בית פורומים קונצרטים של חזנות

לינק לצפיה החזן רנד רבש"ע לספירת העומר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/5/2006 23:48 לינק ישיר 
לינק לצפיה החזן רנד רבש"ע לספירת העומר

לינק שהעליתי בעבר ועקב ביקוש באישי אני מגישו לפניכם ביצוע מיוחד של החזן ישראל רנד לקטע רבש"ע של ספירת העומר מהקונצרט במודיעין השנה.

הנה:

http://ghvk-1.at.vwdhosting.net/rs.wmv

תהנו ותגיבו
מנחם

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 09:23 לינק ישיר 

מנחם היקר.

אלף תודות על הלינק הנפלא.
שילוב מדהים של יוצר נפלא בדמותו של משה שטרן,
חזן ענק כמו ישראל רנד, פשוט תותח על,
ומקהלה מעולה בניצוחו של יענקל'ה רוטנר המבריק.

תזכה להנות את כולנו עוד רבות בשנים.

ישר כחך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 09:50 לינק ישיר 

בס"ד

אהבתי באופן כללי.

מפריע לי דבר אחד, ונדמה לי שכבר כתבו את זה -

המנצח רוטנר חייב להבין שריקודי הטנגו שלו על הבמה בעת הניצוח פשוט מפריעים לצופים בריכוז ובכלל זה פשוט לא מכובד. הוא חייב למצוא פתרון. מצב זה חוזר על עצמו בכל קונצרט בו הוא מופיע, וחבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 14:17 לינק ישיר 

תודה על הלינק הנהדר.רנד במיטבו כמו בכל הופעותיו בשנה האחרונה.
ולזעירן אני מבינה את כונתך בקשר לרוטנר,אבל זה רחוק מריקוד טנגו הרבה יותר דומה לאירובי.
תוקן על ידי - ענתאור - 07/05/2006 14:22:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 15:00 לינק ישיר 

ביצוע מרשים אבל למה זה נשמע לי שהוא שר מתחת לטון ?
אולי הוא קצת לוחץ על המיתרים ?
כוונתי באמת לבקורת בונה לכל היחצנים שהולכים לסקול אותי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 17:36 לינק ישיר 

אני יודע שHHCPA ירתח מתגובתי ואיני יודע מדוע הוא כ"כ מקנא לרנד, אבל אני מצטער מאד, זו היא זכותי המלאה לכתוב את בקורתי.

חושב טוב,

ראה מה כתבתי בעבר כאן בפורום על רנד של השנים האחרונות.

עניינית: לגבי הקטע הזה, אני לא רוצה להרוס לרנד, אבל אני יותר מקנא לאחד הקטעים הגדולים ביותר בלחנו של שטרן, ובעיקר לאחד הביצועים הגדולים של שטרן לקטע הזה כמו שאפשר להיווכח באחד האשכולות על הקטע הזה מיום(30/4/2006 )בביצועו של שטרן

איך? איך אפשר להעלות את הקטע הזה בביצועו של רנד אחרי שזה הועלה כאן בפורום בביצוע הנ"ל של שטרן?  איך? באמת "רבונו של עולם"!!!!!!!!!! 

איפה הדינמיקה בין המילים? איפה הרגש? לאורך כל הקטע רנד לא מצליח "לשבת" על הטון ו"הסילסול" הנכון של הקטע, אז כל הזמן הוא עולה לטונים יותר גבוהים כאילו בשביל שזה יישמע שהוא שם, אבל יוצא מזה סתם ..., את זה אפשר לעשות למישהו שלא מכיר את הקטע אבל לא לרוב אנשי הפורום הזה שמכירים את הקטע הזה ובעיקר אחרי שצפינו במשה שטרן שביצע את זה בצורה שכל החזנים הגדולים מכל הזמנים היו מנשקים אותו אחרי ביצוע כזה,

כדי לחזק את דבריי אנא צפו בקטע הזה בביצועו של משה שטרן מהמילים "ולתקן את נפשותינו" והלאה ותקבלו תחינה ובקשה ספוגה ברגש על "תקנת נפשותינו ורוחותינו ונשמותינו מכל סיג ופגם" עד כדי צמרמורת,
ולאחר מכן צפו ברנד על אותם מילים, ותקבלו .... 

כבר מראש אני מבקש סליחה מהחזן רנד, ומנחם, ומכל הצופים אם אני חריף מדיי בתגובתי, אני פשוט חייב לכתוב את זה בשביל שהקוראים ידעו להבדיל בין הטוב ללא כ"כ טוב. 

אני מבין שלרנד כמו לכל חזן אחר יש זמנים יותר טובים וזמנים פחות טובים אבל "למען השם" למה להביא דווקא את הזמנים והקטעים הלא טובים, יש מספיק קטעים אדירים בביצועו של רנד לצפיה שאפשר להעלות לפורום. אני בטוח שלרנד או למנחם בעצמו יש את קלטות הוודיאו האלו.

נ.ב. מנחם אנא אל תערוך או תמחוק את תגובתי ניסיתי להיות ענייני ומועיל.

נ.ב. ערכתי רק 4 מילים מיותרות.
תוקן על ידי - עוד_1 - 07/05/2006 17:39:22 תוקן על ידי - menchem - 08/05/2006 0:07:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 21:26 לינק ישיר 

לא חשבתי להגיב על אשכול זה, אולם אינני יכול שלא להייחס לתגובתו של עוד_1.

צר לי, מר עוד_1, אך אינני מסכים עם אף מילה שכתבת על החזן רנד. אני מסכים לדברי השבח שחלקת לגדול חזני הדור משה שטרן. אני בהחלט מסכים איתך שיש הבדל בין הביצוע של שטרן לביצוע של ישראל, אך מכאן ועד בקורת כה חריפה - המרחק רב.

יחד עם זאת, ניכר כי השקעת ממרצך ומזמנך לסגנן ולנסח את ביקורתך, תהא אשר תהא, כביקורת עניינית, וטוב עשית. על אף שאינני מסכים עם מה שכתבת, לצערי אני נאלץ להצטרף לקריאתך למנחם שלא לערוך מחדש הודעה זו (פרט ל...המתן). ביקורת זו ככל שהיא נוקבת, דעתך היא. זו ביקורתך ואתה חתום עליה (המתן גם בסעיף זה). והואיל וכך הוא הדבר, אני מרגיש חובה להסתייג מביקורת זו - מתוכנה, אך לתמוך בסגנונה, כביקורת נוקבת, עניינית וללא השמצות.

אבל כאן מגיע ה"המתן" הראשון. כל עוד לא כתבת ..... זו אכן ביקורת נוקבת ועניינית ומכובדת.  הביקורת נוקבת מספיק ואין צורך במילים אלו. אנא חזור בך משלוש המילים האלו. באם אינך חוזר בך מהן, אבקש ממנחם כי ימחוק אותן הן בהודעתך והן בתגובתי.

והיה שם למעלה עוד איזה "המתן" שאני חייב לך.
אינני יודע מי אתה. ככינוייך בחרת ב"עוד_1". ואולי באמת אתה רק עוד אחד, או סתם אחד, או באמת אחד שיודע ומבין. אולי אף בעל מקצוע בעולם המוזיקה הליטורגית היהודית והחזנות. אבל לענ"ד, ככל ששמורה לנו הזכות להתחבא מאחורי ניקים, וככל ששמורה לנו הזכות "להיכנס" בחזנים ו"לקסח" אותם, אינני רואה איך שתי זכויות אלו עולות בד בבד כאשר הן נבחנות במישור ההגינות. לענ"ד, ההגינות מחייבת כי כאשר מישהו כותב ביקורת כה נוקבת וכה חדה, לא יסתתר מאחרי ניק מסתורי. זה בדיוק אחד בפה ואחד בלב. כאן, בפרהסיה תחת מסכת הניק, עטך יורה חיצים וברקים, ומחר לאחר תפילה או קונצרט עם החזן רנד, תיגש תחמיא לו ותלחץ את ידו בלהט רב. לענ"ד, הזכות להפליא במכות הביקורת הנוקבת יכולה להתקבל רק לאחר מילוי חובת ההגינות של כתיבה בשם מלא ובהזדהות מלאה. כך לפחות אני נוהג.

ולסיכום, לך החזן ישראל רנד. יישר כח על קטע נפלא ויפה זה. ביצוע מעולה. ביצוע בו אנו ממש מרגישים את תכונותיך הנפלאות כאמן מוזיקאלי רב עצמה אותן קיבלת כמתת שמים.

בברכת התורה, העם והארץ
בני וייס

נ.ב. נעניתי לבקשתך. תוקן על ידי - menchem - 08/05/2006 0:09:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 21:45 לינק ישיר 

מר וייס יקר

לי לא מגיע יחס??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2006 00:04 לינק ישיר 

עוד1,
אני לא עורך הודעות של מבקרים , ביקורת בונה מועילה ותורמת לשיח הציבורי של הפורום.

אבל! אתה יקירי עקבי בביקורת שלך נגד רנד, זה שקוף! אתה מציין בדבריך שלרנד יש זמנים טובים, הנה לך כאן בפורום העליתי 2 קטעים מביצועים נהדרים שלו ועליהם הערת את הערתך "המחכימה", אינני נגד ביקורות אבל כשזה בא ממניע אישי אני חייב להגיב על כך בתקיפות, הפורום לא נועד לתוקפים באופן אישי!, הביצוע הגדול הנוכחי של רנד לא נפגע מאומה מתגובתך, החזן יושב טוב על הטון והסלסולים הכל כמו שצריך, החזן ישראל רנד לא עורך תחרות בינו לבין שטרן, ואין מה להשוות, זה בדיוק כמו שרבים תוקפים את הלפגוט ליד שטרן, זה לא ויכוח ענייני, זה אוהב את הרגש וזה אוהב את המוסיקליות, זה אוהב את הביצוע הזה וזה את האחר, מותר ורצוי שכל אחד יביע את דעתו אבל כזה שקוף הוא מאבד את הטעם, הקהל מבין את המניעים שלו ודבריו לא מתקבלים והאפקט שהוא רצה לקבל איננו.

אקווה שתבין את דבריי.

מנחם

נ.ב. קיבלתי פניות בטל' ובאישי למחוק כליל את הודעתך , ולאחר התייעצות עם כמה מחברי הפורום החלטתי להגיב לך בצורה זו. ומחקתי 4 מילים, ראה גם תגובתו של בני וייס למילים המיותרות.

אבקשך, לימנע בעתיד מביקורת ממניעים אישיים.

ולך מר חושב טוב ידידי,

אינני יודע על מה אתה שח החזן שר את הקטע בטון הנכון והביצוע מדהים.

תוקן על ידי - menchem - 08/05/2006 0:10:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2006 00:29 לינק ישיר 

מנחם זה לא עניין של טעם. תקשיב לסולם בו הוא אמור לשיר, ותשמע שהוא שר קצת מתחת לטון.
בהחלט מי שלא רגיש מוזיקלית, מתקשה לחוש בדבר.
כנראה שאתה לא מהרגישים, אבל לא חשוב העיקר שאתה נהנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2006 08:50 לינק ישיר 

עוד 1 .

1. חשבתי לומר לך שדבריך אינם ראויים לתגובה והבקורת שלך אינה "בונה". את מי היא בדיוק אמורה
    לבנות? אותך? אותנו? אבל כדי לחזק את דבריו של מנחם אביא סיפור קטן.
2. לפני זמן מה פגש החזן ישראל רנד את החזן דב הלר והם שוחחו על אדון עוד 1. דב הלר סיפר
    לישראל רנד שהוא מכיר אותך אישית. לדבריו אתה חזן קטן ומתוסכל אכול רגשי קנאה בהלפגוט
    וברנד. אלא שבהלפגוט אתה חושש להשתלח ונדמה לך שברנד קל יותר. זה מקור ה"מבינות" שאתה
    מפגין בכתיבתך המשתלחת. קנאה ותו לא.
3. למבין הנוסף. רנד יושב בדיוק בטון הנכון. אם אתה חושב אחרת הבעיה היא שלך ולא של רנד.
    אגב, למה לא ציינת באיזה טון רנד שר ובאיזה היה צריך לשיר?...
4. הסירו דאגה מליבכם. אנו נמשיך להנות מחזנות טובה וב"ה התברכנו בחזנים טובים גם בדורנו. אך[
    לפני שבוע ומחצה שמענו את מוצן והלפגוט, לפני כחדש וחצי שמענו את הלפגוט, כך גם שמענו את
    רוזנפלד ואת וינבך ועוד ועוד. אז אתה עוד 1 יכול להמשיך ולהשמיץ. לנו דבריך ממש ממש לא משנים
    אלא מחזקים את דבריו של דב הלר שהמדובר בחזן קטן ומתוסכל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2006 11:08 לינק ישיר 

בס"ד
ממתי נהיינו כולנו מומחים גדולים לסולמות וטונים
אולי תתנו להינות סתם כך מביצועים טובים ומגוונים
של חזנים שונים וכיצד הם מבינים ומתרגמים את
היצירות השונות.
האם מישהו ניסה או מנסה להשוות את הביצועים
של הקטעים השונים אותם כתב יוסלה והאם מישהו
יכול להגיע למתיקות שלו ?
ובכל זאת לא משנה מי משמיע את היצירות ברוב
הפעמים אנחנו נהנים. ואם לא אין חובה להאזין דווקא
לביצוע של חזן שלא נהנים ממנו
הנושא כבר נידון יותר מדי
יומטוב לכולם ותמשיכו להינות

המבין יבין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2006 20:07 לינק ישיר 

חברים!
די,מתי יפתח כאן אשכול עם אישזהו קליפ ולא יהיו עליו מריבות?
למה תמיד יש את אחד המלעיזים שחייב לכתוב משהו להצית כאן את כולם?
תפתחו אשכולות עם לינקים ותתנו להנות ללא שום רבב וסטיגמות וכאלה השתמצויות למינהם.
אני קורא את הדברים האלה ואני מרגיש שיש מעין שנאה בין חברי הפורום.
תפסיקו עם ההשוואות מי יותר טוב ממי לכל אחד יש רמה מסוימת ולכל אחד יש משהו שהוא מצוין בו ומיוחד בו ומישהו אחר לא..אין חזן שיש בו הכל בצורה מושלמת.כל אחד בכבודו ומעלתו.
תלמדו מידידי בני וייס חבר הפורום הנכבד שכותב הכל בדברי נעם.
כבוד המנהל המכובד מנחם,
אני ישמח אם תוכל בעתיד לחסום את כל אותם המלעיזים או לשלוח להם אזהרות בתיבתם האישית.
בתקווה לימים שקטים יותר בפורום בהם נוכל כולנו להתענג על פרקי חזנות מפי גדולי החזנים בימינו.
כל טוב!
רונן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2006 21:27 לינק ישיר 

דעות שונות כן

שנאת אחים לא

הערות בונות כן

ירידות אישיות לא!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2006 03:10 לינק ישיר 

קודם כל ברצוני להודות למנהל הפורום הודאה כפולה
 האחד על האישור לכתיבה בפורום
 השני על הלינק לצפיה של רנד

לדעתי הביקורת על רנד ששר מתחת לטון היא ממש בדיחה שהצחיקה אותי

וכל השוואה ליוצר של היצירה הלא הוא החזן שטרן היא פשוט שגויה שכן כל חזן ששר יצירה מבצע אותה עם הנופך המסוים המייחד  אותו בתור חזן אחרת היצירה נהפכת לחיקוי אחד גדול ומכאן שכל ההשוואה  לשטרן היא טעות אחת גדולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2006 09:54 לינק ישיר 

לאחרונה נמנעתי מלכתוב בפורום משום שהגעתי למסקנה שיש יותר מידי יחצנים וההתיחסות אינה
מקצועית אלא "מטעם" מתקבל הרושם שעל מנת "לקדם" חזן "אהוב" נוקטים חלק מחברי הפורום א.
בקטילת קטעים של חזנים אחרים  וב"הרצת" החזן היחצן אותו החליטו "להריץ" או ליחצן.
במצב זה הפורום מאבד את הכלי המקצועי. חישבו לרגע על מאמר בעיתון הקוטל שר או בכיר ללא
ציון שם העיתונאי-כולם היו יוצאים בשצף קצף כנגד העיתון "המחביא" את העיתונאי
אני מצטרף לדעתו של בני וויס שכל מי שמעביר ביקורת מוגזמת ואישית ומתמשכת על חזן כל שהוא
מן הראוי שיצא מן המחבוא "ויחתום בשמו המלא " רק כך נדע כי ביקורתו אמיתית.
.גם אני מקבל את הרושם שכלם נלחמים בכולם והפורום הפך "לבמה לקידום חזנים"
האם אי אפשר "לאהוב ולפרגן" לכמה חזנים ? האם הבעת דעה חיובית על ביצוע מסוים כמוה כאמירה
שחזנים אחרים פחות טובים? האם החזנות זו אמנות החיקוי?
החזן רנד לדעתי הולך ומשתפר אפשר להתוכח על כמות הרגש שבאמירתו . אך הטכניקה והשליטה
בגבהים מעמידה אותו בצמרת החזנות .
אופיר OPHIRRR

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > לינק לצפיה החזן רנד רבש"ע לספירת העומר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext