נתחיל עם המיוחדות של פרחי מיאמי (כי אם נפרט את שאר המקהלות לא נגמור עם זה). דבר ראשון בפרחי מיאמי הדברים נורא מסונכרנים ונורא מאוזנים! אהבתי את ההגדרה! בשירה: המנגינה היא לפי הקצב של השירה בלי יותר מידי בלאגן. זה לגמרי לא מובן מאליו בשירים אחרים יש מלא טררם שלא שייך כלל לקצב שהזמר שר. כנראה שזה נובע מכך שאצל פרחי מיאמי לא משתמשים ביותר מידי אפקטים או עיבודים קוליים, ומכך מרוויחים פעמיים: גם המוזיקה נשמעת טהורה יותר וגם יש את העניין של הסנכרון.(המקלה כל כך מסונכרנת עם המנגינה עד שזה נשמע שכלי הנגינה מצטרפים לשירה או שהילדים הם כלי נגינה בעצמם או שניהם). הקול של ירחמיאל משתלב כל כך טוב וכל כך מוסיף (כנראה שלעולם לא נבין את הבעיה של אנשים לגבי ההוספות היפות שלו בשירים). נכון! הוא ממש משדרג את השירים! אני כ"כ אוהבת את ההתערבויות וההרמוניות שהוא עושה. הוא משתלב נהדר, אין זמר שהקול שלו מסתדר טוב כ"כ עם קולות של ילדים כמו ירחמיאל. שירים שלמים שהוא שר, אני צריכה חשק לשמוע, פחות מסתדר לי ברצף האלבום. עוד תורמי סנכרון: מקהלת בוגרים , הרמוניות יפיפיות ואיזון בקולות הילדים מקולות על גבול התינוקיים לקולות מתחלפים ובוגרים. זה כמו לשים מסגרת שחורה על תמונה בהירה. מדגיש את הייחודיות של הילדים. הופעות: קודם כל הן בלייב! הופעה אחת לא תהיה אותו דבר כמו הופעה שקדמה לה או הופעה שאחריה. הם שרים ורוקדים שזה מאתגר והם צולחים את זה יותר טוב מזמרים גדולים שמנסים לעשות את זה. הריקודים הם לפי קצב המנגינה ומוסיפים לעניין הסנכרון וגם לתחושת הקצב של הצופה. התנועות של מיאמי משרתות את השיר! (זה שיר עם ריקוד ולא ריקוד עם שיר...) הריקוד ממש יוצא מתוך השיר, יש קשר ביניהם ולא רק שיר עם רק ריקוד. ההופעת במה שלהם מלאת כוונה וגם מאוד יציבה ומאוזנת- הם לא מתנדנדים כאחוזי טירוף אך יחד עם זאת נעים לפי קצב המנגינה. העיניים ממוקדות ולא מתרוצצות יחד עם אש למוזיקה... (זה נראה התייחסות לצדדים שוליים אבל זה תורם הרבה להנאת הצופה- כדי להסביר את עצמינו היינו מוסיפות סרטון אבל בשביל לא לפגוע באף אחד לא נעשה את זה...). נראה לי שכתבתי את זה בעבר, בפרחי מיאמי הילדים טובים ויודעים שהם טובים, ולכן הם בטוחים בעצמם. תחשבו על זה, ירחמיאל מעלה לבמה ילד עם מקרופון פתוח בידיעה שהילד הזה יעשה את העבודה היטב וגם הילד מודע לכך. לא רוצה לדעת מה חושב ילד שאומרים לו 'על הבמה אתה לא מספיק טוב, יש פלייבק'. ועוד דבר מה שירחמיאל קורא לחדש- יש גיוון בין האלבומים. ילדים בפרחי מיאמי מקבלים את ההכשרה האמיתית לעולם המוזיקה- מהמקהלה יוצאים זמרים ויוצרים מוכשרים שרואים את ההכשרה שעברו (שירה בלייב, הופעה יציבה, מוזיקה מגוונת ותשוקה ליצירת מוזיקה). דברים נוספים שעושים את פרחי מיאמי הכי הכי שיש: שירים באנגלית עם תוכן (המילים של שושנה ביגון),רגש, הסולנים עם הקולות המיוחדים, ותק של למעלה מ40 שנה, שירה בגובה העיניים- נמוכה וכשהם שרים גבוה הם יודעים לעשות זה ומעל כל זה מוזיקה יהודית איכותית. |