בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

קדיש השנה מ. היימן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/9/2010 21:34 לינק ישיר 
קדיש השנה מ. היימן

מתוך הקונצרט ליטורגיקה של עמק הריין שהתקיים בכסלו תש"ע בביה"כ רמב"ן בירושלים
עם מקהלת זמרת י-ה בניצוחו של ד"ר אורי אהרן
http://www.youtube.com/watch?v=CI9JDYOub04

תוקן על ידי יעפ ב- 27/09/2010 21:55:08

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2010 21:44 לינק ישיר 

ליצנות.

חבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2010 22:00 לינק ישיר 

למערב אירופים יש נוסח קדיש לכל עת בשנה כאמור שאין קדיש מעורב שכזה
בקדיש השנה מסכמים את כל הנוסחים ותגובתך נובעת מבורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2010 22:12 לינק ישיר 

המנהג לנגן קדיש הוא לא רק מנהג מערב אירופאי, הוא מנהג שמופיע בספרי מנהגים בקהילות שונות.

ברגע שעושים ניגון אחד לקדיש זה יפה ומכובד, אבל לקחת את הקדיש ולעשות בו כבתוך קרקס זה ליצנות - גם אם זה רק בקונצרט.

אם רק היית מבין את מילות הקדיש לא היית מאשים אותי בבורות, אך כנראה שארמית זה לא הצד החזק שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2010 01:31 לינק ישיר 

קאמרטון שלום,

זכותך לחשוב מה שאתה רוצה, אך כמדומני שלא היה מזיק לבטא את מחשבותיך בפחות זלזול.

לידיעתך כמה הבהרות בנושא:

- במערב אירופה (קהילות ייקיות) נהוג שלכל מועד / חג ישנה מנגינה ייחודיתכגון בהלל, בברכת כהנים, שיר המעלות ועוד, ובכלל בנוסח התפילה.
- בפרט, בכל הזדמנות כנ"ל (חג, תקופת העומר, בין המצרים, עשי"ת וכד') ישנה מנגינה של שיר המעלות תואמת למנגינה של אותו מועד (כגון הלל וב"כ של פסח, סוכות, שבועות,וכיו"ב).
- ישנו אכן מנהג רווח במערב אירופה (קהילות ייקיות) לסיכום השנה לשיר בשמחת תורה מה שנקרא "יאר שיר המעלות" = שיר המעלות השנה אשר כולל שילוב המנגינות של כל מועדי השנה (או העיקריים שבהם לפחות מיונים) מחנוכה ועד שמחת תורה.
- באותה מידה ישנו מנהג לנגן בקדיש לאחר עמידת ערבית ו/או מוסף "יאר קדיש" = קדיש השנה שזה כנ"ל שילוב של מנגינות מועדי השנה.
- הקדיש הנ"ל מנוגן בכובד ראש וברצינות כמו כל קדיש אחר, וכך נהג אבי ז"ל (עם הבדלי מנגינות מסויימים לעומת החזן היימן שהוא גם הכיר והוקיר אותו אישית) שהיה ש"ץ במשך כ- 30 שנה ליד פריס, ללא שמץ של ליצנות (אין בזה יותר ליצנות מאשר בקדיש האליז הרווח בר"ה ויו"כ ברבים מבי"כ בארץ).
- הערות לגבי ההקלטה הנ"ל: לצורך הקונצרט בלבד, ככל שאני מבין, ולהבהרה למי שלא מיומן הכריז החזן היימן את המועד של המנגינה של החלק הבא.
כמו כן אני מניח שחזרתו על "עושה שלום" במנגינת ברהמ"ז הייתה גם היא רק לצורך הקונצרט כי לא כך נהוג בפועל בשמחת תורה.
- אגב, שמעתי מאבי ז"ל שהיה בהאג - הולנד, בה הוא הרבה להתארח במשפחת אמו בצעירותו, שהיה שם נוהג בסוף "עושה שלום" של מוסף שמחת תורה לקשור את רגלי החזן כך שלא יכל לחזור קדימה, וייתכן שאולי זה אכן גובל בליצנות (אני מתבטא בזהירות כי אולי יש לכך מקור שלא ידוע לי)...

לאחר כל ההבהרות הנ"ל כל אחד יחשוב על כך מה שהוא רוצה (בטווח בין מנהג יפה לליצנות) אך בכל מקרה תתמיד נחמד כשאנשים מתבטאים בנועם בפורום, זה אף פעם לא יכול להזיק.

אגב, הקלטות נוספות מ"קונצרט ליטורגיקה של עמק הריין" ניתן למצוא באתר מקהלת זמרתי'ה ברפרטואר http://www.zimratya.org.il/repertoire.html (בעיקר ביצירות של לבנדובסקי, נאומבורג וסולצר) - בה אני חבר (למען הגילוי הנאות) - ומידע נוסף גם בהופעות > קונצרטים.

והעיקר, בשורה התחתונה, שיהיה לך, לכל חברי הפורום ולכל בית ישראל חג שמח ושתתקבלנה כל תפילותינו לרצון לפני בורא עולם!

גבריאל קליין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2010 11:01 לינק ישיר 
מנהגי חזנות בקהילות ישראל בגולה

קאמרטון המכובד "מפני חטאנו גלינו מארצנו"
הפיזור בין הקהילות בגולה בכל חלקי תבל יצר מסורת של מנהגים  שונים.
אנו לא מאוחדים בחיי היום יום מה פתאום נוסח אחיד במנהגי ישראל וחזניו???
מועדים לשמחה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > קדיש השנה מ. היימן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext