בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

רשמים משבת התרוממות עם החזן חיים אדלר ומקהלת שירת מודיעין בניצוחו של יענקלה רוטנר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/4/2010 14:31 לינק ישיר 

אוף, למה התאפקתי?

בפעם הבאה, לא אתאפק - ואקדים את ענת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 15:28 לינק ישיר 

בחגוויהסל כתב:
מקהלה וחזן והתאמתם זה עניין אינדבינדואלי (שימו לב ל'דואלי'...) ולא קשור בהכרח לרמת המקהלה ולאיכויותיה.

כ-25 שנים שרה המקהלה עם החזן נפתלי הרשטיק. העולם המוזיקאלי והגשת התפילה של חיים אדלר שונה לחלוטין מאלו של קודמו. המקהלה (ומנצחיה) כנראה לא הפנימו את השינוי.  

נפתלי היה אמן מוזיקלי, הוא לא היה רק חזן אלא חלק בלתי נפרד מהמקהלה, תאזין להקלטות שלו ושל המקהלה ותבין איזה הרמוניה נדירה היתה שם.

חיים הוא חזן אבל לא אמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 15:29 לינק ישיר 
תיקון כותרת:

שבת מעין עולם הבא עם החזן חיים אדלר ומקהלותיו של המנצח יענקלה רוטנר........[ נכחתי בהרבה שבתות חזנות(תפילה) אבל ההתרגשות העילאית שחשו בשבת המתפללים זה היה משהו אחר!]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 15:37 לינק ישיר 

פסיכובלוג:  מכיוון שהפורום הזה רתח לאחרונה לא מעט, כתבתי - מתוך אחריות וכדי שלא להצית וויכוחים - בכלליות רבה שיש 'הבדלים' בין שני החזנים.  

אכן, בכלל דברי דבריך - ואידך זילו גמורו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 15:44 לינק ישיר 

קולני כתב:
שבת מעין עולם הבא עם החזן חיים אדלר ומקהלותיו של המנצח יענקלה רוטנר........[ נכחתי בהרבה שבתות חזנות(תפילה) אבל ההתרגשות העילאית שחשו בשבת המתפללים זה היה משהו אחר!]

קולני צודק בכל מילה.
כמובן שיש לציין את שמות המקהלות בניצוחו של יענקל'ה רוטנר:
1. מקהלת "שפתי-נעם" מנתניה.
2. מקהלת "רינת הכפר" מכפר-סבא.
3. מקהלת "שירת-מודיעין" ממודיעין.

אגב,
סקופ שהודיע עליו המנצח יענקל'ה רוטנר במהלך עונג-השבת שהתקיים בביהכנ"ס "אהל-נחמה":
שלושת המקהלות הנ"ל בניצוחו ילוו את החזן יצחק מאיר הלפגוט בקונצרט חזנות שיתקיים בעוד כחודש וחצי בתיאטרון ירושלים - פרטים, בוודאי יופיעו בהמשך .....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 22:53 לינק ישיר 

קצת באיחור אני מסכים עם כל מילה של קודמי.
החזן אדלר היה ממש במיטבו והמקהלה הגדולה השתלבה נהדר עם החזן.
משום מה נראה לי שהחזן אדלר הרגיש יותר משוחרר עם המקהלה של רוטנר ולכן היה במיטבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 23:18 לינק ישיר 

סלחו לי, אבל לדעתי נגעתם רק בחלק מהעניין ולא בעיקר.
חיים אדלר הוא חזן בעל רגש, עצמה, נוסח ועוד מעלות טובות רבות. שלא להזכיר את קולו הנפלא שהולך ומשתבח. מה לעשות, ומבחינה מוזיקלית הוא לא בפסגה?...
את זה כב כתבתם. מה אני מוסיף?, אז ככה.
העיבודים של מקהלת ביהכ"נ הגדול הם (ברובם, לפחות) עיבודים של ריימונד גולדשטיין. מוזיקאי בחסד, מעבד יצירות אולי מס' 1 היום לחזנים (ותעשו לי טובה, אל תתפסו אותי עכשיו עם ד"ר סובול וכו', אלו עיבודים מסוג אחר לחלוטין).
יענקל'ה רוטנר הוא מנצח שבא מהחזנות. העיבודים שלו הרבה הרבה הרבה פחות מתוחכמים מוזקאלית מאלו של ריימונד גולדשטיין.שלא לומר רדודים יחסית לריימונד.
חזן כמו נפתלי הרשטיק, בעל הידע העצום לא רק בחזנות אלא גם במוזיקה, השתלב נפלא.
חיים אדלר? לפעמים השידוך ביניהם, בינו למקהלה הקבועה, אפילו צורם לי!
אמנם לא הייתי בביהכ"נ בשבת זו, אבל לא פלא שזה נשמע טוב. איך כתבו למעלה? ריספונסים, תמיכה טובה, זה מה שאדלר רוצה.
לא הייתי משנה את המקהלה, אולי הייתי מציע להתאים את העיבודים לאדלר, או לחילופין להתעקש על חזנים שיכולים לבתמודד עם הצד הזה, תוך וויתור על המעלות שיש לאדלר.
יש היום חזנים כמו סיימון כהן, יחזקאל קלאנג, עזי שוורץ, שיכולים מוזיקלית להשתלב יפה, אבל איפה הם ואיפה חיים אדלר?
מה עושים?
מגוונים, ולכולם תבוא הישועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 00:38 לינק ישיר 

ידע במוזיקה ??? לידיעתך נפתלי לא יודע מוזיקה ! וגם לא קורא תווים מספיק טוב !. מה שכן נכון הוא היה מאוד מוזיקלי !!! לגבי מה שכתבת שעיבודו רדודים , הנך טועה !. נכון שהעיבודים שלא לא גרנדיוזים !, אבל על פי רוב הם ממש לא רדודים !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 15:30 לינק ישיר 

חיים אדלר אוהב להתבטאות . מקהלה שלא רק עושה רספונסים, עלולה להכביד עליו, לעיתים.

אחרי הכל, כיף לשמוע אותו למרות מגבלותיו המוזיקליות.

יוסיש, אתה בטוח שנפתלי לא קורא טוב תווים? הרי הוא מנצח לעיתים על מקהלו. גם הביצועים שלו עם מקהלת ביהכ"נ הגדול דרשו קריאה מתווים. א"א לזכור כ"כ הרבה עיבודים מורכבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 17:41 לינק ישיר 

יוסיש- קראתי נכון?
המורה של רוב הדור החדש של החזנים, מנצח מקהלת מכון ת"א לחזנות, 30 שנה מבצע עם מקהלת ביהכ"נ הגדול את היצירות המורכבות ביותר, ואתה קורא לזה "לא יודע מוזיקה"?
איזה שטויות.
אתה בדרך כלל כותב לעניין. מה קרה לך הפעם?

מעניש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2010 09:11 לינק ישיר 

חברה ???? אתם שרתם במקהלות שלו ??? , בחנתם אותו ??? , אתם נורמלים נראה לכם שהמצאתי את זה ???. נפתלי לא מלמד מוזיקה בבית הספר , ומעולם לא לימד!. לא אמרתי שהוא לא ידע בכלל , אמרתי שהוא לא ידע מספיק טוב !!! בהחלט!!!. ואת זה אני אומר מידיעה לא מניחוש . אין זה אומר שהוא לא היה אמן ענק !!!. נפתלי היה אמן ענק בנפשו , היתה לו אוזן מצויינת ,הוא פשוט נשם את המקהלה !. ולכן הוא השתלב כל כך טוב !!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2010 15:12 לינק ישיר 

שאלתי למומחים האם מקהלת בית הכנסת הגדול בניצוחו של המאסטרו אלי יפה לא מספיק טובה בשביל החזן אדלר?
או שהחזן אדלר  יודע  לאלתר מה שהמאסטרו  אלי יפה לא מעיז לעשות עם המקלה המיקצועית שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2010 17:01 לינק ישיר 

זו שאלה אמריקאית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2010 17:37 לינק ישיר 

יוסיש

ריבוי סימני השאלה והקריאה בכתיבתך מעלים לי לפעמים את ההרגשה שאתה שילוב של ביטחון עצמי ביחד עם המון כלום, אתה בא עם מידע בומבסטי שאותו אתה מגרד מכל חובב חזנות שאתה נפגש או מאיזה חזן שסבלנותו אפשרה לו לשוחח איתך, ועם המידע הזה אתה הופך את עצמך לפרופסור לחזנות.

לפעמים אני עומד נדהם מול דיאלוגים שאנשי הפורום מנהלים איתך, הם מביאים עימם עשרות שנים של ידע הבנה שמיעה וניתוח, ואתה מביא את גיבובי הנייעס ששמעת.

הייתי שותק וזהו, אבל השתיקה הזאת היא זו שנתנה לך את האומץ לדלג מהדוקטורט שלך למקומו של מלך מלכי המלכים, ברצותך אתה משפיל וברצותך אתה מגביה ברצותך אתה משמיץ וברצותך אתה מעודד.

אתה הוא זה שיודע שנפתלי הרשטיק לא מבין במוזיקה ואתה הוא זה שיודע שהחזן לוין ישכון בגיהנום. האם ידעת שבזמן שנפתלי למד בקולג' המלכותי למוזיקה בלונדון אתה עדיין לא חלמת להוולד גם לא אחרי 30 שנה?

ואתה יודע שנפתלי לא מבין במוסיקה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > רשמים משבת התרוממות עם החזן חיים אדלר ומקהלת שירת מודיעין בניצוחו של יענקלה רוטנר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית הכל סביב המוסיקה מזמינה אתכם לדבר על כל עניין הקשור למוסיקה חסידית: חזנות, זמרים, להקות, שירים חסידיים, תוכניות מוסיקה ועוד.