אין ספק שזה אחד האשכולות המאתגרים, עד עכשיו התעלמתי מהמשימה הזו באלגנטיות... אבל לאור הבקשה המפורשת (http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=12&topic_id=3146735&forum_id=21217) אני עושה מאמץ לדרג:
אז, אני לא מדרגת בסדר יורד אלא מסדרת בחמישיות וגם זו משימה לא פשוטה בכלל, בתוך החמישיה הסדר הוא כרונולוגי בלבד.
הערה – המחברת מתירה לעצמה לשנות את הרשימה בכל זמן ובכל עת.
החמישיה הפותחת:
1. ג'ונתן פלאי – "מוכשר זה ג'ונתן פלאי" ויש הרבה אמת במשפט הזה, אין ספק שהוא אחד המוכשרים והציב רף גבוה מאוד לבאים אחריו.
2. עודד קריטי – רגש במידה הנכונה, הוא מכניס את עצמו לכל סולו שרואים שהוא ממש מרגיש את מה שהוא שר והגוון קול שלו נדיר.
3. שאול אלסון – קול פעמונים, אין קול שמתאים כל כך להגדרה הזו יותר מהקול של שאול.
4. דוד פרלמן – אחד המקצוענים שידעה המקהלה. כל סולו שלו מדויק כל כך ולצד זה הוא מכניס כל כך הרבה רגש בשירה שלו, אין הרבה סולנים שהגיעו לאיזון מושלם שכזה ברמת הדיוק ורגש כמו דוד.
5. אליהו לוי – הקול הזה זו מנגינה בפני עצמה והעוצמה! כמה עוצמה יש בקול שלו, יש לו פשוט כוח בקול! כמויות של עוצמה ומתיקות.
כמו שאפשר להבחין הקולות האהובים עלי הם קולות מתוקים, עוצמתיים, צלולים, מלאי גוונים ומרגשים מאוד מאוד!
עוד משהו שמאפיין את החמישייה הזו, הקולות שלהם ייחודיים משל כל השאר. אם יש ילדים שכדי לדעת מיהם צריך להסתכל בעטיפה, את הקולות האלו אפשר לזהות בקלות.
החמישייה הבאה לא נכנסה לחמישייה הפותחת מטעמים טכניים בלבד, לא היה מקום בחמישייה הראשונה... אבל מבחינת הקריטריונים הם בפירוש חמישייה פותחת, בעצם זו החמישייה הראשונה השניה. מי שמסתבך עם החלוקה יכול לקרוא את שתי החמישיות ברצף אחד שהכותרת שלו היא "עשרת הסולנים הטובים בכל הזמנים"...
1. סטיוארט בננינסטוק – הסולן שאחרי ג'ונתן (דווי הסר, רפאנו), קול מתוק ומדהים, פחות מוכר כי הוא היה טרום עידן האקספריאנסים.
2. מרדכי שפירא – הסולן הראשון שהתחברתי לקול שלו (כי התחלתי ממיאמי 26) ועד היום יש לי חיבה לביצועים שלו (כילד...).
3. יהודה גורקין!!! – מתיקות, עוצמה, טוהר, הכל יש בקול ובילד הזה. הסיבה היחידה שלא הכנסתי אותו לחמישייה הראשונה הראשונה... היא כמות הסולואים המאכזבת שלו ובגלל שלא ידעתי את מי אפשר להוציא משם, אבל הוא מדהים!
4. יאיר קניג – קול מרגש במיוחד וביצועים מעולים וגם הופעת במה מיוחדת, פחות מתחברת ליבבות שלו, אבל חוץ מזה הוא מדהים.
5. אלי כהן – סולן מתוק עם קול מתוק שאי אפשר היה להתעלם ממנו מהשניה שהוא עלה לבמה.
גם כאן ניתן להבחין שהמתיקות שולטת. אני לא חושבת שלכולם צריך להיות קול מתוק (למרדכי אין קול מתוק), אבל בהעדפות שלי זה בהחלט קולות מתוקים. גם בקרב הזמרים הבוגרים (אני אוהבת בעיקר את אברהם פריד, ברוך לוין וישראל ורדיגר).
כאן אני חייבת להזכיר את יהושע פרנק, הילד העדין ממקהלת האחדות, שאם הוא היה ממשיך למקהלה מן הסתם הייתי מכניסה אותו לרשימה, אבל כיוון שהוא בחר לא להמשיך, אני רק מציינת אותו. שתדעו.
אתם לא מצפים שאני אסכם 41 שנה ב10 קולות בלבד נכון? אז הנה עוד כמה שראויים לציון וחביבים עלי במיוחד. גם אותם סידרתי בקבוצות:
הקולות המקצועיים: מרדכי ליבוביץ, בנימין רבינא אברמוביץ, דוד הרשקוביץ, צבי שמחון ודוד טורקיה.
הקולות העדינים: אברהם ויליג', אליעזר רבינוביץ', רוברט לואי, משה אריה האריס ואלישע כהן.
הקבוצה של יבוא והקבוצה הנוכחית מככבים לי כאן... כנראה שהם פשוט טובים.