בית פורומים פורום רבי שלמה קרליבך

לכבוד ההילולוא של רבי צדוק הכהן מלובלין זי"ע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/8/2010 12:05 לינק ישיר 
לכבוד ההילולוא של רבי צדוק הכהן מלובלין זי"ע

כמה אמרות מרבי שלמה, על רבי צדוק. מי שיכול להוסיף, תבוא עליו ברכה:

רבי שלמה דיבר בבית אהבה ותפילה: יש לימוד חזק מאוד מאחד הרבנים הקדושים של "העידן החדש", רבי צדוק הכהן מלובלין. למרות שהוא חי לפני מאה וחמישים שנה, הוא הקדים את זמנו בכמה מאות שנים. הוא היה כנראה הגדול ביותר, או אחד המלומדים המקובלים הגדולים ביותר בהיסטוריה של העם היהודי. היו לו רק כחמישים חסידים, כי תורתו היו כל כך עמוק, שאם אתה לא יודע על כל מילה של תורת הקבלה בעל פה, אתה פשוט לא יודע על מה הוא מדבר. הוא אמר משהו כזה: "העולם אומר שהעולם הוא פוחת והולך בבחינת הדת, אבל אני אומר, אדרבא, נשמותיהם של אנשים הופכים להיות יותר ויותר מעודנות. אולי מבחוץ, זה נראה כאילו הם מתנתקים את עצמם מהקב"ה, אבל מבפנים, הם מתקרבים יותר ויותר."

ופעם אחר הוא התבטא את זה כך:
זה הלימוד מרב צדוק הכהן מלובלין. הוא אומר: "העולם אומר שהדורות יורדים מטה, מטה, מטה. ואני אומר שהם הולכים מעלה, מעלה, מעלה."

"האם אתה זוכר את הלימוד של רבי צדוק הכהן מלובלין (מהמאה ה -19)? התורה שבכתב הוא כמו גשם, אנחנו רואים מאיפה זה בא. תורה שבעל פה הוא כטל - לא רואים מאין הוא בא. אבל אנו יודעים שהוא בא מן השמים."

תוקן על ידי דופו ב- 19/08/2010 12:06:40

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2010 12:15 לינק ישיר 

ר' צדוק הכהן אומר איך אתה יודע אם מישהו אוהב אותך? כשהוא רוצה לגלות לך כל הסודות שלו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2010 16:41 לינק ישיר 
לפרשת וירא:

אז המלאכים אומרים לאברהם אבינו כי סדום יחרב...למחרת, אברהם אבינו מתעורר מוקדם בבוקר והוא הולך ממש ומתפלל, "רבונו של עולם - אולי יש כמה צדיקים בסדום שיכולים להציל את המקום." ואני בטוח שכולם פה יודעים את התורה של רבי צדוק הכהן, שהוא מדהים. הפעם הראשונה בתורה שאנו מוצאים שמישהו התפלל [זה התפילה הזו של] אברהם.
... אני רוצה שתדע משהו עמוק מאוד, מאוד. כשהקב"ה רצה להשמיד את סדום אתה יודע מה זה אומר? אנחנו לא רגישים לזה. ז"א שהיה כעס שמימי שבא לעולם. ז"א שכל אדם הגון היה כועס על אנשי סדום עבור מה שהם עשו. אז אתה יודע מה אברהם אמר? "אני כל כך כועס עליהם, אתפלל למענם." ואתה יודע למה המשיח מגיע מסדום? רבי צדוק הכהן אומר מתפילתו זו של אברהם אבינו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2010 05:35 לינק ישיר 

האם רבי שלמה הכיר את רבי צדוק הכהן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 12:50 לינק ישיר 

לכבוד היארצייט - היום - תשע"א

שנות חיים - רבי צדוק נפטר בשנת תר"ס [1900], לפני שברי שלמה נולד. אבל...
אחד התלמידים הבודדים של רבי צדוק זי"ע ששרדו היה הרב מיכאל מיקוטובסקי, שבנו היה הרב אברהם אליהו מיקוטובסקי, הידוע יותר בשם הספרותי שלו, [הרב] אליהו כיטוב.
רב כיטוב ורבי שלמה היו ידידים, כנ"ל חתנו של הרב כיטוב, הרב חנוך בן-ארזה, שהיה לו חנות ספרים [בעיקר חסידיים] בעיר העתיקה ירושלים, והוא אביו של הרב יוסף בן-ארזה, מחבר "יוסף דעת" על הש"ס [ואיש קרליבך בפני עצמו].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 19:21 לינק ישיר 

הר' בן ארזה קשור לר' בן ארזה מהמניין בהר נוף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 19:35 לינק ישיר 

כן, hookii, רב יוסף בן-ארזה זה האיש שהצגתי לך במנין הזה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2013 14:01 לינק ישיר 

הערב הוא היארצייט. הקפצה לשנת תשע"ג (אנא חברה, תוסיפו!)

וגם עיין כאן:

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פורום רבי שלמה קרליבך > לכבוד ההילולוא של רבי צדוק הכהן מלובלין זי"ע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext