| נשלח ב-10/11/2010 00:12 |
|
| |
רבי שלמה על רב נחמן מברסלב
שלום חברים רציתי לשאול האם יש דיבורים מרבי שלמה בנוגע לחסידות ברסלב או לכתבי ר' נחמן? שמעתי פעם שהוא דיבר על הקשר בין הרב קוק לבין ר' נחמן, וטען שהרב קוק הושפע מאוד מברסלב. האם יש בכתובים את הדיבור הזה? תודה
|
| נשלח ב-10/11/2010 01:01 |
|
| |
עי' באשכולות קודמים.
הרב קוק כותב שלא ללמוד ליקוטי מוהר"ן...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 08:51 |
|
| |
רבי שלמה לפחות פעם [אם לא הרבה פעמים] אמר שכל יהודי צריך להיות לו שני רביים - הרבי שלו ורבי נחמן זי"ע. אצלו הרבי שלו היה האדמורי"ם מאמשינוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 09:14 |
|
| |
דופו אני לא בטוח לגבי דבריך
מה שבטוח הוא שר' שלמה מדבר הרבה מאוד מדברי ר' נחמן מברסלב.
והנה ציטוט של דברי ר' שלמה על הרב קוק ור' נחמן "הרב קוק היה חסיד גדול רבי נחמן ומה שהוא אומר כאן מיוסד על דבר תורה רבי נחמן" (פתחו שערי הלב שערי הזמן עמוד 272)
"כמו שאני רואה למרות שאני לא יודע כל כך הרבהבין כל הצדיקים הקדושים הונוראים היו שני צדיקים שממש הופכים את הנשמה הופכים והופכים והופכים עד שומצאים את המקום הנכון זה ר' נחמן מברסלב. זה משהו אחר לגמרי משהו אחר לגמרי ואיז'ביצא. כל הצדיקים מאיז'ביצא." (עומק הלב עמוד 115)
כמו כן צריך להדגיש שלר' שלמה היה יחס מאוד מיוחד כלפי הרב קוק כמו שכבר צטטתי פה פעם את האמרה שלו שאין צדיק בעולם עם המידות של אברהם אבינו כמו רבנו הקדוש הרב קוק, ועוד אמרה מופיע בהקדמה לאורות שלמה "רבותי,נכתבו כל כך הרבה ספרים על התשובה, ספרים יפים וחשובים.
אבל הרב קוק היה אדם בן דורנו. איש לא הבין כמוהו מה קורה היום"
ולכלבא שבוע אני לא מאמין שיש אמרה של הרב קוק לא ללמוד ליקוטי מוהר"ן,
אולי אמרה שצריך להזהר ולא כל אחד ולא בכל זמן.
ידוע ומפורסם הקשר בין רבנו הקדוש הרב קוק לרבי נחמן מברסלב, עד שיש איפלו מסורת (מופיע בספרו של הרב משה צבי נריה על הרב קוק)זאחד מזקני חסידי ברסלב סיפר שהרב קוק אמר שהוא מנשמת רבי נחמן, או ניצוץ ממנה לצערי הספר עם הציטוט המדוייק לא לידי,
אבל שם הוא מרבה להוסיף ולתאר על הקשר הזה.
כמו כן ראיתי מהרב יהושוע שפירא מישיבת רמת גן שמספר סיפור שהוא אומר שיש לו אותו מילה במילה.
שבו ר' שלמה נפגש עם הרב צבי יהודה הכהן קוק והרב צבי יהודה שאל אותו איך אתה מקרב רחוקים?
וענה ר' שלמה עם התורות של הרב קוק זצ"ל עם התורות של ר' נחמן ואם זה לא עוזר אז איז'ביצא.
והרב צבי יהודה שמח מאוד ואמר לו "ברוך ה' שכיוונת לדעת אבא הרב זצ"ל"
וידוע גם שהרב צבי יהודה כיבד את ר' שלמה הרב שפירא מביא שם סיפור מהשבת חתן של הרב יעקב אריאל בישיבת מרכז הרב הישנה, שכבר עלה חזן להתפלל מהמשפחה ור' שלמה נכנס לבית מדרש והרב צבי יהודה אמר שר' שלמה יעלה חזן.
ואףענה לתלמיד ששאל אותו מה דעתו על ר' שלמה? ענה לו ר' שלמה עושה הרבה קידוש ה' בעולם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 13:10 |
|
| |
אוריקרות - אני שעמתי את זה, כמדומני מרבינו, אבל לפחות התלמידים הנאמנים שלו. לא כל החומר עליו הגיע להדפסה בעברית.
לגבי רב קוק, אישביץ-לובלין, ורבי שלמה: ידוע שרבינו העריך את ספרי אישביץ-ראדזין-לובלין [הכוונה לרבי צדוק זי"ע] מאד. גם ידוע שהרב קוק זצוק"ל הושפע מאד מרבי צדוק מלובלין. אז זה לא פלא שרבינו החזיק ברב קוק מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 13:52 |
|
| |
דופו התכוונתי שאני לא בטוח לגבי הסיפא של דבריך
לגבי המשפט כל אחד צריך רב ור' נחמן, מוכר לי שזה של רבנו אם כי אינני זוכר מהיכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 15:10 |
|
| |
גוואלד, איזו שאלה!! מה יש לדבר בכלל.... כל התורה של הרבי ר' שלמה מבוססת על תורת רבנו הקדוש מברסלב (ואיז'ביץ וכו' כמבואר למעלה).
יפה הביא אור יקרות כמה ציטוטים נכבדים מהם אפשר ללמוד מעט מן המעט לגבי הקשר של הרבי ר' שלמה לברסלב ולתורת מוהר"ן.
לרבי ר' שלמה היו גם שיעורים אינספור בספרי מוהר"ן, מהם רבים מוקלטים, וכו' כידוע ליודעים.
כן יש להרחיב רבות וכו' וכו' ואין הזמן מספיק ודי לחכימא, ותן לחכם וכו'. הכלל שהרבי ר' שלמה היה ברסלב'ר בכל נפשו רוחו ונשמתו, כידוע וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 15:14 |
|
| |
לכלבשבוע,
היכן כתב הרב קוק כדברים הללו???
ובענין זה של הרב קוק וברסלב יש להרחיב הרבה. ואכמ"ל. יש דיבור של הלל צייטלין שבו הוא אומר שהוא יכול להוכיח באותות ובמופתים כי התורה של הרב קוק מתבססת על כתבי החסידות, ובפרט על כתביו של הרבי מברסלב (אינני זוכר את הציטוט המדויק).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 15:17 |
|
| |
לגבי האימרה של הרבי ר' שלמה על שני רביים וכו'.
שמעתי שיש סיום לאותה אמרה, וכך היה אומר: כל יהודי צריך שני רבע'ס - הרבי שלו ורבי נחמן. אצלי - שני הרבי'ס הם ר' נחמן.......
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 15:21 |
|
| |
גוואלד
שמעתי מתלמיד נאמן שראה את הליקוטי מוהר"ן של רבנו ר' שלמה שהיה מלא וגדיש מקו לקו בהערות וביאורים וכו' וכו' וכו', מה שאין הפה יכול לדבר והלב לחשוב כו' וגו'.
גוואלד!!!!!!!!!!!! מי יתן לי אבר כיונה אעופה ואחזה הדברים המבהילים והחידושים הנוראים שהיו כתובים שם.... כמובן ומבואר היטב לבקיאים בסוד העניינים עד כמה שירד הרבי ר' שלמה לעומק עומק עומק סוד תורתו הנוראה של רבנו הקדוש מברסלב.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 17:13 |
|
| |
ברשותכם, קצת היסטורי'ה...
אם זה ידוע לכם, תקח את זה כ"חזרה", או תדלגו על דברי...
עוד באירופה, האדמו"ר השישי של חב"ד-ליובאביץ, הריי"ץ, היה אצל רבי נפתלי קרליבך, ובירך את האמה של רבינו שתלד. הברכה התקיימה, ונולדו התאומים, רבינו ורבי אלי חיים זצ"ל. בביקור נוסף, הוא בירך את התאומים שיגדלו כ"חסידישע יידילאך." גם הברכה הזו התקיימה.
בארה"ב, משפחת קרליבך היתה בווילאמסבורג שבברוקלין [ניו יורק], ובהגיע כ"ק אדמו"ר רבי שאול ידידי'ה אלעזר ממודזיץ זי"ע שם, ר' שלמה ור' אלי חיים היו בטישים שלו כמעט כל ליל שבת. אח"כ כשהמשפחה עברה למנהטן, יצרו קשר לאדמו"ר רבי שלמה מבובוב זי"ע. כמדומני שרב אלי חיים היה חסיד בובוב כל החיים שלו.
ידוע שאחרי תקופת הלימוד בלייקווד, היה קשר אמיץ גם עם הריי"ץ וגם עם הרמ"ש מחב"ד. מאוחר יותר, בהגיעו לארצנו הקדושה, רבי שלמה היה לו קשר הדוק גם עם רבי ירחמיאל יהודה מאיר מאמשינוב זי"ע, שהלך לעולמו ב-1976. ידוע שרבי שלמה קרא את המושב בשם מאור מודיעים לאות הוקרה לרבי מאיר'ל מאמשינוב זי"ע.
אח"כ רב שלמה התקשר לנכדו וממלא מקומו, הרבי מאמשינוב שליט"א. היוצא לנו מכל ההיסטוריה הזו, שרבי שלמה תמיד היה לו קשרים עם חסידישע רביים החיים, בד בבד עם הקשר לרביים מהספרים: ברסלב, איזביצא, פיאסעצנה, ועוד ועוד...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 10:36 |
|
| |
שלום לכל החברים המתוקים
ר' שלמה ורבי נחמן. ברצוני לומר שזכור לי במפורש אודות השיעורים של רבינו שלמה אשר לימד מתוך ספרי חסיודת ברסלב, ליקוטי מוהר"ן וליקוטי הלכות , וסיפורי מעשיות וכו... עדות נוספת כשאני מקשיב להקלטות הרבות משיעוריו השונים רק מראים את חיבורו לרבי נחמן מברסלב ועל העומק מיני ים והפשטות בהבאת תורות אלה. ידידי coldinu יודע על מה אני מדבר.
|
|
|