בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

צודיק גרינוולד - אב הרחמים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/2/2011 19:23 לינק ישיר 

כותב_בחסד כתב:
צדוק השתפר וקולו פחות צורמני בגבוהים אבל יש עוד מקום להשתפר, לטעמי השיר מייבש ולא היה מזיק לחתוך אותו קצת, לגבי הביצוע המוסרט ליבי (ואוזני) אומר לי שזה פלייבק,ומאוד  משעשע אותי לראות את ארבעת הרמקולים המצויים בשביל הראוה. 
אני אוהב את הדרך שצדוק עושה עכשיו במוזיקה החסידית שזה המקום הראוי לו.  אם ישקיע במוזיקה החסידית הוא יגיע לפסגות גבוהות הרבה יותר מהמקסימום שיכל לבוא בעולם החזנות. שבת שלום   

לה נקרא אצליך גבוה
כשהוא יכול יותר מזה!?!

מה מפריע לך שהוא בחזנות
שהוא מתחרה ביצחק מאיר הלפגוט!?!

כסף קל = הפסד כבד!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 22:16 לינק ישיר 

נשמע הזוי שהוא שר מפלייבק...
מעניין מה הקטע שלו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 22:17 לינק ישיר 

שהוא מתחרה ביצחק מאיר הלפגוט?!

אתה רציני???...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2011 04:42 לינק ישיר 

כותב_בחסד, אני כותב רק מה שאני חושב, מתוך שיקולים מקצועיים ומה שאני מרגיש, בלי שום אינטרס. אני לא עובד בשביל אף אחד פה. ולגבי גרינוולד - הביצוע הנדון היה יפה ומרגש, נקודה. לגבי גרינוולד וחזנות - הוא מבין בתחום הזה ברמה המחייבת אותו ללמוד עוד הרבה-הרבה-הרבה מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2011 09:36 לינק ישיר 

אני רוצה להעלות כאן כמה נקודות בעניין המבצע שלפנינו אך נקודת ראותי היא לאו דווקא מהביצוע הזה אלא אחר שצפיתי בכמה וכמה חומרים שלו הן בווידיאו והן בהופעות חיות.
ראשית אפתח בנקודות החיוביות והן החן הרב שהאיש מקרין העמידה הבטוחה על הבמה והאהבה הניכרת בפניו למה שהוא עושה.
עכשיו לדברים המקצועיים- מוזיקליות, כמו שלא ייתכן שגמד יהיה סנטר במשחק כדורסל מקצועני כך לא ייתכן שאדם לא מוזיקלי יהיה זמר מקצועי. אז אני לא אומר שהנ"ל לא מוזיקלי בכלל ולא כמו אחרון פשוטי העם, אבל חסר את הערך המוסף כדי לשחק בליגה של הגדולים, ואני מדבר על הטובים באמת (לא חזנים "עולמיים" למיניהם)
כשמדברים על מוזיקאליות כוללים הרבה תחומים ואפרט קצת כדי שלא יהיו אמירות באוויר. ראשית אינטונציה, שמירה על הטון הנכון של הצליל לכל אורך היצירה, בגבוהים ובנמוכים, שהחזן גרינוולד נוטה להיכשל בזה ובפרט בגבוהים הרושם שנוצר שהוא "כמעט" מגיע לצליל. הבעיה היא שכשחסר לך החוש המוזיקלי המדובר אתה לא שומע את זה בכלל כמבצע והתוצאה לא מושלמת. שנית-פראזות, אביא דוגמא מהחזן מוצן איך לשיר פראזות, איך לקחת תווים הכתובים על נייר ולעשות מזה מוסיקה, יש היום תוכנות מחשב ש"קוראות" תווים ויכולות לנגן אותן בדיוק מפלצתי, אבל התוצאה תישמע קרה וטכנית, הציפייה מבן אדם מבצע שיכניס את עצמו לשיר וישיר פראזות עם פלפל, צריך לזה כשרון מיוחד כדי שזה יהיה מקצועי ולא חיקוי עלוב של זמר מקצועי, אין הרבה חזנים בימינו ששרים כמו שצריך, החזן גרינוולד עדיין לא שיפר מספיק את העניין הזה, המוזיקה שהוא עושה עדיין לא נשמעת בשלה מספיק, לטעמי. ענין נוסף הוא איכות קולית-הקול של החזן/זמר גרינוולד מורכב מעט לניתוח מאידך בנמוכים הוא עבה יחסית צלול ויפה, נוטה לוויברציות יתר אבל בס"ה קול מצויין, כנ"ל בבינוניים, כשמגיעים לגבוהים הסיפור משתנה ונהיה לא נוח, מצד אחד נשמע שיש לו מנעד רחב ביותר, אבל מצד שני צבע הצליל בגבוהים ממש לא נעים, והטכניקה בה הצליל מופק גורמת לזה להישמע צר כמו חוד של סיכה חדה במיוחד.
בביצוע שלפנינו לשם דוגמא אין כ"כ שימוש בגבוהים אבל ניכרת עייפות בקול לאחר ישיבה על טיסיטורה גבוהה וזה אחד הגורמים לזה שכשיש צליל "גבוה" נוצר הרושם של "כמעט" הגעה לצליל.
בביצוע חי שהיה בבית האופרה בזמן האחרון בוצע שיר של פוצ'יני nessun dorma  ע"י המבצע דידן ובו שמעתי שימוש בטכניקה קולית שונה אם ראש כלפי מטה ופתיחת פה גדול יותר בנסיון להשתמש ברזוננס בצורה מיטבית יותר, השימוש בטכניקה זו עבד בצורה סבירה עד הפראזה הכמעט אחרונה, ואז כשהכריז על הניצחון לפתע פתאום חזר אל הטכניקה הישנה בה הצלילים צרים וכו' אני חייב להודות שזה היה מאד מפתיע שינוי הצבע הפתאומי הזה, (חשבתי שרק אני שמתי לב לזה אבל שמעתי כבר מאוד אנשים תגובות לעניין)בכל אופן אני שמח לראות שקיימת הבנה לגבי הצורך לשפר ולתקן את העניין הקולי וכבר נעשית עבודה בנדון.
אני לא יודע מהם השיקולים של אמן להתעסק בתחום החזנות ובמקביל להפיק אלבום עם מוזיקה קלה יותר...לדעתי זה עלול יותר להזיק מאשר להועיל ולשדר איזה סוג של אמירה נואשת.
אאחל הצלחה לחזן גרינוולד, ועל כולנו לזכור, ששום דבר לא מגיע בקלות!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2011 09:52 לינק ישיר 

אנשים טובים,

אולי נפצל את הפורום לשני תתי-פורום: ה"מייבינים" וחובבי החזנות????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
סתתתתתתתתתתתתתתתתתם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

אוהב את כולכם,
המשך יום שכולו טוב,
אלכס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2011 22:46 לינק ישיר 

חברים, כולכם צודקים..

השאלה היא, האם חזן שהוא עדיין לא מושלם, ועדיין יש לו הרבה מה לעבוד והרבה מה להתקדם. האם מן הראוי שחזן כזה יישאר בביתו, וימתין ליום פקודה, עת יעלה במעלות השלמות. או שכבר במצב העכשווי שלו הבלתי מושלם, ינסה את מזלו ביציאה לקונצרט ולתפילה כזו או אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2011 16:20 לינק ישיר 

הקנאה אוכלת כל חלקה טובה

צודיק חזן מהמדרגה הראשונה
עולה כמו מטאור.

באיזה קלות יש פה כמה אינטרסנטים שחושבים עצמם "מבינים" עם כמה שורות
ומילים מפוצצות.

צודיק עלה ותצליח, והיזהר, הלפגוט מאחוריך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2011 19:50 לינק ישיר 

צודיק גרינוולד חזן מצויין ועתידו לפניו.
הבעיה בקטע זה הוא יוסי גרין. לא ברור לי האם הוא בכלל מבין את משמעות המלים עליהם חיבר יצירה כה משונה.
אולי זה ישמע כמו אחד נגד כל העולם אבל מה לעשות שתפילה זו באמירת "יזכור" לא תעבור. מי שראה ושמע את גדולי החזנים בתפילה זו ב"יזכור" כל השנים לא ימלט מלחשוב כמוני.
צדוק, חזנות ושירה חסידית, כן. שטויות כאלה, לא. אנא.

צדוק, כדאי שתקח לתשומת ליבך את מה שכתב "לאמה שחשבתם". הוא מקצוען אמיתי. תאמין לי.

תוקן על ידי רוזינאי ב- 15/02/2011 19:58:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 00:02 לינק ישיר 

אני לא מבין על מה המהומה הגדולה היה פלייבק אין ספק אבל הוא שר בלייב את אב הרחמים 

אני נהנה מכל מילה ומשפט של שני המבינים{ איש יילד בה .ולא מה שחשבתם } אבל לדעתי אתם לא מתמקדים בבעיה העיקרית שהיא .                                                                                                                                                  
מוציאים לאור חזנים הרבה לפני זמנם{וזה היה פותר את כל הבעיות שאתם מזכירים כל פעם} זה מזיק להם וזה מה שקורה בעת האחרונה צצים להם קונצרטים ודיסקים לפניי זמנם וחבל שכך נראה עולם החזנות. אולי הציבור גם אשם כי מחפשים רק גבהים וזמרים .ולא את החזנות האמתית {עיינו בסרטון האדיר של דוד קוסוביצקי תענוג כל רגע }

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 01:59 לינק ישיר 

מה אתם רוצים הוא זמר לא רע ופחות טוב בחזנות אז בנאדם עושה מה שהציבור רוצה וגם עם הציבור לא יודע לוי כנס יודע.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > צודיק גרינוולד - אב הרחמים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית הכל סביב המוסיקה מזמינה אתכם לדבר על כל עניין הקשור למוסיקה חסידית: חזנות, זמרים, להקות, שירים חסידיים, תוכניות מוסיקה ועוד.