היה כאן ביקורת על פרקש ,והנה כאן יש התרשמות חיובית, אבל חבל שהוא כתב את זה באנגלית ולא כולם מבינים, אז הנה תרגום חופשי השתדלתי כמה שיותר, אני מקווה שתהנו, וזה יהיה תשובת המשקל לביקורת הקשה.
תרגום חופשי:
אני גר בלונדון, בשבת האחרונה הייתי אורח יחד עם חבר בבית הכנסת הגדול בירושלים ובפעם הראשונה שאני שומע את החזן פרקש. חבר שלי סיפר לי על הפורום ובאתי להנות, וראיתי את הדו שיח על התפילה עם פרקש בימים האחרונים כאן, ואת הביקורת. אני מבין שלכל אחד הזכות להשמיע בקול את דעתו, רק הבעיה היא שהוא כל כך טועה לגבי פרקש והרשטיק, אני באתי לבית הכנסת ליל שבת כמו תמיד כשאני בא לשמוע את הרשטיק והמקהלה, הופתעתי כשפרקש התחיל לכו נרננה, עד כדי שאני יכול לומר לכל חובבי החזנות שהתפילה של פרקש היתה אחת התפילות הכי טובות ששמעתי בחיי (ושמעתי הרבה) קולו יפה נקי וחזק, ( יכלתי לשמוע אותו אפילו מאחור) הנוסח שלו מעולה,הקולורטורה שלו מעולה והקופ שטים מדהים ומעל הכל הוא "זוגער" , זה הפעם הראשונה ששמעתי אותו בתפילה "חי" שמעתי את הדיסק שלו, אבל בתפילה זה חוויה אמיתית.
הוא צירף קרליבך ונוסח קלאסי יחד עם ניגונים וחזנות בדרך שלא יאומן, יחד עם המקהלה שהיא כשלעצמה נפלאה. הוא שר ריבונו של עולם של פינצ'יק, ואת מודים של הרשמן, הוא הביא אותי לדמעות.
אז, חובבי החזנות, אם תשמעו שפרקש מתפלל באיזשהוא מקום רוצו לשמוע אותו, אתם תהנו מכל דקה.
 |
|
|