|
|
| נשלח ב-19/4/2010 11:39 |
|
| |
אכן טעות מפדחת, כמובן שא"ר אלעזר של מוישה אוישר, ורק הייתי רגיל לשמוע זאת מפיו של בראון ומכאן הטעות. ול rophir עוד משהו ששכחתי לציין, בקשר ל"אבינו שבשמיים" אומרים שאבא בשמיים יש רק אחד... אך מה שבאמת הרגשתי חסר שם היה סולן ילד (הסולן ילד של אנעים זמירות היה ילד חסידי וס'פאסט נישט, ביום ראשון יש חיידר).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2010 23:12 |
|
| |
תגובתי איחרה להגיע בשל הקשיים הטכניים, אך מחובתי להביע את דעתי על שבת נפלאה שכזו (לאחרונה איני מגיב, אך הנסיבות גרמו לי לשנות דעה....)... הגעתי להיכל בית הכנסת כשהוא עמוס מתפללים וחובבי חזנות כבר בראשית התפילה, עובדה המעידה על צורך לקיים תפילות חזניות נוספות בעיר בני ברק.. את האמת הופתעתי לטובה מהחזן דוב הלר, (אני מכיר את כוחו וכישרונו, אך משום מה הפעם נהנתי והתרשמתי עמוקות!) חברים וידידים לחשו לי שהלר 'יבלע' ליד מוצן, אכן אין ספק ליכולותיו האגדיות של החזן מוצן המוכשר בכל מידה נכונה, אך להעמיד חזן הנמצא בשנתיו הראשונות..... החזנים שלטו יחדיו במלוא המקצועיות, במיוחד אהבתי ונהנתי מהיצירות, "לקל ברוך נעימות יתנו" וכן התרגשנו כולנו ב"אב הרחמים" וכן הביצוע הייחודי של הלר ל'אמר ר' אלעזר' ביחודו החינני.... אין לי צורךלפרט ולהמשיך, אנו זקוקים לעוד שבתות בתוככי העיר ולא ללהרחיק לכת....
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 00:28 |
|
| |
מפתיע לראות שבעיר הקודש בני ברק שבתות חזנות תופסות תאוצה דוקא בציבור החרדי. בית הכנסת היה צר מלהכיל וכפי שכתבו כאן אפילו מחוץ לחלונות היה דוחק וצפיפות. על החזן מוצן אין צורך להרחיב ועל אומנות הגשת התפילה של מוצן קטונתי מלהעיד אך כפי הנראה אין לו הרבה מתחרים, לדעתי הוא היה בכושר קולי מצוין וקולו הכינורי נשמע היטב, השילוב בינו לבין הלר הפתיע לטוב. הלר ניחן בקול בריטון חם ועמוק, ומאידך הוא פיתח יפה את הטונים הגבוהים. ולאחר שמוצן הוציא דיסק משותף "טובים השניים" עם החזן ב"צ מילר כשמוצן לוקח את הקולות הגבוהים, מעניין היה לראות דיסק משותף של מוצן והבריטון הלר כשמוצן לוקח את הקולות הנמוכים דוקא. מאוד התפעלתי מהביצוע של הלר "יהא רעוא קדמך" תוך כדי הליכה לכיוון הבמה סטייל "משה אוישר". כפי ששמעתי מפי החזן משה שטרן דובלה הלר יעמוד בשורה הראשונה של החזנים. התפילה באופן כללי היתה מיוחדת במינה, ונקווה לעוד שבתות עם "הלר - מוצן" וכדו'.
|
|
|
|
|