בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

מה דעתכם האם לחזן שמבצע יצירה של חזנים מדורות עברו האם הוא יכול לשנות ולהוסיף או צריך לבצע כמו המקור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/1/2010 20:28 לינק ישיר 
מה דעתכם האם לחזן שמבצע יצירה של חזנים מדורות עברו האם הוא יכול לשנות ולהוסיף או צריך לבצע כמו המקור

בהרבה שבתות חזנות שנכחתי בחיי שמעתי חזנים שביצעו יצירות כגון בריך שמיה של רוזנבלט או אב הרחמים של מכטנברג ושינו והוסיפו ושמעתי אנשים בקהל שרוטנים על כך(בעיקר ה״מייבינים״למיניהם) שהחזן משנה לי זה לא הפריע כלל בגלל שיותר נחמד לשמוע מה יש לחזן שמבצע לומר ולהביע את עצמו ולעיתים כשחזנים מבצעים יצירות של חזנים אחרים הם פשוט מחקים וזה לא יפה כי כל חזן למשל יוסלה היה לו קול מסוים וגישה מסוימת אבל לא לכל חזן יש את הכישורים של יוסלה ולא תמיד הביצוע הולם לו וכאשר הוא משנה ומאלתר ומוסיף שומעים מה יש לו לומר ואת היכולות החזניות שלו וזה משמעותי מאוד אם כן מה דעתכם לגבי זה ואם תוכלו להעלות הסרטות או הקלטות של יצירות ידועות עם הוספות

תוקן על ידי Ban050 ב- 26/01/2010 20:35:20

תוקן על ידי Ban050 ב- 26/01/2010 20:37:12

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 23:20 לינק ישיר 

חד וחלק. חזן שלא משנה 'משהו' איננו מכוון בתפילה ואיננו 'בעל-תפילה' כי אם...  כל אחד יבין מה שרוצה.

מכל-מקום, יש קטעים שכל גדולתם היא בקולרטורה ולא בנוסח. 

וכמה נעמו לאוזני דבריו של אלי יפה בשיעור שמסר לאחרונה. הוא אמר ל'פרחי חזונה' כך: "תתייחסו ליצירה כ'תורה' ולקולרטורה כהמלצה".  ודפח"ח.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 23:32 לינק ישיר 

אפשר (ובמקרים רבים אף צריך) לשנות, ובלבד ש'רוח היצירה' תישמר.

יש חזנים שמרוב קולרטורה ו'תוספות' מסביב ליצירה- כבר אין אפשרות לזהות את היצירה המקורית, האוריגינאלית...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 07:36 לינק ישיר 

לדעתי במצב היום שכל שבת חזנות וקונצרט חוזרים על אותם יצירות ודאי שהחזן צריך לשנות אבל רק אם יש לו את הכישורים לכך כמו בן ציון מילר קשה מאוד לשמוע אותו בשבת מבצע יצירה כמו שהיא מדויק תמיד הוא ימצא דרך להוביל את היצירה לסגנונו וזה דבר ברוך ושמעתי שהיו חזנים שהיו מלחינים קטעים כדי שכל חזן יוכל לשיר ולהוסיף בצורה שלו כמו גנטשוף וויגודה (מי שאמר לי את זה דיבר על שני החזנים הללו)שחלק מהיצירות שלהם היו ניתנות להוספה תתקנו אותי אם טעיתי :

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 15:44 לינק ישיר 
מותר בזהירות בלי לשנות את המשמעות

הרבה חזנים בדור הקודם כשהלחינו יצירה הם באו לבאר ולהלחין שיר שמתאים למילים ולמשמעות וכל עוד חזן לא נוגע במשמעות זה בסדר כמובן צריך שזה גם יהיה יפה אבל יש דברים כגון בריך שמיה של יוסלה כששר אנת הוא דשליט על מלכיא הוא שר את זה ללא סלסול במלכיא ויש הרבה חזנים שמתיימרים ומסלסלים אגם שזה לא יפה ויוסלה לא סתם ביצע ככה או הצעקה בסוף מה הקשר!? למה לשנות!? ולהרוס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 16:43 לינק ישיר 

לcd3000: לגבי ויגודה, זה הכי מסתבר בעולם. אין אחד שיכול 'לחתוך' כמוהו. חייבים 'לעגל'... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2010 15:16 לינק ישיר 

ברטון אמיתי כתב- כגון בריך שמיה של יוסלה כששר אנת הוא דשליט על מלכיא הוא שר ב את זה ללא סלסול במלכיא ויש הרבה חזנים שמתיימרים ומסלסלים אגם שזה לא יפה ויוסלה לא סתם ביצע ככה או הצעקה בסוף מה הקשר!? למה לשנות!? ולהרוס. אני חושב שדווקא דברים אלו לא משנים מהמשמעות של היצירה מה הנפקא מינא עם סלסול או בלי ולגבי הסיום אני מאמין שאם יוסלה היה מסוגל לגמור גבוה הוא היה עושה את זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2010 17:33 לינק ישיר 

חזן טוב הוא לא חקיין שקורא תווים
הוא אמור לתת משהו מהנשמה בקטע התפילה
ולצערינו לוקחים קטעים של חזנים גדולים שאותו קטע התאים לקולם, לצבע קולם, לרגש המיוחד שלהם, ומנסים לשיר כמותם.
אם אני רוצה לשמוע  את יוסלה או משה קוסבצקי  או לייב גלנץ  למה לי ללכת לקונצרט לשלם כסף ולקבל מוצר פגום.

הייתי לא מזמן בקונצרט והיה שם חזן בלי לנקוב בשמו ונתן את לדור ודור של דוד קוסוביצקי ורק אלקים יודע מה הקשר בינהם.

הייתי ממליץ לקחת קטע חזנות ולעשות איתו אימפוביזציה שתתאים לחזן עצמו.
אלא אם כן יכול החזן להביאה את אותו תחושה קול ורגש שהמקור נותן.

די לחקיינות רוצים מקור. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2010 19:30 לינק ישיר 

ליועץ המס אתה צודק אבל דוויד קוסוביצקי לא הלחין לדור ודור

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > מה דעתכם האם לחזן שמבצע יצירה של חזנים מדורות עברו האם הוא יכול לשנות ולהוסיף או צריך לבצע כמו המקור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext