ערב טוב לחברים (גם לפאסיביים), נכחתי הערב במלון רג'נסי ירושלים בטקס הענקת פרס ירושלים תשס"ו לגב' גילה קצב רעיית נשיא המדינה ולמיודעינ" /> פורום: קונצרטים של חזנות - דיווח מטקס הענקת פרס ירושלים תשס"ו – בחדרי חרדים
בית פורומים קונצרטים של חזנות

דיווח מטקס הענקת פרס ירושלים תשס"ו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/3/2006 23:26 לינק ישיר 
דיווח מטקס הענקת פרס ירושלים תשס"ו

בס"ד

דיווח מטקס הענקת פרס ירושלים תשס"ו*

*:namespace prefix = o />

ערב טוב לחברים (גם לפאסיביים),

נכחתי הערב במלון רג'נסי ירושלים בטקס הענקת פרס ירושלים תשס"ו לגב' גילה קצב רעיית נשיא המדינה ולמיודעינו ד"ר מרדכי סובול. שמחתי לפגוש בקהל רבים מחובבי החזנות וחברי פורום ותיקים וחדשים. כמו כן נצפו בקהל החזן משה שטרן ורעייתו, החזן הרב חיים אדלר, החזן איצ'ה מאייר הלפגוט ורעייתו והחזן יעקב יצחק רוזנפלד.

הטקס החל בשירת מקהלת "יובל" ביצירתו של ד"ר סובול "פיתחו לי" הפותחת את הקונצרטים של "יובל" מזה 3 שנים. חידוש מרענן – על מלאכת הניצוח הופקד אופיר סובול שעשה זאת בחן רב. על הקלידים – מיודעינו הרב מנחם בריסטובסקי. לאחר מכן דברי ברכה לכלת הפרס הגב' גילה קצב מפי נואמים שונים. אציין את ברכתו החמה של הרב הראשי הרה"ג ישראל מאיר לאו שליט"א, שכמו תמיד יודע להגיד את המילים הנכונות במקום הנכון ובזמן הנכון לאוזניים הנכונות. וכמובן נאום של כלת הפרס. מתוקף היות כלת הפרס רעיית נשיא המדינה, זכינו גם לשמוע את דברי נשיא המדינה.

לאחר הענקת הפרס לגב' קצב, תפס שוב אופיר סובול את מקומו על הבמה וניצח על המקהלה בשירת "שיר המעלות" המפורסם. למרות נסיונו הקהל לא כל כך שיתף פעולה ולא הצטרף לשירה. עכשיו היגיע תור נאומי ודברי ברכה לד"ר מרדכי סובול,חתן הפרס, על פועלו הרב והמיוחד בעולם החזנות. ומיד לאחר הענקת הפרס למרדכי סובול, נאום תודה של מרדכי. לאחר מכן החזן ישראל רנד עם המקהלה בקטע "וכל החיים" והפעם תחת ניצוחו של חתן פרס ירושלים – ד"ר מרדכי סובול. ביצוע יפה מאד.

לסיום שירת "התקוה" ע"י המקהלה וכל הקהל תחת ניצוחו של ד"ר סובול.

לענ"ד היה טקס מכובד מאד ומרשים. פרס ירושלים מהווה לא רק הכרת תודה והערכה על מפעל חיים אלא גם אבן תמרור וציון מחייב. אבן תמרור לכיוון של דרך חיים וציון דרך מחייב של רף הישגים ממנו אסור בשום פנים ואופן לרדת.

מזל טוב לך ידידי חתן פרס ירושלים ד"ר מרדכי סובול, מזל טוב ליונה רעייתך, לאביך שיאריך ימים ולכל משפחתך.

אני יודע שמנחם הסריט את כל הטקס. אשמח אם תוכל להעלות לרשת את נאומו של מרדכי.

בברכת התורה, העם והארץ
בני וייס

תוקן על ידי - bnyweiss - 20/03/2006 23:32:16

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2006 00:27 לינק ישיר 

גם לי היה  הזכות והעונג להשתתף במעמד מכובד ומרשים זה בטקס הענקת הפרס לד'"ר מרדכי סובול על החייאת החזנות בעולם.

לדעתי עצם הענקת הפרס מהווה פרס גדול לחזנות בכלל, הפרס המכובד מעמיד את החזנות במוקד העניינים, ומסמל את הערכה שיש לחזנות בכלל, ואם להעניק פרס על החזנות מי יכול וראוי לקבלה אם לא ד"'ר מרדכי סובול. ולכן כאשר החזנות מקבלת את הפרס ע"י מרים קרנה של החזנות באו כולם ונתאספו לכבודה של המעמד.

יש בידי הסרטה מהערב הנהדר, לבקשתך בני, אני אעלה את הסרט מדבריו של חתן הפרס הד"ר מרדכי סובול , ומכאן אני מאחל לו וליונה רעייתו לאופיר ולכל משפחת סובול הנכבדה הרבה אושר ועושר והצלחה בהמשך הדרך הארוכה, תודה על העבר ותודה על העתיד, היו ברוכים.

ידידכם מוקירכם ומעריצכם
מנחם

נ.ב. בני יקירי איך שכחת את זקן החזנים החזן שמואל ברוך טאובה שהטריח עצמו מרחובות לכנס זה הכל לכבודו של סובול.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2006 01:35 לינק ישיר 

הנה הלינק המדובר:

http://rgrg-1.at.vwdhosting.net/ps.wmv

מנחם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2006 08:01 לינק ישיר 

היתה גם לי הזכות להשתתף בטכס המרשים
אין מה להוסיף לתאורים של קודמי - מנחם ובני .
אומר רק זאת : זה היה פרס והוקרה לכל עולם החזנות ולכל חובבי החזנות בבחינת " קמנו התאוששנו ניצחנו ועוד היד נטויה".
ושוב ברכות ל"ד"ר סובול ולרעיתו" ו....תודה!

המשיכו!!!
OPHIRRR

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2006 09:49 לינק ישיר 

בלינק הזה עכשיו שידור חוזר של התכנית מאתמול:

http://www.media-line.co.il/live-jc.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2006 13:42 לינק ישיר 

מנחם שלום .

האם יש לך הקלטה של היצירה שהושמעה אתמול בטקס?
המדובר ב"וכל החיים" יצירתו של דוד קוסוביצקי
שבוצעה ע"י החזן ישראל רנד עם מקהלת יובל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2006 17:06 לינק ישיר 

ל HHCPA  השלום והברכה.
היצירה " וכל ההחיים" מופיעה בתקליטור של החזן הלפגוט " הבט משמים"
כמו כן היצירה הושמעה וצולמה בהופעה בהיכל התרבות "הלפגוט שר קוסביצקי"
וכן ניתן לשמוע את היצירה במקור בתקליט של דוד קוסביצקי עצמו.

אופיר.

OPHIRRR

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2006 23:38 לינק ישיר 

לחתן הפרס ד"ר מרדכי סובול ומשפחתו וביחוד לאביו יאריך שנים עם בריאות טובה ,ברכות ואיחולים מקרב לב.
יוחם חג הוא לשוחרי החזנות בארץ ומחוצה לה ,חזנים ,חברי מקהלות וציבור רחב.
זה היום עשה ה" נגילה  ונשמחה בו.
מחיה החזנות בהווה יזכה א"י השם להתמיד גם בעתיד לתפארת קרן ישראל בארצנו ובגלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2006 11:27 לינק ישיר 

ברכות לראש משביר לד"ר מרדכי  סובול  לרגל קבלו את פרס ירושלים, על מפעל חייו בשימור, בקידום ובפתוח
החזנות והמוסיקה היהודית.כמו שאמר סובול בנאומו, הפרס הוא גם למשפחתו הקרובה, רעיתו וילדיו שכולם מסייעים וחיים את המפעל של אביהם, במיוחד רעיתו יונה שהיא עזר כנגדו.

נבצר ממני לכבד את  מרדכי סובול ולהשתתף בטקס, אולם תודות למנחם שמענו וראינו את נאומו של מרדכי
בוידיאו ,כה לחי ותודה רבה. נשמח יותר אם תוכל להעביר בלינק גם את קטעי החזנות שהושמעו בטקס
בניצוחם של אופיר ומרדכי סובול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2006 16:23 לינק ישיר 

ברכת מזל טוב חמה ולבבית למרדכי סובול על הפרס המכובד.
ואני מצטרף לבקשה להעלות עוד מפרקי החזנות שהיו בערב ומניצוחו של אופיר סובול.
(ואגב, אני מאחל לו הצלחה רבה בהמשך דרכו של אביו ועם אביו  יחדיו לאורך שנים טובות).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > דיווח מטקס הענקת פרס ירושלים תשס"ו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext