בית פורומים קונצרטים של חזנות

חזנות או פילהרמונית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/6/2006 10:34 לינק ישיר 
חזנות או פילהרמונית?

מה חשוב לכם יותר "חזנות" או "פילהרמונית"?

בקונצרט האחרון היו עדים לתופעה חדשה אצל מארגני הקונצרט, קיצוץ רוחבי של קטעי חזנות, הורידו לכל חזן קטע שלישי, והשאירו אותנו רעבים לעוד כמה קטעים טובים.

התירוץ הוא חבל על הכסף, יש פילהרמונית וכל תוספת זמן זה תוספת כסף אז מקצצים לנו.

אולי עדיף התזמורת של יובל עם יותר קטעי חזנות?

או אולי באמת עדיף פילהרמונית?

יש גם שיקול נוסף (לא לכולם) :  הרבה אנשים לא אוהבים לגמור מאוחר בקונצרט האחרון גמרו בערך ב10:40, ובדרך כלל גומרים לפחות ב11:15 , ויש אנשים שהחצי שעה הזו חשובה להם.

מה דעתכם על זה?

אני חושב שלעונה הבאה "אולי " אפשר לעשות משהו, אבל כנראה כבר חתמו עם הפילהרמונית, ותוספת כסף לא נראה לי ש"יובל" יסכימו לשלם, מעניין מה קרה עכשיו, עד היום כן הסכימו לשלם וכעת התעוררו והחליטו לקצץ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2006 11:32 לינק ישיר 

בס"ד הבעיה היא לא רק כספית. אין ספק שהחזנות נבלעת בתוך התזמורת. התזמורת רגילה לנגן לפי תוים באופן מדויק והחזן חייב להכנס למסגרת ולמשמעת של הלווי התזמורתי והמקהלתי המנווט על ידי המנצח. לעומת זאת אם לא היה כל זה , החזן יכל להתבטא יותר באמפרוביזציות(באלתורים) שהם נשמת אפה של החזנות. הדבר בולט ביותר בקטעי ה"נשמה". דוגמאות לכך בקונצרט האחרון: ספירת העומר ע"פ פינצי'ק היה קצת אנמי לא באשמת החזן יעקב מוצן שהוא חזן נשמה אלא בגלל המגבלות שנמנו לעיל. לעומת זאת הועיל הלווי התזמורתי ליצירה מה אשיב לה' ע"פ שלמה רביץ ז"ל בתזמורו של מרדכי סובול יבל"א יצירה זו הרשימה בעצמתה עקב השתתפות התזמורת הפילהרמונית. לדעתי אפשר לשלב בין קטעים בלווי תזמורתי לבין קטעים שבהם החזן הוא דומיננטי ומאלתר בלווי פסתר בלבד. מה דעתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2006 14:14 לינק ישיר 

מה שכתבת זה נכון, יש בזה משהו. אבל אני התכוונתי לדון בנושא אורך הקונצרט בכללותו, מה דעתך על זה? אתה רוצה קונצרט ארוך יותר או שזה מספיק לך כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2006 13:27 לינק ישיר 

בקונצרט האחרון היו שלושה דברים שהפריעו לי והם
1. תמיד היו בקונצרט 16 קטעים כולל הראשון והאחרון שהם קבועים כך שלפחות שמענו 14 קטעי חזנות שונים
בקונצרט האחרון היו 13 קטעים פחות 2 הקבועים זאת אומרת 11 קטעים שונים, שהיו יפים מאוד ובביצוע מעולה של כל החזנים
אבל תמורת אותו תשלום ואני משלם הרבה כי אני יושב עם אשתי בשורות הראשונות ומקבל 3 קטעים פחות זה לא הוגן לדעתי

אגב לטענה באשכול אחר שאנשים יוצאים לפני סוף הקטע האחרון בל נשכח שזה קטע ששמענו כבר הרבה פעמים ולדוגמה השנה זו פעם שניה שאני מהקונצרט טס לחתונה של בן של חברים כדי להספיק להגיד לפחות מזל טוב ולא לפגוע בו.

2 מרדכי פרימן לפני הקטע רצה אמר שזה רצה מיוחד לשלש רגלים מאיפו השטות הזו אין רצה אחר ליום חול או לחג כך שידבר פחות וזה יחסוך זמן

3 נכון לסובול יש סיפורים יפים אבל אם צריך לחסוך בזמן מי צריך את המכתב והמי שברך של פיני מינקובסקי אפשר לספר את זה ביום שישי ברדיו ולתת קטע נוסף בקונצרט

כולנו היינו נהנים מעוד קטע מהחזנים המקסימים ולא משנה מי כי כולם היו נהדרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 14:40 לינק ישיר 

בס"ד

בקשר לאורך הקונצרט, ברור שאני מעדיף קטעי חזנות נוספים , אחד מכל חזן  שמשתתף אולי
ללא לווי תזמורתי ואז זה יהיה יותר קצר בזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > חזנות או פילהרמונית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext