בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

ניתוח פסיכולוגי על מעשהו של דומינגו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/10/2010 14:11 לינק ישיר 
ניתוח פסיכולוגי על מעשהו של דומינגו

הובא כאן באחד האשכולות האחרונים קישור לאשכול מלפני שנתיים שמספר את סיפורם של פלסידו דומינגו וחוסה קרראס: 
http://www.bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2476927&forum_id=14617

הסיפור (והתגובות שבעקבותיו) הובא בהקשר חיובי למדי על אחוות אנשים אפילו שהם אויבים זה לזה גם במקצוע וגם בפוליטיקה בכל אופן אחד עזר לשני ככל יכולתו וכמו שהסביר דומינגו בעצמו "רציתי למנוע מהעולם איבוד קול שכזה".

אבל אני חושב שאין בזה ממש בסיפור הזה גם אם הוא נכון לכל פרטיו בגלל שגם אם נניח שדומינגו חשב שהקול של קרראס יותר טוב משלו אבל הוא היה יריבו בנפש ושוב, לא רק בגלל האופרה אלא גם בפוליטיקה ואין שום סיבה סבירה שתביא אותו לעשות כזה צעד, מילא אם בדיוק הוא יכול להציל אותו בלי מאמץ אבל ככה ללכת ולהשקיע מרץ והון בשביל להציל חיי יריב מושבע? קשה להאמין על אדם שלא גדל על חסד ופיתוח מידות טובות.

אני הייתי מייחס את זה לשתי סיבות:

א. חשב שקרנו תעלה יותר אחרי שידעו שהוא פעל להצלתו. (אבל זה לא נוגע כ"כ לענינינו).  

ב. ולזה אני רוצה להגיע - מה אופראי מוצלח או חזן בעל שם עולמי יעדיף, להיות הכי טוב מכולם, שלו יהיו לו בכלל מתחרים אלא שהוא יהיה מוצלח בכמה רמות מעל כולם? או שיהיה לו לפחות איזה מתחרה אחד בצמוד אליו כך שהוא ינסה להעפיל עליו כל הזמן?

אני חושב שזה היה המניע העיקרי של דומינגו, הוא היה אדם שמחפש אתגרים והאתגר הגדול שלו היה לנצח ציבורית את המתחרה הגדול שלו אבל אם לו יהיה לו מתחרה הוא ירגיש משועמם ולכן לא היה מוכן לוותר על קרראס וזה מספיק סיבה כדי לטרוח את כל הטירחות המרובות שעשה.

ולהבדיל אלף אלפי הבדלות יוכיח הסיפור של ריו"ח ור"ל שריו"ח בכה דוקא משום שנאבד לו מתחרה ולא משום שנאבד לו מסייע.

ולכן אני שואל גם אותכם (בתור חזנים) איזה אופצייה הייתם מעדיפים אם היתה לכם אפשרות? ועד כמה רחוק הייתם מוכנים להגיע כדי להשיג אותה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 14:53 לינק ישיר 

הטענה אינה ממן העניין. בעולם האופרה לא חסרו יריבים שווים וכאלה העולים על דומינגו. לא היו חסרים לו אתגרים כאלה. ומי אמר לך שהוא לא גדל על חסד ופיתוח מידות טובות? יש לנו בלעדיות על מענטשקייט? מה תגיד על חסידי אומות העולם? אלו מניעים אנוכיים עמדו מאחורי המעשים שלהם?

אני לא מכיר את דומינגו אישית, ומהסיפורים ששמעתי וקראתי עליו, גם הוא נגוע במחלת הכוכבים לגבי מעמדו האישי לעומת יריביו. אך יתכן כי מצבו של קררס נגע לליבו והוא החליט לעשות מעשה אצילי, ללא שום פניה אנוכית.

אגב, לטעמי האישי קררס לא מתקרב בכלל לרמתו של דומינגו, ושניהם לא מתקרבים ליופי קולו ושירתו של פבארוטי. על קררס היה פרק שלם בתוכנית הבידור סיינפלד בו התייחסו לקררס כ"the other guy" משלושת הטנורים, כך שגם מבחינה ציבורית לא נתפס קררס כמי שראוי לעמוד בשלישיה הטובה ביותר מבין הטנורים בעולם הקלאסי.

חוץ מזה יש לנו בפורום לצורך ניתוחים כאלה פסיכובלוג מומחה... :)

דניאל

תוקן על ידי bgjsdf ב- 13/10/2010 14:53:45

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > ניתוח פסיכולוגי על מעשהו של דומינגו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext