| נשלח ב-9/10/2010 18:38 |
|
| |
דיווח מתפילת החזנים ישראל גולדפריינד ודוד ויינבך בר"ג
בס"ד
שבוע טוב לחברי וצופי הפורום, שבת חזנות התקיימה בביהכנ"ס הגדול ברמת גן לציון חנוכת מעלית שבת ע"י יעקב שחר ויום הולדת לראש העיר צבי בר. מארח החזנים חזן בית הכנסת לא יכל לעבור לפני התיבה עקב צינון חזק והשאיר את הבמה לחזנים ישראל גולדפריינד ודוד ויינבך. את החזנים ליוותה מקהלת קולות מן השמיים בניצוח רפי ביטון. לתפילת שחרית ניגש החזן ישראל גולדפריינד - החזן גולדפריינד משמש כחזן שני בבית הכנסת הגדול בר"ג כבקי ורגיל בנוסח התפילה השמיע נוסח ואילתורים ואת היצירות לאל ברוך של יצחק היילמן, ממצרים גאלתנו (עזרת) של החזן משה שטרן. ברכת הלל נוסח/הרשמן. ממזרח שמש עלה החזן דוד ויינבך והשמיע את יצירתו של החזן אברהם ברון. אב הרחמים בהוצאת ספר תורה הושמעה יצירתו של מוישה אוישר על ידי משה פישל. לתפילת מוסף ניגש החזן דוד ויינבך - מי שבירך לקהל ע"פ קהילות הקודש של החזן שמואל מלבסקי מי שבירך לצה"ל - המקהלה בלחן החזן ישראל רנד אבינו שבשמיים - סול זים - החזנים דוד ויינבך וישראל גולדפריינד אתה יצרת - ע"פ משה גנטשוף
בתפילה נכחו רבים מחברי הפורום ונמתין לרשמיהם שבוע טוב חודש טוב ויישר כח יהודה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2010 20:41 |
|
| |
אכן היתה תפילה מאוד יפה ונעימה,
אל מקהלת "קולות מן השמיים" הצטרפה מקהלת הילדים.
המקהלה היתה נהדרת כיאה למקהלה של מקצוענים.
המנצח רפי ביטון עשה עבודה נהדרת, הוא שילב הרבה ניגונים חסידיים במהלך התפילה.
אוסיף את:
קדושה - מזרחי
ממקומך - ע"פ ידיד נפש
שים שלום - במנגינת כי הרבית
מקימי - עוד מנגינה לא זוכר של מי
אלי אתה - קרליבך הילד יונתן שיינפלד.
את מי שבירך לצה"ל ביצע ג"כ החזן משה פישל !.
מאוד נהנתי מתפילתו של חזן המשנה
ישראל גולדפריינד!!!
הוא היה נהדר, קול טנור לירי יפיפה שנעים לאוזן !!! .
בתפילתו של החזן וינבך לא נכחתי , אך כבר נודע בשערים שמו כחזן מעולה!.
הצתערתי שלא זכיתי לשמוע את תפילתו של החזן הראשי!.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2010 20:55 |
|
| |
שבוע טוב! גם אני נוכחתי בשבת בתפילה,וכמובן התאכזבתי יחד עם כל הקהל שלא זכינו לשמוע את קולו ותפילתו של ישראל רנד,אך די היה לדבר איתו כדי לחוש את צרידות קולו,ולטענתו הוא סובל מדלקת בגרונו,מאחל אני לו רפואה שלימה, ושבמהרה נשמע את קולו כבתחילה. ובאשר לשבת עצמה,נהניתי מתפילתו היפה ומליאת הטעם של החזן גולדפריינד,וכן מתפילתו של החזן (הותיק) וינבך,וישר כחם על זה. אך מעט התאכזבתי מכמות השירים שהוכנסו,וכן על ויתור על קטעים בסיסיים,כגון ה" זכרנו, וכן בהוצאת והכנסת ס"ת. כמו,כ ישר כח לרפי ביטון המוכשר על העמדת המקהלה,וכן תודה מיוחדת להנהלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2010 23:34 |
|
| |
שבוע טוב.
זכיתי להיות בין הקהל הרב שבא לפקוד את בית הכנסת לרגל ״חנוכת המעלית״
לתפילת שחרית ניגש החזן הצעיר ישראל גולדפריינד. אני חייב לציין שניכר שהבחור משקיע, הוא הרים תפילה נהדרת עם קול עדין ונוסח יפה, בתחילת התפילה הוא היה קצת סגור אבל במהלך התפילה הוא השתחרר ונפתח , יש לו עתיד , קצת הפריע לי שבהלל מלבד כמה שירים חסידיים ויצירה מחולטרטת(מקימי) לא שמעתי כלום.
את אב הרחמים של ה-ח-ז-ן מוישלה אוישר ביצע בחור צעיר, הביצוע היה טוב, וניכר הפוטנציאל העמוק שטמון בו(עוד עבודה,קצת שיפור הדיקציה והבחורצי׳ק חזן.)
למוסף לצערי הזמן דחק ובגלל הטקסים וחלוקת התעודות לא נשאר זמן לחזנות, אז ויינבך שר שמע של ורדיגר (ביצוע מכובד) ואתה יצרת של גנטשוף(חבל שהמקהלה לא עזרה זה יכל לצאת יפה) ויהי החודש הזה של אשל.
תכלס׳ היה נחמד, חבל מאוד שרנד היה חולה ולא יכל לשיר (אפשר לומר שהגעתי לשמוע אותו בעיקר) אבל כך השם רצה, וטוב שהוא קיבל את האומץ לשבת ולא לשיר.
תוקן על ידי Israeli_tu ב- 09/10/2010 23:45:22
חזן טוב זה חזן שיודע גם לשתוק !
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2010 02:26 |
|
| |
גם אני הייתי בשבת ברמת גן אני מסכים עם כל מה שכתוב למעלה אבל אני חייב גם להעביר איזה שהוא מסר בעיקר לאחראים. ואני כותב את זה לא בפעם הראשונה. נכון שצריך תעודות ונכון שצריך לתת כבוד למי שעוזר ותורם שמה ,אבל עדיין צריך לדאוג שזה ישאר שבת חזנות והעיקר זה התפילה והחזנות ,ולא ששחרית יקח שעה ורבע ,מוסף שעה וחלוקת תעודות וקריאת התורה עם 20 הוספות(שמחת תורה היה לפני שבוע} לקח שעתיים זה לא במקום.לעניות דעתי הגבאי הנפלא מנדלוביץ יש לו יותר מדי שליטה והחזנים ממש כל קטע מסתכלים עליו עם לעשות או לא אם לא בא לו הוא עושה ככה עם הראש והם ממשיכים זה לא טוב, חזן צריך להיות משוחרר ולא לחוץ, השבת היה קטע ממש בולט כשגולדפינגר היגיע בחזרת השץ לקטע רצה לפני מודים התכוננו לעשות ולתת קטע ורפי חילק את התווים למקהלה והיה ככה כמה שניות שקט עד שמתחילים, ואז מנדלוביץ שם לב שהולכים לתת קטע והוא ככה אמר בקול לכוון של רפי שתדע שגומרים בשתים עשרה, רפי הבין את הרמז ,או שעבר לו החשק וגם לא רצה לעשות דווקא, וסימן לחזן להמשיך כרגיל רצה ,זה דבר שכולם ראו ולעניות דעתי זה לא בריא. אם רוצים להעלות ולשים את בית הכנסת הזה כמקום שאנשים ירצו לבוא והרבה, לפחות כל שבת מברכים, צריכים לדאוג שהקהל יידע שיש תמורה בעד הגעה מרחוק ולא שכל פעם אתה לא בטוח מה תקבל.
זה שישראל רנד הפעם היה חולה באמת.אין מה לעשות אבל גם לו זה קורה יותר מדי ,בזמן האחרון כל פעם יש איזה משהוא, פעם חולה פעם לא בכושר וכ"ו הקהל צמא לשמוע אותו .בא נשים את הדברים על השולחן אנשים באים לשמוע את ישראל רנד עם כל הכבוד לכל מי שהיה השבת ותודה לכולם, ישראל זה ליגה אחרת ולכן הוא צריך לדאוג ,להיות בכושר טוב בדרך כלל, ושיהיו רק יוצאים מן הכלל ולא הפוך.
ודבר אחרון לרפי ביטון ,אתה הכי טוב והכי מקצוען זה ברור, אבל דבר אחד, נכון שכל המנגינות והשירים שאתה מכניס לתפילה זה נהדר ומצויין ויפה וכל הסופרלטיבים לך על כך. אבל זה טוב כהשלמה לקטעי החזנות ,אבל כמו השבת למשל שהיו לעניות דעתי יותר קטעים של שירה ונעימות מאשר קטעי חזנות זה קצת מוגזם צריך יותר קטעים של חזנות אפילו הנדושים כבר . ואם כבר נגעתי בזה זה גם נקודה למחשבה יש הרושם שמכוון שאתם מתעסקים בחזנות הרבה שנים וגם מלמדים אתם נחשפים ליצירות הקלאסיות הרבה פעמים ואז כשמגיע שבת .כבר לא בא לכם לעשות את זה ואתם נותנים דברים חדשניים וכ"ו זה טוב, אבל תזכרו שאנשים שלא יוצא להם להתעסק כל הזמן ולשמוע חזנות או חברה צעירים שיש היום כל כך הרבה שאוהבים חזנות ובתחילת דרכם בחזנות, רוצים לשמוע את היצירות הקלאסיות המוכרות .מתי שמענו לאחרונה את רצה של הרשמן או מודים אנחנו לך,וכ"ו רצה של פריד זה טוב ,אבל מידי פעם גם את הקלאסי תתנו. אל תוותרו אל אנא עבדא ואב הרחמים זה היצירות שאנשים מתחברים אליהם והנפש מתרוממת ביחד אתכם.
ושוב פעם מה שכתבתי לא באתי להעביר ביקורת שלילית ,כי כל מה שאתם נותנים זה נהדר ותודה על הכל.אתם לא חייבים לנו כלום זה הכל מתנה .זה רק בקשות צנועות והערות שאולי לא שמתם על זה לב ואני כותב את זה על דעת הרבה מידידי שאנו באים בקביעות ובאדיקות באופן די קבוע אבל אנחנו לא מאלה שיושבים "בברנז'ה" בצד ימין למעלה ומדברים ומנייסים אנחנו באים לשמוע חזנות .וזה המקום שמצאתי לנכון להעלות את זה והלוואי שתראו את זה או שמישהוא" מהברנז'ה" יראה לכם את זה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2010 10:15 |
|
| |
אני מסכים עם כל מילה ש׳ריגושים׳ כתב. רציתי להוסיף שכששאלתי את אחד מחברי המקהלה מדוע לא מבצעים את אתה יצרת של רוזנבלט או של מנדלבוים, נענתי שהם לא מכירים את העיבוד. וזה חבל שבמקום להשקיע וללמוד עיבודים של יצירות חזנות הם לומדים לשיר את ׳כי הרבית׳ של מאייר אדלר ואת ממקומך משיר חסידי אחר. אני חייב לציין שאני מאוד אוהב לשמוע את המקהלה של רפי במיוחד את התמיכה הרספונסית שהם נותנים לחזן.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2010 14:29 |
|
| |
כל כך הרבה מייבינים באשכול אחד זה מאוד נדיר; מה עם הבכי הקבוע על זה שאין קידוש או לפחות מים לבאים מרחוק? אולי עכשיו כשיש מעלית כבר יותר נעים ולא צריך לשתות
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2010 15:15 |
|
| |
תתפלא אבל השבוע היה קידוש לאחר התפילה באולם שמתחת לבית הכנסת, ואולי זה בזכות מה שכתבו המייבינים בענין.
| weiss2000 כתב: |  | כל כך הרבה מייבינים באשכול אחד זה מאוד נדיר; מה עם הבכי הקבוע על זה שאין קידוש או לפחות מים לבאים מרחוק? אולי עכשיו כשיש מעלית כבר יותר נעים ולא צריך לשתות |
|
תוקן על ידי Israeli_tu ב- 10/10/2010 15:28:35
חורף בריא
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2010 16:56 |
|
| |
רגושים רגשת אותי גם כשכותבים ביקורת להיות מענטש
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2010 21:01 |
|
| |
דבר ראשון תודה לבית הכנסת על הקידוש הנפלא. בתפילת שחרית מאוד נהניתי והופתעתי לטובה מהחזן גולדפריינד. הקטע מקימי שביצע החזן וינבך היה גועל נפש, לאחר מכן תפילת מוסף שהתפלל היתה ממש ללא השקעה וכמו שכתבו כבר חברי הפורום היה חסר קולו של החזן ישראל רנד שזה כבר ליגה אחרת.
תוקן על ידי פינוקיו02 ב- 11/10/2010 21:05:33
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2010 21:14 |
|
| |
התגובה לא מכובדת וללא מטרה, בבקשה הסבר את כוונתך.
| פינוקיו02 כתב: |  | דבר ראשון תודה לבית הכנסת על הקידוש הנפלא. בתפילת שחרית מאוד נהניתי והופתעתי לטובה מהחזן גולדפריינד. הקטע מקימי שביצע החזן וינבך היה גועל נפש, לאחר מכן תפילת מוסף שהתפלל היתה ממש ללא השקעה וכמו שכתבו כבר חברי הפורום היה חסר קולו של החזן ישראל רנד שזה כבר ליגה אחרת.
תוקן על ידי פינוקיו02 ב- 11/10/2010 21:05:33
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2010 23:14 |
|
| |
מי שנכח שמה מבין בדיוק איך זה היה נשמע.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2010 01:31 |
|
| |
זכיתי להיות נוכח בתפילה, וכמן שכתבו קודמי החזן גולדםריינד היה במיטבו ונהניתי ממנו מאוד, וכן החזן ויינבך התפלל באופן מקצועי ויפה. ועל כל זאת המקהלה בניצוחו של רפי ביטון שתמיד מגוון מעניין ומפתיע כל פעם מחדש, מה גם שמקהלת הילדים ויונתן שיינפלד הצטרפו דבר שהוסיף נופך לתפילה. אך מוכרח אני לציין את האכזבה שהיתה לי כשהחזן ישראל רנד לא הצטרף לתפילה עקב צרידות שנגרם מוירוס שחטף.
|
|
|
|
|