בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מתפילת החזן דב הלר -שבת ר"ח אדר א'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/2/2011 10:36 לינק ישיר 
בקולות וברקים עליהם נגלית

הויכוח על החזן דב הלר וקולו נמשכים:בס,בריטון או טנור?
הברקים של שירה חזנית  ותפילה עם רגש -קיימים
מי יתן  ויגרום הנאה חזנית לקהל שומעיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 11:21 לינק ישיר 

pasting

תוקן על ידי דובלה ב- 08/02/2011 11:07:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 11:32 לינק ישיר 

***************title="YouTubevideoplayer"width="640"height="390"src="http://www.youtube.com/embed/R8rNEuiyQ70?rel=0"frameborder="0"allowfullscreen><* _________________

תוקן על ידי גוי_גמור ב- 08/02/2011 11:13:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 11:32 לינק ישיר 

pasting

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 11:37 לינק ישיר 

http://www.youtube.com/watch?v=R8rNEuiyQ70 _________________

תוקן על ידי גוי_גמור ב- 08/02/2011 11:15:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 11:45 לינק ישיר 

נו, ראיתם? בריטון או טנור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 11:47 לינק ישיר 

עד כה צפיתי רק ביוהנס קאופמן טנור לכל דבר.
מה זה קשור לדובל'ה?! האם אתה מזהה אותו צבע?! אני לא!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 18:23 לינק ישיר 

נכון הוא שיש אנשים שבטעות חושבים שטנור דרמטי וספינטו שייכים למחלקת הבאריטונים. ונכון הוא שאין קשר בין מנעד הקול לבין הצבע והמרקם של הקול, זאת אומרת שייתכן טנור לירי שמגיע עד לסי או אפילו סי במול והוא עדיין טנור לירי וייתכן באריטון שישיר דו דיאז גבוה ועדיין הוא באריטון.
כשאני שומע את החזן הלר אני שומע באריטון ולא טנור וקשה לי להבין את גוי גמור בעניין הזה.
הדוגמאות שהבאת הם הם שממחישים את ההבדל בין טנור דרמטי לבאריטון ומה שנותר זה רק לצרף לינק מביצועיו של החזן הלר ולעשות את ההשוואה מבחינת צבע הצליל.
בפעמים האחרונות שאני שמעתי את החזן הלר נהנתי מהחזנות אך פחות מהמוסיקה, דהיינו, אינטונציה בעייתית ונטייה לעלות סולם באמצע היצירה מבלי משים, וכן עוד כמה דברים שצריך עבודה עליהם.
אני לא מחלק ציונים בדרך כלל, אבל אין ספק שנכתרו כאן כמה כתרים נכונים אבל כמה שלא כל כך....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 19:14 לינק ישיר 

למען הסר ספק לגבי גוון קולו ( בריטון / טנור ספינטו וכד' )של החזן דב הלר , מצאתי מלפני שנתיים בתפילת
יוכ"ק : רבש"ע מנהג בית דינך הצדק ( הקרדיט לפבארוטי שהביא בזמנו את הלינק )

http://www.mediafire.com/?yyymzndaxum 

(סבלנות בהורדה -לוקח כ-15 דקות למרות שבפתיח רשום יותר )

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 08/02/2011 18:54:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 20:31 לינק ישיר 

מה שמצאתי בוידיאו של ג'ונס קאופמן, שצבע קולו יותר כהה ויותר רחב באופן ניכר מקולו של הלר, כמובן ללא קשר למנעד. אדרבה, קאופמן שר במנעד של טנור, אבל מרקם קולו יותר עמוק מרוב הטנורים הדראמטיים, וגם מבאריטונים רבים. אז למה הוא נחשב לטנור?

הסיבה היא, שיש בקולו גם סגולות של טנור. כאשר הוא עולה לצלילי פסאג'יו, קולו אינו נשמע כבד. אין הצליל עגול ועמוק כמו באריטון אמיתי, כי אם ממוקם בראש וחד כמו טנור. אמנם יש לו מרקם עשיר ורחב יותר מהטנורים הגבוהים, אבל עדיין טנור הוא.

לדעתי, גם רוזנבלט, קוורטין, אוישר, טאובה, ועוד רבים נכנסים לקטגוריה הזאת של טנורים של "סי במול".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מתפילת החזן דב הלר -שבת ר"ח אדר א'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית הכל סביב המוסיקה מזמינה אתכם לדבר על כל עניין הקשור למוסיקה חסידית: חזנות, זמרים, להקות, שירים חסידיים, תוכניות מוסיקה ועוד.