בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

יש לכם מה לכתוב בנידון ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/4/2011 00:50 לינק ישיר 
יש לכם מה לכתוב בנידון ?

חברים יקרים לילה טוב
יש סיכוי גדול שדיון זה היה כבר בפורום אך בתקופה האחרונה שיש ריבוי של ניקים חדשים ומועילים בפורום יש מקום לדיון זה.
הדיון יהיה בסימן מהו חזן ומהי מקהלה שלאחרונה אנחנו חשים בריבוי ברוך של פרחי חזנות ומקהלות חזנות וכיצד אנחנו עוזרים להם להתפתח ולא לגרום לזילות המקצוע. 
אני אחלק את זה ל4 שאלות
1. מה לדעתכם צריך שיהיה בחזן בכדי שיוכל להיקרא ״חזן״ ? 
2. מיהו החזן שלדעתכם הוא המושלמות שיכולה להיות בתחום החזנות ואליו צריכה להיות שאיפתם של כל פרחי החזנות למיניהם ?
3. ומה אסור שיהיה בחזן וצריך להפקיע מעולם החזנות ?
4.מה צריכה מקהלה כדי להפוך למקהלה שמלווה חזנות ?
5. מה אסור שיהיה במקהלת חזנות ?

דעתכם מסקרנת אותי ותעשיר את ידיעותי
אני מקווה שדיון זה יחזיר וותיקים מכותבי הפורום שהיו ופרחו כלא היו. שהיו מעשירים אותי בידע רב. 
לילה טוב     

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2011 14:02 לינק ישיר 

נו מה קורה ? נרדמתם ?
אתם מתעוררים רק ממלחמות בין מקהלות ובין מחנות ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2011 14:08 לינק ישיר 

נכבדי  המלומד

חברי  הפורום  עסוקים  בימים  אלו  ב- biur חמץ  ולא  ב-biur חזנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2011 17:58 לינק ישיר 

אולי עכשיו זה זמן טוב וחברי הפורום פחות עסוקים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 23:09 לינק ישיר 

כתב לי חזן/חבר:
לעיתים לומדים על ההווה מתוך התבוננות בעבר.
גדולי החזנים בדורות האחרונים - מה היה הרקע המוסיקאלי שלהם ומה היתה ההכשרה שקבלו, בטרם היו לחזנים ידועי-שם?
רבים מהם באו מבית שהיתה בו כבר מסורת-חזנית כזו או אחרת, והם - אפשר לומר - ינקו את החזנות מינקות. זה עזר להם לפתח הבנה וגישה-חזנית טבעית. כמו-כן, לרובם ככולם היתה הכשרה מוסיקאלית כללית מסודרת, קרי לימודים בקונסבטוריון למוסיקה, או כל מוסד מקביל אחר. השילוב של 'לימוד מן הבית' בבחינת מסורת-אבות, והלימודים הכללים בתחום המוסיקה, כנראה שהיה לו השפעה רבה על צמיחתם של הקוסביצקים, הרשמן, רוזנבלט, קוורטין, שטרן, ההרשטיקים, בנימין מוהלר ואחרים, להיות החזנים הגדולים בדורות הקודמים/סוף דורנו אנו.
המצב כפי שהוא היום, שתלמידי-חזנות שניסיונם מועט והשכלתם/הכשרתם המוסיקאלית מועטה עוד יותר, מקבלים ומתהדרים בתואר "חזן", הוא מצב בלתי-טבעי שמדרדר את האומנות ואת דרגתו של החזן מן המקום אליהן הן שייכות.
מבחינת מיהם הראויים להיות חזנים, השו"ע ברור מאוד בנקודה זאת. רוב שליחי-הציבור בימינו (בעיקר בני-הדור הצעיר, אלו הראויים יותר לתואר 'תלמידי חזנות') הם אנשים/בחורים יראי-שמים ושומרי-מצוות, ברמה כזאת או אחרת. יש כמה יוצאים מן הכלל, אך הם בטלים בששים. מן הבחינה הזאת מצבנו דוקא טוב מאוד.
השאלה "את מי יש להפקיע מעולם החזנות" היא שאלה קשה וטעונה. צריך לזכור שאף-אחד אינו מושלם, והכלל הוא ש"והווי דן את כל האדם לכף זכות". אבל אולי אפשר לומר, שדוקא בעידן שיש בו כ"כ הרבה לימודי-חזנות ותלמידי-חזנות, והתחרות היא גדולה וקשה, צריך שתהיה אחוה ורעות בין חזנים, וחזן הפוגע בחזן אחר - הוא זה שיש להפקיע אותו מעולמה של החזנות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > יש לכם מה לכתוב בנידון ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext