהל מעורב ובתפילות בבתי כנסת שהמחיצה שם היא לא לפי דעתך המחמירה, אולם יש לה על מי לסמוך בעולם התורה.זה לא בושה שהחזן מקבל תמורה עבור תפילתו כי הרי זו מלאכתו והוא צריך להתפרנס ולהביא טרף למשפחתו העניפה. האם אתה וקהילתך הזמנתם פעם חזן כחייים אליעזר הרשטיק ואף שלמתם על כך. מדוע אתה מאיים "במלחמה" על החזן הזה בלבד ומתעלם לשיטתך מאחרים? האם לא יתכן שיש פסיקות של רבנים אחרים מרבנים המקובלים עליך המתירים בדיעבד הופעה לפני קהל מעורב בחו"ל ולא בארץ? לסיכום אני קורא לך להרהר הרהורי תשובה ולהתנצל בפני החזן ח. א. הרשטיק על ההשתלחות הקשה נגדו. שלא כקודמי אין אני מעוניין לגלות את שמי האמיתי כדי לא לתת נופך אישי לדברי ולא ללבות את המשך "המלחמה". אני מציע למנחם- מנהל הפורום להקפיד יותר שלא יופיעו דברי בלע בפורום.