| נשלח ב-26/10/2010 20:30 |
|
| |
קולרטורה
אפשר לפתח קולרטורה או שזה מתנת לידה?__________
ובכלל מהי קולרטורה שהרי יש חזנים שמנענעים את קולם ומחקים קולרטורה. זה גם בגדר קולרטורה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 00:04 |
|
| |
ישראל_טו, מה פשר הבלנקים שאתה מותיר בהודעותיך? אנחנו אמורים להשלים את המשפטים?
אם תוכל להמנע מכך, זה יהיה מאד נעים לעין לקרוא את דעותיך
בברכה, דניאל
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 00:28 |
|
| |
קולרטורה פירושה עיטור או שמא קישוט והכוונה היא שבאמת אפשר לשיר ללא הווירטואוזיות ולהגיע מנקודה לנקודה ללא כל הסיבוב אך זוהי אומנות ואנשים נהנים ממנה, והקולרטורה היא היא שמעטרת את השיר ועושה אותו למה שהוא. אם אותו חזן מרעיד'מנענע בקולו ועדיין זה מקשט את השיר ניחא, אך אם זה מכער את העניין אולי נכנה זו קוילחולרע...
בעיקרון כדי לבצע קולרטורות מורכבות צריך קודם כל מיתרי קול גמישים מספיק שיוכלו להימת ולהתרפות במהירות גבוהה והרי זה ככל שריר אחר וכשם שאצן מסויים ירוץ מהר יותר מחבירו כך יוכל אדם מסויים לבצע קולרטורה מסובכת יותר מחבירו בעקבות נתונים פיזיים. תמיד ניתן לשפר קולרטורות כשם שניתן לשפר מיומנויות שריריות אחרות כגון קפיצה ריצה שחייה וכד'.
מקווה שסייעתי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 08:32 |
|
| |
לפעמים זה גם עלול להיות בגדר ל- killeratura
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 09:20 |
|
| |
אני אשתדל לא לכתוב יותר עם פסים, דווקא אני השתדלתי לעשות זאת כדי להקל על הקוראים שלא יהיה צפוף מידי, שמשום מה בגלל שאני כותב מפלאפון אני לא יכול לעשות רווחים של שורות. [ שקלתי לעשות תביעה יצוגית נגד חברת NOKIA רק בגלל הרחמים הרבים שלי עליהם שהם גם ככה רק מפסידים עלינו החלטתי לוותר. ]
תודה על ההערה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 10:06 |
|
| |
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 27/10/2010 10:15:54
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 10:47 |
|
| |
אגב, קולורטורה ולא קולרטורה, המילה באיטלקית ומקורה בלטינית - colorare שפירושו "לצבוע" (כמו colour באנגלית). בקרוב יעלה בויקיפדיה הערך קולורטורה שאני שוקד עליו כרגע.
דניאל
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2010 00:46 |
|
| |
כבר הבעתי את דעתי כמה וכמה פעמים בפורום על כך. ישנם חזנים שהקולרטורה אצלם היא אמצעי וישנם כאלו שהקולרטורה אצלם היא מטרה. לדוגמה, החזן זבולון קווארטין ע"ה בשנותיו הצעירות הרבה להשתמש עם קולרטורה ולעומת זאת משהתבגר הוא נעשה מתון יותר ופחות משתמש בזה, הקולרטורה אצלו באה כקישוט וכאמצעי ליופי וכו' (כמובן שזה גורם גם להתחמם וראה ערך החזן אלתר יחיאל קרניאול שביסס את שיטת החזנות שלו על קולרטורה ופיתח בה חידושים מופלאים). לעומת זאת יוסל'ה רוזנבלט ע"ה השתמש עם קולרטורה כמטרה וכחלק מהיצירה, לדוגמה נציין את היצירה 'וביום שמחתכם' לר"ה, במילה תרועה הקולרטורה באה לפרש את המילה ממש, וכהנה רבות. מאחר וזמני מצומצם אני נמנע מלהרחיב יתר על המידה ואי"ה בפעם אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2010 01:42 |
|
| |
עפי רוב השתמשו חזנים כדי לבוא ממקום א למקום ב כי העיקר הוא איזה טון מתחילים ואיזה טון גומרים - ובאמצע עשה כל חזן סטייל שלו
אם הוא בחור מוזיקאלי - בודאי שיכולים !
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2010 08:14 |
|
| |
אדם שאין לו קולורטורה לא תמיד יוכל לשפר אותה ולהגיע לתוצאה טובה, בוודאי ובוודאי לא תוך שנים בודדות, ולכן הייתי מציע לחזנים שהקולורטורה שלהם לא במיטבה , להמעיט להשתמש בה ולא לנסות בכוח כי זה מביש.
|
|
|
|
|