|
|
| נשלח ב-25/10/2010 22:28 |
|
| |
פרקי תפילה נדירים שהולקטו רק פעם אחת
בס"ד
בהמשך לרשימה שהכין אחד הגולשים.
1. רבון העולמים הרחמים והסליחות - תחינה למוצ"ש - יהושע דלין. 2. רחמנא אדכר לן - בדיל ויעבור - שלמה פינקסוביץ. 3. אבל אנחנו עמך בני בריתך - משה קוסביצקי. 4. אתן קול כשוררו ראשים - משה קוסביצקי - לחן דוד אייזנשטאט.(מוסף לפרשת החודש). 5 אל נא בלשון אשר הזכרת לזוכריך - שחרית לפרשת זכור - א. י.לרר/ ב. משה שטרן 6. קפאון חוק אלפת היקר - שחרית לפרשת פרה - צבי גרנטוב 7. אילם זכור נא לשואלי מים - תפילת גשם בנוסח מערב אירופה - משה לאנג. 8. תחת אילת עפר ברך מושיע בטל - תפילת טל - נחום וילקומירסקי - לחן: רבי עקיבא אייגר 9. מזמור לתודה - אברהם ברון 10 . ראשי חדשים לעמך נתת - אברהם ברון 11. עזרא הסופר אמר לפניך - לורנס אברי - לחן יעקב רפפורט 12. דודי זכור לי שקלי עפרון - מוסף לפרשת שקלים - לייב גלאנץ 13. אז היתה חנית סוכו - פיוט לסוכות - אברהם סלומון 14. אזי בשלישי - פיוט לשבועות - בן ציון מילר 15. ולמלשינים אל תהי תקוה - שלמה פינקסוביץ 16. ומשחרב בית מקדשנו - סיום סדר העבודה- לייב גלאנץ לחן פנחס מינקובסקי 17. בן זומא אומר - שלמה פינקסוביץ
זה הכל להיום. יש עוד הרבה מאוד
עקיבא צימרמן
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 00:15 |
|
| |
עזרא הסופר מוקלט בלחנו ובביצועו של החזן שלמה אייזנבך. כמו כן 'רחמנא אידכר לן' יש בביצועו של אלתר יחיאל קרניאול.
תוקן על ידי טנור66 ב- 26/10/2010 00:18:35
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 01:50 |
|
| |
לכבוד מר עקיבא
ומשחרב - הוקלט גם ע"י מ (משה) סיגנובסקי (לונדון -1909 )
ןלמלשינים - הוקליט גם ע"י קווארטין - וזה נדיר ביותר גם ע"י אביו של הנרו רוססוטי - אני לא זוכר השם
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 07:20 |
|
| |
יש גם יצירה על ולמינים נדמה לי של מרדכי ירדני.
אבל אני לא בטוח בזה.
יש מישהו שיכול לאמת?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 08:29 |
|
| |
ומשחרב בית מקדשינו קיימת יצירה של בצלאל אודסר , שמעתי ביצוע לזה מחזן בשם משה ווהלברג.
המעניין הוא שבנימין אונגר בחר לבצע יצירות על קטעי תפילה מענינים כגון רעות שבעה נפשי , וכגון לדוד השם אורי, ור׳ חנניא.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 10:43 |
|
| |
מבין אמת נכבד,
ראשית השם הנכון הוא הנרי רוסטו (Russotto).
שנית, אביו היה החזן אלכסנדר אליעזר נעסוויזסקי (ידוע גם בשם זיסל רוז'האנר), עליו כתבתי לפני כשנתיים, באשכול הבא.
http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2625189&forum_id=14617 בעז"ה, אמצא זמן ואכתוב מעט מן הידוע לי על הנרי רוסטו (כיצד קיבל את שם משפחתו החדש... ועוד) מצורפת תמונתו של הנרי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 13:23 |
|
| |
"אתה נגלית" של ברוך קינצלר
העיבוד"החזן שלמה רביץ ז"ל
ביצוע:"יובל" בהיכל התרבות תל אביב עם מקהלה ועיבודים של ד"ר מרדכי סובול.
במקור:מקהלת מבוגרים וילדים ב-"אוהל שם" תל אביב בנצוחו של שלמה רביץ ז"ל.
ביצוע מרשים במיוחד !!! למי יש הקלטה???
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2010 20:39 |
|
| |
ביוצר לפרשת זכור יש פיוט : אז קוצץ בן קוצץ, קצוצי לקצץ בדיבור מפוצץ רצוצי לרצץ וכו׳. זכורני מהעבר שיש יצירת חזנות על פיוט זה , מישהו יודע על זה משהו?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 13:22 |
|
| |
אברהם סוקניק - שחר אבקשך
הקלטה מקורית 1903 , בתקליט זה הדפסה חוזרת
http://chazzanut.org/download/libsonmo/Abraham%20Sukoenig%20-%20Schachar_Avakesheho_1903.mp3
רשות לנשמת של רבי שלמה אבן גבירול
שַחַר אֲבַקֶשְךָ, צוּרִי וּמִשְגַבִי / אֶעְרך לְפָנֶיךְ שַחְרִי וְגַם עַרְבִי.
לִפְנֵי גְדֻלָתְךָ אֶעְמד וְאֶבָהֵל / כִי עֵינְךָ תִרְאֶה כָל מַחְשְבוֹת לִבִי.
מַה זֶה אֲשֶר יוּכַל הַלֵב וְהַלָשׁוֹן / לַעְשׂוֹת וּמַה כחַ רוּחִי בְתוֹךְ קִרְבִי?
הִנֵה לְךָ תִיטַב זִמְרַת אֱנוֹשׁ עַל כֵן / אוֹדְךָ בְעוֹד תִהְיֶה נִשְמַת אֱלוֹהַ בִי!
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 14:12 |
|
| |
זכור לי שהחזן יחזקאל קלאנג ביצע פעם בקונצרט יצירה למילים "שכולה אחולה" או משהו כזה. לא זוכר מה היו המילים, ומהיכן הם, אבל אני זוכר שזה היה משהו!! יש פרטים?
הק' מעניש
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 14:24 |
|
| |
מקווארטין יש 'ישמיענו סלחתי' וכן 'יחביאנו צל ידו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 14:39 |
|
| |
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית הכל סביב המוסיקה מזמינה אתכם לדבר על כל עניין הקשור למוסיקה חסידית: חזנות, זמרים, להקות, שירים חסידיים, תוכניות מוסיקה ועוד.
|