| נשלח ב-27/6/2006 01:09 |
|
| |
דיווח מהקונצרט בחיפה
זכיתי הערב להרבה חוויות ראשוניות בשבילי, ואף בכלל. פתחו המארחים מחיפה או כפי שאמר הרב הראשי יונה מצגר: "פרחי החזנות של חיפה" - מקהלת החזנים "יצהל" בניצוחו של מר פליקס שפיץ, וכן תלמידי המכון לחזנות בחיפה. חימום קל של כמחצית-שלושת רבעי שעה. ואז עלה לבמה תלמיד המכון לחזנות בת"א נתי ברעם - ביצוע נהדר של "ולירושלים עירך", לקול תשואות אדירות של הקהל. רישמו לפניכם: כוכב חזן נולד!!! סיימון כהן - "לא-ל ברוך" - ביצוע אדיר. שוב מחיאות כפיים סוערות. שלמה גליק - "שיבנה" - ביצוע נפלא ומלא נשמה. שוב מחיאות כפיים סוערות. סיימון ושלמה (גם בחלק השני) נשמעו לי כמעט כמו תאומים. כשאמרתי זאת לחיים פייפל שזכיתי שוב לשבת לצידו הוא הינהן בראשו. עפ"י סיכום שלי עם רונן, שהגיע באיחור, הוא ימשיך מכאן את הדיווח המפורט. בחלק השני השתתפו גם הוותיקים (מי יותר ומי פחות) צמד הדוידים - אולמן וויינבך, שאף סיימו בדואט. שניהם הוסיפו להנאה הכללית וכמובן זכו לתשואות. בשבילי זו פעם ראשונה שאני שומע את ויינבך "על אמת" (דיווחתי בעבר על שבתות שבהן התפלל ב"עדן עין", אך לא ניתן לו זמן כדי להשמיע את אשר יודע). ביצועים נהדרים, מלא רגש, וחביב להפליא.
תודה ענקית !!! לנפתלי הרשטיק ולמקהלת תלמיד המכון לחזנות בת"א - גם אותם חוויתי לראשונה. מקהלה נפלאה. ניצוח אדיר של נפתלי, בשילוב יכולת מופלאה לשלוף את הכוכבים. (היו עוד כמה שלא רשמתי - אני מקווה שרונן יזכירם). במקהלה השתתף גם משה סולומון מ"שפתי גנים" (תגלית שבת "לך לך" בזיכרון). אגב שפתי גנים - בשבת האחרונה זכיתי להכיר (באירוע שלא קשור לחזנות) את אחי'ה רבין, והוא סיפר לי שהצטרף לאחרונה למסגרת של שפתי גנים. שידרוג מעניין ובודאי מוסיף לשני הצדדים. תודה לפסנתרן הנפלא ריימונד גולדשטיין ןלנגנים הנוספים.
לילה טוב לכולם..
הרכב מוזיקלי בניצוחו של
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2006 09:39 |
|
| |
שלום לכל חברי הפורום!!
רשאית,שמחתי לראות את ידידי ציקצורים ולהחליף איתו כמה מילים.היה חסר לי את כל חברי הפורום שתמיד באים לקונצרטים. לצערי הגעתי לקונצרט בקטע האחרון של החלק הראשון (מודה ומתוודה שחטאתי עוויתי פשעתי,אבל יש לימודים גם),הגעתי לקטע ש"יבנה בית המקדש" בלחנו של ירדני הביצוע היה של החזן שלמה גליק,ביצוע מצוין המון רגש ונשמה. לאחר מכן קיבלנו הפסקה של כרבע שעה.
בחלק השני התחיל בהנחיה מנהל המכון בחיפה מר מאיר פרידמן שקרא לחזן העיר דוד אולמן והוא ביצע את "לפיכך אנחנו חייבים" של שור,ביצוע יפה אמוד,זה לדוגמא קטע שלא שומעים כמעט כלל על בימות קונצרטים וחבל!קטע מלא רגש ונשמה. המנחה זימן את הרב הרשקוביץ לדברי ברכה.
מכאן ואילך קיבל את ההנחיה על הערב החזן נפתלי הרשטיק. כאן בוצע קטע מאוד מיוחד שנקרא "7 פעמים אתה" של גאון החזנים לייבה גלאנץ בביצועו של החזן שמעון ברגמן.מה אני אגיד לכם,הנאה רצופה מביצוע אדיר.ניתן היה לשמוע במשך כל הקטע את המעברים של החזן בקול פעם לפלצט פעם חלש פעם חזק וניתן לנחש ללא ההנחיה כי זה קטע שמאפיין את החזן גלנץ. ביצוע מרשים ביותר!!
מקהלת המכון בת"א ביצע מחרוזת משירי יוסלה.
"ממקומך" - של החזן יהודה אדלר(אם איני טועה בשם),המנחה הדגיש שזה לא אדלר שאנחנו מכירים, ביצע החזן ראובן פינסקי.רבותיי,מי שלא שמע את החזן הצעיר הזה רוצו ותשמעו אותו איפה שאפשר,במשך כל הקטע אחזה בי התרגשות מהביצוע שלו.פשוט אין מילים!!
"רצה" של שלוסברג בביצוע החזן סיימון כהן בליווי המקהלה כמובן,ביצוע אדיר!!
"שומע כל בכיות" של מלבסקי ביצוע ענק של החזן דוד ויינבך,רבותיי לא יודע אם הרגשתם את זה אבל אני כן בקונצרט של סובול גם החזן ויינבך קיבל עוצמות קוליות מצוינות הוא פשוט ריתק אתמול את הקהל במקום.
"אב הרחמים" של ברודי בביצוע החזן שלמה גליק שביקש להקדיש את הקטע לשיחרורו בקרוב מאוד של החייל החטוף.וכה זה היה נשמע חוץ מרגש ונשמה לא היה יותר כלום בקטע.זה פשוט הייתה תפילה בביצוע אדיר ומצוין שיצאה מהלב ונכנסה ללב השומעים ובטוח שגם למעלה.יישר כח!!
"אבינו מלכנו גלה כבוד" של שטיינברג בביצוע דואט החזנים דוד&דוד ביצוע מצוין הרמוניה מוצלחת ביותר בין קולותיהם. היה עוד קטע שבמקור הוא שיר רוסי ותירגמו אותו לעברית הוא בוצע ע"י אחד התלמידים במכון בתל אביב בעל קול בס חזק מאוד,ביצוע מצוין.
ערב מהנה ביותר!! תודה לכל העוסקים במלאכה,תודה למנהל המכון בחיפה מר מאיר פרידמן שהוציא לפועל את הקונצרט למכון ת"א לחזנות ולעומד בראושה החזן נפתלי הרשטיק. שבחים גם לפסנתרן ריימונד גולדשטיין ולהרכב שהיה איתו לכל הנגנים. כל טוב בקונצרט הבא בעוד שנה כאן בעיר מולדתי חיפה!!! רונן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2006 13:34 |
|
| |
לרונן
אם יש לך הקלטות בבקשה שתף אותנו
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2006 20:24 |
|
| |
בלי נדר אני אעלה מחר הקלטות..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2006 14:16 |
|
| |
בס"ד
האם אברהם חזקלסון לא הופיע שם כלל הוא היה אמור להופיע מכיוון שכפי שראיתם ושמעתם לחיפה אין מה למכור רצו שהוא יופיע כתלמיד של חיפה והוא ידוע ככשרון מבוזבז האם הוא הופיע וא"כ איך היה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2006 17:28 |
|
| |
חסיד יקר (מאיזה חסידות?), סגנון זה אינו מכובד. אני הרי כן נכחתי בקונצרט. אין פה תחרות או משהו דומה. כל מכון ואנשיו השתדלו כמיטב יכולתם, ודווקא בחסידות השתדלות היא מידה מוערכת. לכן נודה לכולם על מאמציהם, ואני משוכנע שכולם יפיקו לקחים לשנה הבאה. בברכה
|
|
|
|
|