בית פורומים קונצרטים של חזנות

דיווח מהקונצרט האדיר הלפגוט שר יוסלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/3/2006 20:25 לינק ישיר 

אייי אייי איייי איייי איייי אני שמח שלמוע שנהניתם חברים
אבל בא לי לבכות כשאני רואה את הלפגוט שר עם שטרן ואני נמצא במרחק של 6000 מייל מהיכל התרבות
אז בבקשה חברים תתחילו להוריד לפורום קטעים
קצת סולידריות באמת !..................

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2006 00:46 לינק ישיר 

שלום לחברים,

לצערי לא התפניתי עד עתה לכתוב את רשמי מהקונצרט הענק הזה.

ראשית, ברכות והוקרת תודה לחתן פרס ירושלים ד"ר מרדכי סובול על הערב הנפלא הזה. אני כבר לא מסוגל לנחש עד לאיזה רמה האיש הזה מסוגל להגיע. כל פעם הוא מפתיע מחדש - וכמובן רק לטובה. משנה לשנה רמת קונצרט הגאלה רק עולה ועולה. ואם אשתקד חזינו איך דודו ואיצ'ה מאייר מרימים את היכל התרבות לרף עליון בסולם הקונצרטים, הרי שהשנה נוכחנו כי אמנם אשתקד הרף היה גבוה אך מתברר כי יש רף גבוה ממנו. אני זוכר את המלעיזים דאשתקד שאמרו "סובול לא יוכל לשחזר את ההצלחה האדירה של הלפגוט שר קוסוביצקי. זה יחיד בדורו והשנה הוא כבר ירד". לא רק אשתקד הם התבדו, גם השנה - ובגדול. סובול מראה לנו כל שנה שאפשר לעלות עוד ועוד. יישר כח גדול למרדכי, לאופיר, למקהלת "יובל" לתזמורת הסימפונית הישראלית, לכל משפחת סובול שנרתמת כולה לסייע ביד ראש המשפחה להרים קונצרטים כאלה, כמובן יישר כח וברכת תחזקנה ידיכם לחזן הדגול איצ'ה מאייר הלפגוט שהרים לבדו את כל הקונצרט הזה (ואפילו פעם אחת לא החזיק בידו תווים), לחזן האהוב משה שטרן ש"הותקל" ע"י סובול והסתער וכבש את היעד בצורה מדהימה, ולמנצח הצעיר והעולה רפי ביטון שהראה לנו כי הוא הוא עדין בגדר "פלא".

אני רוצה להתייחס למספר נקודות בקשר עם הקונצרט:

ראש ובראשונה לנושא הקונצרט - "הלפגוט שר יוסלה". אני לא יודע מה עושה לכם השם יוסלה, אבל כשאני שומע קטעי חזנות של יוסלה אני פשוט נשפך. יוסלה הוא לא סתם מלך. זה מלך שמלכותו לא הסתיימה. יוסלה הלך בדרך כל בשר אך מלכותו לא עברה מן העולם. לפני כשנתיים, הקדיש מרדכי את אחד הקונצרטים בסדרת המנויים ל"120 שנה ליוסלה". על יוסלה לבדו אפשר לבנות כמה וכמה קונצרטים, ולענ"ד הבחירה של יוסלה כנושא לקונצרט גאלה היא מוצלחת מאד. גם בחירת היצירות שבוצעו ודברי הקישור שביניהן, הובילו אותנו - הקהל, דרך מסכת חייו של יוסלה כנאה וכיאות למלך.
ועוד משהו קטן. לכל הספקנים ומחרחרי השמועות והתהיות על "איך הלפגוט ישיר יוסלה". אני מקווה שכבר קניתם כובע כדי שיהיה לכם מה לבלוע. ויותר ברצינות: הלפגוט אינו יוסלה. ולידיעתכם הלפגוט גם אינו קוסוביצקי. לא דוד לא משה ולא שמחה. הוא איצ'ה מאייר!!! לשמחתו ולהנאתינו הוא ניחן במתת שמים בגרונו ובכושר לימוד. שילוב של שני אלה, עם כח רצון והתמדה ועם הצבת המטרה ע"י סובול - עכשיו "הלפגוט שר יוסלה", ולפני שנתיים "הלפגוט שר קוסוביצקי" הביאו את הקונצרטים האלה לאותו מקום גבוה שהגיעו. צריך להפסיק לחשוב במונחים שהלפגוט הוא קוסוביצקי ומתאים לו לשיר רק קטעים גבוהים. הלפגוט הוא הלפגוט - נקודה. סימן קריאה! והוא ישיר את מה שהוא ילמד. קולו הגבוה לא מגביל אותו רק לטונים גבוהים. אדרבה. הוא מאפשר לו לשיר בקלות גם טונים גבוהים.

רבו הספיקות הספקולציות והניחושים לפני הקונצרט, איזה דואט של הלפגוט עם יוסלה, מרדכי יביא הפעם. וראה זה פלא... לא היה דואט והכל עבר בשלום. היה יותר מזה. לראות פתאום את הסרט של יוסלה עומד ושר, כשהתזמורת הסימפונית מלווה אותו "חי", אני לא יודע מה זה עשה לכם. אני הרגשתי זיעה קרה על גבי. ממש חרדת כבוד לראות בעיניים מלך עומד מולי ושר עם תזמורת סימפונית מלאה - אני חושב שבאיזה זה מקום זו היתה התגשמות חלום של יוסלה בעצמו. אין לי ספק שאם יוסלה היה חי בימינו היה שואף להופיע בהיכל התרבות בהרכב סימפוני כזה מול 3000 איש. פשוט קטע מדהים, עד עכשיו אני מתרגש מחדש כל פעם כשאני נזכר בקטע זה.

ועוד מלך היה לנו בערב זה. אטול לעצמי קרדיט שאמנם לא קיבלתי מאיש, ואכתיר את החזן האהוב משה שטרן, גדול חזני הדור, בתואר "מלך החזנים של דורינו". עד היום זכינו לשמוע את משה שטרן בעשרות ואולי אף מאות שבתות, הופעות וכיוצ"ב כשבאנו מראש לשמוע אותו והוא ידע שאנחנו באנו לשמוע אותו. הפעם, ללא כל הכנה מוקדמת, בלי חימום גרון, (אפילו בלי לסכם שכ"ט מראש), הוא עולה על הבמה ומבצע דואט מדהים עם איצ'ה מאייר. זה לא מלך? רק מלך מסוגל לכזה מהלך.
מעניין: כשמרדכי הזמין את משה לשיר, מרדכי טען באזניו כי הוא לא יכול לסרב ל-3000 איש. לאחר הקונצרט מאחורי הקלעים, משה שטרן אמר, כי לסובול הוא לא יכול להגיד לא.
משה, אנחנו אוהבים אותך. אתה מלך!!!

עוד הפתעה היתה לנו. ילד הפלא שגדל והפלא נשאר - רפי ביטון. כידוע רפי ביטון היה למנצח בזכות עצמו. ב"ה יש לו מקהלה מוצלחת משלו וכמו שמרדכי ציין ההצלחה מאירה לו פנים. אך מאז חילוף הקול שלו, לא שמענו אותו  שר. הפעם היתה לנו הפתעה. לשמוע אותו בקול הקונטרה טנור המדהים שלו. רפי פשוט שר נפלא. רפי יקר שלנו, אסור לך אבל ממש אסור לך לזנוח את השירה. תמשיך בניצוח ובבניית עתידך המוסיקאלי. אבל זה לא סותר את העובדה שמפעם לפעם אתה יכול לעלות על הבמה עם הפנים לקהל ולא רק עם הגב כמנצח. שא קולך בשיר כי זמיר קנה לו שביתה בגרונך. אני בטוח שתמצא את הדרך לשלב בין השניים. בין מלאכת הניצוח ובין השירה. ואולי אף תעשה זאת תוך כדי ההופעות בשבתות החזנות שאתה כה מיטיב לתמוך בחזנים. ראית את תגובת הקהל לשירתך. זו האסמכתא הטובה ביותר לדברי האחרונים באשר להמשך השירה והרינה.
לאחרונה רבו המלעיזים והמשמיצים על טיב מערכת היחסים שבין סובול וביטון. ולמלעיזים אל תהי תקוה... והמשמיצים מהרה תעקר ותשבר ותמגר ותכלם וכו'. מרדכי הוא זה שגילה את רפי בעודו ילד, טיפח אותו וגידל אותו, ומצא גם היום - כשהוא גדל, את הדרך איך לשלב את עבודת שניהם יחד ולהפיק את המיטב מהיכולות של שניהם. יישר כח לשניכם - מרדכי ורפי.

ועוד משהו קטן - שבתה את ליבי הכנרת שישבה מאחורי הכנר הראשי. כשהלפגוט שר את "איידישע מאמע" היא שרה איתו את כל השיר מילה במילה. ניגנה ושרה, שרה וניגנה. אינני יודע מי היא וחיפשתי אותה אחרי הקלעים אך היא כבר יצאה מההיכל. ביקשתי מאופיר שימסור גם לה ברכת יישר כח. 

לפני סיכום עוד מילה אחת בענין התרבות בהיכל התרבות. לענ"ד זה חוסר נימוס מופגן, זילזול בוטה וחוצפה ישראלית מגעילה לקום לפני סוף הקונצרט, להרעיש ולהתחיל להתקדם לכיוון היציאה מהאולם, כל זאת בשביל להרוויח כמה דקות במגרש החניה. חברים. מעבר להפרעה לקהל שעדין יושב, מעבר לחוסר הנימוס של הבעת התודה לכל אלה שטרחו להביא לנו, הקהל, הנאה, יש כאן חוצפה ממדרגה ראשונה. הבעת זלזול מוחלט באלו שטרחו כל הערב. בחזן, במקהלה, בתזמורת, בעובדי הבמה ובכולם. פשוט - הבנו אתכם, הקטע האחרון מוכר וידוע והבייביסיטר בבית צריכה כבר לחזור הביתה. רבותי, זה זילות המעמד. זה חוסר תרבות בהיכל התרבות. אני לא מכיר אח ורע לתופעה זו בעולם פרט לישראל. זו תופעה שמתאימה לבית קולנוע בו הכל טכני ומכני. לא לאולם כהיכל התרבות. אני מקווה שהתופעה הזו תופסק לחלוטין ונזכה לסיומי קונצרט מכובדים יותר עם הבעת תודה כנה ואמיתית לכל מי שטרח על כזה ערב.   

לסיכום,
הקונצרט היה פשוט מדהים, מרגש וחודר ללבבות. הקהל פשוט היה באקסטזה שרק עלתה ועלתה עם כל יצירה שבוצעה ואפשר היה לחוש זאת בתגובות הקהל ובמחיאות הכפיים הסוערות בסוף כל קטע. הקונצרט היה לשיחת היום בשבת ויקהל-פקודי בבית הכנסת. בכל מקום בו הייתי בשבת שמעתי אנשים מדברים על הקונצרט.

תודה תודה ושוב תודה ל...כולם. בראש ובראשונה למפיק, למנהל המוסיקאלי, למנצח ד"ר מרדכי סובול. ואיתו התזמורת הסימפונית הישראלית, מקהלת יובל, הרב מנחם בריסטובסקי אשר על הקלידים, יו"ר ארגון Cantors World מר בני רוגוז'ינסקי שטרח ובא מניו-יורק במיוחד לערב זה לכבד אותנו בנוכחותו, אופיר סובול, יונה וכל משפחת סובול התומכים ומתגייסים לעזרה, עובדי הבמה והיכל התרבות וכולם. ואחרון חביב - הענק איצ'ה מאייר הלפגוט. תודה לך. ואיתך תודה גם למלך משה שטרן ולפלא רפי ביטון. תודה לכולם. בברכת התורה, העם והארץ בני וייס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2006 07:45 לינק ישיר 

כמו כל חברי הפורום נהניתי מכל רגע בקונצרט
רציתי רק להעיר מספר הערות
1  ההנחיה של סובול היתה מעולה והוסיפה המון להנאה מהקונצרט יתכן שכדאי ללמוד מכך לגבי ההנחיה בקונצרטים הבאים..
2 נראה לי שהלפגוט היה קצת מצונן אך בטוח שהיה מאד עייף בחלק השני של הקונצרט.
אני מצדיעה לו על שלא ויתר על אף יצירה והחזיק מעמד עד הסוף.אני פונה לסובול בבקשה
אל תשחוט את התרנגולת שמטילה לך ביצי זהב
3 לקיטאי ששאל לגבי "הנני" הלפגוט אכן התקשה לרדת בטונים ואפילו לא התקרב לרצפה.
 4  לאופיר שאמר שאין היום חזן כיוסלה,אתה יודע בדיוק כמוני שיש מי שמשתוה לו הבעיה שהוא טיפס על עץ גבוה, ובמקום לעזור לו לרדת מנסים לכרות את העץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2006 09:19 לינק ישיר 

לענתאור
אני מאד שמח שחברי הפורום "התעוררו" ומנהלים "ויכוח" מענין ופורה ואני תקווה שחברים
נוספים יצטרפו ל"דיון" .
להלן הערותי :
א. החזן הלפגוט "רגיל" לעבוד קשה ותפילות השבת שלו מסתימות בשעה 14
 תפילה רצופה ללא רמקול קשה הרבה יותר מהופעה בקונצרט .
לכן לא נראה לי שיש בעיה בהופעת יחיד כפי שהיתה.לא הבחנתי בעיפות כל שהיא!
ב.אמנם יש חזנים שמבצעים קטעים של "יוסלה" בצורה דומה יותר ליוסלה כמו בנימין מולר
ואחרים. כונתי היתה שגם חזן כהלפגוט יכול וצריך לבצע קטעים של יוסלה בסגנונו
ואיו זה גורע  מרמת הביצוע וראי גם את דבריו של בני וויס בנושא זה.
כל חזן נוטה ל"נצל"את יתרונותיו ואין חזן "מושלם" בכל.
גם משה קוסביצקי ביצע יצירות של יוסלה (כגון רחם נא..)בצורה טובה מאד
למרות שסגנונו "רחוק" מסגנונו של יוסלה.
העיקר שנהנה
אופיר. OPHIRRR

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2006 10:32 לינק ישיר 

לענתאור, בדברייך את מעירה שהלפגוט אפילו לא התקרב לרצפה, את מציינת את זה כעובדה אבל שכחת שהחזנים שיורדים לרצפה אין להם את המעלות שיש לו. אבל בלי קשר לזה סובול ידע את הבעיה הזו ולכן הוא נתן להלפגוט את הקטעים שהוא שר בשני טונים גבוה יותר ממה שיוסלה שר את זה ולכן במקום בו הוא היה צריך לרדת הוא ירד מהגובה הזה והוא לא היה צריך לרדת לרצפה, הבנת?

מה שכתבת שיש מי שמשתווה לו (ליוסלה) אינני חושב שאפשר לערוך שיוויון מסויים בין חזן שיש בדורנו ליוסלה, יוסלה היה יחיד בדורו וגם בדורנו, יש חזנים שמבצעים את יוסלה בצורה הכי טובה מבין שאר החזנים אבל הקול המיוחד של יוסלה הטכניקות והביצועים שלו זה רק שלו ואין לו מתחרים.

מה שכתבת על העץ הגבוה, אני חושב שאם הוא יתחיל לרדת מהעץ אז יעזרו לו, אפילו אחרי הקונצרט בבנייני האומה עדיין נתנו לו לרדת מהעץ הזמינו אותו לקונצרט בפ"ת ואח"כ בהיכל התרבות בת"א, והאשמה היא רק עליו, אם הוא היה רוצה לרדת הוא היה יורד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2006 23:30 לינק ישיר 

לידידי בני וייס
יצא לי היום לשמוע הקלטות מהקונצרט. גם אני כמוך נרגש תמיד מלשמוע "יוסלה". מה שגורם לי לכך
הן היכולות המיוחדות ליוסלה. הלפגוט אכן חזן אדיר ומשכמו ומעלה. העיבודים והתזמורים של ד"ר סובול
וחב' נפלאים. נהניתי מאוד מאוד לשמוע ובאמת כל הכבוד. הבעיה היחידה היתה שזה לא היה בדיוק יוסלה. השם אולי היותר מתאים לקונצרט היה "הלפגוט שר יוסלה 2 טונים מעל...".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2006 13:27 לינק ישיר 

שלום לחברים,

ישבתי עם עצמי והתלבטתי רבות אם בכלל להגיב על כל מה שנכתב כאן, אם הלפגוט כן מתאים או לא מתאים לשיר יוסלה. לצערי, גובבו כאן שטויות על גבי שטויות, תגובות חסרות תוכן של אינטרנסטים המוטות לכיוון האינטרס שלהם, ולעיתים אף הרתיחו את דמי, עד אשר החלטתי שאני חייב להגיב. אשתדל להיות מאופק כדרכי, אך אני מתנצל מראש אם מאן דהוא ירגיש נפגע או נעלב ואני מבקש מראש את סליחתו. אינני רומז לאיש וכאשר אפנה למישהו, אפנה אליו בניק שלו. אינני מהמסתתרים אחרי ניק או מהרומזים על מישהו. אני כותב בשמי המלא ופרטיי המלאים וכשאני פונה למישהו אני פונה אליו במפורש.

אתחיל דווקא מהסוף - ידידי ושכני פרופ' קיטאי. אני באמת מעריך אותך ובאמת רואה בך ידיד. אך דוקא בגלל זה אני חייב לשאול אותך: קשה לך לפרגן למישהו עד הסוף?
ראה נא, אני מסכים ב-99.9% עם מה שכתבת. הייתי מוחק משם 3 מילים בלבד: "הבעיה היחידה היתה ש". עכשיו תקרא שוב את תגובתך ותראה את ההבדל. נכון, זה לא היה יוסלה. לא היה כתוב במודעות של הקונצרט שסובול שולח מונית להר הזיתים להעלות את עצמות יוסלה להיכל התרבות. שאלתי את אופיר סובול, והוא נשבע לי בנקיטת חפץ, כי הוא לא פנה ליחזקאל הנביא שיפעיל את חזון העצמות היבשות על קברו של יוסלה לפני הקונצרט. הוא נורא רצה, אבל.......
במודעות היה כתוב "הלפגוט שר יוסלה" וזה מה שהיה. הלפגוט שר יוסלה. אני חוזר ותקרא טוב: הלפגוט!!! שר יוסלה. לא היה כתוב הלפגוט מחקה את יוסלה. אם אתה מחפש חקיין - לך למופע חקיינות. אנחנו באנו לשמוע חזן טוב שמבצע יצירות טובות שנכתבו על ידי יוסלה.
קיטאי יקירי, הרשה לי לתקן מעט את תגובתך על הקונצרט: ראשית כמו שהצעתי קודם נמחק את המילים "הבעיה היחידה היתה ש". במקום הנקודה אחרי המילה יוסלה, נשים פסיק ונוסיף: זה היה איצ'ה מאייר, ועכשיו נכתוב נקודה. ובמשפט הבא שלך בו אתה מציע כותרת אחרת לקונצרט - מדוע כותרת כה קצרה? הבה ונפרט יותר: "הלפגוט שר יוסלה: 2 טונים מעל, זקן ב-12 ס"מ מתחת, תזמורת של 39 נגנים יותר, גובה במה חצי מטר מעל, כיפה בקוטר 3 ס"מ יותר, מקהלה ב-25 זמרים יותר" ועוד כהנה וכהנה. אני חושב שהנקודה ברורה.
אני חוזר על שאלתי: אי אפשר לפרגן למישהו עד הסוף, ואוסיף: מבלי לרמוז לכיוון האינטרס שלך? - והאינטרס שלך ידוע, נקרא לו בשמו: ח"א הרשטיק. חיבתך להרשטיק ידועה וראויה לכבוד אך זה לא אומר שמישהו אחר לא טוב.

ולך ענת אור, גם כן מחסידי ח"א הרשטיק.
לא הייתי נסחף ומשווה את הרשטיק ליוסלה. נכון שהוא מבצע את קטעי יוסלה בחן רב ומאד מזכיר את ביצועיו של יוסלה. אך הוא עדין לא יוסלה. גם הוא: הוא חיים אליעזר והוא לא מישהו אחר. ולמרות שאינני מכירו באופן אישי, אני סמוך ובטוח כי הוא לא מתיימר להיות מישהו אחר. חזן חזן וסיגנונו והמיוחדות שלו.
בענין העץ הגבוה שהוא טיפס עליו - נכון. אבל אני לא חושב שמישהו בכלל מסתכל כעת על העץ. בוודאי ובוודאי לא מנסה לכרות אותו. מי שטיפס, שירד. ואם קשה לו, שחבריו יעזרו לו ויגישו לו את הסולם!!!

לרו"ח hh הנכבד,
כבר בתגובתי הקודמת, חלקתי על דעתך, שלפיה הלפגוט מתאים לשיר יותר קוסוביצקי מאשר יוסלה. הארכתי בזה כבר קודם, כשניסיתי להדגיש כי לכל חזן הייחודיות שלו והצבע שלו. מה שלא מונע ממנו לבצע יצירות של חזנים אחרים. נכון שלא כל חזן יכול לבצע כל יצירה. אבל להגיד באופן גורף שחזן X לא מתאים לביצוע יצירות של Y - נסחפנו. אנו מחפשים חזנים ולא חקיינים. אבל אל דאגה - לא הצלחת לקלקל לי את האופוריה. נהנתי מהקונצרט ואני נהנה להתרפק על הזכרונות של הקונצרט ומצפה שיעלו לכאן אי אלו הקלטות מהקונצרט.

וקצת בצורה יותר רצינית:

היו כאן כמה וכמה כותבים, שלדעתם הלפגוט לא מתאים לשיר יוסלה. לפי זה משתמע כי גם קוסוביצקי לא מתאים לשיר יוסלה. כן, פשוט כך.
ועכשיו אוכיח לכם את האבסורד שבדבר: מי כתב את היצירה האופראית הנפלאה "עד הנה עזרונו רחמיך"? ומי שר אותה? והאם אפשר בכלל להשוות את ביצועי החזן הכותב והחזן שעל ידו פורסמה היצירה?
היצירה נכתבה על ידי יוסלה והיא יצירה "יוסלאית" טיפוסית. מי שפירסם אותה והביא אותה לפסגה הגבוהה שלה, הוא קוסוביצקי. אפשר בכלל להשוות ביניהם? להשוות את ביצועיהם? אולי קוסוביצקי לא מתאים לשיר יוסלה? האם הביצוע של יוסלה או הביצוע של קוסוביצקי פוגם מהיצירה הזו? היום, כשחזן מבצע את היצירה הזו, מול איזה ביצוע הוא נמדד, של יוסלה או של קוסוביצקי? וכולנו יודעים מי כתב את היצירה.

לענ"ד כל חזן שיכול, צריך וחייב לבצע את היצירות שהוא שר בהתאם ליכולת שלו: הכישורים שחנן אותו בוראו, קולו, קולרטורה, ורגש. לאף חזן, אבל לאף אחד, אסור לנסות להיות חקיין. חקיינים יש למכביר אבל לא בחזנות. כל חזן שיכול, יתאמץ, ילמד וישקיע ויוכל לשיר את יצירות כל החזנים - איש איש על פי כשרונו. תמיד המקור יהיה טוב יותר מביצוע של מישהו אחר. כי המקור מרגיש ויודע בדיוק מה הוא השקיע ביצירה.

לסיכום, איצ'ה מאייר יכול וחייב לשיר כל יצירה שהוא ידוע ולמד אותה כדבעי. אסור לו לנסות לחקות חזן אחר, אבל לקחת יצירות של חזנים אחרים ולשיר אותם - אדרבה ואדרבה. זה בדיוק הייעוד של החזנים. בברכת התורה, העם והארץ בני וייס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2006 22:01 לינק ישיר 

לבני וויס
 מכיון ששום תגובה לקונצרט לא מתקבלת על ידך בברכה
אני מציעה שכדי למנוע ביקורות לא רצויות בעתיד נאמץ שיטה שהתקבלה בבתי הספר.לקראת כתיבת התעודות כל מורה מקבל רשימה של הערות וממנה בוחר הערה המתאימה לכל תלמיד. תכין רשימה של סופרלטיבים על קונצרטים כמו: נפלא נהדר מדהים ועוד וכל חבר פורום יבחר בהערה המתאימה.ואז הפורום יהיה סטרילי לתפארת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2006 22:56 לינק ישיר 

לחברים שלום רב.
אני עוקב בשמחה מהולה בעצב בויכוח המתנהל בפורום  בין בני ענתאור קיטאי ואחרים.
בשמחה-כי אני בעד חופש דעה וויכוח מקצועי ועניני
בעצב.-כי נראה לי שאין פה ויכוח עניני אלא אינטרסנטי ומתחיל לגלוש לפסים אישיים.
 החברים ענת אור וקיטאי שוללים את הלגיטימיות של עריכת קונצרט "הלפגוט שר יוסלה"
למה?-כי לדעתם יש חזן או יותר ש"מתאימים יותר"-לשיר יוסלה. מה פתאם מביאים
חזן שמראש לא "מתאים לכך"-וזאת הבעיה. גם אם נניח שקביעתם נכונה -מותר וצריך
לראות איך חזן אחר -במקרה שלנו הלפגוט-שגם אתם מציינים את האיכויות שלו-שר יוסלה.
ואחרי ששמעתם אותו -להתיחס לאופן הביצוע.הערות כמו. "עיף" או 2טונים מעל יוסלה"
אינן בבחינת ביקורת אלא הערות מזלזלות ואינרסנטיות.-.האם אין זה לגיטימי לשיר ב 2
טונים מעל יוסלה ? הבה נמתן במקצת את היצרים וננהל ויכוח אמיתי ובשום אופן
לא תחרותי. זה לא מגרש כדורגל בו כשלון של קבוצה אחת סולל את הדרך לקבוצה המתחרה
יש לנו הרבה חזנים מעולים ואפשר להנות מכולם.
אופיר
.

OPHIRRR

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2006 23:35 לינק ישיר 

ליקירי בני וייס ולאופיר
צר לי לראות שאתם מנפחים את דברי מעבר לכוונתם האמיתית.
אני מפרגן להלפגוט. לגיטימי לעשות קונצרט שהלפגוט שר יוסלה.
הדבר היחיד שהפריע לי זה השימוש בשם הקונצרט "הלפגוט שר יוסלה".
אולי אני טועה אבל התחושה שלי היתה שמי שקורא כך לקונצרט מתכוון גם להשוואה ביניהם.
אני לא מכיר הרבה קונצרטים הנקראים "X שרY". אם הכוונה היתה לכך שיש דמיון ביניהם
באופי השירה אני חוזר על דעתי שזה לא מדוייק. אם לא זו היתה הכוונה, אני מתנצל על דברי.
קיטאי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2006 06:56 לינק ישיר 

לאופיר שלום
נדהמתי מתגובתך ומסילוף מכוון של דברי,
ביקורתי לקונצרט התחילה במילים"נהניתי מכל רגע" וזה אומר הכל
מעולם לא שללתי את הלגיטימיות של הלפגוט לשיר יוסלה או כל חזן אחר.תקרא שוב את דברי ועל תערבב אותם עם דברי קיטאי.
עייפות זה מצב פיזי,כתבתי שאני מצדיעה להלפגוט שלא ויתר על שום קטע,זה נראה לך ביקורת לא לגיטימית?בדיוק הפוך ,אני בטוחה שאף חזן לא היה עומד במאמץ והיה משמיט קטעים.
מה שאתה ובני עושים נראה לי כסתימת פיות וצר לי על כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2006 23:42 לינק ישיר 

ואני סבור כי הביצוע של רחם נא, אלוקי נשמה ועד הנה ע"י הקוסביצקים הוא אמנותי מאוד, מרשים מאוד מאוד, ומאוד מאוד לא תפילתי ופירוש המילים על ידם שטחי אם בכלל יש כזה. אני אוהב את הביצוע של יוסלה, ולא אוהב את של קוסביצקי! (משה\שמחה!) [לפני יוסלה היה ב'אוהב צדק' החזן מייזלס. מישהו זוכר? את הטונים שלו, כן...? הסבירו את הפער ברייטינג...] תופעת רוזנפלד מוזרה בעיני, מאחר שסברתי כי יוסלה לא היה מושך בימינו תשומת לב רבה מדי. בשעות היפות של קולו הוא לפעמים גירד את הסי... כנראה שזה הגימיק, לא רק החזנות(רוזנפלד הוא לדעתי כשרון נדיר) - בכל זאת 'זברה' על הבמה... בניו אייג' זה גם הולך עם דויד דאור... קו תחתון: לרוב הקולני של קהל 'חובבי החזנות' עוד דרך ארוכה עד לגמילה מאפקטים קוליים (התמכרות שהחלה בעיקר בארה"ב של שנות החמישים, גם באופרה) עד שיתחיל לפתח אבחנה לתכנים אותם אמור הקול לשרת. כרגע התכנים המובעים מתמצים בגדלות המבצע. ('גדלות' - במובן המידותי).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > דיווח מהקונצרט האדיר הלפגוט שר יוסלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית הכל סביב המוסיקה מזמינה אתכם לדבר על כל עניין הקשור למוסיקה חסידית: חזנות, זמרים, להקות, שירים חסידיים, תוכניות מוסיקה ועוד.