בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

וכל החיים שר החזן משה מולר לצפיה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/2/2011 01:12 לינק ישיר 
וכל החיים שר החזן משה מולר לצפיה

http://www.youtube.com/watch?v=sFhgDZSoV_E

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2011 03:55 לינק ישיר 

יישר כח למשה מולר. הביצוע אמנם קצת 'נסחב' לטעמנו, אבל זו שאלה של אינטרפרציה, ואם כך חשב החזן מולר שהיצירה צריכה להישמע - זוהי זכותו.                   שתי הערות: א. בדקה 5:24 החזן מולר מניע את המילים באופן בו נוצר רושם של 'שיר', במקום לתת להן דגש של תפילה והודאה. כאמור, זוהי שאלה של פרשנות-אישית, אבל אולי בנקודה זו כדאי לחזן מולר לשקול את פרשנותו.  ב. כדאי אולי לעשות משהו עם השרוולים האלו, שנראים ממש ארוכים-מדי. "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו" - זה נכון, אבל כשמופיעים בפני קהל - צריך לחשוב גם על זה.             בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2011 07:02 לינק ישיר 

ילד התגובה שלך לא מעניינת
את דבריך תעלה באקדמיה אנחנו פשוטי עם לא מתעמקים עם פלפוליך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2011 09:15 לינק ישיר 

ראשית אציין את קולו של החזן מולר שלפי איך שהוא נשמע בהסרטה הוא פשוט מפלא. קול נעים רחב עם תמיכה ומשתפך בעוצמה רבה, תענוג גדול.
עכשיו נדבר קצת על מוזיקה, יש 2 אפשרויות מרכזיות לבצע את היצירה הזו האחת היא עם הרבה קרעכ'צ והשנייה בליריות ושירה קלה. דוד קוסוביצקי שהוא המבצע של היצירה נקט בדרך השניה עם נגיעות קוסובצקיאיות של קרעכ'צ אבל עיקר הפרשנות היתה לכיוון השירה, ולדעתי זה מה שמעבד הקטע שלפנינו ביקש לעשות והחזן "זרם" איתו. יש מקום אחד שהחזן יוצא מהקצב במילים "הטוב שמך ולך נאה" אבל איכשהו זה עובר...
יש בהסרטה עניין משעשע עם הפסנתרן והמדפדף שלו...נראה כאילו המדפדף רוצה להפוך דף והפסנתרן עוצר בעדו, ואז מגיע האישור המיוחל, המדפדף אמור לסייע לפסנתרן לא להפריע לו...
לגבי שרוולים?! זה לא באמת חשוב לדיון!
אגב, כשאתה כותב "לטעמינו" ועוד כל מיני פועלי רבים למי אתה מתכוון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2011 10:46 לינק ישיר 

לאישילד, תשים לב שהחזן התבלבל בין ה"וכל" הראשון ל"וכל" השני. וכן אם תסתכל טוב על שרוכי הנעליים שלו תבחין שהחוט הימני ארוך ב 3מ"מ יותר מאשר בצדו השמאלי:). ועכשיו ברצינות! 1] דווקא אני אוהב את היצירה הזו בקצב קצת יותר איטי,וכנראה שזה עניין של טעם ואסוסיאטציות קודמות. 2]מה שאני אוהב במיוחד אצל החזן מולר מלבד קולו הנפלא, הוא הביטוי של המילים והמוסיקה, ניתן לחוש את המשמעות של מילות התפילה/השיר רק על ידי ההקשבה לביטוי וצורת האמירה שלו. 3]כששמעתי וצפיתי בפעם הראשונה ביצירה, היה נשמע לי שהוא מושר נמוך יחסית והתפלאתי, כשנגשתי לפסנתר ראיתי שאכן הוא שר בסולם גבוה [כמדומה שזה הסולם המקורי של קוסוביצקי], הכוללים מעברים בין סי-דו, שזה די קשה ומפי החזן מולר זה נראה כ"כ קל ומשולב עם כל המנעד שלו. 4]עדיין כשאני שומע את החזן מולר אצלנו בבית כנסת כשהוא משוחרר יותר,העוצמה שלו נשמעת הרבה יותר חזקה, אני מחכה ליום שהוא יעמוד על בימות הקונצרטים באותו ביטחון שהוא עומד על הבמה אצלנו. לאמהשחשבתם, הופתעתי. חשבתי שאתה רק סובל מעולם החזנות שבדורנו, לפחות יש כאלו שאתה נהנה לשמוע אותם. תוקן על ידי - בתקל - 24/02/2011 10:55:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2011 10:53 לינק ישיר 

בתקל - מאחרובמקלדתשלךחסרמקשהרווחלהלןעזרתיבנדון :

ל_איש_ילד,
תשים לב שהחזן התבלבל  בין ה"וכל" הראשון ל"וכל" השני.
וכן אם תסתכל טוב על שרוכי הנעליים שלו תבחין שהחוט הימני ארוך ב 3 מ"מ יותר מאשר בצדו השמאלי:).

ועכשיו ברצינות!
1]דווקא אני אוהב  את היצירה הזו בקצב קצת יותר איטי,וכנראה שזה עניין של טעם ואסוסיאטציות
קודמות.
2]מה שאני אוהב במיוחד אצל החזן מולר מלבד קולו הנפלא,הוא הביטוי של המילים והמוסיקה,ניתן
לחוש את המשמעות של מילות התפילה/השיר רק  עלידי ההקשבה לביטוי וצורת האמירה שלו.
3]כששמעתי וצפיתי בפעם הראשונה ביצירה,היה נשמע לי שהוא מושר נמוך יחסית והתפלאתי,כשנגשתי
לפסנתר ראיתי שאכן הוא שר בסולם גבוה[כמדומה שזה הסולם המקורי של קוסוביצקי],הכוללים מעברים
בין סי-דו,שזה די קשה ומפי החזן מולר זה נראה כ"כ קל ומשולב עם כל המנעד שלו.
4]עדיין כשאני שומע את החזן מולר אצלנו בבית כנסת כשהוא משוחרר יותר,העוצמה שלו נשמעת הרבה
יותר חזקה,אני מחכה ליום שהוא יעמוד על בימות הקונצרטים באותו ביטחון שהוא עומד על הבמה אצלנו.

לאמהשחשבתם,
הופתעתי.
חשבתי שאתה רק סובל מעולם  החזנותשבדורנו,
לפחות יש כאלו שאתה נהנה לשמוע  אותם.
תוקן על ידי - שרגאפייבל_________________

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 24/02/2011 11:06:55

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > וכל החיים שר החזן משה מולר לצפיה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext