טוב, אני וכתיבה לא כל כך מסתדרים ביחד, אבל לאחר שקראתי כמה ביקורות באנגלית שממש לא התאימו לטעמי, החלטתי שהפעם הגיע הזמן. אני חייב לכתוב סיקור משלי.
ואם לא עכשיו – אימתי?
אז ככה, מאז ומעולם (בערך) אני מעריץ נלהב של אלי גרסטנר והפרוייקטים שלו, ובפרט, איך לא – YBC – ישיבה בויס.
לפני הכל – אני חייב להסכים עם הקו הכללי בביקורות שקראתי: ניכרת ירידת רמה בהשוואה לאלבומים הקודמים שלהם. וחבל.
אז נתחיל לעבור על השירים לפי הסדר המקורי, ולכל שיר אני אצרף דירוג שלי בין 1 ל-10. כש-1 מסמל שיר מאוד גרוע (אין חיה כזאת בדיסק שלפנינו) ו-10 מסמל שיר ענק ומדהים, וכמו שידידינו האמריקאים אוהבים לומר: awesome
אז ככה:
1. שמו של מלך (10)
שיר ענק! בהחלט ממשיך את המסורת של שירי פתיחת האלבומים (כל המתפלל, ואהבת, שבחי), מילים שלמיטב ידיעתי לא הולחנו לפני, שזה דבר מצוין ומרענן. הפתיחה מעניינת וממש לא אופיינית, אבל אהבתי! שיר שמכניס אותך לקצב גם אם לא תרצה. לאורך כל הדיסק ניתן לשים לב לכמות גדולה מהרגיל של אפקטים ו'חשמול' קולות. אני אוהב את זה. הקטע השקט באמצע מיוחד אך אופייני, ועליית הסולם שלאחריו צפויה ומתבקשת. מה שקצת הפריע לי בהתחלה זה שבפזמון אין מילים חוץ מ"אווווווו אווווווווו...." והפתאומיות שבה מסתיים השיר. אבל זה לא נורא, כבר התרגלתי. השיר טוב מדי בשביל שדברים קטנים שכאלה יוכלו להרוס אותו.
2. המלאך (9)
ראיתי קטע קטן מהשיר הזה מתוך YBC LIVE 3 (צפוי לצאת בחנוכה. Cant wait) וכבר אז ידעתי שזה יהיה להיט. אלי שלום מפתיע בפתיחה. יש לציין שכששמעתי את הדוגמיות כשיצא הדיסק – הייתי בטוח שזה הסולן האגדי שלוימי ליף...
השילוב של השקט והקצבי מעניין. אם כי היה מאוד נחמד אם היו עושים גרסה בונוס שקטה בלבד. זה יכול להיות השיר האופטימלי לפני השינה.
בשיר הזה יעקב מרדכי גרסטנר ותני מרטין מוכיחים שהם הצמד המנצח של המקהלה.
יש מי שאמר שהסיום הארוך מיותר. ואני חושב שממש לא!!! זה סיום אופייני ביותר לשירים מהסוג הזה במש' גרסטנר, וזה הופך את השיר למושלם. (עיין ערך "והוא כחתן" / "קול ה'" )
3. אתה קדשת (10)
חבר טוב שדיבר עם אחד מילדי הלהקה לפני צאת הדיסק, דיווח לי שהילד סיפר שהשיר הזה יהיה "ה"להיט. משמיעה ראשונית לא התחברתי לקביעה הזאת, אבל עכשיו, אחרי שאני מכיר את הדיסק ישר והפוך, אני יכול לומר שיש בזה הרבה יותר ממשהו...
קולות הרקע בשיר הזה מאוד מיוחדים ומגוונים. יש גם קול שני קצרצר שמאוד מאוד אהבתי וכל הזמן אני מחכה לו – דקה 2:45. שימו לב.
ואז מגיע כרגיל הקטע השקט של מי אם לא... יעקב מרדכי גרסטנר. (שניה, תנו לשמוע בשקט..)
פנטסטי!!
4. עוז והדר (9)
למרות שכבר חרשו על המילים האלו מכל הכיוונים, אף פעם לא התרגשתי מהמילים האלו כמו בשיר הזה. עיבוד תזמורתי מקסים של מי אם לא – ישראל לאם. קטעי הסולו של הכינור פשוט .. (אי אפשר לתאר, אתם חייבים לשמוע בעצמכם).
יעקב מרדכי גרסטנר הוא הסולן אהוב עלי מאז ומעולם, ובשיר הזה הוא מפגין את יכולותיו בצורה מרשימה. שימו לב (ליתר דיוק, אוזן) לקטעי הסולו האחרונים.
מרגש.
5. ברוך ה' (6)
על ההתחלה אפשר לשמוע שיש פה ה-ר-ב-ה גיטרות חשמליות..
שיר קצבי בטירוף, עם הרבה אנרגיה.
הפזמון של השיר קצת מבוזבז, בנאלי וחוזר על עצמו יותר מדי. (לתשומת לב יוסי ניומן – היה כדאי להשקיע קצת יותר)
קטע המעבר אדיר! אפשר להגיד שהוא "עושה את השיר".
6. דרך שקר (7)
כמו שאמרו כבר לפני, ממשיך במקצת את סדרת אדון עולם > הדריכני > על הכל של יוסי ניומן. (אגב, שימו לב למספור השירים האלו באלבומים, 3 מתוכם ברצועה 6, אני לא חושב שזה יצא באקראי..)
השיר הזה ממשיך תופעה של הרבה שירים שבהם הבית הרבה יותר יפה מהפזמון, ולא ברור לי למה. כנראה המלחין התלהב מההתחלה, ומרוב התרגשות הפזמון יצא פחות מוצלח.
תראו חבר'ה – גם אני מאוד אוהב את יעקב מרדכי גרסטנר, אבל אפשר לגוון מדי פעם. נראה שהוא קיבל בעלות סופית על כל קטע שקט באמצע שיר קצבי. לא יקרה כלום אם עוד ילדים יקבלו סולו. מתוך 40 ילדים במקהלה – זכינו לשמוע רק 11 סולנים. מה עם השאר?
היה נחמד אם לפחות היה שיר כמו 'קל ההודאות' (YBC 3) שבו משתתפים כמעט כל ילדי המקהלה בקטעי סולו קצרצרים.
7. תורה צוה (8)
השיר המזרחי התורן
מזכיר במקצת את 'בר הי הי' (YBC 2) ביחד עם מוטיבים מ'מלאכים' (YBC 1)
שינוי המקצב בפזמון פשוט מגניב! נראה לי שזו הפעם הראשונה שישיבה בויס שרים בסגנון הזה. וזה טוב לחדש.
עיבוד מצוין של אלי גרסטנר – the one and only
8. מן המצר (8)
אלי תמיד צודק בבחירה שלו איזה שירים למסור לעיבודו של ישראל לאם. גם הפעם.
שיר מיוחד ומרגש. דומה ל'קרוב ה' מהאלבום הקודם.
מה שמאוד הפריע לי זה שהכניסה של אלי באמצע לא היתה מרשימה כמו באלבומים הקודמים בשירים: והוא כחתן, מי אדיר, IN A SONG
אני לא יודע לעמוד בדיוק על הנקודה אבל ברור לי שיש פה פספוס רציני.
כנראה בגלל שהוא נכנס באמצע הקטע ולא במתכונת הרגילה (בד"כ: קטע סולו מוזיקלי > סולו אלי > מקהלה > אלי קולות ליווי)
9. שמחה (10)
שיר עליז במיוחד, מקצב בסטייל "קומו" (YBC 2), והפזמון הופך לקצב רוק עוצמתי.
השיר הזה פשוט גדול! אולי השיר הכי טוב באלבום הנוכחי.
תרשו לי לשבור פה מוסכמות של כל הביקורות שנכתבו לפני:
הדבר הכי יפה בשיר המדהים הזה זה הצחוק של יעקב מרדכי באמצע השיר!!!!
זה נשמע כ"כ טבעי ולדעתי בכל אופן זה בהחלט משקף את משמעות השיר: 'שמחה'
אני רואה בעיני רוחי את האמריקאים מתפרעים עם השיר הזה ברחבת הריקודים...
אני "משוגע" לגמרי על השיר הזה.
שמחה פורצת גבולות!
10. קה ריבון (8)
שיר שקט וחביב, לא התלהבתי יותר מדי, למרות שמס' ביקורות שקראתי הכתירו את השיר הזה כשיר הטוב ביותר באלבום. (מישהו אמר שזה מזכיר את 'מנוחה', נכון שהוא צודק?)
למרות זאת מדובר בשיר מצוין. רק משהו לא מסתדר לי עם הביצוע. אולי היה כדאי פחות מקהלה ויותר קטעי סולו.
טוב, כמו שאתם בוודאי רואים, למרות שזה כנראה הדיסק הפחות מוצלח מבין הארבעה של YBC, הוא עדיין אלבום מצוין ואיכותי, עם כל המתבקש ממותג כמו yeshiva boys choir .
I love YBC
דניאל ישי
[email protected]
תוקן על ידי פסנתר_כנף ב- 29/09/2009 2:01:33
YBC
אין כמו Yeshiva Boys Choir