| נשלח ב-14/5/2009 00:28 |
|
| |
החזן ישראל שטיינפרס מאטיניע
אני מחפש ניגונים ויצירות מאת החזן ישראל שטיינפרס מאטיניע ששימש בקודש בתור בעל מנגן בחצר הקודש בסאדיגורה.
ולאחמ"כ בחצירו של האדמו"ר רבי חיים מאטיניע זצ"ל.
החזן ישראל שטיינפרס נולד בשנת תרי"ב בברדיטשוב שם שר במקהלתו של ירוחם הקטן.
משנת תרמ"ה שימש כחזן קבוע בסדיגורה במשך שמונה שנים (אצל האדמו"ר רבי ישראל זצ"ל). והוא שדאג למעמדו של יוסל'ה כילד פלא בסדיגורה (יוסל'ה שהה באותה תקופה בסדיגורה ולפי מה שכותב בנו הרב ד"ר שמואל אף הושפע מניגוני של ר' ישראל החזן בסדיגורה).
לאחר מכן שימש כחזן במשך שנה בחצר האדמו"ר מהורודינקה, ולאחמ"כ נתכהן כחזן בחצרו של האדמו"ר רבי חיים מאוטיניא,
בשנת תרע"ד (מלחמת העולם הראשונה) עקר לארה"ב שם שהה עד שנת תרפ"ז.
בין השנים תר"צ - תרצ"ט התגורר בסטאניסלאב בחצר האדמו"ר רבי חיים מאטיניא.
מתלמידיו הוא החזן אורי אודלסמאן בן העיירה אוטיניא. תלמיד נוסף שהיה לו באוטיניא הוא המלחין והמנצח הרמן ווהל (שימש בין השאר כמנצח של יוסל'ה בעת כהונתו כחזן בית הכנסת אוהב צדק - ישנם קווים מקבילים בין יצירותיו של ווהל ליצירותיו של יוסל'ה. וככל הנראה מקור אחד להם).
כאמור, החזן ישראל שטיינפרעס חיבר יצירות וניגונים חסידיים רבים וייתכן שאף יש הקלטות ממנו, ואבקש בזה את עזרת חברי הפורום.
אם יש לכם מידע כל שהוא הקשור לחזן ישראל שטיינפרעס אתם מוזמנים להגיב או לשלוח לי באופן אישי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2009 23:04 |
|
| |
טנור66 נראה לפי הודעותיך בימים האחרונים כי אתה יכול לעצמך יותר מאשר החברים יכולים. לפי קורות החיים שכתבת ניתן להסיק כי חזן זה הספיק לינוק ולהניק את דורות החזנים, הרבה מעבר למה שחזנים בני דורו זכו. סביר להניח כי אם היו הקלטות ממנו היו מתפרסמות או לכל הפחות היו מקבלים תהודה כלשהי. אגב, אולי הצטרף הוא לחרם ההקלטות כפיני מינקובסקי ואחרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2009 00:00 |
|
| |
טנור 66 ,
תיאורך נשמע מעניין , חיפשתי רבות עם שם המשפחה ומקום המגורים , בואריאציות שונות
של איות השמות (בעברית ובאנגלית ) אולם,אין בנמצא שם משפחה //מקום המתקרב לשמות שנתת והצלחתי רק "לעשות דוקטורט" על כל החזנים ששמם הפרטי ישראל (גם זו לטובה )
נא הבא לנו בפורום או שלח אלי באישי את המקורות לשמות אלו ואולי נוכל בכך
להעזר בחיפוש הנדרש ,
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 15/05/2009 0:21:54
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2009 15:25 |
|
| |
לחזן עתיד!
אני בטוח ב95% שיש הקלטות מהחזן ישראל שטיינפרס וגם שמעתי על כך ממקור מוסמך יותר.
זה שהוא לא התפרסם אין זה ראיה לשום דבר, כיון שהוא היה בעיקר מלחין חצר, וחוץ מזה גם אם היה מיטיב נגן אין זה הכרח שהיה גם בעל קול.
לא חסרו חזנים גדולים בהיסטוריה שקולם לא היה סגולתם - ניסי בעלזר, פיני ספקטור, זיידל רובנר, ואחרים גדולים.
ובאשר לתהודה שהיתה לו - לפי מה שנכתב בספר ערים ואמהות בישראל (בעריכת הרב י.ל. מימון) מובא שניגוניו מושרים בפי אלפים, וכן מציין גם בנו של יוסל'ה רוזנבלט (בלי לאזכר את שם משפחתו של החזן).
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2009 15:43 |
|
| |
הוספה קטנה למה שכתבתי לעיל,
יהויכין סטוצ'בסקי הקדיש לחזן ישראל שטיינפרס ערך שלם בספרו ניגונים חסידיים לכל השנה.
וכתב מפי בנו נחום (שחי בישראל ונפטר בשנת 1963) ניגונים חסידיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2009 00:03 |
|
| |
טנור 66 שבוע טוב. איני יכול לעזור לך אולם עניינת אותי מאוד, היות ואימי ז"ל ספרה לי כי הסבא שלה (סבא רבא שלי) , ששמו היה ר' משה קערצנער, שימש כבעל תפילה אצל הרבי מאטיניע. להערכתי אותו סבא נולד בין השנים 1860-1870, כך שבטח שימש כבעל תפילה בתחילת המאה שעברה. סבתי עלתה לארץ ב 1935. אין בידינו הקלטות ממנו אך יש שירים ששרו בביתנו והלחן מתייחס אליו. לחן אחד מהם "מקולות מים רבים" בצעתי כמה פעמים בפילת קבלת שבת. כמובן שאף אחד לא הכיר אותו. הם גרו בסטניסלבוב. מצד אבי אנו חסידי סדיגורה.......
בקיצור מאוד עניינת אותי. אם במקרה יש לך מידע על מקורות שתעדו את התקופה אשמח.
תודה
פרופ. אליעזר קיטאי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2009 19:53 |
|
| |
לפרופ' אליעזר קיטאי,
מידע נרחב על העיר סטאניסלאב תוכל למצוא בספר ערים ואמהות בישראל (ישנם כמה כרכים ובאחד מהם ישנו פרק נרחב על העיר סטאניסלאב דמויותיה ובתי הכנסת שהיו בה).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2009 22:29 |
|
| |
לחברי הפורום,
אני רואה שנאלמתם דום ע"כ אבקש בקשה כללית יותר, מי שיודע באופן כללי על ניגונים לחסידי אטיניע (או אנטניע) מתבקש להגיב או לשלוח לי באישי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2011 15:43 |
|
| |
לטנור66 , ישראל שטיינפרס היה סבא של סבתא שלי שעדיין חיה והיא עוד מעט בת 95. יש לה תווים של לחנים שהוא כתב, בחסידות וויזניץ וסאדיגורה שרים בתפילה את הניגונים שהוא חיבר. הוא היה חי בגרמניה ונפטר ממש לפני השואה. הוא חיבר לחנים רבים שהמפורסם במשפחתינו הוא "והיא שעמדה" הנחום שהזכרתם היה אח של סבתא רבא שלי רבקה מהר ז"ל ביתו של ישראל שטיינפרס. בע"ה עובדים עכשיו על הוצאת דיסק של הלחנים שלו.
|
|
|
|
|