| נשלח ב-27/1/2011 09:27 |
|
| |
שלום לכם שוב,
חילקוב,כוונתי לא הייתה לקטול חס וחלילה ואני הראשון ששמח כאשר בחור צעיר מצליח בעולם החזנות כי זה מסמל שיש עתיד לנו כמאזינים וכחובבים שיכולים רק לנסות להתחזן מעט בסעודות שבת.והנה יש צעירים שיחזיקו את החזנות עוד לשנים רבות.
קהל נכבד: אני מכבד את תגובתכם עד לאחת.אני באתי להביע את התסכול העמוק של ציבור החובבים מכך שגם ביה"כ הגדול בי-ם הפך לבמת נסיונות לחזנים צעירים ומוכשרים ככל שיהיו,אך חסרי נסיון,ומה לעשות גם אם הוא למד 3-4 שנים חזנות ואף יותר, עדיין אין לו את הנסיון של החזנים המשמשים בקודש 30-40 שנה ושאותם בלבד הורגלנו לשמוע בבית כנסת זה ועדיין הדבר מהווה זילות וזלזול בבאי בית מקדש מעט זה.כתב מי שכתב שיש לו הידע בחזנות יותר מחזנים מנוסים וותיקים,יורשה לי וכאן אני מדבר על כלל החזנים הצעירים ולא עליו בפרט.הלא מגוחך הדבר לא ייתכן שיצבור ידע בחמש או שש שנות לימוד כשחזנים וותיקים יותר שלמדו אצל מורים כמו לייב גלאנץ ושלמה רביץ וחזנים ענקיים מהדור ההוא משמשים בקודש זה שנים! ולבוא ולומר שלחזן צעיר מוכשר ככל שיהיה יש הידע יותר מהם..לא לעניין.ודווקא אני שמתפלל בביה"כ הגדול בר"ג ושומוע שם חזנים צעירים מידי פעם אומר את הדברים,כי יש הבדל בין הגדול בר"ג לגדול בי-ם ,שם-זה מבצר החזנות זו המשרה המכובדת ביותר בעולם עיני חזנים רבים נשואות לשם ולא ייתכן לתת את הבמה לכל דורש.לדעתי שוב לא טוב הדבר שביה"כ הגדול בי-ם דווקא, הפך לבי"ס.
נ.ב תגובתי אינה ספציפית על החזן הנ"ל כי אם לגבי המדיניות החדשה של ביה"כ.
שלכם
נחמן.
תוקן על ידי דביר_קדשו ב- 27/01/2011 09:33:32
תוקן על ידי דביר_קדשו ב- 27/01/2011 09:35:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 17:47 |
|
| |
להלן תגובתי: המקהלה היא עדיין מקהלת בתי הכנסת האורטודוקסים הטובה בעולם!!!!!!!!! וזה שחזן זה או אחר היה החזן הראשי, לא הופך את המקהלה ליותר טובה או פחות, כפי שידוע לך מנהלה המוזיקלי של המקהלה היה והיום הוא אלי יפה. ג. אתה מניח שימי הזוהר של בהכה"ג היו "הימים ההם", אך דעת רבים היא שונה. ימי הזוהר של בית הכנסת הם הימים האלה, ויוכיחו רגלי האנשים יותר מכל דבר. אני לא יודע כמה הנך מכיר את היסטוריית ביהכה"ג, אך כולנו זוכרים למה החזן הקודם מצא את דרכו אל מחוץ לכותלי ביה"כ.. ואני מתכוון לכל תקופת עשרת השנים האחרונות: תפקודו היה לקוי, כולנו זוכרים אותו מתחיל יצירה וכשהוא היה מגיע לקטע הגבוה, לפתע היה בורח או מפסיק את היצירה - עם כל הכבוד למוזיקליות שלו, זה לא נקרא 'לתפקד' זה 'לא לתפקד'.
מתי התחלנו לשמוע חזנים צעירים בביה"כ הגדול בירושלים ????? האם בזמן שנתנאל הרשטיק התפלל [אז צעיר לימים] גם שמענו חזנות איכותית? או שמא הוא ג"כ התנסה על אוזנינו? את התשובה כולנו יודעים !!!!!!!! וכן עוד תלמידי מכון ת"א לחזנות דאז .
לכבוד הוא לנו שהחזן הראשי מגדולי החזנים בדורנו החזן חיים אדלר מוזמן לכל קצוות תבל כדי להביא את שירת ביהכה"ג לכל אתר ואתר!!!!!! אנו נמצאים בימי הזוהר של ביהכה"ג בירושלים ביה"כ מלא מפה אל פה בכל שבת ושבת ויוכיחו הסליחות האחרונות . לא עוד חזנות קלאסית בלבד, אלא ג"כ ובעיקר חזנות יהודית במיטבה [גישמאק]
אלה, אלה הם ימי הזוהר של ביהכה"ג !!!!!!!!!
ברצוני להוסיף על העניין של החזנים הצעירים: כל החזנים שמופיעים על במת ביהכה"ג בירושלים, הינם חזנים טובים שעברו את המסך, הם יודעים להתפלל וכו'. אין שום רבב בכך שביהכה"ג מקדם צעירים זה דבר מבורך .
תודה רבה להנהלת ביהכה"ג שדואגת לעולם החזנות .
נ.ב. א. אין בכל דברי שום אינטרס לפגוע במאן דהוא, חורה לי על כך שאנשים משבשים את המציאות בגלל אינטרסים כאלה ואחרים. אני מתנצל אם פגעתי במאן דהוא אך מה שהוא עשה פגע בו לא פחות.
ערב טוב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 20:47 |
|
| |
"בית הכנסת מלא מפה אל פה בכל שבת, ויוכיחו הסליחות הראשונות״
ח ח ח ח ח
מבריק!!
אגב. בשבת האחרונה היה שם די ריק. אולי בגלל שלא אמרו סליחות...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2011 09:32 |
|
| |
ילד,
מה אתה מבלבל את המוח, תפילת שבת האחרונה בבית הכנסת הגדול הייתה ללא המקהלה.
פינוקיו צודק, כל שבת עם המקהלה וחזן, בהכנ"ס מלא מפה לפה, שלא לדבר על סליחות וכן זמנים מיוחדים אחרים.
שבת שלום לכולם
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2011 20:54 |
|
| |
קולו אינו סגור אלא פיו אינו פתוח די צורכו (אם יש מי שמלמד לשיר כך יש למחות בו)
ברגע שפיו יהיה פתוח כיאות בטוחני שהוא ישמע נפלא:
|
|
|