בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מתפילת השבת של החזן הרב ערבליך בבית הכנסת תחכמוני בירושלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/1/2010 21:06 לינק ישיר 

אני מוכרך להודות 

לחזנים ערבליך ורוזנפלד שהיו ממושמעים לי ממש כמו שהייתי בן 50 

אני מוכרך לןמר ג"כ שהחזנים היו במיטבם ולעונג היה לי לנצח עליהם

תודות לקהל שגדש את בית הכנסת למרות גילו הצעיר של המנצח  

שנשתמע יוסי  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2010 21:08 לינק ישיר 

שכחתי להודות לקרשנבוים שג"כ נתן בשירה את קולו בצורה מדוייקת להפליא 

ברור לי שעוד נשמע ממנו 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2010 22:29 לינק ישיר 

לפני השבת צלצל אלי חבר ושאל אותי למי אני ממליץ ללכת בשבת, האם לחזן אדלר בבית הכנסת הגדול או לחזן ערבליך?
עניתי לו שאם הוא רוצה לשמוע חזנות מהוקצעת ומלוטשת שיילך לחזן אדלר, אך אם רצונו ב"אקשן" שיבוא לשמוע את החזן ערבליך.
כמובן כחובב "אקשן" הלכתי לתחכמוני, ואכן לא היה מאכזב.
אנסה לתאר בצורה הומוריסטית את שהיה:
החזן ערבליך דמות ססגונית כשלעצמה, הופיע במעיל אפור פרחוני כשכובע חזנים גבוה עטור לראשו וזקן ארוך ומלא מעטר את פניו, במבט שונה הוא הזכיר לי משום מה (להבדיל אלף אלפי הבדלות) את דמות סנטה קלאוס מחלק המתנות, כשאליו מצטרף החזן יעקב רוזנפלד. להשלמת המראה ניצבה מקהלה של חמישה בחורי ישיבה צעירים מישיבה בגבעת שאול כשעליהם מנצח יוסי שוורץ במרץ רב ובגערות (ולפעמים אף בסטירות קלות לחבר מקהלה המזייף) באופן המזכיר מאוד את אלי יפה.
החזן ערבליך ניחן בקול באריטון דרמטי ביותר שמילא את כל חלל בית הכנסת,
בקטע של "רזא דשבת" ניגש החזן רוזנפלד ליד העמוד וניסה לסמן לערבליך שישחרר לו קטע קצר להצטרף אליו, ערבליך שהיה עדיין במיטבו לא ראה אותו ממטר, וליבי יצא אל רוזנפלד שניסה בכל כוחו לרמוז לחזן שישתף אותו בדואט אך לשווא.
בהמשך התפילה כשהקולרטורה של ערבליך התחילה להישמע כמו הסטרטר של המכונית חבוטה שלי ביום קשה, נזכר לפתע ערבליך בחזן רוזנפלד ואז הגיע שעתו היפה בקטע "השכיבינו" פרי הלחנתו העצמית של רוזנפלד, אחד הקטעים בעלי הקולרטורה והרגש היפים ביותר ששמעתי מרוזנפלד.
בתפילת הבוקר שקודמי תיארו היטב ניכר היה שהחזן ערבליך חזן בעל נשמה ובעל קול בריא אלא שהגיל עושה את שלו ומדי פעם התעייף, המנצח יוסי שוורץ בחור צעיר ש"משפריץ" כישרון ניצח באופן יוצא מן הכלל (אולי בתנועות ידיים מוגזמות במקצת) על מקהלה חסרת נסיון שפה ושם זייפה קלות, אך בסה"כ התוצאה היתה מקסימה יחסית לתנאים שהיו במקום וחוסר האקוסטיקה.
כמובן שאי אפשר לשכוח את אברימי קירשנבום שהפליא בקולו ב"שמע ישראל" של גלאנץ.
לסיכום תודה לכל העוסקים במלאכה למשה ואפי טורצקי ולחזנים והמקהלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 14:49 לינק ישיר 

זוכמירוביץ
כל האשכול היה שווה בשביל ההודעה שלך

תפסתי את הבטן מרוב צחוק
אתה צריך לדווח יותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 15:51 לינק ישיר 
מעיל ארוך פרחוני....חסיד סאסוב

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 19:01 לינק ישיר 

‏"‏אנא עבדא" זה בביצוע של אבא שלו? ולמה הוא לא ביצע את "מזמור שיר ליום השבת" של אבא שלו?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2010 15:07 לינק ישיר 

מפאת קוצר הזמן

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מתפילת השבת של החזן הרב ערבליך בבית הכנסת תחכמוני בירושלים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית הכל סביב המוסיקה מזמינה אתכם לדבר על כל עניין הקשור למוסיקה חסידית: חזנות, זמרים, להקות, שירים חסידיים, תוכניות מוסיקה ועוד.