|
|
| נשלח ב-12/4/2011 13:47 |
|
| |
מייעלה נכבד, מאחר ונעלו את האשכול שפתחתי, אינני יכול להזמין אותך להגיב שם. אם אתה צודק, ורמזיך די ברורים, הדבר חמור שבעתיים!!! מאחר ואינני מכיר ויודע מי הוא, וידידנו יעפ מכחיש שרמזיך נכונים, אשוב על בקשתי לאדון הזה ואבקש כי ינצור מקלדתו מרע.
בברכת כטו"ס הק' מעניש
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2011 14:33 |
|
| |
לא כתבתי שהמנצח הוא גם המתזמר במקרה זה... מנצח שהוא גם מנהל אומנותי אמור לבחור בתזמורים טובים לביצוע פומבי מה שלא נעשה במקרה זה. מנצח אמור לכוון את הדינמיקות במוזיקה במהלך הנגינה דבר שלא הורגש בביצוע זה. מנצח רואה ושומע בעת החזרה את הבלאנס בין הכלים השונים המנגנים ומכוון את הנגנים להעצים או להנמיך את נגינתם, מה שאני שומע בביצוע זה, הוא פורטה מכל הסקציות נשיפה/מיתרים וכו', זה לא מקצועי.
באשר לתזמורים שונים בקונצרטים לחזנות וכו' במידה ואני צופה או נוכח ויש לי מה לומר, בדרך כלל אני אומר ללא הבדל דת גזע צבע וטבע.... מי שלוקח את הדברים ומכניס בהם את חולשותיו שלו עושה זאת על דעתו הוא, כוונתי שלי היא, א. ללמוד וללמד. ב. לשמוע בעתיד ביצועים טובים יותר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2011 15:48 |
|
| |
ישנה בעיה בעולם החZנות
מצד אחד יש את אלי יפה שהוא מוזיקאי ענק ומעבד מוכשר מאוד, רק ישנה בעיה שהוא אינו מספיק חי את החזנות ויותר חי את המוזיקה הקלאסית והתוצאה היא חזנות בטעם של מוזיקה קלאסית.
מצד שני יש את מרדכי סובול שהוא מוזיקלי ומוכשר, הוא חי חזנות ועשוי כולו מחזנות טהורה, אך ישנה בעיה שהתזמורים שלו לא בשמים, והתמורת שלו נוהגת לנגן רק פורטה ומינימום מצו פיאנו. והתוצאה היא עיבודים נחמדים על טוהר החזנות אך הרבה רעש ובלגן.
מצד שלישי יש את יענקלה רוטנר שהוא מוזיקלי ומוכשר, טוב בלנהל מקהלות חובבניות ובלכתוב עיבודים נחמדים למקהלות, אך התזמורים שלו חובבניים למדי וההופעות שלו חובבניות, הוא מביא לקונצרטים שלו תזמורת סימפונית בזמן שהוא משתמש בה רק בחלקים קטנים ברוב השירים, וגם שכך הוא משתמש בצורה די חובבנית, ולכן לדעתי ה יה עדיף לו היה מביא רק מקהלה ופסנתר.
הבעיה היא שאין מושלם בחזנות גם לא במנצחים, ואם היה שיתוף פעולה בין סובול ליפה בתחום התזמורים והניצוח היה יוצא תוצאה מושלמת !
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2011 16:26 |
|
| |
מי יעלה צודק בכל מלה .מספיק עם זה. אני שרתי בקונצרט הזה. ויכול להעיד. מי שלא אוהב את
התיזמורים או מה שלא יהיה של ינקלה רוטנר שלא יבוא לקונצרטים שלנו. העובדות מדברות בעד עצמם
כל המופעים שלנו היו ב"ה מלאים. תכתירו את כל שאר המנצחים בכל שם מפוצץ. העובדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2011 16:46 |
|
| |
יש בעיה ענקית בעולם החזנות שכל החזנים והתלמידים למיניהם....עושים את עצמם "מבינים גדולים" שהם סה"כ חבורה של לשון הרע ודיבה. אני חושב שמאסטרו אלי יפה והד"ר מרדכי סובול הם שילוב מנצח בעולם החזנות בגלל הקיצוניות הענקית ביניהם. ותגובה לcd3000-אלי יפה אחד המבינים הגדולים בחזנות(תכנס לשיעור שלו ואז תבין.*) בתקווה שהבנתם את הבעיההרמז) קפדן.
|
|
|
|
|