בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

מגיע אל הנשמה, התעלות הנפש: דיווח מהשבת בז"י

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/11/2010 19:06 לינק ישיר 
מגיע אל הנשמה, התעלות הנפש: דיווח מהשבת בז"י

שבוע טוב לכולם,

בחרתי בכותרת זו, כאומר דבר בשם אומרו. מלים אלו אמר לי ידיד המגדיר עצמו חילוני - אשר מגיע בדר"כ לביהכ"נ בליל-שבת, ומידי פעם גם בבוקר - כאשר ניגש אלי כמעט בין גאולה לתפילה. סימנתי לו שנמשיך לדבר אח"כ. בינתיים שאל אותי אלון קרפ, שלמד שנה אחת בביה"ס בת"א, מה אכתוב בפורום. עניתי שכותרת כבר יש. כותרת זו אומרת הכל. 

שלוימל'ה - כפי שמישהו כתב - בכושר שיא, חדר את ליבות, נשמות, וקישקעסי חובבי החזנות בז"י. חזן נשמה, שמסיבה זו הוזמן לז"י. לאלה מכם הכותבים ששלמה מתאמץ ומאדים, אומר שיש קורלציה (מיתאם) גבוהה מאד בין ההתעלות בחוויה לבין האודם. כך ראיתי בתווי הפנים של המתפללים, כאשר שלמה הגיע לרמות הגבוהות של מאמציו. יחד עם אופיר סובול ומקהלתו המצוינת העניקו לנו חוויה אדירה. כפי שהמרא דאתרא, הרב אברמובסקי שליט"א ציין בדרשתו, רבים ניגשו אליו כבר אחרי תפילת ליל שבת ואמרו שאינם זוכרים חוויה כזו בז"י. בבוקר הגיע ר' חיים פייפל, שגם הוא נהנה מאד, הן מהחזן והן מהמקהלה.

לא אפרט היצירות, אך בליל שבת ר' שלמה נתן עוד ועוד. הרב שיבח אותו, וכעד שמיעה אומר שהעיר לו שתי הערות: 1. מדוע שר את "מזמור לדוד" של קרליבך. אנו לא נגד קרליבך, אמר הרב, אך נגד ניגוני קרליבך בתפילה. ר' שלמה ענה שלא כולם חובבי חזנות כבדה, וצריך לכוון גם לאלו שרוצים להצטרף לשירת קטעים ידועים. אני מסכים איך, ר' שלמה. 2. מדוע דילג על יצירת "השכיבנו". שלמה ענה שיש הרבה מאד יצירות, וצריך להשאיר טעם של עוד. אישית, בנק' זו - תן עוד ועוד ועוד, אשאר עם טעם של עודדדדדדדדדדדדדדדדדד. כך גם חשו הרבה אחרים. ביה"כ היה מלא - כמאתיים וחמישים איש, חרדים, כיפות סרוגות וחילונים.

בבוקר שוב תפילה עוצמתית וחוויתית. נראה לי ששיא התפילה היה "הרנינו" של מוצן. רבים לא הכירו את היצירה. קטע אחר קטע, וכולם (חלק היו רק בשחרית, חלק במוסף, יחד כ-150 איש) נושמים את החוויה. בסוף - אדון עולם, הקהל מצטרף תוך כדי מחיאות כפיים.  סיום ב- 13:00, כולל כ15-20 דק' שיחה של הרב וקידוש (ע"כ בסוף).

הפתעה נהדרת היו אופיר ומקהלתו. אופיר ניצח בכישרון רב על שילוב הקולות המצויין של חברי המקהלה. תמיכה מעולה לחזן, ותרומה ייחודית לתפילה. ניכר שהם מאומנים בעבודת צוות. אני מסכים עם אלה שכתבו לפני השבת "מקהלה מצויינת". אופיר מידי פעם מלווה את שלמה, לטעמי מעט מידי, ואמרתי לו שלע"ד צריך לשלב גם חברי מקהלה נוספים ביותר קטעי סולו ו/או דואטים עם החזן. בהחלט הם יכולים וראויים. זו דעתי. שולב ילד מקומי, .... מנת (בנו של רפי), בהצלחה רבה.

ולמי שלא השתכנע שהפסיד, במיוחד לאלו המעירים על כך שבב"ב, פ"ת והסביבה לא נותנים לציבור שום כיבוד: אחרי קריאת התורה היה "קידושא רבא",  כולל הרינג, קיגל, חמין, חמינדוס ועוד.

יישר כח לניר קובי (מנהל ת"ת) על האירגון, לגבאים, ולקרן רוטשילד, כך נאמר לי שמשם המימון.
ליל מנוחה,
אלכס

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2010 19:12 לינק ישיר 

מי שלא מכיר את הרנינו של מוצן בשביל מה הם משלמים כסף על חזנות, לא חבל על הכסף שילכו לתיאטרון זה יותר זול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2010 20:12 לינק ישיר 
לא הבנתי את השאלה?

העין כתב:
מי שלא מכיר את הרנינו של מוצן בשביל מה הם משלמים כסף על חזנות, לא חבל על הכסף שילכו לתיאטרון זה יותר זול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2010 22:39 לינק ישיר 

האנשים בבית כנסת שלמו על זה , לא ? בשביל מה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 00:28 לינק ישיר 
עלה והצלח

בהצלחה בהמשך לחזן שלמה גליק שמעתי שהיה יפה  ולאופיר סובול והמקהלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 21:58 לינק ישיר 

חבר ביקש ממנו להוסיף בשמו:

התפילות בשבת היו פשוט התרוממות הנשמה. החזן גליק שר במיטבו כל קטע שקיוויתי שהוא ישיר, אבל לא ציפיתי שהוא ישיר את ה"יזכרם" של יעקב מוצן ברמה של מוצן עצמו – דבר שאף פעם לא חשבתי שיקרה (ושמעתי את החזן מוצן הרבה פעמים במונטריאל). אני רק רוצה להוסיף שאירחנו שני חזנים ממקהלת רינת ישראל, וכשהם דיברו על היחסים המקצועים והאישיים שלהם עם החזן גליק, אז התברר לי מדוע התיאום והתמיכה של המקהלה היו כל כך מוצלחים. גם אני רציתי לשמוע עוד משלמה גליק, ואני מקווה שבע"ה נזכה להמשיך לשמוע את תפילותיו.

בברכה,

מנחם איינספן,
ז"י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 10:23 לינק ישיר 

שמעתי שהיה מיוחד מאוד והרב גליק נתן את מלוא עוצמתו למען המתפללים, בהצלחה לרב שלמה שישמשיך לעשות חיל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > מגיע אל הנשמה, התעלות הנפש: דיווח מהשבת בז"י
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext