דיווח מתפילת ליל יום העצמאות עם החזן המצוין סיימון כהן!!!
חג שמח ויום עצמאות שמח לכל חברי הפורום! ומזל טוב למדינתו!
היה לי הכבוד והעונג אמש שהחזן סיימון כהן התארח בשכונתו ועבר לפני התיבה בבי"כ המרכזי "רמב"ם". התפילה החלה בשעה רבע לשמונה,החזן פתח במזמור ההודיה "הודו לד'".. "שמעה ותשמח" - אייזנשטאט,ביצוע מושלם של החזן והשילוב בינו לבין המקהלה מצוין,הרמוניה ערבה ביותר לאוזן.. "התעוררי" - "ימין ושמאל" - המקהלה שרה בניגון "שירו למלך",המקהלה הבליטה את סולניה בעלי בריטון וטנור מיוחד שהפליאו בקולם. כאן עלו לדבר 2 הרבנים הראשיים לחיפה ולאחר נאומים של כ-25 דק' התפילה המשיכה.. "והוא רחום" - רוזנבלט,ביצוע יפה,אמנם הוא לא ביצע אותו במלואו הוא לא חזר על משפטים כנראה מפאת הזמן. "אהבת עולם" - אחד מחברי המקהלה ביצע יצירה זאת בליווי המקהלה איני יודע של מי הלחן ביצוע יפה מאוד. "המעביר בניו" - קוסיבצקי,אחד הקטעים האהובים עלי,יצירה מצוינת וביצוע מדהים עוד יותר.. "השכיבנו" - בנעימת ירושלים של זהב,יפה מאוד. לאחר פסוקי ההודיה,"מי שברך" - דומני של ברלה חגי,ביצוע יפה. בהלל,"מקימי" - רוזנבלט,מצוין! שאר הקטעים בנעימות הידועות ששרים בכל בי"כ.. "הללו" - תלמוד. פסוקי "אודך"-"זה היום" - בנעימת שירה של נעמי שמר ז"ל "על הדבש ועל העוקץ",מיוחד במינו. "אנא ד'" - בניגון של ר"ה.. "שיר המעלות" - בניגון התקווה,ההרגשה הייתה נעלה ביותר. "אבינו שבשמיים" - סול זים,קיבלנו כאן ביצוע מיוחד "קוורטט"-החזן סיימון,ושני סולנים מהמקהלה,סולן אחד הקריא את הקטע בנעימת "התקווה",וסולן אחד ביצע חלק מהקטע,מהרציטטיב.. ביצוע מושלם של שלישייה מנצחת! "ספירת העומר" - קיבלנו ביצוע לברכה איני זוכר את הלחן נראה לי של יוסלה.מושלם! "ריבונו של עולם" -פינציק,קיבלנו ביצוע לחלק מהקטע מפאת השעה המאוחרת. "אדון עולם" - ספיירו,ביצוע נחמד וקליל,בו המקום לשבח את החזן סיימון כהן שלא רק היותו חזן הוא גם בן אדם טוב,סימנתי לו שיסיים את הקטע כמו שאני אוהב בטון גבוהים כמו שצריך והוא מילא את בקשתי ועשה זאת.תודה רבה סיימון! לסיכום,התפילה הייתה קצרה אמנם משבת אבל מצוינת ומיוחדת. המקהלה טובה אבל תמיד אפשר להתעלות עוד ועוד. החזן סיימון כהן,מצוין,קול מצוין,ביצועים מצוינים. יישר כח לכל המארגנים שהעניקו לנו תפילה כה מיוחדת. כל טוב! רונן.
 |
|
|