| נשלח ב-23/6/2010 22:46 |
|
| |
חדש! פיתוח קול בפתח תקוה.
זה עתה קיבלתי. יהודי יקר שרצה ללמוד פיתוח קול וחזנות אצל החזן יחזקאל קלאנג אירגן מקום נאה במרכז פתח תקוה, ובע"ה יקבל קלאנג תלמידים בימי חמישי, בשעות אחה"צ המוקדמות.
קלאנג ידוע כבעל טכניקה מעולה לשירה, והוא נוחל הצלחה רבה בהעברת תורת השירה הנכונה לתלמידים בקרית ספר וברמת גן. קל וחומר בנושא אמנות החזנות ונוסח התפילה.
ניתן לי רשות לפרסם את הנייד שלו למטרה הזאת בלבד. לפרטים: 052-5184848.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 17:16 |
|
| |
יחזקאל קלאנג חזן נהדר !!!. שווה ללמוד אצלו הוא פשוט מקצועיסת
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 20:59 |
|
| |
אפילו שאני מאד אוהב את החזן קלאנג אישית מוזיקלית ומקצועית...עדיין אומר שללמד פיתוח קול כשלא למדת אתה את הוראת פיתוח הקול בצורה מסודרת, במוסד אקדמי מוסדר,זה לא רציני...
יש הרבה "חזנים" ואף "זמרים" שחוטאים בזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 01:59 |
|
| |
אני פעם חשבתי כמוך, אבל המציאות מלמדת שלא כל מי שלמד הוראת פיתוח קול באופן מקצועי מצליח, ולמה?
כי הוא לא מורה טוב! חוץ מידיעת החומר, צריך גם אישיות, הבנה לנפש הזולת, אכפתיות, סבלנות ועוד כמה סגולות כדי להצליח להעביר לתלמיד תהליכים מאד עדינים.
אני אישית למדתי אצל כמה מורים "מקצועיים" שלא הצליחו להפנים אצלי שום דבר, ומאידך,אצל מורים שכן הצליחו, גם ללא תעודות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 16:28 |
|
| |
זה לשלא כל מי שלמד מצליח היא עובדה נכונה בעליל... אבל זה שמי שלא למד ומצליח היא עובדה הרבה פחות ברורה, ואכן ישנם מעטים מאד שאכן הצליחו...אך גם הם באיזשהו שלב הלכו ללמוד את העניין ולהשתלם במישור המקצועי\אקדמי!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 19:43 |
|
| |
אצל מי אתה חושב לומד חזן שהשתלם במקצוע הפיתוח קול? לא אצל טובי המורים\ מורות שגם הם למדו אצל טובי המורים? ואם זה לא במסגרת אקדמיה זה לא נחשב?
אצל מי למד החזן\ זמר זאן פירס? לא אצל מורים פרטיים? האם הוא למד באוניברסיטה? האם הוא קיבל תעודה של "מורה לפיתוח קול"? ואם כן או לא, מה המשמעות לגבי תלמידיו?
אלא החשוב הוא, האם אותו זמר\ חזן\ מורה הפנים את רזי תורת ההפקה הקולית כדבעי, למד וחקר, קרא ספרים רבים על הפקת הקול, כולל לימוד הצד הביולוגי\ מדעי, וכולל מחקר בין השיטות השונות, וההבדלים שבין שירת טנור לשירת בריטו ובס (וגם סופרן, אם הוא מלמד נשים).
ולמרות שללא דברים אלה אי אפשר ללמד כלל, אני חוזר וטוען: כל זה לא יעזור אם אין לו כשרון ללמד ולהעביר לזולת. ולכן, אי אפשר לומר שע"פ רוב, רק בוגרי האוניברסטאות הם מורים מצליחים לפיתוח קול.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 23:24 |
|
| |
צודק אתה בטענה זו שהחזן\זמר אחרי שלמד הרבה שנים יש לו כבר מה ללמד, ובפרט אחרי שכבר פיתח איזשהו טכניקה לעצמו. אך החזן קלאנג עדיין צעיר מידי (אפילו שהוא כבר סבאל'ה) והקריירה שלו עדיין לא מספיק התפתחה כדי לעמוד בשורה אחת עם יאן פירס וכד'. ובפרט שאני לא באמת חקרתי אצל מי למד יאן פירס וייתכן שאם אברר טענותי רק יתחזקו...או שלא :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 01:06 |
|
| |
עכשיו כמעט הצלחת להרגיז אותי...מי משוה את קלאנג לפירס?? ומה זה קשור להתפתחות הקריירה שלו, או למספר הנכדים??
קלאנג, שלא כמו חזנים אחרים (החפצים בעילום שמם) לא למד פיתוח קול שנתיים והתחיל ללמד, כמו ילד בכיתה ח' שמלמד ילד בכיתה ג'.
קודם הוא למד אצל 8 מורים ומורות שונים במשך 13 שנה. פיתח לעצמו טכניקה מצוינת. קרא ספרים רבים, והגיע למצב בו הוא מסוגל ללמד, להסביר בדיוק איך עובד הגוף בזמן נשימה, נשיפה, ושירה. לשמוע מה חסר לתלמיד, לעשות שימוש סלקטיבי בתרגילים מסוימים לאותה מטרה, ולהביא את התלמיד לשיפור ניכר בשירתו תוך זמן קצר.
ורק השנה, אחרי כל זה, התחיל לקבל תלמידים. איך אני יודע? כי למדתי אצלו השנה במשך כמה חדשים, וזה עזר יותר ממה שעזר מורה מדופלם אחר (החפץ בעילום שמו) במשך תקופה ארוכה בהרבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 07:16 |
|
| |
דיון מעניין מאד. אני משום-מה נזכר בעובדה שהרבה שחקני כדורגל/כדורסל מהטובים בעולם היו לאחמ"כ מאמנים גרועים. (ובכל-מקרה, רוב המאמנים אינם שחקני-עבר)
שמע-מינא, שלא כל מי שיודע הכל ואף מצטיין - יכול גם ללמד... ושמא יש לחלק?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 09:59 |
|
| |
הפירגון ממש נשפך כאן. לא יותר פשוט לבקש שיעור ניסיון ולחוות בעצמך אם הוא המורה המתאים?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 10:46 |
|
| |
כמי שמכיר היטב את החזן קלאנג, ומשתדל להתרחק מגויים בכלל ומגויים גמורים בפרט (...) אני חייב לציין כי מר "עם מוחלט" (פירוש אפשרי ל"גוי גמור"...) צודק בהחלט. אישית, למדתי אצל מספר מורים לפיתוח קול, בעלי תעודות מרשימות, ותוצאות מאכזבות. לאחר מכן עברתי ללמוד אצל מורה שלא ידוע בממליצים הרבים שלו, ודווקא אצלו התקדמתי מאד. למדתי מכך כמה דברים. א- אפשר להיות מורה בלי תעודות, ואפשר להיות בעל תעודות ולא להיות מורה. ב- כדי להתקדם בפיתוח קול צריך להווצר "קליק" בין המורה לתלמיד. זה לא איבחון האם אתה סובל מאנגינה. זה להבין אחד את השני, ולחנך את התלמיד על פי דרכו. ג- מובטח למי שילמד מהחזן קלאנג, שלא רק ילמד פיתוח קול, אלא יקבל במקביל המון ידע ותמיכה חזנית, וזהו ערך מוסף לא מבוטל. ד- תמיהני על החזן קלאנג אשר מכניס גויים גמורים לביתו ומלמדם מספר חדשים. תמיהני על "גוי גמור" אשר בקי לפני ולםנים בהסיטוריה של החזן קלאנג- אצל מי למד וכמה וכו'. בברכה ובהצלחה
הק' מעניש
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 10:51 |
|
| |
חדש ימינו כקד"ם
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 12:09 |
|
| |
חחח...סחטיין ל"מניש" שהכניס קצת אויר נעים לדיון הזה.
1. גוי = לא יהודי. "גוי- גמור" = יהודי "שייגעץ", כל אחד לפי הגדרתו. כך שכל אחד הוא "גוי-גמור" לפי מישהו...
2. אינני יודע את כל ההיסטוריה של קלאנג, אבל שאלתי מה שענין אותי.
3. בניגוד למורים אחרים, הוא מסביר את כל התהליך- למה לנשום ככה ולא ככה...מה תפקידו של תרגיל מסוים וכו'.
אולי דוקא בגלל שאין לו תעודה, אין לו גם סגנון מתנשא של "אל תשאל שאלות- תעשה כמו שאני אומר לך".
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 13:12 |
|
| |
יחזקאל קלאנג מתענג על יחצנותך גוי_גמור
הוא כבר שכח את תלמודו מרוב ידיעותיך
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2010 14:26 |
|
| |
אחרי הפסקה של החגים, חוזר קלאנג ללמד במשרד הקבוע ברח' איכילוב 13 פ"ת. כל יום חמישי בשעות אחה"צ.
אני מקוה שהוא מתענג על יח"צנותי. למה לא?
|
|
|
|
|