בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

החזן משה שטרן בקריאה נרגשת לחזנים הצעירים אתמול בקונצרט בתחכמוני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/11/2010 12:02 לינק ישיר 

מצטרף לדברי מבין אמת וטנור66, אבל אשמח אם תפרטו מה כוונתכם לבצע אבל לא כחיקוי, כי לחזנים דאז כגון הרשמן היה סגנון שירה/ביצוע אישי שלא היה כדוגמתו שכשהוא שר יצירה זה נשמע כאילו הוא הלחין אותה וזה חסר היום כשכל אחד מבצע מדויק כמו המקור אף עם החריצים בתקליט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 12:20 לינק ישיר 

המעלה של חזני העבר שהם גם ידעו מה לא לשיר. לדוגמה תנסה לדמיין את רוזנבלט שר 'תפילת טל' של גלאנץ. או לדוגמה את החזן לייב גלאנץ שר 'עד הנה' של רוזנבלט הרי שהתוצאה תהיה מצחיקה.
לעומת זאת מצב החזנות היום שחזן מגיע לקונצרט הוא שר רפרטואר שאינו מתאים לו ואפילו בצורה קיצונית, אין כל חסרון לשיר אפילו בצורה מדוייקת אך כל עוד ובשורה התחתונה זה מתמודד עם המקור, באשר למה ששאלת על סגנון השירה של הרשמן ועוד, צריך להדגיש שהחזנים ביצעו את היצירות עפ"י תווים ולא עפ"י הקלטה - זה היה מאד מסובך לשמוע קטע פעמים רבות למי שמכיר את מכונות הפאטיפון הישנות - ולא כמו היום שניתן לשמוע קטע מסוים שוב ושוב אפילו מאות פעמים . כשהביצוע הוא עפ"י תווים יש יותר מקום ל'אינטרפטציה' ומכאן השוני הגדול בין המבצעים. אך אחרי הכל גם כשאתה שומע יצירה מוקלטת אתה יכול לשפוט סגנון ולקבוע אם הוא אכן מתאים לך או שאתה רוצה לשנות כמובן לא באופן של כל המוסיף גורע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 12:48 לינק ישיר 

דבריך דברי טעם. באמת זה פיתרון מעולה לקרוא מתווים ולהכניס ליצירה רק את עצמך ולפי הפרשנות האישית שלך.   ואולי אם חזנים צעירים ילמדו סולפז׳ אזיי הם יהפכו לחזנים ולא לחקיינים.  אבל זה נראה לי רחוק כמרחק מזרח ממערב.  אבל ישנה בעיה קטנה שלעיתים הפרשנות והבנת היצירה מוטעת והיא מורגשת בדינמיקה, אבל כפי שאז הגדולים הסתדרו עם זה כך גם היום אני סומך עליהם שבאם ישקיעו הם יסתדרו. חבל שבבתי הספר לחזנות היום לא משקיעים בסולפז׳.  אני חושב שצריכים לבוא לבתי ספר לחזנות אחרי לימוד סולפז׳ ויסודות המוזיקה.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 13:36 לינק ישיר 

(גם אנוכי הקטון הלחנתי איזה שתיים-שלוש יצירות. לכל המעוניין...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 14:04 לינק ישיר 

הראל אנחנו נשמח לשמוע את היצירות שהלחנת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 15:08 לינק ישיר 

האם אתם חושבים שבאמת יתרחש שינוי בעולם החזנות בעקבות הכתיבה שלכם? לי זה נראה שיקל הרבה שנים עד שהחזנים יקבלו שכל או עד שהקהל יקבל שכל להפסיק לקנות את כל הלוקשען שמוכרים לו. מבחינתי עולם החזנות בהקפאה מאז ששטרן הפסיק לשיר בקונצרטים ובתפילות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 19:37 לינק ישיר 
על אלה אני בוכיה

האמת שנושא כאוב זה , שחזנים כיום אינם אלה כתקליטים ולא שומעים שום דבר מהפרשנות שלהם
שעל זה מבכים מזה שנים רבות החזן משה שטרן וכן אלי יפה,
השאלה הקשה מכל מה אנו כחובבי חזנות יכולים לעשות למען שיפור הענין הזה
הרי את הכסף לחזנים אין אנו משלמים אלא הגבירים הממנים ובדרך כלל להם לא משנה אם החזן מביא פרשנות משלו או שהוא משתמש כחיקוי,
 בזמנו אמר לי החזן יצחק אשל שהתדרדרות בנושא זה לא תפסיק עד אשר בבתי הספר ובשאר קונצרטים ישימו דגש על ענין זה .
הרעיון של ללמוד מתווים הוא רעיון טוב מאוד אבל לצערינו רוב החזנים היום אין להם מושג מאיזה צד מסתכלים על התווים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 17:24 לינק ישיר 

תפילה מתפללים מ"סידור"!!! בקונצרט שרים מ"תווים"!!! מי שמתפלל לא צריך "תווים"!!! רק מי ששר בקונצרט!!!

שמיעת קטעי חזנות בביצוע חזני העבר = חוויה מיוחדת במינה!!! (כי על טעם וריח אין מה להתווכח!!!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 21:31 לינק ישיר 

טנור החזנים שנקראו "דאווענערס" גענשאף , גלאנץ , פינטשיק , דוד משה שטיינברג , ועוד כולם התפללו מתווים "התפללו מהלב אבל שרו אותו מתווים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 12:47 לינק ישיר 

טנור חביבי , אף אחד לא התכוונו שהחזנים בעמדם על עמוד התפילה ילמדו מהתווים את היצירה , אלא כוונתי היתה שהם ילמדו בבית מהתווים ולא מהתקליט ובמקרה כזה יש יותר סיכוי שהם ישירו את עצמם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > החזן משה שטרן בקריאה נרגשת לחזנים הצעירים אתמול בקונצרט בתחכמוני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית הכל סביב המוסיקה מזמינה אתכם לדבר על כל עניין הקשור למוסיקה חסידית: חזנות, זמרים, להקות, שירים חסידיים, תוכניות מוסיקה ועוד.