בוא נחזור לענינינו -- תורה'לה לל"ג בעומר - מרבינו שלמה זצ"ל:
בסוף התורה ה' אומר למשה, יישר כחך ששברת את הלוחות "לעיני [מול העיניים של] כל ישראל." הזוהר הקודש אומר, שבעיני רבי שמעון בר יוחאי, בית המקדש לא היה נחרב. זה רק בעיניים שלנו.... זאת אומרת, שיש צדיקים שהם כל כך קדושים, שהם ממש רואים את בית המקדש כל הזמן. זאת אומרת, שמשה רבינו שבר את לוחות, רק "לעיני כל ישראל", היהודים ראו שהן שבורות. מהו התיקון? "בראשית ברא אלוקים" - אתה צריך להתחיל הכל מחדש. אז אהרן הכהן הוא בעל התיקון.... למה אהרן הכהן יושב בבית המקדש? מאחר שבית המקדש אומר [לנו] שאתה תמיד יכול לחזור.
כולם יודעים שחג השבועות, הוא קבלת התורה שבכתב. ול"ג בעומר הוא קבלת התורה שבעל פה. כי בעצם רבי שמעון בר יוחאי הוא התלמיד הגדול ביותר של רבי עקיבא. רבי עקיבא הוא האדון של תורה שבעל פה.
הוד והדר, אתם יודעים, הם אותו דבר. תאר לעצמך, אני אומר א גוואלד תורה, וכן כל זמן שאני אומר את זה, זהו תפארת. ואם חלק מהחברה שלי מספר לי את זה בחזרה, זה הוד - הוד והדר.
אז רבי שמעון בר יוחאי הוא לא רבי עקיבא, אבל הוא התלמיד הגדול ביותר שלו. והוא חוזר על התורה. הגמרא אומרת שרבי שמעון בר יוחאי היא "תמצית מן התמצית" - העמוקים, העמוקים של רבי עקיבא. אז זהו ל"ג בעומר. כולם יודעים כי משה רבינו היא תורה שבכתב; אהרן הכהן היא תורה שבעל פה. כיון שנאמר, "כי שפתי הכהן ישמרו דעת ואת תורה יבקש מפיהו." אהרן הוא תורה שבעל פה. וכולם יודעים, שזה המסורת של תורה שבעל פה, כל אחד יכול להוסיף. כל אחד יכול להוסיף - עד לאין סוף ממש.
בכל מקרה, אתם מבינים, מצד אחד, אנחנו חוזרים לארץ ישראל, אלא בל"ג בעומר, אנו מציינים כי אנו אף פעם לא עזב. כי זה היה רק "לעיני כל ישראל". זה נראה כאילו עשינו את עגל הזהב, זה נראה כמו בית המקדש היה נחרב, זה נראה כאילו היהודי הזה אינו שומר תורה ומצוות. זה נראה כאילו היהודי הזה, מי יודע מה הוא עשה? אה... אבל לדברי רבי שמעון בר יוחאי, זה לא קרה.
 |
|
|