| נשלח ב-8/5/2006 09:53 |
|
| |
תודה רבה למנהלנו הנכבד,
הקטע של ישראל כבר מוכר וידוע ויפה מאוד. הקטע של מוצן נראה לי מהקונצרט שהיה אצל קראוס,לא? בכל אופן ביצוע יפה מאוד,צריך לשמוע עוד כמה פעמים כדי לזמזמם אותו ולהכיר אותו כמו שצריך.. תמיד כיף להיזכר גם במקהלתו המצוינת של עזי שוורץ שגם כן עשה חיל בעולם החזנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2006 11:45 |
|
| |
למנחם תודה על הלינקים. אם שמת את שניהם באותו אשכול זה בודאי לשם השוואה אני אוהבת הרבה יותר את הלחן של רנד,המנגינה מתאימה לתוכן לעומת לחנו של מוצן שנראה לי מידי קיצבי בהתיחס לתוכן ואני לא מצליחה להתחבר אליו. כמובן שהביצוע של מוצן מעולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2006 12:24 |
|
| |
תודה מנחם. מסכים עם כל מלה של ענת. הבעתי כבר בעבר את דעתי על היצירה של רנד. ב"ה ובעזרת מספר חברים שרנו זאת בביה"כ הצנוע "מול היקב" בזיכרון. אני הקטן מציין זאת רק בשביל שחברי הפורום - כל אחד בתרומתו - ייוכחו כי "יש תמורה לאגרה".
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2006 16:21 |
|
| |
בס"ד
הרשו נא לי , ברשותכם, לחלוק על דעתכם .
היצירה נכתבה אומנם לתפילת "מי שברך" , אבל הנושא של תפילה זו הוא צבאי. על כן, נראה לי , שיצירתו של מוצן שהיא קיצבית - כלשונה של ענת - "מפרשת" בצורה נכונה יותר את תוכנה . אגב, ביצירתו היפה של רנד יש מוטיב מוסיקלי המזכיר שיר עברי מוכר...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2006 17:16 |
|
| |
התפילה לא באה ליצג מצעד צבאי אלא תפילה ותחינה לשלום החילים,וכשאני כאם לחילים חושבת איך הייתי רוצה שיתפללו עבורם זה לא יהיה במארש או מקצב צבאי ,אלא יותר בתחנונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2006 18:09 |
|
| |
בס"ד
אני יודע שתגידו שאני משוחד על מוצן, אבל הפעם אפילו הוא לא שיכנע אותי שיש לנו שר בטחון מוצלח!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2006 21:47 |
|
| |
אני חושב שדווקא הביוגרפיה עושה את היצירה.
מסופר על אחד האדמו"רים שהיה שר במנגינה שמחה את בראש השנה יכתבון וכו' מי יחיה ומי ימות בגלל בטחונו הגדול בקב"ה.
כששמעתי את מוצן השבת שר את היציה הזו הרגשתי שילוב נפלא בין בטחון שחיילנו ישמרו לבין תפילה ותחנונים שהקב"ה ישמור עליהם.
וזעירן יקירי,
לגבי החלק הראשון אני מסכים איתך אחרי השבת האחרונה גם אני משוחד על מוצן..... בלי לבלות איתו ערב לפני....
ולגבי החלק השני......... גם לו אני אתן "שבת" של נסיון... מעשיך יקרבוך וכו'...
|
|
|
|
|