דיווח מתפילת החזן יוסף שוורץ והחזן יעקב קלמנוביץ בתחכמוני
משנכנס אדר!!!
כבר הרבה זמן רציתי ניק ואישור כתיבה בפורום אבל השבת הזאת גרמה לי לעשות את זה, אני רואה את התגובות של האנשים ואת הרעש שעשו סביב הדבר הזה וזה מצחיק אותי! הגעתי לבית הכנסת בערך בשוכן עד ואני רואה מקהלה של כמה ישיבה בוחערס שעושים מווווו ,ומנצח עליהם ציקבר׳ צעיר וזה היה בין מגוחך למצחיק,ושלא לדבר על החזן שלפי הדיבורים והכתיבה חשבתי שאני מגיע מינימום לשמוע את משה שטרן׳ ואני רואה איזה בחור צעיר שצורח (חלילה אני לא מזלזל בו שמעתי אותו בבית הכנסת הגדול בירושלים והוא היה מעולה! רק צריך לדעת מתי לעלות לשיר ומתי לא) ועם הברווזידה זה היה פרפקט משהו מיוחד. לחזרת הש׳ץ עלה עוד בחור צעיר(קלמנוביץ) דווקא הוא היה נראה שיודע ומבין משהו, בחור עם קול חזק ויפה ודאי שהוא צריך להשתפשף וללמוד אבל ניכר בו שהוא יכול לצאת חזן גדול במיוחד כשהוא לומד בממסד החזנות בתל אביב. דוקא המקהלה היתה פחות גרועה כאשר יהוסף שורץ ניצח עליה, בפתיחת הארון עלה לשיר איזה בחור צעיר(שאני לא יודע את שמו) את אנא עבדא של יוסלה(ואת בעבור דוד) למזלו הוא לא בייש ולא הרס את היצירות למרות שקולו לא היה משהו אבל לבצע ולרגש הוא יודע ניכר שהוא למד חזנות אבל פיתוח קול הוא צריך דחוף,
תוקן על ידי חובבמגאולה ב- 09/03/2010 09:03:48
תוקן על ידי חובבמגאולה ב- 09/03/2010 09:21:24
תוקן על ידי חובבמגאולה ב- 09/03/2010 09:22:48
חובבמגאולה
נשלח ב-9/3/2010 09:12
המשך:
למוסף עלה שוב קלמנוביץ למזלם הם הריצו את התפילה, דוקא דבר שנהנתי ממנו היה האלתור של קלצקין בשמע ישראל בכל אופן הוא חזן שגדל באוירת חזנות, בתכלס׳ מה שאני בא לומר שזה לא עניני ככה לשטות באנשים , הרבה הצלחה לחזנים הצעירים שניכר הפוטנציאל הגדול בהם, ולמקהלה שאם הם יעשו קצת חזרות זה ישמע יותר טוב ופחות ברווזי, אני מתנצל מראש אם התגובה פוגעת במישהו לא זו כוונתי, רק אני מבקש שאנשים יכתבו תגובות פחות מתחנפות ויותר אמיתיות.
תוקן על ידי חובבמגאולה ב- 09/03/2010 09:16:46
 |
|
|