|
|
| נשלח ב-25/8/2010 22:18 |
|
| |
חברה, תפסיקו עם הויכוחים והניגוחים, והכנסת נושאים שאינם קשורים, הכל ענין של טעם, אלי יפה הגאון קלאסי בנשמתו, ולמי שלא נאה שלא יבוא, אי אפשר לרצות את כולם (אני אישית מאוד נהנה כל פעם מחדש).__________________________________ובאשר לטענה המועלית שהמקהלה ״גונבת״ מהחזן, דעתי האישית שאתם טועים ובגדול, המקהלה אינה ״גונבת״ מהחזן, אלא רק משביחה את תפילתו בריספונסים ובקטעי סולו משובחים יפים ותפילתים ובוואקליות מדהימה! פשוט תענוג לאזנים !...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 13:21 |
|
| |
שלום חברים.
כאחד שמתפלל בבית הכנסת הגדול זה כמה שנים,
1) אני אישית (לצערי..) בא לשמוע בעיקר את המקהלה המקצועית ולא את החזן.
2) נפתלי הרשטיק היה אמן ביכולת ההשתלבות שלו עם המקהלה, הוא היה מוסיקאלי ומקצועי ולא כחזן של היום שכוחותיו מתבטאים ברבדים אחרים (עוצמת הקול, רגש וכו').
3) הקרקס שנעשה ע"י אלי, בזה שהפך את בית הכנסת הגדול בירושלים לשלוחה גלויה של בית ספרו, לדעתי הוא דבר לגיטימי, וזאת כי בית הכנסת הגדול כבר לפני שנים היה למועדון הפרטי של משפחת יפה, ולא 'בית הכנסת הגדול של ירושלים', ובאשר על כן, אדם עושה בביתו כרצונו.
4) בהקשר ל'שינויים' שאלי עושה לחזניו, כן, זה דבר ברור שהוא משפיע מסגנונו הייחודי הקלאסי על חזני בית הכנסת, יש שיאהבו את סגנונו ויש שלא.
הדברים האמורים ידועים וברורים ואין בהם כל מטרה כזו או אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 14:24 |
|
| |
מדוע לא להזמין את החזן נפתלי הרשטיק לשבת? ככה יהנו כולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 16:04 |
|
| |
כתבתי בתגובה קודמת שיש לי חברים שבאו מחו"ל לישראל, ובאו במיוחד לשבת לירושלים כדי לשמוע את התפילה בבית-הכנסת הגדול בירושלים. הם התאכזבו מזה שמי שהתפלל היה בחור צעיר, תלמיד של בית הספר לחזנות, ולא החזן המפורסם אדלר. אז אני לא בטוח שזה לגיטימי שהופכים את בית-הכנסת הגדול בירושלים למעבדת-ניסיונות של אלי ובית-הספר לחזנות שלו. תמיד דברו על זה שהתפילה בבית-כנסת הזה היא מיוחדת ואיכותית ויש שם חזן מפורסם. פתאום מאז שנפתלי הרשטיק עזב - זה השתנה. אני לא יודע אם זה עדיף ככה, כמו שזה היום. הלוא בית-הכנסת הגדול בירושלים היה אמור להיות הבית-כנסת הכי מרכזי וחשוב בעולם, ושהחזנות שבו תהיה הכי טובה שיש, לא? נפתלי באמת היה מוגבל קצת עם הקול שלו בשנים האחרונות, אבל זה כנראה עניין של גיל. גם משה שטרן לא נשמע אותו הדבר, כמו שהיה לפני עשרים שנה. אבל תמיד חשבתי שחזנות טובה זה לא רק הקול, אלא גם איכות התפילה והרמה המוסיקאלית שלה. ובזה אני לא חושב שיש לנפתלי הרשטיק הרבה מתחרים. באמת היה נחמד אם היו גם מזמינים את נפתלי הרשטיק להתפלל בבית-הכנסת הגדול מדי פעם, הרי הוא היה החזן הראשי שם כ"כ הרבה שנים ותרם כל כל הרבה... חבל מאוד שהקשר בינו לבין אלי יפה ומשפחת יפה השתבש כל כך, שמעתי אומרים שאלי ממש שונא את נפתלי, אני לא יודע אם זה נכון. חבל מאוד. פעם היו החברים הכי טובים שיש... והם עשו כמה דיסקים נהדרים ביחד. אבל אולי עכשיו, לפני יום-כיפור, זה יהיה הזמן המתאים להם לשכוח ולסלוח ולהתיידד מחדש.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 01:48 |
|
| |
מבלי להיכנס לנושא החזנים, תמהני על הביקורת שנכתבה נגד המקהלה. אני ועוד רבים רבים שידוע לי עליהם, באים הרבה מאוד כדי לשמוע את המקהלה בניצוחו של אלי יפה הענק והגאון. תענוג צרוף לשמוע את ההרמוניה המופלאה ואת האומנות השירתית, וגם לאחר מאות פעמים אני עומד נפעם מול המקהלה בידיו האמונות של אלי יפה. רבים מהמקהלות בעולם מנסים להתקרב לסגנון של אלי יפה (כגון מקהלת "זמרי נעימה" בלונדון בניצוחו של מרק טמרליס, ועוד) רק כנראה שבישראל אנו אוהבים לקטר ולהכפיש את מי שמצליח מעבר למידה. אינני מעיז להעלות על הדעת איך היה נראה בית הכנסת הגדול בירושלים ללא אלי יפה.
לא מזמן הלכתי לשמוע תפילה בפתח תקוה עם החזן מוצן. אינני רוצה לנקוב בשמות, אך כששמעתי את המקהלה התמלאתי געגועים לאלי יפה ומקהלתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 12:21 |
|
| |
נויעוז, רוב עיבודי המקהלה, וזה מתייחס ל"הרמוניה הנפלאה" שאתה שומע, שייכים לריימונד גולדשטיין שעיבד לביהכ"נ הגדול. ה"אומנות השירתית" שלדעתי לעיתים קרובות מידי נמרחת יותר מידי וצוברת נפח הרבה יותר מידי גדול לעומת מה שצריכה מקהלה לעשות. אלי יפה מנצח גדול וכשרון מוזיקלי נדיר, אך הוא לא חף ממניירות ותפיסת עולמו החזנית שנויה במחלוקת זה הרבה שנים. מרק טמרליס אחד המנצחים הכי מוכשרים שאני מכיר, (ואני מכיר...) לא מחקה אף אחד ולא מנסה להיות בסגנון של אף אחד ואולי רק אולי מושפע מנפתי הרשטיק, חמיו. שרתי תחת ניצוחו פעמים רבות וכן תחת ידיו האמונות של אלי יפה, ותאמין לי, אין קשר בין הסגנונות חוץ מהעובדה ששניהם מרבים להשתמש בעיבודיו של המוסיקאי ריימונד גולדשטיין. ולגבי הערתך האחרונה, אכן נכון הדבר שישנם מקהלות ולצערי יותר מידי כאלו, שעושים נזק גדול לשמה המפואר של החזנות, אם בגלל זמרים שאינם זמרים או שמא מנצח שאינו מנצח או ששרים עיבודים ליצירות שכתב תלמיד שנה א' במכללת ההתכתבות בג'נין או הכל ביחד רח"ל ועוד ועוד, וד"ל!
שנה טובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 12:32 |
|
| |
דבר אחד בטוח שאלי השמרן מצליח להקסים את המתפללים שאוהבים את ההרמוניה ואת הקלאסיקה הנובעת בצורה הכי מקצועית שיש יהיו כאלה שיגידו אפילו שזה נשמע כל תפילה כקונצרט זה מראה על המקצועיות המושקעת במקהלה הזאת זה ברור שמקהלה לא צריך להסתפק בריספונסים כדי שהתפלה תשמע מיוחד המקהלה מוסיפה הרבה לרוח התפלה נראה לי שאף אחד לא יכול להביא את מה שאלי יפה מביא ואף אחד לא עומד אפילו קרוב לאלי זה יוצר הרמוניה וחוויה מיוחדת במינה בתפילה הגיע הזמן באמת להכניס קטעים חדשים לתפלה לא רק מה שכבר כולם מכירים קצת לשנות מתמיד מבחינת קטעים בכל אופן שיהיה בהצלחה למקהלה המיוחדת הזאת תמשיכו לעשות את מה שאתם יודעים תודה לכל חברי המקהלה השותפים להצלחה הזאת
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2010 23:54 |
|
| |
ללא ספק שזה אחד המקהלות אם לא ה"מקהלה" הטובה ביותר שיש בעולם החזנות,אבל לדעתי היא גונבת את ההצגה יותר ממקהלה אחרת.
|
|
|
|
|