שקלתי אם לכתוב את הדברים ,והחלטתי אולי זה יהיה לתועלת.
שני דברים ברצוני לומר קודם.
א, אני לא כותב את הדברים סתאם כביקורת אלא על מנת שאלי יגיעו הדברים לאוזנים הנכונות.
ב,אני מאוד אוהב את התפילה שם ואת ישראל רנד.
לגבי התפילה השבת אין לי מה לכתוב כי אין על מה לא היה כמעט כלום .
ועל זה אני רוצה לכתוב.
א. ברור שהביאו את ישראל רנד ואת רפי ביטון כדי להחזיר את ביהכנסת לתפארתו ולמלא אותו ככל שאפשר
לפחות בשבתות מברכים וכד'
ב.ברור גם היום שמתושבי רמת גן לבד לא תבוא הישועה למרות שזה הרבה יותר טוב מפעם אבל וודאי שצריך ורוצים את תושבי בני ברק והסביביה אם שחורים ואם סרוגים וכ"ו.
מה שקורה בפועל שזה לא ממש עובד וזה לא ממש מתרומם והמקום לא מלא בלשון המעטה רק כשיש איזו שבת חזנות שעשו עם כמה חזנים או חגים וכד'
השאלה למה? ויש כמה דברים אבל הדבר המרכזי הוא כמו שאמר לי אחד החברים ששאלתי למה לא בא.
כי הרבה אנשים רוצים היו לבוא אבל מניסיונם הלא טוב הם לא בטוחים מה יקבלו והאם שווה להגיע מרחוק ואפילו מקרוב
אם בסופו של דבר .כל מה שהם ירגישו בתפילה ,זה שרנד מחכה רק לרגע לסיים כבר את התפילה .שפת הגוף שלו מראה שאין לו חשק לעשות כלום ושהוא סובל כל רגע שהוא על הבימה.אפילו לפעמים רואים איך שרפי ביטון או אבי ברק השבת, מופתעים פתאום ,הם בטוחים שהולכים לעשות קטע והופס הוא כבר רץ הלאה וחיפף ,והם מגניבים חיוך מתחת לשפם. כל מי שבא לשם יודע על מה אני מדבר.
למשל כמו שהיה השבת פשוט תפילה שלמה עברה ללא שישראל רנד נתן אפילו קטע אחד אחד לרפואה שחרית שלם בלי כלום לא הוצאת ספר תורה לא הכנסת ספר תורה כלום נאדה. הקטע היחידי שהיה הוא נתן לחזן השני לעשות את הקטע "קהלות הקודש".הוא ירד למטה ואיך שהוא סיים חזר לטיסה ותקתק מוסף בלי "כתר" נורמלי כלום.היה ממש מעליב.
עכשיו השאלה המתבקשת היא מה היה קודם הביצה או התרנגולת?
האם זה שהוא ככה זה בגלל שאין מספיק אנשים וזה די מבאס להתפלל בבית כנסת שהוא די ריק (למרות שהיה כמות של אנשים)
או שאין אנשים בגלל שזה ככה לפעמים ולא כל כך בא לבוא ולהתבאס ולהרגיש שמישהוא שם על הבימה ממש לא בא לו ואתה בעצם נוכחותך רק מפריע לו .
לכן אני חושב שצריך לעשות כמה דברים לשנות את המצב ושאנשים יידעו יותר ויבואו.
א.לעשות פרסום יותר חזק על השבתות האלה ולא רק לשים איזה פתק בבית הכנסת בכניסה זה רואים רק שבאים כבר לבית הכנסת.
ב.לשלב הרבה תלמידים שלו ויש מצוינים ביניהם בתפילות ושזה יופיע בפרסום למשל אם יהי כתוב שבתפילה ישתלבו פעם האחים שטרית פעם החזן השני ופישל ועוד ועוד זה יוסיף יביא יותר אנשים ויחייב את כולם לתת מעצמם מה שצריך.
הלוואי שמישהוא שצריך לשמוע על זה ישמע, כי באמת חבל על מקום כזה אם פוטנציאל כזה גדול, חזן כזה, ומקהלה כזאת, שלא יקבלו ולא יהיו במקום שמגיע להם.
ודבר אחרון כל מה שכתבתי בא מרצון לעשות טוב .כי יכול להגיד לי הגבאי אנחנו לא חייבים לך כלום על תבוא!! זה לא קונצרט שקנית כרטיס ולא קיבלת תמורה. לנו זה מספיק והוא גם יצדק.
נשלח ב-11/7/2010 16:18
רגושים היקר. לצערי יש אמת בדבריך התופעה הזו של הופעת חזן בבית כנסת ריק לא משרתת את המוטיבציה של החזן. אנו רואים ויודעים כי החזנות בבתי הכנסת דועכת .אין לציבור כיום רצון לשבת ולשמוע זה לא הדור של הורינו שכך היה נהוג בגולה שתפילה מסתיימת מאוחר ושיש חזן עם מקהלה. היום האלטרנטיבה הם מניני קרליבך . לצערי הרב החזנות יצאה מבתי הכנסת ועברה לאולמות ולגנים הצבוריים שם אפשר לשלב תזמורות וכלי נגינה ולפעמים מחפים על איכות קולו של החזן . הדבר הזה כבר נדוש פעמים רבות.
לדעתי יש צורך בחינוך של דור צעיר לאהבת החזנות אולי מהם תבוא הישועה.
נשלח ב-11/7/2010 16:50
אני מסכים איתך שבתי הכנסיות לא מלאים אבל לא ממש מסכים איתך לגבי רצון האנשים לשמוע ולהתפלל עד מאוחר לעניות דעתי דווקא יש קהל עצום שרוצה ודוקא המעניין שיש הרבה צעירים היום מה שלא היה פעם . שים לב מה קורה בכל שבת חזנות שעושים בבני ברק או אפילו ברמת גן הבתי כנסיות מלאים אנשים עומדים בחוץ כי אין מקום כמו שקורה בבית כנסת מוליבר בבני ברק וכ"ו כל שבת שהיתה פה הבתי כנסיות היו מפוצצים ולא משנה איזה חזן זה היה .
אלא מה אם הקהל יודע שהוא בא ומקבל חזנות במיטבה ובמינון גבוה כמו בכל שבתות החזנות הוא מגיע ואם כמו שכתבתי לגבי רמת גן שהוא לא מקבל חזנות טובה הוא לא מגיע וזה הבעיה לעניות דעתי .
תוקן על ידי רגושים ב- 11/07/2010 16:52:19
נשלח ב-12/7/2010 00:42
חברים יקרים,
1. אמנם גם לע"ד ישראל לפעמים אינו נותן 100% מיכולתו.
2. יחד עם זאת, אני עושה מאמץ לכוון את נסיעותי למרכז בשבתות מברכין, יען כי:
3. גם לא במלוא יכולתו אני נהנה מתפילתו.
4. רפי תמיד ב- 120% התלהבות.
5. השילוב ביניהם מעולה.
6. סולנים נהדרים במקהלה.
7. הפירגון בשילוב התלמידים הנהדרים.
8. שכחתם נתון חשוב: הגבאי הכל יכול (מנדלוביץ?) הוא הקובע את זמן הסיום. אם וכאשר אנו נממן, אני מניח שישראל יאתר לבקשותינו להאריך התפילה.
9. לא ברור, האם רפי או אבי ברק - מי היה המנצח השבת?
לילה טוב,
אלכס
נשלח ב-12/7/2010 00:44
תיקון לסעיף 9: יעתר (במקום "יאתר).
נשלח ב-14/7/2010 23:34
השאלה המתבקשת היא מדוע אצל חזנים אחרים בית הכנסת כן מתמלא.....
נשלח ב-15/7/2010 06:48
הנושא ממש מקומם אותי וממש לא בגלל ישראל רנד. האם אתם מכירים חזן קבוע בישראל שנהים אחריו בכל שבת ובית הכנסת מתמלא על גדותיו?! גם אצל אדלר והיינוביץ בירושלים, וגם בזמן הרשטיק בית הכנסת בדרך כלל לא היה מלא - ומדובר במקומות טבעיים בריכוז מלונות גבוה שמטבע הדברים הוא זה קהל המתפללים המכריע. בפתח תקווה המצב טוב יותר? גם שם כשיש שבת עם חזנים אורחים המקום מלא על גדותיו? בכפר שמריהו המצב טוב יותר? טוב, אין לי ממש עוד בתי כנסת נוספיפ בארץ שמעסיקים חזן באופן קבוע.
נשלח ב-15/7/2010 07:54
קוראומגיב, מסכים עם מה שכתבת, אבל את ביהכנ"ס הגדול בירושלים ניתן לחלק ל-2 תקופות. אכן, בתקופתו של נפתלי הרשטיק ביהכנ"ס בד"כ לא היה מלא, אבל בתקופת כהונתו של החזן הרב חיים אדלר ביהכנ"ס מלא מפה לפה וקהל המתפללים המכריע איננו מבאי בתי-המלון באזור, אלא תושבי עיה"ק ירושלים הבאים מכל קצוות העיר (הר-נוף, גילה, בית-וגן, ושכונות מרוחקות נוספות) וזוכים ל"שכר הליכה" בנוסף ל"עונג-השבת".
נשלח ב-15/7/2010 12:02
רק בשבת מברכין בית הכנסת מלא לגמרי !!!
נשלח ב-15/7/2010 12:03
אגב גם אצל הלפגוט יש 100מתפללים כל שבת
נשלח ב-15/7/2010 15:11
הבעיה ברמת גן זה שאין אוכלוסיה דתית/חרדית שגרה במקום, אלא מתפללים שם כמה מזקני רמת גן שעדיין נותרו שם. וכל עוד לא המציאו כלי תחבורה שמותר לנסוע בו בשבת לא תהיה שום תקנה אף עם קוסביצקי ורוזנבלט יחדיו יתפללו שם, כי זה מרחק הליכה לא קצר מכל אוכלוסיה דתית ובחום של גוש דן זה לא כל כך פשוט. אמנם בשבתות שבאים חזנים אורחים בית הכנסת מלא מפה אל פה אבל זה לא יקרה לעולם כשזה יהפוך לשגרה. ובקשר לבית הכנסת הגדול בירושלים: זה נמצא במרכז ירושלים ובמרחק הליכה קצר מאוכלוסיות דתיות. וחוץ מזה שיש מקהלה ענקית וזה מרכז תיירות יותר מאשר בית כנסת ולכן הכל שם מושקע יותר (קידוש וכדו׳)
תוקן על ידי קולני ב- 15/07/2010 15:16:37
נשלח ב-15/7/2010 21:55
אני מסכים עם כל מילה של הניתוח המושכל של קולני. יחד עם זאת לע"ד פירסום ברחבי ב"ב והאיזור ימשוך עוד אנשים, וכמו-כן בכ"א מי שיכול לבקש מהגבאים להקציב עוד כ-20 דק, במיוחד בשבת בה קריאת התורה ארוכה, ואני מניח שזה מה שקרה בשבת האחרונה. אגב, שמתם לב כיצד ישראל מגיה כל מילה גם כאשר הוא טס כסילון?
ש"ש, אלכס
נשלח ב-16/7/2010 01:09
בשבת האחרונה באתי במיוחד מירושלים לבני ברק כדי לשמוע את החזן ישראל רנד ונהניתי הנאה מרובה. אף שנכון שבית הכנסת עקב מיקומו לא ממש מלא אך ודאי שאין להשוותו לבית הכנסת בירושלים שנמצא במרכז עיר דתית חרדית שיש בה הרבה יותר חובבי חזנות. בטוחני שאם יביאו את החזן ישראל רנד לתפילה בביהכנ"ס הגדול בירושלים, בית הכנסת יתמלא על גדותיו. החזן רנד הוא חזן אמיתי שנותן את הנשמה בתפילה, ובעז"ה אמשיך לבוא להנות מתפילותיו.