בית פורומים קונצרטים של חזנות

לינק לצפיה גדול החזנים "משה שטרן"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/6/2006 22:53 לינק ישיר 

לזעירן ידידי הנכבד
לא דברתי על הבנתך בחזנות, ואף יותר מכך אם זכור לך ראיינתי אותך בעבר בקשר לחזן זמר בן ציון שנקר שאני מעריצו (וחושבני שיש לי את כל או מרבית תקליטיו) ההיפך הוא הנכון.
כוונתי היתה לומר, שגם חזן המגיע לגבורות ויכול להעניק מיכולותיו לציבור ראוי שישיר אף בקונצרטים.
לא אשכח את ויגודה שר בקונצרט בהיכל התרבות,או את יצחק אשל, כולנו רעדנו מהתרגשות!
האם עלה אז על דעת מישהו לבדוק את יכולותיו הקוליות.
מי שלא מעונין לשמוע לא חייב לקנות כרטיס, ולא חייב לבוא ולשמוע, אך מכאן ועד לקריאה פומבית לחזן להפסיק לשיר חושבני שאין זה דרך ארץ ומהנימוס המתבקש.
המצב הוא, זעירן ידידי, שכשהחזן משה שטרן מופיע, האולם מלא.
הקהל הוא שאומר את דעתו, וכל עוד שיש אנשים המעונינים לבוא ולשמוע - שישיר!
בעבר הוציא דר' מרדכי סובול משוב לבדיקת דעת הקהל. היום המשוב הטוב ביותר הוא האינטרנט, ובנוסף לכך כמובן הקהל שבא או לא בא להופעות.
אצל החזן משה שטרן לא מחפשים רק את היכולת הקולית שעדין נמצאת כפי שנוכחת ב"אבינו שבשמים", אלא את הרגש, האימפרוביזציה,הגאונות שבהלחנה, ועוד,ועוד.
מי שמחפש יכולת קולית בלבד שיילך לשמוע את החזן הלפגוט! 
אני מקוה שירדת לסוף דעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2006 09:37 לינק ישיר 

בס"ד נויעוז ידידי, איני מנהל איתך ויכוח. מעולם לא אמרתי שמוישה לא יכול יותר. הביקורת שלי היא על הדגש בו בימיו אלו בקטע הקונצרטיני שלו כשאני חושב שדווקא הצד של עמוד התפילה יותר חזק אצלו. אם הוא ניגש לעמוד אגיע ממרחקים (כפי שעשיתי כשהתפלל ביארצייט של אביו בבית עזריאל בהר נוף, מרחק ההליכה שלי מקצה העיר היה כשעתיים פלוס לכל צד. אני עומד על דעתי שמה שקורה היום איתו זו בכיה לדורות. היום חשוב יותר מתמיד שיעמיד תלמידים ויתווה דרך שלא תשכח תורת עמוד התפילה מהדור הבא. לזה אני מוכן לתת כתף ויד, ומהיכרותינו יודע אתה שדברי רציניים ביותר, פשוט חבל שאחד כמוהו לא ישאיר דורות של "תלמידי חזנים" בהם נוכל להתפאר. זה בדיוק מה שעושה היום מורי ורבי בעולם המוזיקה הרה"ח ר' בן ציון שנקר שליט"א, מעבר להיותו חסיד בכל אבריו ושס"ה גידיו, בעל אוריין, תלמיד חכם ואוהב ישראל מופלא, מוכן הוא לתת לכל מי שירצה דעה בינה והשכל בתורת הנגינה החסידית הטהורה ויותר ממה שהעגל רוצה לינוק הפרה רוצה להניק, ומשום כך אני איתו בקשר מידי יום ובונה את ארכיון ניגוניו ומתעד אותם בתוים למען ישמרו לדורות. זו כוונתי. אני רוצה ואשמח, ומוכן בהחלט לתת יד ש"תורת משה" שטרן לא תרד שאולה אלא תחיה לעד, וחבל שהרבה אחרים שרוצים "הנאת רגע" או כפי שהטבת לכתוב ש"ממלאים את האולם" גורמים לכך שמוישה שטרן יתעסק בטפל ולא בעיקר. שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2006 14:06 לינק ישיר 

זעירן מכובדי
אני שמח שהתקרבנו זה לזה בדעותינו ואין ביננו ויכוח.
בכל אופן ברצוני לחלוק על נקודה אחת.
אם אכן החזן שטרן היה רץ מקונצרט לקונצרט ולא היה מנחיל את תורתו לרבים. אני הראשון שהייתי משתטח לפני גלגלי מכוניתו ולא הייתי נותן לו לעשות זאת.
ב"ה המצב הוא שהחזן שטרן מקדיש את חייו להנחלת תורתו לדורות הבאים, כידוע לי הוא כותב, מלחין, מעבד את יצירותיו למקהלה, ומשקיע בתלמידים רבים, ובנוסף לכך גם מופיע (לדעתי פחות מדי)
כפי שאני רואה אין ההופעות פוגעות בעיסוקיו הרבים, והיה רגוע זעירן ידידי, הכל מתועד למען הדורות הבאים.
אני אישית הייתי דוקא שמח אם ר' בן ציון שנקר עושה הופעה בארץ, ולמען הופעה זו הייתי הולך לא רק מסנהדריה המורחבת להר נוף, אלא אף מירושלים לתל אביב!
אני מבטיח לך שאם ר' בן ציון שנקר יופיע בארץ, לא אעמוד עם "קולן" ואבדוק את הטונים.
ואולי דוקא אתה זעירן צריך לדחוף אותו לכך. (אני באמת מוכן לעזור לך בכך, ובטוחני שפורומי האינטרנט יתאחדו לפרסם זאת במלוא העוצמה.)
יתירה מזאת, הייתי מארגן קונצרט משותף לחזן משה שטרן ולר' בן ציון שנקר.מבטיחך אני נאמנה שהכרטיסים ייחטפו. (כל זאת כמובן בתנאי שזה לא יפריע לר' בן ציון בהמשך הנחלת תורתו)
שבת שלום ומבורך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2006 14:42 לינק ישיר 

רעיון ענק קונצרט עם שנקר ושטרן. נויעוז תרים את הכפפה, ותוציא את זה לפועל. נו? אוקיי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2006 22:32 לינק ישיר 

עולם החזנות היקר
אני זרקתי את הכפפה. אחרים צריכים להרים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2006 10:09 לינק ישיר 

בס"ד חברים - כאמרגנו מזה כמעט 4 עשורים של ר' בן ציון שנקר, וכמי שמשוחח איתו מידי יום, וכמי שעובד עימו על שימור יצירותיו לדורות, צר לי שמצב בריאותו אינו מאפשר לו להגיע לארץ ובוודאי לא קונצרט רשמי. אבל, לשמחת הכל הוא כמעיין המתגבר, מלחין ללא הרף, רק בחודש ניסן חיבר מספר יצירות לפסח וספירת העומר, ובשבוע שעבר סיים מרש חדש אבל טרם פירסמו בחוג מכריו בשטיבל המודז'יצאי בניויורק וטרם העביר אלי את התוים משום האבל הכבד מהסתלקות רבו האדמו"ר ממודז'יץ זצוק"ל. כעת לאחר השבת במודז'יץ והעידוד ששאב מהכתרת כ"ק האדמו"ר שליט"א (כפי שהביע לי בשיחת הטלפון דקות ספורות טרם כניסת השבת בישראל, ובל נשכח שמבחינתו מדובר באדמו"ר רביעי [האמרי שאול זצ"ל, האמרי אש זצ"ל, האדמו"ר זצ"ל הכ"מ ויבדלחט"א כ"ק האדמו"ר שליט"א] כיון ששירת החיים ממשיכה) אני מקוה שיסיים את כתיבת התוים וישלח אלי במהרה. מכל מקום, אני הראשון שאעשה הכל להביאו ארצה אפילו במחיר חצי מחלקה ראשונה עם רופא צמוד, במיוחד בגילו ובמצב בריאותו, אבל עוד חזון למועד, ועד אז, נתענג כולנו מתורת הנגינה הטהורה שלו שהנחיל לדורת. בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > לינק לצפיה גדול החזנים "משה שטרן"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית הכל סביב המוסיקה מזמינה אתכם לדבר על כל עניין הקשור למוסיקה חסידית: חזנות, זמרים, להקות, שירים חסידיים, תוכניות מוסיקה ועוד.