| נשלח ב-23/11/2010 11:58 |
|
| |
שטרן זה שטרן.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 19:27 |
|
| |
בס"ד
לפעמים נותנים תארים לחזנים כגון "עולמי" (בגלל שיש לו משרה בחו"ל), שאין בתואר זה שום ממשות. אולם בקשר לחזן משה שטרן,מתאימים כל התארים שנדביק לו.חזן יוצר,מוסיקלי מאד ובעיקר חזן מבצע ברגש ומבין את המשמעות של התפילות ובעל טכניקה קולית אדירה. ובנוסף חבר טוב לכולם ולא בעל גאווה מנופח.ממש החזן המעולה ביותר בדורנו המקשר בין הדורות של חזני העבר לזמננו. יישר כח
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 20:15 |
|
| |
החזן משה שטרן חזן ענק שלא נס ליחו, בעזרת השם שיזכה לאורך שנים בריאים ויפים. אני חושב שעדיין הוא יכול להופיע אף ביובל עדיין כוחו במותניו
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 22:22 |
|
| |
אמנם אני לא מהחסידים הגדולים של שטרן אבל אין ספק שכשאני שומע אותו יש לי הרגשה שאני חוזר לשנות הזהב של החזנות באמריקה.
תודה רבה ליעפ. ובהזדמנות זו אף אודה לו על תרומתו הרבה לפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 18:19 |
|
| |
חזנות במייטבה-החזן משה שטרן
אות ומפת של החזן גדול הדור למתרפקים על החזנות.
רמה מוזיקלית של אמן ,מורה חזנים,מחבר יצירות ואדם משכמו ומעלה.
ישר כוח!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 23:18 |
|
| |
אני שואל את שאלתי לא כדי לפגוע ולעשות בלגן אלא כדי להבין !
משה שטרן נחשב כגדול החזנים בדור הזה וכיוצר והמלחין הגדול בדורינו אבל בעצם הוא לא בנה שום דרך מעצמו שהרי דרכו בחזנות היא בדיוק כשל משה קוסביצקי וכוונתי שהוא לא חידש דרך חדשה ובעצם מה גורם לו להיחשב יותר מגלנץ או אשל שחרטו את סגנונם האישי בחזנות. אולי אני טועה וכן יש לו דרך משלו אז אנא בבקשה תסבירו לי.
לילה טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2010 10:17 |
|
| |
משה שטרן לא חידש דרך ?! משה שטרן הוא מגדולי החזנים שהיו אי פעם בעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2010 14:24 |
|
| |
ישראל . אנסה להסביר לך בקצרה מן הסתם לא היית בתפילה של החזן משה שטרן.
החזן משה שטרן מגדולי האימפרוביזציונרים בדורות האחרונים.והלחין כ-200 קטעים שונים, אינני בא לזלזל בחזנים אחרים אך אם הזכרת את החזן יצחק אשל שהייתי מחסידיו וממקורביו הגדולים, חושבני שהיו לו 3 תקליטים, אך כמעט בכל היצירות אתה יכול לשמוע את אותו הסגנון, החזן קוסוביצקי לא היה מלחין גדול, אצל החזן משה שטרן בתפילות יש גיוון רב ביותר, רגש עצום, והבנה עמוקה בחזנות ובמוסיקה.
החזן שטרן כותב בכל שנה את התווים בעצמו (בעבר בכתב יד ולאחרונה כתוכנת מחשב) לכל חברי המקהלה, ואשמח אם תכיר לי עוד חזן שעשה כך.
אני חושב שתקצר היריעה מלפרט את גדלותו בחזנות, ואולי הדרך הטובה ביותר היא להקשיב להקלטות מהתפילות ולתקליטים הרבים שהפיק הן מקונצרטים והן מתפילות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2010 20:06 |
|
| |
תודה לך על התגובה. אבל אני הקטן חולק עליך במקצת.
אני נכחתי בהרבה בתפילות של משה שטרן ואפילו הקשבתי להקלטות מתפילות וגם לתקליטים שלו.
משה שטרן גם אם בא לי וגם אם לא הוא ישאר חזן ענק בעל קול עם נוכחות ורגש, וכן הוציא תקליטים רבים.
__
אבל: ברוב היצירות שהלחין ניתן לשמוע את האישיות של קוסביצקי או של חזן גדול אחר , אני מתכוון בצורת האימפרוביזציה והאילתור שבנויות בדרך ידועה, וזה מה שהתכוונתי שהוא לא חידש דרך בחזנות.
___. וזה כן עשו גלנץ טאובה ואשל ,( אפילו גלנץ שלכאורה היה תמהוני במקצת בדרך שלו בחזנות) הם הוסיפו סגנון מחודש משלהם.
משה שטרן הלחין עשרות יצירות שמביניהם רבות מזכירות אחת את השניה ואף יצירות שכביכול גנובות מיצירות אחרות,
. אולי בסופו של דבר זה ענין של טעם אישי אבל לפחות זאת הרגשתי.
תוקן על ידי Israeli_tu ב- 27/11/2010 20:09:04
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 15:01 |
|
| |
אמנם כפי שכתבתי איני חסיד גדול של החזן משה שטרן
אני מסכים עם ישראלי טו שלשטרן היה דרך המשך למורשת קוסוביצקי.
אבל את תרומתו האדירה של משה שטרן לחזנות אין מילים שיוכלו לתאר.
כפי שנויעוז רשם על כתיבת התווים למקהלה,
החזן שטרן הינו מוזיקאי מוזיקלי ובעל תפילה ששילב את כולם יחדיו.
בהקשר ללייבלה גלנץ שישנה מחלוקת גדולה בהקשר לדרכו, הנכונה היא אם לאו, אמנם היתה לו דרך מקורית משלו להבעה אבל אין ממשיכי מורשתו אמנם יש מעטים שטוענים שהם תלמידיו אבל מהם עד אליו הדרך ארוכה.
ובהקשר לחזן יצחק האשל לא הבנתי איזה דרך בדיוק הנחיל שלא היתה קודם,
הוא היה חזן נפלא ובעל תפילה יוצא מן הכלל
אבל לא מצינו בו מקוריות יוצאת דופן.
נויעוז צדק במה שכתב שמי שנכח בתפילתו של שטרן הבין את גדולתו ואני שזכיתי לכך רבות הן בארץ ישראל והן בחו"ל יכול להעיד שכך הוא הדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 18:04 |
|
| |
החזן שטרן חוץ מהיותו מוזיקאי ברמה נאותה מה שרוב החזנים לא...הוא גם אישיות נעימה וזה עושה את ההבדל. כשקהל בא לראות ולשמוע חזן הוא רוצה להנות מכל ה"חבילה" ואצל החזן שטרן אכן מקבלים הנאה מכל התחומים. לעניין הלחנים של החזן שטרן, ישנם מוצלחים יותר ופחות אך חזן מלחין ומבצע לצערי לא מצוי הרבה, החזן שטרן חי את החזנות בכל רגע מחייו הוא מרגיש שהוא נציגה ומתנהג בכבוד ובאיפוק משום כך ועל כך אני מצדיע לו.
עיקר הערכתי לחזן שטרן הוא בעניין הביצוע הפנומנלי, וההגשה מהוקצעת ומושלמת רוויית חן הדר ותפארת, ולכל חזן יש מה ללמוד ממנו בתחום.
שנזכה לעוד הרבה שנים במחיצתו!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 22:56 |
|
| |
ישר כח על התגובות
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 11:22 |
|
| |
דווקא לאחר זמן רב שהחזן משה שטרן לא היה נשמע במיטבו, הפעם הוא אכן היה נפלא. בהמשך יש שם קטע של "רבונו של עולם" מקונצרט הסיום של ביה"ס לחזנות בר"ג, תמוז תש"ע. אני בהחלט מסכים עם ישראל טו שאין חידושים ביצירותיו. אני דווקא שמעתי אותו מתפלל כבר לפני למעלה מ- 35 שנה בארה"ב ונכון שהוא היה ענק כבר אז, אבל ספק אם הוא משאיר אחריו יצירות שהבקיאים בעולם החזנות יוכלו להצביע על חותמו המיוחד. ב"ריבונו של עולם" האמור מבחינים שכמעט הקטע כולו הוא אילתור. הפזמון החוזר למי שלא יודע הוא כלל וכלל לא שלו, זו יצירה שנלקחה מהמלחין החסידי לבית באבוב ר' משה גולדמן ז"ל ושהוקלטה לפני שנים רבות, ביום העצמאות האחרון שר אותו החזן חיים אליעזר הרשטיק בתפילתו בקטע רבונו של עולם לספירת העומר. יש לשטרן "רבונו של עולם" שאינו אילתור, אבל הוא ממש קוורטין. חיקוי מושלם. אז נכון שהחזן שטרן לכשלעצמו הינו גדול מאד. אביהם ורבם של חזנים רבים ומורשתו בהעמדת תלמידים והנאת השומעים גדולה, אולם יחד עם זאת לא צריך לקשור לו את תואר "מלחין החזנות בימינו". יש לו מעלות משלו ולא צריך להדביק לו את מה שהוא לא. הדבקות סופרלטיביות שאינם במקומם רק מורידות מערכו האמיתי. תודה ליעפ על העלאת החומר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 12:36 |
|
| |
החזן משה שטרן חזן מלחין יוצר ואדם ענק. ומי שלא מפרגן לו כנראה לוקה בתסמונת "קליינע מאנטשאלאך". מאחלת לו שנים רבות של יצירה ותפילה לפני העמוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 12:49 |
|
| |
כל מלחין אי פעם לקח מידי פעם מנגינה מפה ומשם וזה לא מוריד בגדולתו של גדול החזנים בדורינו משה שטרן , הוא קיבל מהקב״ה כלי וכוחות מיוחדים וניצל אותם וכך צמח חזן ענק !
היום לבאי קונצרט יובל תהיה הפתעה : אחד החזנים הגדולים בקונצרט ישיר יצירה של שטרן על חנוכה ומובטח שזה יהיה ביצוע ענק.
|
|
|
|
|