| נשלח ב-25/12/2010 18:44 |
|
| |
דיווח מביה"כ רמה בת"א עם חיים אדלר
לא הצלחתי להגיע בהתחלה רק לתפילת מוסף לכן אני מבקש דיווח ממתפללים אחרים שראיתי שנכחו שם כמו שמרלה ועוד.
מה שכן הספקתי להתרשם שאמנם חיים היה מצוין, קול צלול וברור אבל משום מה היה חסר הנפח העצמתי של קולו כמו שאני רגיל לשמוע אותו, אך אני מייחס את זה לעובדה שהיה לו חם והיה חסר לו אויר, סיפרו לי שבתחילת התפילה הוא ממש הזיע וביקש שיפתחו את כל החלונות.
המקהלה היתה במיטבה, בסוף מרדכי נסחף יותר מידי וביצע קטעים שלמים בעצמו.
עכשיו אני מחכה לדיווח המלא.
שבוע טוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2010 20:29 |
|
| |
הייתי - ונהנתי. החזן חיים אדלר, אותו אני שומע ומכיר מזה שנים רבות, הולך ומשתבח כמו יין ישן וטוב. קולו צלול וחזק, הקולרטורה שלו מדוייקת להפליא, תפילתו עם רגש ונוסח ושליטתו בטונים גבוהים ביותר היא מלאה והוא ביצע את היצירות שהושמעו בחן רב ובצורה מושלמת. חבל לי רק, שהחזן לא ביצע דברים מ"הלב" - נוסח שבתי רגיל, והקטעים שבין היצירות נאמרו על ידו במהירות - כמעט בהבלעה. חבל. יש לציין, בהתייחסות לדברי "חזן גדול", כי האקוסטיקה בבית כנסת זה גרועה ביותר. התקרה העשויה עץ, החלונות הרבים, והמבנה בכללו של האולם - גורמים לקול ל"היבלע" ולהעלם - תחת לשמרו באולם ולהדהד ולהחזירו לאזני השומעים. אך כאמור, גם כך קולו הצלול והחזק נשמע היטב והטונים הגבוהים אליהם עלה ללא מאמץ גרמו לי הנאה וריגשו אותי. המקהלה, בניצוחו של ד"ר סובול ובנו אופיר - מקצועית למהדרין, מדוייקת, נתנה את הרספונסים הנכונים וליוותה את החזן בנאמנות ומבלי נסיון לגנוב את ההצגה.. על אופיר כבר כתבתי בעבר כי הניצוח שלו מושלם, עם שקט נפשי, ודיוק ותזמון מלא. האולם הי'ה מלא מפה לפה, דבר שהוסיף לאווירה החגיגית והשבתית. דרשתו של הרב היתה עיניינית וקצרה. כבר התלוננתי בעבר על כך על שאין במקום קידוש מינימלי - לאלה שבאים מרחוק...כנראה שהמארגנים לא לקחו זאת לתשומת ליבם...חבל. בין הנוכחים ראיתי את החזן אלי'הו גרינבלט ואת החזן שלמה פיבקו. תודה ליוזם - עו"ד פסח מור - לאוי"ט . שבוע טוב ובשורות טובות אבי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2010 21:34 |
|
| |
מתי התפילה נגמרה?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2010 21:41 |
|
| |
אינני זוכר במדויק אבל בסביבות השעה 12:45
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 23:27 |
|
| |
בס"ד
השבת בביהכנ"ס רמה בתל-אביב עבר לפני התיבה החזן ר' חיים אדלר (או כפי שנכתב במודעות שפורסמו ברחבי העיר: "גדול החזנים") בלווי מקהלת "רינת-ישראל" בניצוחם של ד"ר מרדכי סובול ובנו אופיר סובול.
התפילה היתה נעימה ובוודאי שפתחה שערי-שמים. אציין את "עזרת אבותינו" בלחנו המיוחד של החזן ר' חיים אדלר, "אב הרחמים" בהוצאת ס"ת בביצוע הייחודי והמיוחד של החזן ר' חיים אדלר והמקהלה, ואת "הרנינו גויים" שריגש מאוד עד דמעות את האורחים הרבים שהגיעו לביהכנ"ס לשמוע את קולו של החזן, "קול הנשמה".
קרא בתורה בטוב-טעם ובדיוק רב: ד"ר אורי אהרן (מנצח מקהלת החזנים "זמרת-י'ה") שהגיע גם הוא מירושלים להשתתף בשבת מיוחדת זו.
אכן, שבת מיוחדת ומרוממת. חבל שבד"כ ביכנ"ס זה (כמו גם בתיכנ"ס אחרים בת"א) מונה כ- 20-30 מתפללים בלבד.
יישר כח לחזן ר' חיים אדלר, לד"ר מרדכי ולאופיר סובול ולידידיי חברי המקהלה.
יישר כח גדול וברכת מזל טוב לעו"ד פסח מור שארגן את כל השבת הזו - אורך ימים ושנות חיים עד מאה ועשרים בבריאות, אושר ונחת מכל הצאצאים.
אגב, אני מסכים באופן מוחלט עם הערות קודמיי לגבי חוסר האויר והאקוסטיקה בביהכנ"ס ולגבי הקידוש שלא היה ...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 10:41 |
|
| |
חזנות במייטבה
מסורת -פרשת שמות חזנותלשמה בבית הכנסת "רמה"
את האקוסטיקה לא ניתן לשנות כמו שלא ניתן להגדיל את מספר המתפללים בבתי הכנסת המרכזים בתל אביב שהולכים ופוחתים.
אך זכו המתפללים לחויה חזנית מעולה מפי החזן הרב חיים אדלר ומקהלה מקצועית בנצוחו של ד"ר מרדכי סובול ובנו אופיר. הושמעו מיטב היצירות וגיוון של יוצרים כגון:בן ברוך,ברודי רביץ,זילברץ ועוד.
יצירות מוכרות לשוחרי החזנות.
ד"ר מרדכי סובול הצטרף למקהלה כסוליסט בזמן שניצח בנו אופיר.
לדוגמא :דואט עם החזן אדלר ביצירה "מודים אנחנו לך" שברקע המקהלה.
דרשתו של הרב לנדאו הייתה קצרה כי התפילה הייתה ארוכה .
שנזכה לעוד שבתות חזנות כאלה להנאת המתפללים שוחרי החזנות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 20:53 |
|
| |
סליחה - טעות
תוקן על ידי JJ888 ב- 01/01/2011 20:55:47
|
|