בית פורומים קונצרטים של חזנות

השבת הנהדרת בתל אביב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/5/2006 23:42 לינק ישיר 
השבת הנהדרת בתל אביב

בית הכנסת הגדול בתל אביב מזמן לא חווה כזה שבת, לא היה מפוצץ, אבל היה מלא, היו הרבה שבאו והלכן באמצע, אבל אלו שהיו כל הזמן נהנו מאד, הכל התחיל בבוקר (בלילה לא באתי) עם טריו מדהים של רנד הלפגוט ומילר על הקטע עד הנה, ביצוע ענק, אח"כ רנד שחרית, תפילה מושלמת הוא היה במיטבו, והשמיע לנו תפילה שזורה עם מיטב פרקי החזנות, על ישתבח, את שם האל, לאל ברוך,עזרת, ובקדושה היה ממקומך  ביצוע מדהים, אחריו הלפגוט בהוצאת ס"ת גם היה מיוחד, ברכת החודש עם הלפגוט, אח"כ התפילה לשלום המדינה עם שטרן היה גדול, הקהל נהנה מהמנגינה הקלילה והמשתלבת, באמצע הקטע דילגו על משהו  (בקטע ואת אחינו בית ישראל), ובנוחה שוב השלושה יחד, ומוסף בן ציון מילר כמו שהוא יודע לתת, חזנות עם דם ונשמה, שמע ישראל של גלנץ, ובכלל גם באבות הוא שפך חזנות, ואחרי זה רצה (לא מוכר לי), בנוסף אנ חייב לציין את המקהלה שתמיד מעולה, החזנים אוהבים אותה והקהל משוגע עליהם עם רפי ביטון פשוט מדהים,וזהו, היה שווה, תודה לך מר קוגלר על השבת המדהימה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2006 00:14 לינק ישיר 

שבוע טוב,
חזרתי זה עתה מעיר הולדתי. אך, איזו חוויה מדהימה!!!
אחרי השבת לא ניתן יותר לומר שאנחנו אחרי דור הנפילים.

אתחיל בישראל רנד - אכן היה במיטבו. תמיד נהניתי ממנו - בשבתות ובקונצרטים, אך השבת - יכולת קולית אדירה, המון נשמה (כך אמרו גם היושבים לצידי), וירטואוז אמיתי בהחלפת טונים. תודה, ישראל.
הלפגוט - פעם ראשונה לי לשמוע אותו בשבת. אין צורך להרבות במלים. אומן!!! נראה שאינו מתאמץ בכלל בהגעה לגבהים והסיומות האדירות. פשוט נזכרתי במבטים המדהימים של יבגני שפבלוב כשעמד לצידו בקונצרט (לפני כשנה וחצי)  בנתניה. תודה - איצ'ה מאיר.
בן ציון מילר - השתדל מאד. בזכות הנשמה הגדולה שלו - נזכרנו בימיו הגדולים. תודה.
ואיך לא - משה שטרן - בהשמעת הבכורה לתפילה לשלום המדינה. התקרבתי לבימה ואחזה בי התרגשות אדירה. איזו עוצמה ואיזה לחן. המקהלה עזרה מאד - במיוחד הנער למשפחת חסון, וזמר האופרה שנדמה לי ששמו פטר. בסיום היצירה לא התאפקנו ומחאנו כפיים. יישר כח גדול. מיד לאחר מכן - מי שברך לחיילי צה"ל בלחן וביצוע נהדר של ישראל.
רפי ביטון - פשוט כשרוני ונפלא. תודה.
תודה למשפחה היוזמת.

שמחתי להכיר ולהחליף מלים עם מנהלנו מנחם וחברנו נויעוז. כמו-כן לפגוש שוב את בני, רונן ואביו יצחק.
כולנו הבענו את תקותנו שהפורום יחזור לרמה גבוהה וחיובית, לאחר הידרדרותו בשבוע שעבר. החברים המלומדים בודאי שוקדים עתה על דיווחים מפורטים. אני ממתין.

לא אלאה אתכם בנוסטלגיות אישיות, אך כשפסעתי בשבת מעל נתיבי אילון ברחוב יצחק-שדה חיפשתי לשווא את עצי הערבה מהם היינו קוטפים הושענות בילדותינו, כאשר עדיין זרם הנחל.
אז כה לחי!!!.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2006 00:40 לינק ישיר 

מדהים מדהים מדהים !!!

עד כמה אפשר להחניף, להלל לשבח לפאר ולרומם לעלה ולקלס! הכל נהדר! הכל נפלא! בדיוק כמו בפראבדה וביתד נאמן. שום מילה של בקורת חס וחלילה. אז אני אומר את האמת במקומכם.
רנד סובל מתסמונת של משיכת יתר. הוא מאריך ומושך קטעים שלא לצורך, ובכך מעייף ומרדים את השומעים וגורם להם ללכת לאיבוד. דוגמא טובה לכך הבוקר היה הקטע "את שם האל". רנד משך את הקטע סתם כרבע שעה, בלי טעם וריח, והפיל חבלי שנה על כל הנוכחים. בנוסף לכך משמיע רנד את המלה "אוי" בכל מלה שניה, בחינת אוי לי מיוצרי ואוי לי מיצרי. חדל עם ה"אוי" שרוליק, אין צורך בגניחות ואנחות. את השבחים אינך צריך ממני, ושים לב להערות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2006 00:49 לינק ישיר 

למה למה למה???

למה אתה חושב ש "את השבחים הוא לא צריך" , למה?
רק ביקורת???
על זה נאמר לא מדובשך ולא מעוקצך, לא צריך ביקורת ולא צריך שבחים, אם אתה רוצה ביקורת אז תן גם את השבחים,
בניגוד לדבריך הקטע את שם האל היה מדהים, איני נוהג לשבח את מי שלא מגיע לו, אני מעדיף שתיקה על פני ביקורת, אבל במקום שיש לשבח אז אני עושה את זה בשמחה, וכאן בשבת זה היה מדהים.

אני יודע שאתה "מת על הצעקות של הלפגוט" גם כשהוא שר את "פינצ'יק" עם "טעויות ונפילות", ואיפה שם הביקורת שלך?????? הווי אומר שהביקורת שלך איננה ראויה וההתייחסות בהתאם, אתה גורם לנו הצופים לא להאמין לדברי הביקורת שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2006 03:23 לינק ישיר 

שבוע טוב וחודש טוב לכל חברי הפורום!

זכיתי להשתתף בשבת הקסומה בתל אביב בבית הכנסת הגדול.
כמו כן,זכיתי להכיר חברי פורום חדשים לצד ידידי הטובים אותם אני כבר מכיר..
ראשית,לפני שאתן דיווח על השבת ברצוני קודם כל להודות למארגן השבת מר קוגלר שמחתן השבוע את בנו אז קודם כל ברכת מזל טוב.
שנית,ברצוני להודות לך מר קוגלר על השבת הנפלאה שהענקת לנו,אני אישית מאוד נהנתי.
תודה רבה לך!!!
עכשיו לדיווח השעה מאוחרת והעבודה ארוכה ורבה מאוד..
בתפילת ליל שבת התחיל החזן בן ציון מילר התפילה הייתה מלאת רגש אילתורים בקיצור חזנות עם כל הנשמה.. נשמה הוא נתן והמון,הוא נתן והפיק מעצמו את המירב..
הוא התחיל באילתורים מוכרים.
"שמעה ותשמח ציון" - אייזנשטאט,ביצוע יפה,האש עדיין בוערת בו..
"לא תבושי" - תלמוד,ביצוע יפה בשילוב פנטסטי עם המקהלה.
לאחר לכה דודי עלה החזן הלפגוט להמשך התפילה כמתוכנן..
וכמובן,איך אפשר את הלפגוט בערבית ללא "ד' מלך" של קוסביצקי,ביצוע אדיר כמו תמיד,אחד הטובים אם לא הכי טוב ששמעתי עד היום מהלפגוט..הסתכלתי והייתי מרותק אליו במשך כל היצירה הצלחתי ממש להתחבר אליו דרכה ופשוט ראיתי את האש הבוערת בקולו ויתרה מכך ניסיתי והצלחתי לדמיין עד כמה שאפשר כאילו קוסביצקי בילדותו עומד על הדוכן ואני שומע אותו..פשוט כשרון אדיר ביותר!!
לצערנו "רזא דשבת" הורד מפאת השעה המאוחרת..
"אהבת עולם"-איני זוכר של מי,ביצוע מצוין.
"המעביר בניו" - קוסביצקי,שוב הלפגוט זה הלפגוט,ביצוע מצוין כמו תמיד.
"השכיבנו" -החזן רנד עלה לבצע את היצירה בלחנו של שטרן אם איני טועה,ביצוע פשוט מדויק ומצוין,החזן רנד היה בכושר שיא כל השבת.
מפאת השעה המאוחרת התפילה זורזה קצת אז זכינו כמובן לספירת העומר..
"ריבונו של עולם"-פינציק,לא הספקתי לשמוע את היצירה מכיוון שמיהרתי למלון.אם היה מישהו שנשאר עד הסוף שידווח..
קיבלנו מנוחה של כמה שעות כדי לחלץ עצמות ולחזור בכוחות מחודשים למחרת.

התפילה התחילה בטריו משובח ביותר,"עד הנה"-רוזנבלט,תיאום מצוין בין החזנים בלי פיקשושים הקטע רץ וזרם בצורה יוצאת מן הכלל,אמנם זה קטע של רוזנבלט אבל הביצוע היה כל כך משובח שאני ניסיתי לדמיין שעל הבמה עומדים 3 אחים לבית קוסביצקי ומבצעים זאת,כל אחד מהחזנים היה במיטבו וביחד ההרגשה בקטע הייתה עילאית.
החזן רנד המשיך בשחרית,אילתורים מוכרים עד "ברכו".יפה מאוד,החזן רנד היה בשיא הכושר.
"אל אדון" - סולן הילד איתמר חסון,איזה יופי,איזה קול נעים ועם המקהלה פשוט הרמוניה מושלמת.
"לאל ברוך"-בן ברוך,ביצוע ידוע של רנד,מצוין.
"עזרת אבותינו"-שטרן,דואט רנד+הלפגוט,ביצוע מצוין ושוב תיאום מלא בין החזנים אחד תומך בשני והמקהלה תומכת בהם,פשוט ממוגג נפש.
חזרת הש"ץ,"ממקומך"-איזה יופי,ביצוע פשוט ענק ומעלה.
בחזרה החזן רץ קצת מפאת הזמן.
הוצאת ספר תורה עלה החזן הלפגוט לביצוע שני יצירות.
"אנא עבדא"-דוד קוסביצקי,קיוויתי שהוא יבצע אותה ולא את של רוזנבלט,ביצוע מצוין,הארון פתוח והחזן עומד מולו ומתפלל תפילה אמיתית..יכול להיות שספרי התורה זזו מעצמם אני אישית הייתי מרותק לחזן ולביצוע..
"אב הרחמים"-מכטנברג,ביצוע ידוע מדויק ומצוין.
לאחר קריאת התורה,ברכת החודש עלה החזן הלפגוט.
אחרי ביצועים כאלה החודש הזה יהיה מצוין עד לחודש הבא,אין ספק.
כאן היה גיוון ואקשן בתפילה הרבה קטעים הרבה חזנים..
"מי שבירך"-רנד בלחנו שלו,אין מילים!
"אבינו שבשמיים" - גדול החזנים שריד לדור ההוא החזן משה שטרן,בלחנו שלו,ביצוע קליל יצירה למופת.
"ובנחה"-רוזנבלט,השלישייה המנצחת,ביצוע כמו שצריך.
מכאן ואילך החזן בן ציון מילר המשיך את התפילה לבד.
בקדושה ובמשך כל התפילה החזן נתן את עצמו ואת כולו והפיק מעצמו את המירב,ככל שיש יותר נשמה התפילה עולה יותר גבוה וכדי שהיא תישמע שם הקול גם גובר לפעמים זה היה "חזק מדי",אבל היה יפה מאוד.
"כבודו"-מלבסקי,יפה מאוד.
"ממקומו"-נעימה ידועה איני זוכר את שמה,המקהלה ליוותה בצורה יוצאת מן הכלל.
"שמע ישראל"-גלנץ,ביצוע יפה מאוד.
"וביום השבת"-קטע חדש לא שמעתי אותו עדיין אף פעם,ביצוע מעניין.
"רצה"-גם איני מכיר את היצירה היו בה חלקים מוכרים מהיצירה של גנטשוף.
"שים שלום"-נעימה חסידית ידועה.
ושוב,מפאת חוסר הזמן "נחסכו" מאיתנו כמה קטעים יפים.
בכללי תפילה טובה ויפה של החזן מילר.
לגבי המקהלה אין הרבה מה להגיד משתפרת מפעם לפעם,המנצח,רפי ביטון מתעלה על עצמו כל פעם מחדש.
כל פעם הוא מפתיע בצורה אחרת.
לסיכום,החזנים היו כולם כולם במיטבם,היו חידושים מרנינים בתפילה,הרפרטואר הרגיל ועוד חידושים..
זהו,השעה מנצחת,אני בטוח שמנחם יתקן כמה דברים או יוסיף,בגלל השעה בטח החסרתי משהו,אבל העוצמה של השבת עדיין זורמת בתוכי שהייתי חייב לרשום ולהוציא את זה.
כל טוב!!חודש טוב!!
רונן.

תוקן על ידי - רונןרייש1 - 28/05/2006 3:30:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2006 17:35 לינק ישיר 

גם אני מצטרף לכל האמור לעיל - איזו שבת מדהימה!!!
טרם ראיתי את הדיווח של ידידנו בני וייס, אני מניח שהוא ייתן פירוט מלא לעילא ולעילא... אני נהניתי הן משילוב 3 טנורים עוצמתיים - כל אחד עם הייחוד שלו וה"שטיקים" שלו בתפילה - והן משילוב של "הפתעות" מוסיקליות, כשראשונה בהן החזן האדיר משה שטרן בקטע החדש שנתן בפרימיירה - "אבינו שבשמיים". למרות גילו, החזן שטרן כ"כ מקצועי, עוצמתי אך גם מעודן בביצועיו, והוא כולו "שליח ציבור" - איך שהוא מנתב את המקהלה, ומסמן לציבור להצטרף בשירת הפזמון... אני חייב להודות שלאחר התפילה החזן היחיד שהייתי חייב לגשת ללחוץ לו יד ולהודות לו היה שטרן, וזו לי פעם ראשונה שאני לוחץ את ידו ומודה לו למרות שכבר ראיתי אותו מופיע בעבר כמה פעמים, והרגשתי שאני מודה לו על מפעל חיים לא רק על השבת... לצערי אני לא מחלק את פרסי ישראל, אז זה לא עזר לו כ"כ... :-)
הפתעות נוספות - הילד הסולן במקהלה של רפי (לא ידעתי ולא שמעתי אותו שר עם המקהלה בעבר), שהיה כוכב הפזמון בקטע של שטרן וכן היה סולן של "אין ערוך לך" בשחרית - בניגון חסידי של שיר ידוע ששכחתי את שמו (משהו דווקא חדש יחסית). ועוד - שילוב של לחן ידוע "משלהם" בקדושה של מוסף אני חושב, סטייל שילוב "הו סולו מיה" בקדושה... אני יודע שיש לכך מתנגדים... אני מכיר את הלחן הזה מתוך שיר הנושא של הסרט "ספרות זולה"... אינני יודע מה מקורו, אבל הוא דווקא השתלב יפה בקדושה...
הפתעות פחות נעימות - שכבר צוינו לעיל - כמה חברי מקהלה ש"רוקדים" בקדושה... לא יודע, אני לא כ"כ מצליח להבין איך המקהלה מתפקדת בקדושה, שבה לדעתי לכל יהודי יש חובה לעמוד דום ולא לדבר למעט מילות התפילה... אבל אולי הם הוציאו "פטור" או משהו... (נו בצבא זה מקובל מאוד...).

הפתעה נעימה מחד גיסא אך מוזרה מאידך גיסא היתה התנהגות החזנים והשילובים ביניהם - מחד גיסא היה יפה לראות שהכל נעשה בטוב טעם ובהדדיות פשוטה (תיאומים וחילופי דברים בין כל אחד מהחזנים לרעהו במהלך הדואטים וקטעי הטריו, הכל עם חיוך ובפרגון), וכן הקפידו ללחוץ יד כל פעם שאחד עלה והחליף מישהו שירד מהבימה, וכן (למעט מילר בקבלת שבת) - אף אחד לא היה עם כובע חזנים, כלומר - "אוירה נינוחה". מאידך גיסא, היה מוזר לראות, בקטע טריו מסוים כשהמקהלה שרה, את הלפגוט מחליף בדיחה באידיש עם בן ציון מילר (על הבימה באמצע הקטע?!), ואת רנד שלא הפסיק להסתובב בביכ"נ (כשלא היה על הבימה) ולפטפט עם מיטב הנוכחים באולם... אמנם חזנות היא גם הרבה יחסי ציבור ובוודאי היו כמה גבירים ובעלי תפקידים/השפעה/ממון באולם, אבל מן הראוי שיתפלל קצת גם כשלא על הבימה... מילר והלפגוט למשל הקפידו לחזור תמיד למקום הישיבה שלהם כשלא היו על הבימה, ולא נצפו שרויים בשיחה בטלה כמעט בכלל לאורך התפילות. גם החזן שטרן היה ממלכתי - כמופיע באשכול המצ"ב.
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1932451

כך או כך, לסיכום - שבת אדירה ללא שום ספק, שבוודאי נכנסת לפנתיאון שבתות החזנות שהיו בארץ בשנים האחרונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2006 22:20 לינק ישיר 

שלום לחברים,

לצערי לא התפניתי עד עכשיו לשתף אתכם ברשמיי מהשבת החווייתית בביהכנ"ס הגדול בתל אביב. אבל לשמחתי הרבה ראיתי שחברים טובים כבר העבירו דיווחים מפורטים, כך שאני פטור מהדיווח המלא. אשתף אתכם בחלק מהחוויות המיוחדות לאותה שבת.

ראשית, בית הכנסת עצמו. האח, איזו עדנה לבית מפואר זה. זה שנים שכתלים אלו לא הכילו כה הרבה יהודים בשבת אחת. כתלים אלו היודעים לספר את תפארתו של בית מקדש מעט זה, בטוחני כי השבת היו כגיבור המתעורר לאחר תקופת צינון ארוכה. מנער את כתפיו מהאבק שהצטבר שם, זוקף קומתו בגאווה כאומר, ראו הנה אני בתפארתי. זה האני האמיתי שלי.
לפני מספר שנים עבדתי במשרד ששכן לא רחוק מביהכנ"ס הגדול. כמעט מידי יום אחה"צ, שמתי פעמי להיכל זה לתפילת מנחה. מי היו שותפי למנין? קומץ זקנים, שעדין מחזיקים בשיניים את ביהכנ"ס והפעילות בו, ומעט יהודים מזדמנים שעברו באזור או עובדים באזור.
והשבת, ביהכנ"ס מלא מפה לפה. יישר כח לך מר אשר קוגלר. מצוה גדולה עשית, חסד גדול עם ההיכל המפואר הזה.

ואם דיברתי על ביהכנ"ס, אדבר על הדרך לביהכנ"ס. אמנם הדרך לא ארוכה, השתכנתי במלון לא רחוק. אך...
בשבתות אני נוהג להתעטף בטלית בביתי וללכת לבית הכנסת מעוטף בטליתי. כשאני עושה זאת בגבעת שמואל, מה הרבותא בכך? עוד יהודי מיני רבים העושה דרכו לביהכנ"ס מעוטף בטליתו. אבל, חברים, ללכת לביהכנ"ס וביתר תוקף - בחזרה בצהרים, ברחובות אלנבי, מונטיפיורי, אחד העם, יבנאל,יצחק אלחנן, כשאני עטוף בטלית, רבותי זו היתה חויה רוחנית עצומה. ובואו נחשוב וניזכר כי לפני 50 שנה,כך נראו רחובות אלו בתל אביב מידי שבת בשבת.

ולתפילה עצמה.
רבות נכתב כבר על תפילת שלושת החזנים, על הדואטים והטריו, על שיתוף הפעולה היפה ועל עבודת המקהלה. אתייחס רק לשתי נקודות:

האחת - לא פעם היו תלונות בפורום זה על דלות היצירות החדשות בתקופתינו. משום מה, יש החושבים כי לכתוב יצירה חדשה, זו מלאכה של מה בכך וכל חזן אמור להיות מסוגל לזה. לא אכנס כעת לדיון זה. רק אציין את יצירתו של משה שטרן "אבינו שבשמים". יצירה נפלאה, קלילה וזורמת. כבר בפעם השניה הקהל הצליח להצטרף לפזמון החוזר. משה שטרן, מלך חזני הדור, ממשיך למלוך ביד רמה, בגרון צלול ובאוזן דייקנית ועריבה על ממלכת החזנות בדורינו. וכמובן ממשיך את מלאכת הקודש ששם לנגד עיניו - להלחין קטעי תפילה תוך שימת דגש על פירוש המילות. אגב, לאלה שחשבו ש"דילגו" על קטע בתפילה: לא דילגו על שום דבר. פשוט מאד, משה שטרן הלחין את הנוסח הישן שהוא מכיר. הנוסח שחובר מיד לאחר קום המדינה והושר פעם ראשונה בהיכל שלמה בירושלים. האם שמתם לב כי הוא אמר "ושלח אורך ואמיתך לנשיאה לראשיה לשריה ויועציה"? זה הנוסח המקורי הראשון. אמנם אני מצדיע לו ומסיר את הכובע (שאין לי) בפניו בשל יצירה זו. אך לטעמי, היום לאחר שהשתרש הנוסח המעודכן שחובר ועודכן ע"י הרבנות הראשית, יש להגיד נוסח זה במלואו ללא שינויים.

הנקודה השניה - מאד ריגש אותי העליה לתורה של החזן החתן ישראל רנד והפירגון האדיר של החזן בן ציון מילר שעלה לבמה ונתן לו "יעמוד" כנאה וכיאה לחתן. דיברנו על פירגון שהיה שם בין החזנים? הנה דוגמא. יישר כח לך החזן בן ציון מילר, ומזל טוב לך החזן ישראל רנד לנישואיך עם בחירת ליבך מלי. יה"ר שתזכו להקים בית נאמן כשר וטהור. אנחנו בטוחים שהרבה מוזיקה תהיה בבית זה.    

ועוד הערה קטנה לסיום לכל הכותבים המלומדים. אולי כבר תפסיקו לכתוב על רפי ביטון ומקהלת "קולות מן השמים" שהם משתפרים. לא נכון. הם לא משתפרים. מה, הם היו גרועים ועכשיו הם לאט לאט משתפרים? כלומר פחות גרועים? די מספיק עם זה. הם הולכים ומשתבחים. לא משתפרים, משתבחים. הם טובים, ומשבת לשבת, מהופעה להופעה, הם משתבחים וטובים יותר ויותר. 

זהו, הפעם קצר. סה"כ שבת מענגת ומאלפת, חוויה רוחנית ומוזיקאלית עצומה, כשהתפאורה הסביבתית רק מעצימה את החוויה. יה"ר שנזכה לשבתות רבות כאלה.

בברכת התורה, העם והארץ
בני וייס תוקן על ידי - menchem - 29/05/2006 23:29:10

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > השבת הנהדרת בתל אביב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext