בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

משנכנס אדר: הלפגוט וליפא ב'שהחיינו'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/2/2011 00:18 לינק ישיר 

קולני יקר.

לדעתי ההשוואה ממש לא קשורה.

אני שומע שוב ושוב את ההקלטה של הקוסוביצקאים, ומעניין מאוד שאני דווקא גילתי בה פן 'רגוע' ואחר מהקוסוביצקאיזם הנורמטיבי המקובל. אני לא שמעתי שום השתוללות, ואף הפוך מכך, בקונצרט הנ"ל השתדלו האחים להעניק איטיות ורוגע (מה שהם לא יכלו לעשות בתקליט מחמת בעיות טכניות..), מה שכן, הביצוע הוא בקונצרט ספונטאני של האחים, כשיש צורך לחלק את הביצוע לכל אחד ואחד מהם.

אם גם אתה מעוניין להרגיש כהרגשתי, אתה מוזמן לשאול את עצמך, מדוע בביצוע של הלפגוט אתה מעלה חיוך ליצני אינסטנקטיבי לאלתר, ובהקלטת האחים קוסוביצקי אתה מרותק ברצינות ובהנאה צרופה עד תום הביצוע..

ובהקשר לדיון עצמו, אני מבין שגם אם קיים גמישות 'מסוימת' בצורת הביצוע, בכל אופן יש גם קו אדום חד וברור, ובהקלטה הנוכחית הלפגוט עבר את הקו, וגם אם מדובר במסיבה לחולי שחפת סופניים.

מעמד החזנות לא ניתן לשינוי בשום סכום ובשום אינטרס..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 18:47 לינק ישיר 

עגום.
החלפת סולמות באופן נקודתי על מנת לסייע למבצע הוא דבר סביר ומקובל, ישנם מקרים שיש עיבוד למקהל שאז הדבר כמעט בלתי אפשרי או שנשמע בסופו של דבר גרוע.
החזן הלפגוט שר כסדר יצירות בטון עד טון וחצי גבוה יותר מהמקור (דוגמאות למכביר), מן הסתם נוח לו בכך וגם עניין ה"שואו" לא נעדר לגמרי מהשיקולים הכלליים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2011 22:57 לינק ישיר 

קולני כתב:
איש ילד וכו'
אני מסכים איתך שההקלטה הזאת היא לא הדובדבן שבקצפת הביצועים של הלפגוט הגדול, אך אחזור ואכתוב שזה לא זועתי כלל וכלל. 
אך יש לי בקשה תאזין הסכת לביצוע זה של האחים קוסביצקי לשיבנה בית המקדש של שור ותבין שלכל חזן מותר להשתולל ולהתפרע מידי פעם, ואפילו לחרוג מגבול הטעם הטוב ולאו דווקא בשמחת חולים, אז לפעמים אפשר לסלוח גם על כזה דבר, ואני מצדד עם ידידי בעל הניק "בריטוןאמיתי" (שאגב כשמו כן הוא) שמדובר בארוע שהזמינו גם את ליפא.  

שיבנה בית המקדש ,האחים קוסביצקי , מתוך קונצרט:
 http://www.f2h.co.il/4h2guxzwsm93

באיזה שנה היה הקונצרט הזה? איפה זה היה? ומי מהאחים היו חוץ מ"משה" ו"יעקב"?

שמיעת קטעי חזנות בביצוע חזני העבר = חוויה מיוחדת במינה!!! (כי על טעם וריח אין מה להתווכח!!!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2011 03:18 לינק ישיר 
מצאתי את הסרטון של "שהחיינו"

http://www.youtube.com/watch?v=QddXlKSS4fg

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > משנכנס אדר: הלפגוט וליפא ב'שהחיינו'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית הכל סביב המוסיקה מזמינה אתכם לדבר על כל עניין הקשור למוסיקה חסידית: חזנות, זמרים, להקות, שירים חסידיים, תוכניות מוסיקה ועוד.