בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

השבת סיימון כהן עם ד"ר מרדכי סובול בפרנקפורט עם מקהלת רינת ישראל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/4/2010 01:16 לינק ישיר 
השבת סיימון כהן עם ד"ר מרדכי סובול בפרנקפורט עם מקהלת רינת ישראל

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2010 11:44 לינק ישיר 

כולנו מאחלים הצלחה מרובה לסיימון, למרדכי ולמקהלה - העיקר שהתפילה תתקיים במועדה בס"ד ולא תהיה לוטה בערפל...

תוקן על ידי מהולל ב- 18/04/2010 11:46:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2010 14:23 לינק ישיר 

בהצלחה לחזן הצעיר והמבטיח 
              סיימון כהן
   ולמקהלה המקצועית יובל
בניצוחו של הד"ר מרדכי סובול
         בהצלחה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2010 16:27 לינק ישיר 

לסימון כהן ולד"ר סובול בהצלחה רבה ! חבל שאני לא יכול להשתתף בשבת הזו !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2010 16:39 לינק ישיר 

בהצלחה לחזן העולמי סיימון כהן יחד עם המנצח מרדכי סובול! תקדשו שם שמים בגרמניה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 15:10 לינק ישיר 
דיווח מהשבת בפרנקפורט

דר' סובול והמקהלה והחזן כהן נחלו הצלחה יפה השבת בפרנקפורט. הם הגישו קונצערט שהיה קצת מנותק מהתפילה, היינו המקהלה ובעיקר החזן  מתעסקים בעיקר בתוים וביצירות, שהם יפים מאוד, אין לפניהם אפילו סידור תפילה אחד, אך שוב זה היה יפה והציבור נהנה. יש לציין שהחזן כהן הוא מענטש, הוא פנה לחזן הראשי של פרנקפורט צודיק גרינוולד וביקש את רשותו, וצודיק כידוע הוא בחור טוב וצנוע ונתן מיד, כפי שסובול שהיה במיטבו, התבטא, אז בפעם הבאה שיבוא לפרנקפורט (ולפי ההצלחה זה יהיה בקרוב) יופיע עם המקהלה החזן הראשי הכל כך אהוב בפרנקפורט צודיק גרינוולד. עוד יש לציין שדר' סובול וכן החזן והמקהלה עשו רושם כביר על הציבור הגדול שהשתתף בתפילות, בהתנהגות העדינה והמנומסת שלהם.
עוד חויה מיוחדת היה בליל שבת, שלפני העמוד התפללו הנוער המקומי, אך דר' סובול בכבודו ובעצמו לפי בקשה מיוחדת של הרב, אמר יחד עם המקהלה את "המכבה את הנר" והיה מדהים, החזן כהן עמד פעור פה ואמר עוד לא הייתה לי הזדמנות אף פעם לשמוע את סובול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 15:22 לינק ישיר 

המשך שבוע טוב לחברי וצופי הפורום,  מכיוון שאין הרבה מחברי הפורום שגרים בפרנקפורט וגם אלה שכותבים שכבר גרים שם הם לא גרים באיזור בית הכנסת וגם מי שכבר כתב לא כתב את פירוט היצירות מתפילת החזן סיימון כהן ומקהלתו של הדוקטור מרדכי סובול. אז אני יכתוב דיווח שקיבלתי מידיד שהתארח שם בשבת.  היצירות שבוצעו: תתברך לנצח-של הדוקטור מרדכי סובול( מה שהושר בקונצרט גאלה).  עזרת אבותינו -החזן משה שטרן.  ממקומך- לפי מה שהבנתי של זילברטס(בנוי על הרשמן עם הרציצטיב של הדוקטור).  אב הרחמים- לפי מה שהבנתי הוא ביצע של ברודי מכטנברג.  אבינו שבשמים-של סול זים.  מי שברך לחיילי צה״ל-בלחנו של הדוקטור.  בעבור דוד-של דיוד רויטמן. רצה השם-של משה גנטשוף.  זה חלק מהיצירות שבוצעו שם בשבת, חבל שהשבת הזאת לא התרחשה בארץ שכך גם אנחנו היינו יכולים להנות ממנה. מהעוצמה ומהרמוניה של מקהלת יובל שמשתלבת עם קול הזהב המיוחד של החזן סיימון כהן. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 16:43 לינק ישיר 

בגלל בעית זמן מר קולני, שרו אבינו שבשמיים רק חלק מזערי וגם מי שברך בחלקו כ"כ  שכחת כבודו במוסף. נקדישך, שני הקטעים הראשונים המקהלה לבד מדהים. רצה של גנשוף היה בקידוש גם זאת בגלל הזמן המאוחר. ואיך לא התיחסת להמכבה את הנר...?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 17:26 לינק ישיר 

נו באמת.....!!!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2010 13:10 לינק ישיר 

דיברתי עם שניים מהזמרים ששרו במקהלה, הם מיד העירו כי הם כמובן התפללו מתוך סידורים וכמובן זה ניסיון מכוער לנסות להמעיט ממה שהיה בתפילה מרוממת ושבת מוצלחת מאד כנראה מסיבות פוליטיות הקשורות לאמרגן של החזן המקומי.... והמבין יבין. אני יודע שסיימון יש זיכרון נפלא, אולם אני מתקשה להאמין שגם הוא התפלל את התפילות בע"פ. הם סיפרו לי שהגבאי מלודג' שמתפלל שם כבר למעלה מ-70 שנה אמר לד"ר סובול שהם לא זכו לשמוע קול ותפילה כמו זה של סיימון כהן בבית כנסת שנים רבות.. אפילו שהם מאד אוהבים את צודיק. זה בעצם די חבל שצודיק לא התבקש להיות חזן עבור השבת אך ההסבר לכך הוא שבעל השמחה לא היה מהקהילה, והוא שכר את בית הכנסת לצורך השמחה והעדיף את שירותיו של החזן סיימון כהן וד"ר סובול ומקהלתו. זה לא קשור ליכולות של צודיק. שאין ספק שהוא חזן עולמי ומוכשר מאד. אמנם זה נשמע מרשים מאוד להיות החזן הראשי של בית כנסת בפרנקפורט , אבל הדבר היחיד שמרשים זה הבניין והרב המקומי. בלי האנשים הקשורים לשמחה לא היו יותר מ 20 אנשים בבית כנסת ועוד 30 בבית הכנסת הצמוד, וכך זה כל שבת. הציעו לאחד הזמרים במקהלה להיות חזן קבוע שם בתקציב חודשי כל כך נמוך שלא נשאר כלום. בקיצור, בית כנסת ענק, מלא בכיסאות, שנשאר כמה יהודים דתיים (30 משפחות) שעושים מדי פעם שמחות ואז באים כמה מאות ויכולים להרשות לעצמם לשלם על חזן סיימון כהן וד"ר סובול. השמחה הבאה כבר סגור...כך נאמר לי. עדיף שהם יעלו לארץ, לא ברור מה בדיוק הם מחפשים בגרמניה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 23:25 לינק ישיר 

סימון כהן מתעסק עם תווים באמצע התפילה???????
ממש לא נראה לי.
מכיר את הבחור (לא יודע עד כמה הוא מכיר אותי) שמעתי אותו, והוא "ערליכער" אמיתי.
שר יצירה מתוך תווים? למה לא?
אבל זה כתוב כאילו היה מעין קונצרט, וזה ממש לא נראה לי סיימון.
כתבתי צום-זאך?...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > השבת סיימון כהן עם ד"ר מרדכי סובול בפרנקפורט עם מקהלת רינת ישראל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext